Rotukoirien hinnat ja osuus kotikoirista?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Rotukoirien hinnat ja osuus kotikoirista?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 35)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Harvinaisen rotuisten koirien kanssa kulkiessa saa vastailla jatkuvasti mitä jännimpiin kysymyksiin. Lopulta sitten aina kysytään, onko rotu kallis. Kun vastaan pennun hinnaksi 1500 e, kyselijä meinaa pudota pepulleen ja puistelee päätään vielä horisonttiin kadotessaakin 🙂 Paljonko puhdasrotuiset koirat Espanjassa noin karkeasti ottaen maksavat? Suomessa 1500 e on ihan normaali hinta monesta muustakin kuin harvineisesta rodusta eivätkä Suomen hinnat ole suinkaan huippua vaan esim meidän rotumme pentu maksaa esim Englannissa 2000 PUNTAA!

  Mikä mahtaa muuten olla puhdasrotuisten, paperillisten koirien osuus tavallisista kotikoirista? Usein kuulee rotua kysyessään pitkän sukuselvityksen 😀

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tossa sattui silmiin kirpparilla myyntilappu jossa tarjottiin sussarin pentuja , pedigree ja rokotukset jne. a.100 €.
  Ja lisää hintoja löytyy vaikkapa http://www.segundamano.com , eläimet / lemmikit.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  siita riippuu myos hinta ja rodun puhtaus.

  Jos ostat koiran ilman pedigriita niin et tieda onko puhdasrotuinen ainenkin 3 polvea taaksepain.

  Yleensa rotukoirat eivat ole Espanjassa niin kalliita kuin muualla, mutta voihan tassakin olla poikkeuksia.

  Taas jos koira myydaan ilman pedigriita ei siita ole todistusta onko tullut jossain valissa ”epapuhtautta” rotuun.

  Pedigriin hakeminen maksaa 26-37€ euroa joten satasen koiralla sita tuskin on.

  Tallaisen koiran mukaan voi saada koiran passin rokotuksineen.

  Luulen etta meilla taalla ei yleensa tavalliset ihmiset arvosteta rotukoiria niin paljon etta niista maksettaisiin suuria summia. Se ei myoskaan taalla pain ole status-kysymys. Ainoastaan muoti-ilmio kuten nama bulldogit nyt viimeeksi.

  Kaupungin koiratarhalla on saatava seka rotu etta sekarotuisia koiria.

  http://www.dogspain.com/criadoresperros/

  http://www.alberguedeanimalesgrancanaria.org/

  LINKKI

  Barraquito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 54

  Melko mutkikas juttu verratuna meidän rekisteroityihin koiriin. Suomessahan koiran kasvattaja pennun myydessään toimittaa ostajalle Suomen Kennelliiton rekisterikirjan.
  Täällä taas pedigree R.R.C. tarkoittaa sitä, että rotutuomari on todennut koiran vanhempien täyttävän rotuvaatimukset.
  Mutta sitten ei tiedetä takana olevista esivanhemmista juuri mitään. Tyyliin esim. ”ne isovanhemmat kyllä näyttivät ihan susikoirilta”…
  Eli tällä paperilla ei mennä mihinkään näyttelyihin, ainakaan kansainvälisiin.
  Vuokraisännälläni on todella kaunis ja komea saksanpaimenkoira, jolla on myös pedigree… Mutta koirasta ei ole maksettu mitään, eikä myöskään ole minkäänlaista dokumenttia olemassa. Ulkonäöstä päätellen tässä tapauksessa koiran esivanhemmat ovat kyllä kaikki saksanpaimenkoiria. Eli se on ns.”pedigree”-koira, sekin.

  L.O.E. = (Libro de Origenes Espanol) puolestaan on meidän rekisterikirjaa vastaava dokumentti, jossa esivanhemmat ovat tiedossa, ja koira on myös rekisteröity R.S.C.E:hen (Real Sociedad Canina de Espana). Tätäkin paperia käsittääkseni kutsutaan pedigreeksi. Tämä on dokumentti joka on ns. puhdasrotuisilla virallisesti rekisteröidyillä koirilla.
  Sitten puhutaan vielä LOC:stä, josta en nyt muista mikä versio rekisteröinnistä tuo on.
  Puhtaan rotukoiran hinta Espanjassa voi hipoa 800-1000€, joka tavallisen kansalaisen mielestä on älytöntä..

  Miksi maksaa koirasta kun niitä saa ilmaiseksikin, täällä ajatellaan. Meidänkin torilla on joka sunnuntai jopa viisikin pahvilaatikollista pentuja, joista ihmiset ottavat haluamasa pennun pehmoleluksi lapsilleen.. ja jotka sitten muutamien kuukausien kuluttua löytyvät banaanipelloille hyljättynä.

  Jos meinaa ostaa Espanjasta rotukoiran, saa olla todella tarkkana ettei huiputeta…

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Meidän vakioreiteillä on pari eläinkauppaa. Ja niissä myydään jatkuvasti pentuja. Rodut vaihtelevat, mutta yleensä kyseessä ovat seurakoirat eli pienet rodut.
  Hinnat pyörivät siinä 300 – 800€ välillä. Mielenkiintoisena ilmiönä se, että Euromarketin kaupassa hinnat ovat yleensä n.200€ kalliimmat saman rotuisista pennuista kuin Miramarissa.
  Syynä varmaan se , että Miramarissa käy paljon enemmän paikallisia ja Euromarketissa huomattavan paljon juuri englantilaisia ja muita ulkomaalaisia.
  Ja kauppa tuntuu, etenkin kesällä , käyvän aika hyvin. Pennut eivät ehdi kovin kauaa vanheta näytteillä ennen myymistä.

  LINKKI

  Barraquito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 54

  olen monasti kauhuissani katsellut noita näyteikkunoissa olevia pentuja. Nykyään vaihdan toiselle puolelle katua tuollaisen liikkeen nähdessäni. En kestä katsoa niitä poloisia… Meillä La Palman saarella en ole onneksi tavannut ainuttakaan koiria myyvää liikettä.

  Koirien kanssa ikäni touhunneena, on helppo havaita jo ikkunan toiselta puoleltakin pentujen joukosta useitakin sairaita yksilöitä.
  Noihin liikkeisiin jotkut tehtailijat toimittavat pentunsa suoraan ja jopa 4 vkon ikäisinä. Tai sitten mikäli eivät ole saaneet pentujaan myytyä, antavat sen kauppiaan tehtäväksi.

  Useimiten siellä näkyy huomattavan ”pömppömahaisia” pentuja = matoja tai väärä ruokinta. Samoin useilla on silmätulehduksia, vuotavia kirsuja, huonokuntoisia kiillottomia turkkeja sekä selvää apatiaa, ripulia ym.
  Niin hellyyttäviä kun ovatkin, pentua ei koskaan kannattaisi hankkia säälistä, eikä missään nimessä noista kaupoista.
  Voi tulla kallis hinta pennulle, kun sen eri viat ja sairaudet pulpahtelevat esiin. Ja ennen kaikkea valtava suru ja tuska jos pentu sitten kuitenkin kaikista hoidoista huolimatta menehtyy. sad.png

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Minun täytyy kyllä suoraan mainita, että olen lähes koko ikäni kummastellut tätä rotukoira-meininkiä. Ei niin, etteikö ihmisellä saisi harrasteita olla, kalliitakin, mutta mutta… miten sen nyt sanoisin…?

  Ei nimittäin ole mikään tuntematon seikka tai salaisuus, että jalostuksella, eli sisäsiittoisuudella, on monen monta koirarotua ajettu tilanteeseen, jossa puhdasrotuisuuden ja ulkomuodon kohtuuton ihailu on johtanut niiden toteuttamiseen koirien terveyden ja hyvinvoinnin kustannuksella.

  Puhdasrotuisille koirille syntyy perinnöllisesti yhä enemmän fyysisiä vikoja ja sairauksia, joita en tässä nyt ala erikseen luettelemaan, mutta voin kyllä kertoa, jos asia on jollekulle tuiki tuntematon. Jalostettu koirarotu on usein pienestä geenipoolista peräisin, joten viat vain lisääntyvät sukupolvesta sukupolveen.

  Mitäköhän kennelit (koirajalostamot) tekevät näille selvästikin ’vammaisille’ koiranpennuille? Laatikkoon ja kaasua päälle?

  En halua tarkoituksellisesti osoittaa sormella koiranäyttelyitä, mutta juuri ne ovat saaneet koiranjalostuksessa liian mittavan painoarvon. Rotukoirien jalostusta ohjataan niiden kautta yksipuolisesti ja monissa tapauksissa aivan väärään, jopa groteskiin suuntaan.

  Ne koirien toisistaan poikkeavat ominaisuudet, mitkä nykyään käsitämme koiraroduiksi, saivat varsinaisesti alkunsa kun kansallisvaltiot, etenkin Euroopassa, syntyivät ja itsenäistyivät sekä vakiintuivat. Rajojen muodostumisen myötä myös koirarotujen geenipoolit sulkeutuivat. Naapurikansoja (eli ”vieraita rotuja”) vieroksuttiin politiikassa, joten vierasta rotua kavahdettiin myös koirajalostuksessa.

  Ja palatakseni nykypäivään, tuntuu kovin makaaberilta, kun sellainen ihminen joka kovasti liputtaa koirien puhdasrotuisuuden puolesta, melkeinpä hyppää pöydälle, jos minän satun mainitsemaan ihmisistä puhuttaessa rotu-käsitteen.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  Barraquito kirjoitti:

  olen monasti kauhuissani katsellut noita näyteikkunoissa olevia pentuja. Nykyään vaihdan toiselle puolelle katua tuollaisen liikkeen nähdessäni. En kestä katsoa niitä poloisia…

  Tuo on oikein hyvä menetelmä tuo ”kadun toiselle puolelle vaihtaminen”. Sillähän sekin epäkohta on poissa sivistyneen silmistä ja siis mielestä.

  Oletko koskaan ajatellut, että jos näkemäsi riipaisee sieluasi, pitäisi sille kenties tehdä jotain? ¿Eh?

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  koirissa.

  Mun serkulla oli tallainen Chow chow koira, tyttokoira, han sai sen kennelista melkein lahjaksi kun silla oli sellainen, sisasiitoisuudesta johtuva purentavika ja papereissa luki tama ja astutuskielto.

  Silla oli niita vikoja enemmankin ja kuoli muistaakseni 4-5 vuoden ikaisena.

  Mun tutulla on Amerikkalainen cockeri ja hanen mukaansa talla koiralla on tyypilliset rotuviat;pissavika, harmaakaihi ym. Hanella on ollut tamanrotuinen koira ennenkin.

  Mina en henkilokohtaisesti osta tallaisia ”rotukoiria” mutta siitahan taas on monta mielta. Mulla on 2 ”mil-leches” ja ihan tyytyvainen olen niihin ja terveita ovat olleet.

  LINKKI

  Barraquito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2011
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 54

  Totta puhut, juuri tuosta syystä aikonani lopetin koirien kasvattamisen. Jotkut käyttivät siitokseen sairaitakin koiria.
  Sehän on se ahneus joka ihmisellä teettä näitäkin syntejä. Samoin maine hyvän voittajakoiran omistamisesta kihahtaa herkästi nuppiin.
  Kyllä oikealla jalostuksella on saatu paljon hyvää aikaan ja karsittua ei toivottuja haittoja.
  Tietyillä roduilla on omat perinnölliset sairautensa, mutta sen lisäksi koirat voivat sairastua kaikkiin samoihin sairauksiin kun me ihmisetkin.
  Tosin rodut jotka eivät tule ”muotikoiriksi”, saattavat välttyä noilta aiheutetuilta krempoilta.
  Suomessahan tällä hetkellä ihmiset maksavat jopa 600€ sekarotuisesta koirasta, esim tiettyjen rotujen risteytyksistä.
  Siinä on se vaara, että pennuilla sitten onkin kummankin rodun perinnölliset sairaudet.
  Eli kunnon ”bastardo-coctail” saattaa olla se tervein yksilö!

  Myönnän ettei kadun toiselle puolelle meneminen auta noita pentuja, mutta mitä voin tehdä? Ostaa kaikki pois, jolloin myyjä voitta pelin – tai ryhtyä ”kettu/koira tytöksi”. Murtautua yöllä liikkeeseen ja päästää pennut vapauteen?

  Kaiken kaikkiaan Espanjassa eläinten asema on huono. Vaikuttaa siltä että ainoat jotka sitä koettavat vaivojaan säästelemättä parantaa lienevät ulkomaalaiset, jotka perustavat koiratarhoja ja aasien hoitokoteja ym. kissaloita. Ja nyt kriisin vallitessa on turha kuvitellakaan, että joku municipio edes perustaisi löytökoirataloa.
  Täällä on vielä kaikenlainen tappaminen sallittua, ts. asioihin ei puututa vaikka tiedetään kylän poikien keräävän kujilta kissoja pitbulliensa taisteluhalujen tyydyttämiseen… Ja kukkotappelut ovat tämän saaren suosituin talviurheilu!!
  Vedonlyöntiä ja huimia ostotarjouksia, taistelukukot ovat kalliita nekin.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  taktiikka on ihan yleinen ilmio tassa yhteiskunnassa , oli asia mika hyvansa.
  Ei sen pitaisi sinua ihmetyttaa mitenkaan.

  Más que los actos de los malos, me horroriza la indiferencia de los buenos.
  Gandhi

  Vanha viisaus joka patee edelleenkin.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Rotukoira ja rotukoira!

  Rotukoira voi olla myös ilmainen. Esimerkiksi meillä on kaksi täysin puhdasta omaa rotuaan edustavaa koiraa löytöeläintarhalta haettuna!

  Jos et aio käyttää koiraa (hyvin epäilyttävää jalostustoimintaa ruokkivissa) koiranäyttelyissä, niin ei ole mitään syytä ostaa kallista rotukoiraa.

  Ainoat syyt ovat terveyteen liittyvät: tyypillisesti pentutehtaiden koirien sisäsiittoisuus ja huonot olot tuovat mukanaan ongelmia – täsmälleen kuten tuo liika jalostus näiden ”kalliiden rotukoirien” osalta.

  Jos ostat koiran, niin osta se kasvattajalta, joka tuntee rodun, tuntee koiransa, tuntee niiden historian ja missä itse pääset näkemään koirien olot, pennun vanhemmat jne.
  Toisena vaihtoehtona – ota riski – ja adoptoi rotukoirasi koiratarhalta. Saat sieltä todennäköisemmin terveemmän ja selväpäisemmän yksilön kuin huonolta kasvattajalta tai pentutehtaasta (eli eläinkaupan lasikopista ostettuna).

  Niin, ja löytöeläintarhalla on pilvin pimein ainakin suomessa harvinaisia rotuja: Ne ovat espanjalaisia koirarotuja kuten Galgo Español (Espanjan Grayhound), Podenco Andaluz (sekä Maneto), Ratonero/Bodeguero jne jne..

  LINKKI

  kaleste
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.05.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 23

  Ikävä kuulla tommosta, että koiria myydään torilla laatikossa ja eläinkaupassa. Edes venäjällä tai eestissä ei voi olla tälläaista paskaa, mitä nyt kuulen tässä teiltä. Ainostaan kiinassa voi olla vastaavia julmuuksia kuin espanjassa. Saattaa siellä espanjassa lakimuutokset kestää manana tyyliin. Ihmettelen vaan miten lapset ja perhe sitten espanjassa on niin mukamas tärkeitä mutta ei koirat. Venäjälläkin saatta koirat olla tärkeämpiä kuin kodittomat lapset jotka pakotetaan kerjäämään tai kidnapataan ja myydään sisäelimet hyvään hintaan! Kiinassakin pikkuhiljaa jo aletaan tajuamaan mikä on kotikoira tai lemmikki tai näyttelykoira. Espanja on sentään (toistaiseksi) EU:ssa eli olis jo aika sivistyä!

  LINKKI

  kaleste
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.05.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 23

  ..että uskaltaako espanjaan edes omien koirien kanssa mennä jos kerta espanjalaiset paskantavat lemmikkien päälle

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  ja jos uskallat niin kiinalaiset ravintolat kannattaa kiertaa kaukaa!!!!!

  http://aicart92.files.wordpress.com/2010/10/perro-salchicha.jpg

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 35)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.