Ruisleipää elokuussa?

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Ruisleipää elokuussa?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Kuka osaa kertoa mistä saisi tähän aikaan vuodesta ruisleipää (mieluiten Fazerin puikuloita tai Reissumiestä) ja vielä jäisenä, niin että sen voi kantaa suoraan kotiin pakkaseen? Ja mihin aikaan päivästä sellainen leipäkauppa olisi elokuussa avoinna? (Torre-Arroyo-Fuge akselilla)

  Kävin Thelman pullapuodissa tänään ja sieltä saisi kuulemma ruislimppua, mutta olisin enemmän puikuloiden tms. ystävä. No, tarttuipahan ainakin perunapiirakoita mukaan, nam. 🙂

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  … Casa Azulista Sininen Koti Avda Acapulco Fuengirola … aak uamusta iltaa

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Elokuussakin? Kivaa, kiitos! En oo káynyt edes kattomassa kun ajattelin, että lomailevat kuitenkin. Täytyy siis suunnistaa sitä kautta kotiin, muuten ei ole ruista aamiaispöytää ja se ois kamalaa! 😉

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Taitaa olla Azulin varastot lopussa.. viimeinen toimitus Suomesta tuli muistaakseni joskus toukokuun lopulla, ostin silloin vähän isomman erän varastoon (syöty kyllä kaikki nyt). Uuutta tulee kuulemma vasta syksyllä.

  LINKKI

  Ziiuska
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 242

  tuli ruisjauhot…..? Siis löytyykö näitä kaupasta? Kun ei sitä ruisleipääkään, liiemmin. Olis kiva vaikka joskus piirakoita pyöräyttää. Kerran ostin jostain puodista Aurinkorannikolta riisipiirakoita, no jaa tulihan ne syötyä. Omatekoinen on silti omatekoinen, monessa asiassa. En oo mikään himoleipuri mutta joskus ihan ok juttu.
  Piti ihan katsoa Wikipediasta aiheesta ruis;saksa, puola ja venäjä oat suurimmat tuottajamaat. Mutta miten Espanja, löytyykö kaupasta vai otanko muutaman pussillisen matkaan. Itse asiassa karjalanpiirajat teen vehnäjauho ja ruissihtijauhosta. Enkä edes tiedä mitä tuo sihtijauho tarkoittaa…….olisko hienompi jauho?!?

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Kyllä ainakin Los Bolichesissa oon nähny kahdessa kaupassa ruisjauhoja. Toinen oli Annin VitaliShop ja toinen oli Avd. Los Bolichesin varrella pikku kauppa jossa sai myös luomutavaraa. Eikös Thelmalla ole enää ruisleipää?

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Hola!

  Kannattaisi pyytää jonkun lomailijan tuomaan Suomesta sellaisia ruisjauhoja, joka on valmis sekoitus ”juurineen” ! Käsittääkseni vettä vaan lisätään! Ja sitten paistamaan. Tuoretta puikulaa! Johan pier… olkoon.
  Tuote on uudehko ja huonosti tunnettu, mutta kyllä sitä marketeista löytyy!

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  ruisjauhoja terveyskaupoista… harina de centeno

  Ruissihtijauhoista on seulottu osa kuoriaineksesta pois. Siis vähäisempi kuitupitoisuus. Sihtijauhot ovat väriltään vaaleampia.

  Dunnes Storesin hyllyilläkin ruisjauhopaketteja lepäillyt.

  Ja saksalaisista leipomoista on kyllä ruisleivän tapaisia leipäsiä löytynynyt.

  Itte oon tykästynyt Mercadonan 7-viljan leipään.

  LINKKI

  Ziiuska
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 242

  Mitä teit ruisjauhoista? Ruisleipee vai kenties kukon pyöräytit?
  Hyvä juttu tietää mistä saa…….tarkistinkin jo valokuvasta asuntoni keittiövarustuksen. Näkkyy olevan kaasuuunikin. Tosin mitenköhän piirakat paistanee?

  Viime talvena näin toisessa asunnossa moisen värkin ensimmäistä kertaa, en kuitenkaan oikeesti uskaltanut käyttää. Edes tutustua miten moinen ”syttyy”. Ajattelin että kun tulitikulla tuikkaa, lentää koko aparaatti katosta läpi. Ja oikeesti, minkälaisen lämpötilan moiseen uuniin yleensä saa. Siihen voisi tutustua seuraavalla reissulla.

  Eli jos näätte syksyllä taivaalla lentävän kummallisen aparaatin, se ei ole blues koneellaan, vaan ziiuska on yrittänyt leipoa karjalanpiirakoita.

  Pastakone on muuten todella hyvä piirakoitten teossa. Pari kertaa vaan veivataan kakkarat kahdella eri säädöllä koneen läpi ja hyvä tulee……piirakkapulikka on joutanut jo narikkaan. Tosin pastakone on aika painava raahattavaksi matkaan mukaan joten jos sittenkin tuon pulikan ottaisi. Sillähän voi sitten huitoa ne ylimääräiset kaasuntarkastajatkin matkoihinsa.

  LINKKI

  mujer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 128

  Torreblancan renfe aseman lähellä olevassa pienessä
  kaupassa (Maxi Market nimeltään) oli ainakin eilen
  pakasteena Fazerin ruispuikuloita ja Reissumiestä.

  Löytyy myös jonkin verran muita suomalaistuotteita.
  herneitä, hernekeittoa, näkkileipää, suklaata, Nalle-
  hiutaleita jne..

  LINKKI

  vier
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.07.2006
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 119

  Myllärin ruisleipäaineksessa on myös hiivaa, mikä ei ihan aitoon ruisleipään kai kuulu… http://www.helsinginmylly.fi/kotitaloudet/index.php?group=00000009&mag_nr=2
  Ja jos pitää joka kerran tuoda Suomesta jauhot (jos aikoo tuota ruisleipäainesta kuljettaa) mukana, niin hankalaksi menee, jos pitempään aikoo olla.

  Jos jostain löytyy ruisleipäpala ja ruisjauhoja (luomukaupasta ostan itse), niin juurenhan voi tehdä itse, jos ei kaverilta saa. Juurta voi pakastaa annoksissa ja aina välillä tehdä lisää (lisään juuriannokseen litran ruisjauhoja ja litran kylmää vettä ja annan käydä vuorokauden, sitten taas pakastan annoksissa).

  http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/1919/

  Juuren voi tehdä jauhoistakin:
  3 rkl hienoa ruisjauhoa
  3 rkl haaleaa vettä

  Sekoita ja jätä lämpimään suljetussa astiassa pariksi vuorokaudeksi.
  Lisää sitten 2 rkl vettä ja 2 rkl ruisjauhoja hyvin sekoittaen, hapata vuorokausi.

  Onhan se aikaa vievää puuhaa, mutta helppoa ja sen arvoista.

  LINKKI

  Ziiuska
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 242

  Ruisleivän teko on varmaan taitolaji, en ole edes uskaltanut kokeilla. Mutta ne piirakat sillointällöin ovat jes.

  Suomessa ainakin saa nykyisin kaikenlaisia leivontajuttuja aineksina, en ole kokeillut mutta katselin kaupanhyllyä tuossa keväänkorvalla ja hämmästyin siitä kaikesta leipomisjutuista mitä siellä oli. Kyllä on leipomisessa yksilöllisyys kaukana. Joka perheen sokerikakku maistuu samalta; ai sie oot leiponu? Joopa!Tämä kiireinen maailma on ilmeisesti siihen suuntaan menossa että kohta saa varmasti täytekakun koristeineen pahvilaatikossa, jota vaan ravistetaan ja kumotaan lautaselle niin kermat ja koristeetkin hyppäävät sievästi paikoilleen.

  Ensin oli kakut ja pullat pakasteena, nyt ne on jo valmisaineksina. Eikös ne samalla voisi ostaa jo valmiina, ei tarvitsisi uunia lämmittää. Ja sen pullantuoksun voisi ostaa sitten pussissa kaupasta, ja pussia availisi aina silloin tällöin, niin saisi leivonnaisen tuoksun kotiinsa.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  läskisoossii oon ruisjaahoja käättännä.

  Kalakukko onnistuu oikeen mainiosti boqueroneksista… se kukko oli kyllä sähköuunissa paistettu. Ja lohestakin, mutta lohi tarvii raavaan possunlihan sillä se on itestää jo niin rasvanen kala.

  Ja Torreblancan Maxi Marketista löytyy palanpainikkeeks kunnon piimeekii. (leche fermentada)

  LINKKI

  mujer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 128

  En ole piimää nyt kesäaikaan siellä
  nähnyt, enkä myöskään Mercadonnassa.

  LINKKI

  Ziiuska
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.12.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 242

  alkaakin jo olla valmiina! DonB. läskisoossii ja kalakukkoon oot laittana ruisjauhoi, tietty arvasin. kalakukko lohesta? Eiks joku sano et lohi on liharuokaa? Niin on hyvvää!

  Piimää olen nyt opetellutkin juomaan, koska maitoo meni niin kauheesti, että oma lehmä ois olt hankittava, isännän mielestä. Piimää menee huomattavasti vähemmän aterialla. Nyt siis tiedän mistä sitäkin hankin.

  Maitoa kuitenkin vielä kahvin sekaan jos saattuu oikee purkki. Käsittämättömän monia eri maito purkkeja siellä Espanjan kaupoissa onkin. Ja juotuna, no ei oikein sattunu makuhermoihin, toki kyllä joku oli ihan menettelevä. Monenlaista kokkeilin, taskulämpöisenä varsinkin ”erittäin hyvää”. UHH!

  Ruottissa aattelin vaan että mjölkki ku mjölkki……sur tai ilman. Siitäpä opin se, että tarkkana pitäs olla.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.