Rottweiler Madridissa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Rottweiler Madridissa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 39)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  jupida
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.09.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Olemme lähdössä puoleksi vuodeksi Madridiin perheen kanssa ja mukana olisi tarkoitus tulla myös kaksi koiraa. Toinen on rottweiler ja toinen tuollainen perus pystykorva-collie tyyppinen seropi.

  Osaako joku kertoa kuinka Madridissa ylipäätään suhtaudutaan koiriin ja onko koiraelämä jotenkin erityisen vaikeaa? Olen kuullut myös että rottweiler kuuluisi johonkin ”vaarallisten” koirien listaan. Kuinka tämä vaikuttaa käytännössä? Itse en osaa espanjaa kuin juuri ja juuri alkeet joten espanjankielisistä sivuista ei ole juurikaan ollut apua, sanakirja kädessä niitä olen yrittänyt tiirailla. 🙂

  LINKKI

  Espanjankulkija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.09.2010
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 77

  Omistajalla on oltava vastuuvakuutus ja koiralla kuonokoppa. Eipä juuri muuta. Madridissa kaikki riipuu siitä, missä asut – suurkaupungissa kotieläinten pito voi olla haasteellista, mutta on paljon upeita asuinalueita, jotka ovat kivenheiton päässä keskustasta ja sopivat mainosti koiran pitoon.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Näitä sivuja lukee ja näille kirjoittaa monia kiihkeitä koiraihmisiä jotka tietävät tietysti täsmälleen miten tämäkin homma menee.
  Mutta , mutta , minäkin olen muistavinani , että nämä ns. vaaralliset koirat on rekisteröitävä ja omistajalla on oltava lausunto lääkäriltä , että hän on henkisesti tasapainoinen ja kykenevä hallitsemaan kyseistä petoa.
  Ja tietenkin kuonokoppa (joita täällä Andaluciassa joko käytetään tai sitten ei)on pakollinen, samoin vastuuvakuutus.
  Ja jos näitä asioita valvotaan , joka on hyvin paikkakuntakohtaista, sakot laiminlyönneistä ovat hyvin huomattavia.

  LINKKI

  jupida
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.09.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Siis tarvitseeko mulla olla lenkilläkin mukana joku lappunen jossa lukee että mulla ei ole aivojen tilalla sahanpuruja? :O Mitä tuo rekisteröinti meinaa? Rekisteröityhän tuo on ja sillä on eu-passit sun muut, mutta tarvitseeko vielä erikseen siitä ilmoittaa johonkin? Ranskassa muistaakseni ainakin oli näin..

  Mietin jo että saisiko toi koiruus jonkun allergisen reaktion jos vetäisin hiusvärillä mustaksi ja väittäisin labradorinnoutajaksi 😉

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  jupida kirjoitti:

  Mietin jo että saisiko toi koiruus jonkun allergisen reaktion jos vetäisin hiusvärillä mustaksi ja väittäisin labradorinnoutajaksi 😉

  Ymmärrän toki, että tuo lainattu lauseesi on heitetty huumorilla, silti pidän sitä täyspäiseltä rotikan omistajalta hieman vastuuttomana, koska se heijastaa kuitenkin omistajan vähättelyä oman koiransa mahdollisesta vaarallisuudesta.

  Sahajauhoa tai aivoja, rotikka on silti suht arvaamaton, meillekin tämä aukeni henkilökohtaisesti…naapurillamme jotka ovat ihan täyspäinen perhe on ollut useita rotikoita ja tämä nykyinenkin jo monta vuotta…ei mitään ongelmia.

  Kuitenkin tämä kiltti perhekoira kävi 17 vuotiaan tyttäreni kimppuun takaapäin ja puri tätä käteen.
  Tyttäreni joka ei pelkää koiria käveli pihakatuamme pitkin bussipysäkille omaan tapaansa, hyvin rauhallisesti.

  Olen valitettavsti nähnyt niin monia muitakin tapauksia joissa näihin mahdollisesti vaarallisiin rotuihin luokitellut kiltit koirat sekoavat päästään.

  Tottakai ihmiset saavat omistaa näitä koiria, mutta minusta on edesvastuutonta altistaa ”viattomat” ihmiset näille eläimille joista omistajakaan ei voi mennä takuuseen.

  Joten ehkä nämä Espanjan systeemit ovat ihan oikeat ja sellaiset pitäisi Suomeenkin saada ja kiireesti!

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Itselläni ei ole minkäänlaista koiraa, mutta olen nähnyt Madridissa paljon koiria ulkoilutushihnan jatkeena. Kuonokoppia näkyy etupäässä vain poliisikoirilla, mutta kaiketi niitä muillakin käytetään. Gran Víalla kulkiessa kannattaa ehkä pelata varman päälle.

  Olen myös jossain välissä törmännyt sellaiseen tietoon, jota en kyllä ole omin silmin tarkistanut, että valtavan suuressa Rodriguez Sagún’in puistossa [Parque Rodriguez Sagún] olisi koirille tarkoitettu polskutteluallas tai muu sensellainen ”fuente” jossa koirat myös tosiaan tsimmailevat ja omistajat seurustelevat. Omistajat todennäköisesti siinä altaan vieressä.
  =)

  jupida kirjoitti:

  Siis tarvitseeko mulla olla lenkilläkin mukana joku lappunen jossa lukee että mulla ei ole aivojen tilalla sahanpuruja?

  Periaatteessa juuri noin, mutta oletan, että sinun kohdallasi sitä ei koskaan tulla penäämään, sikälimikäli koirasi ei puraise ketään.

  Meiltä kilteiltä suomalaisilta usein unhoittuu, että maailmassa on paljon pahoihin harrastuksiin (joihin lasken myös järjestetyt koiratappelut) hakeutuvia ihmisiä ja sen lisäksi vielä niitäkin pahempia paskiaisia, jotka sellaisia järjestävät.

  Kuten tiedämme, on rotuja jotka ovat muita nopeammin koulutettavissa tappelukoiriksi, vaikka kyllä tietyissä olosuhteissa koira kuin koira pistää rähinäksi.

  Siksi on erittäin tarpeelliista, että tiettyjen koirarotujen yksilöistä pidetään tiukkaa maakohtaista rekisteriä, koskapa rekisteröimätön tappelukoiraksi soveltuva koira monasti myös _on_ sellainen.

  jupida kirjoitti:

  Mitä tuo rekisteröinti meinaa?

  Sitä, että rekisteröit koirasi Espanjaan Espanjassa, jonka jälkeen rekisterinpitäjällä on tiedot sen olemassaolosta ja omistajan statuksesta ja habituksesta. Tuskin kuulut prätkäjengiin?

  jupida kirjoitti:

  Mietin jo että saisiko toi koiruus jonkun allergisen reaktion jos vetäisin hiusvärillä mustaksi ja väittäisin labradorinnoutajaksi 😉

  Hehh hehhh… Koiria ei saa värjätä (etkä varmaan värjäisikään:) koskapa koira ei hikoile ja saa siksi varmasti jonkun ihoreaktion ”polycolorista”. Hevosen voi värjätä, mutta siitä saattaa Sevillan hevosmarkkinoilla joutua jalka-, ellei peräti hirsipuuhun.
  =)

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Pahus. Tulin uteliaaksi itsekin koiranulkoilutusasian tiimoilta, ja tuoltahan sitten löytyi oikein kuviakin tuosta koirien uima-altaasta:

  http://animalesmascotas.com/piscina-para-perros/

  En nyt tiedä sanoa, onko tuo Parque Rodriguez Sagún sama alue kuin Parque Rodriguez Sahagún. Kahden kirjaimen ero viimeisessä nimessä, mutta kun espanjassa ei h-kirjainta lausuta lainkaan, niin puhekielessä nuo kyllä kuulostavat aivan samalta paikalta. Voivat silti olla ihan eri, ja kymmenen kilometrin päässä toisistaan.

  LINKKI

  jupida
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.09.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Tuota rekisteröintiasiaa selvittelin vielä useamman tahon kautta ja sainkin selville sen mitä tarvitsin. Koiraa ei rekisteröidä varsinaisesti Espanjaan, se on ja pysyy siinää rekisterissä missä nyt onkin passeineen päivineen. Tämä ”rekisteröinti” tarkoittaa, että koira tulee ilmoittaa kaupungintalolle ja paikalliselle eläinlääkärille. Jälkimmäinen jäi kyllä hieman epäselväksi, että miksi, mutta näin kuitenkin tehdään. Helpottaa asiointia kun tietää mihin on suuntaamassa.. 😉

  Nuo vastuuvakuutusasiat sun muut ovatkin kunnossa, ne ovat olemassa koirien sekä lapsen varalta. Ties kenen mercedes vielä saa raitoja kylkeensä..

  Arnold: kiitos linkistä sun muista 🙂

  Raya: täysipäinenkin rottweilerin omistaja voi sanoa erinäisiä asioita huumorilla, olematta vastuuton. Koira kuin koira voi olla hengenvaarallinen, ei ehkä aikuiselle mutta lapselle kuitenkin. Nimim. eilen lapseni kääpiöpinsereiltä pelastanut äiti. Ehdin eilen nappaamaan rivitaloalueen pihassa 3,5 vuotiaan lapseni juuri syliin ennen kuin koirat purivat. Onneksi hampaat upposivat omaan jalkaani, eikä lapsen naamaan. Ja omat koirani ovat hallinnassa, työkseni koulutan eläimiä. Ja tämä kommentti omia tappavia aseitani yhtään vähättelemättä. Kaikki eivät näitä koiria hanki näyttävyyden vuoksi, vaan niiden palveluskoiraharrastukseen sopivien ominaisuuksien takia.

  LINKKI

  jupida
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.09.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Niin ja vielä lisätäkseni, rottweiler ei rotuna ole sen arvaamattomampi kuin muutkaan rodut. Vika on 99% tapauksissa hihnan toisessa päässä. Mikäli rottweiler rotuna olisi arvaamaton sitä ei käytettäisi mm. erilaisissa pelastustehtävissä. Itse työssäni pidän arvaamattomimpina saksanpaimenkoiria, tietyn linjan suursnautsereita ja erilaisia sakemannisekoituksia. Pitbulleista ja niiden mixeistä puhuttaessa liikutaan jo niissä roduissa joita en omaan kotiini ottaisi.

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Mä en ole koirankouluttaja, mutta eläintenhoitaja sekä immeisten hoitaja, joten olen varmaan vähän jäävi kommentoimaan.

  Meille opetettiin mahd vaarallisiksi roduiksi olevan rotikat, dobberit, sekä sakut ja nämä ssnautserit…sitten juuri nämä speciialit pittbullit ja dogo argentinot mm.
  Ensimmäisen ryhmän kohdalla painotettiin tiettyjä jalostuslinjoja ja taidotonta kasvatusta SEKÄ X-faktoria joka aiheuttaa non-spesifioituneiden metsästysviettien heräämisen, jolloin hyvä kasvatus ja kontrolli unohtuvat koiralta totaalisti.

  Immeisten hoitajana olen kohdannut seikan että 90% koirien raateluvammat (pkl, osasto, leikkuri, teho)ovat rotikoiden sekä dobbereiden aiheuttamia, tämä vain omilla työpaikoillani ”tilastoitu”.

  Itse olen aina tykännyt rotikoista ja sakemanneista (sellainen minulla on ollutkin), mutta enää ei oikein luota kumpaankaan rotuun 100%…dobbereista ja ssnautsereita en diggaa.
  Ja tottakai mulle on ihan sama mitä koiria ihmiset pitävät kunhan ne ei pääse puremaan mua tai mun perheenjäseniä.

  LINKKI

  jupida
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.09.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Tässäpä tämä onkin. Kun jokainen koiran omistaja osaisi kantaa vastuunsa isoista ja voimakkaista eläimistään, sekä tietyissä tapauksissa osaisivat olla niitä ottamatta, niin muiden rodun harrastajien koirineen ei tarvitsisi kantaa seuraamuksia. Sama toki myös pikkukoirien omistajiinkin pätee, jos jokainen koiranomistaja tuntisi vastuunsa tuskin törmäisimme jatkuvasti erinäisiin koiranmyrkyttäjiin jne. Ikävää on myös, että normaalit täysipäiset rotunsa edustajat joutuvat erinäisten määräysten kohteiksi sen vuoksi, että jotkut ovat edellä mainittuja rotuja ottaneet omiksi statussymboleikseen ja jopa kouluttaneet tappelemaan.

  Vielä rottweilerin rotumääritelmästä: pohjimmiltaan ystävällinen ja rauhallinen, lapsirakas; kiintyvä, kuuliainen, ohjattava ja työskentelyhaluinen. Olemuksesta kuvastuu alkukantaisuus; käytös on itsevarmaa, lujahermoista ja pelotonta. Rottweiler tarkkailee ympäristöään hyvin valppaasti.
  Rotu vaatii omistajaltaan johdonmukaisuutta, rotutuntemusta ja peruskoulutusta. Aktiivisena rotuna rottweiler vaatii paljon liikuntaa, toimintaa ja aikaa omistajalta. Suomen Kennelliiton mukaan rottweiler soveltuu seura-, palvelus- ja käyttökoiraksi. Ei ole siis kyseessä jokamiehen rotu, mutta ylläolevan kuvauksen mukaisia omani ovat olleet, samoin ne yksilöt joiden kanssa olen tiivimmin työskennellyt. Oma lukunsa ovat sitten nämä ladon takana rahan vuoksi teetetyt pentueet..

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  jupida kirjoitti:

  Oma lukunsa ovat sitten nämä ladon takana rahan vuoksi teetetyt pentueet..

  Ikävä kyllä näitä riittää jokaisen rodun kyseessä ollessa. 🙁
  Ja ihmiset ostavat kun saavat satasen halvemmalla.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Arnold kirjoitti:

  jupida kirjoitti:

  Siis tarvitseeko mulla olla lenkilläkin mukana joku lappunen jossa lukee että mulla ei ole aivojen tilalla sahanpuruja?

  >
  Periaatteessa juuri noin, mutta oletan, että sinun kohdallasi sitä ei koskaan tulla penäämään, sikälimikäli koirasi ei puraise ketään.
  >
  Meiltä kilteiltä suomalaisilta usein unhoittuu, että maailmassa on paljon pahoihin harrastuksiin (joihin lasken myös järjestetyt koiratappelut) hakeutuvia ihmisiä ja sen lisäksi vielä niitäkin pahempia paskiaisia, jotka sellaisia järjestävät.

  [/quote]

  Siinä vaiheessa kun _vahinko_ (siis vahinko!!) sattuu, niin tosiaankaan se paperi ei paljon auta eikä myöskään se, että ”juuri minun koira ei tee sellaista” tai että omistajalla ei ole taipumuksia noihin mainittuihin kyseenalaisiin ”harrastuksiin”…

  Viime kerralla tällaisen jääräpään _vahinko_ maksoi hänelle melkein 700€ pelkkinä eläinlääkärilaskuina!

  Asia on yksinkertainen: Jos lakia ei olla noudatettu, niin pistän omistajan maksamaan kovimman kautta vaikka korvaukset eivät tuokaan sitä toista viatonta koiraa takaisin! Entä sitten kun se vahingon kohde on joku muu kuin koira?

  Lukekaa siis laki tämän asian tiimoilta ja toimikaa sen mukaan älkääkä ottako oikeuksia omiin käsiinne. Mielestäni kyseistä lakia saisi vielä entisestään tiukentaa.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  devspain kirjoitti:

  Siinä vaiheessa kun _vahinko_ (siis vahinko!!) sattuu, niin tosiaankaan se paperi ei paljon auta eikä myöskään se, että ”juuri minun koira ei tee sellaista” tai että omistajalla ei ole taipumuksia noihin mainittuihin kyseenalaisiin ”harrastuksiin”…

  Juu, siis se koiran rekisteröintitodistus ei varsinaiseti ole ollenkaan noita vahinkotilanteita varten vaan siksi, että jos jonkun prätkäjengin takapihalla tai muussa sellaisessa hämäräpaikassa havaitaan esmes viisi bullmastiffia, niin voidaan viranomaisten toimesta, ja vaikka eläinlääkäri mukana, käydä kysäisemässä rekkaritodistuksia ja että mitäs koiria herrasväki täällä oikein harrastaa. Että onko eläinlääkärille ilmoittamattomia puremajälkiä ja silleen.

  devspain kirjoitti:

  Viime kerralla tällaisen jääräpään _vahinko_ maksoi hänelle melkein 700€ pelkkinä eläinlääkärilaskuina!

  Oliko jääräpään pikku kuusikymmentäkiloinen moottorihammas jolkottelemassa kenties ilman hihnaa?

  devspain kirjoitti:

  Entä sitten kun se vahingon kohde on joku muu kuin koira?

  Minua on maistanut kaukaasianpaimenkoira kärivarresta. Meinasin laittaa menemään piikille, mutta annoin sitten olla, kun oli toisen henkilön kuin omistajan tekemä munaus. Eräs roudari otti koiran ”haltuunsa” omin päin, eikä mokoma pahvipää sitten osannutkaan pitää sitä hallinnassa.

  devspain kirjoitti:

  Lukekaa siis laki…
  Mielestäni kyseistä lakia saisi vielä entisestään tiukentaa.

  Ehdotuksia tiukentamiseen?

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Ahaa just juu… Löysin sitten asian tiimoilta aiemmin kirjoittamaasi taustaa tapahtumille, sekä myös ehdotuksesi lain tiukentamiseksi. Mainitsemasi rodun kohdalla lain tiukentaminen saattaisikin olla paikallaan.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 39)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.