rosename esittäytyy

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? rosename esittäytyy

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  rosename
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.05.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Hei kaikille!

  Olen sairaseläkeläinen, vielä Suomessa, mutta terveydellisten syiden vuoksi jo kovasti suunnittelemassa muuttoa Gran Canarialle talvikausiksi. Yhden ainoan kerran olen ollut saarella viikon, mutta se riitti vakuuttamaan minut ilmaston suotuisuudesta omalla kohdallani. Tosi kivaa myös se, että saarella asuu muitakin suomalaisia! en siis halua välttämättä erakoitua omiin oloihini.

  Olen juuri 54 vuottani täyttänyt, avioliitossa miehen kanssa, joka ei halua mennä Suomen rajojen ulkopuolelle, ja perheeseemme kuuluu meidän lisäksemme vielä kolme sisäkissaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että mies jää Suomeen kissojen kanssa ja minä matkustan syksyllä saarille, mahdollisesti ystävättären kanssa, joka niin ikään on sairaseläkeläinen.

  Nyt on pohdinnan alla se, vuokraammeko asunnon vai ostammeko ensi alkuun matkatoimiston pitkän ( 2-3 kk) matkan. Tarkoitus on tutustua ensin kunnolla saareen ja sitten ajan myötä valita pysyvämmän asuinpaikan talvikausiksi.

  Tosi mukavaa tutustua teihin Orkin kautta!
  Kesän lämpöiset terveiset Suomesta! (tänään meillä oli +22 astetta ja ihana auringonpaiste)

  LINKKI

  Neña
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2007
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 285

  Tervetuloa Orkkiin kirjoittelemaan! Varmasti löydät täältä paitsi kavereita niin myös tietoa kysymyksiisi! 🙂 Mukavaa kesää sinne Suomeen!

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Moikka vaan minunkin puolestani rosename ja tervetuloa mukaan kirjoittelemaan tänne Orkkiin! Toivottavasti viihdyt kanssamme! 🙂

  LINKKI

  Vinski
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 307

  Hei ja tervetuloa saarelle rosename!

  LINKKI

  railikka10
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 22

  Tervetuloa Gran Canarialle ja vaikkapa tänne Las Palmasiin!

  Miksi juuri Las Palmasiin; no siksi, että tämä on oikeaa kaupunki, jossa pääset mukaan kanarialaiseen elämänmenoon, ilmasto on suosiollinen ja täällä on talvikausina aika mukava joukko suomalaisia, jotka viettävät eläkepäiviään erilaisten harrastusten parissa.

  Täällä toimii myöskin Suomi-kerho, jossa ihmisiä, joilla paljon kokemuksia ja vinkkejä täällä olemiseen ja asumiseen. Kerholta löydät varmasti myös mukavia ystäviä ja espanjaakin siellä voi opiskella.

  Oma suomalainen seurakuntakin täällä toimii talvikausina viikottaisine jumalanpalveluksineen.

  Joten ensialkuun on mukavasti turvajoukkoja tarjolla!

  Olen itse myöskin sairaseläkkeellä, kuten ehkä olet huomannutkin esittelystäni, ja viihdyn erinomaisesti ja tässä ilmastossa krempatkin on helpompi kantaa.

  Kyselit sitä asumismuotoa; kun nyt tulet ensimmäistä kertaa pidemmäksi aikaa, ehkä hotelliasuminen on asiaa.

  Matkatoimistot ovat kylläkin, kuulemani mukaan, viimeaikoina aika nihkeästi myyneet pidempiä matkoja, mutta ainahan voit tehdä niin, että ostat lennot ja sitten hotellin varaat erikseen, vaatii tietty enemmän omatoimisuutta, mutta ei ole mikään mahdoton tehtävä.

  Täältä löydät myös apuja vuokrausasioissa, jos se itseäsi ja ystävärtäsi enemmän kiinnostaa.

  Puerton-alueella, jossa upea Canteras-rantakin sijaitsee, löytyy kyllä asuntoja jokaiseen makuun

  Jos tarvitset lisävinkkejä tms. voit laittaa minulle sähköpostissa kysymyksiä, niin otan sitten asiasta selvää ja kerron Sinulle.

  Ei muuta kuin ideariihi päälle ja töppöset tännepäin Rosename!

  LINKKI

  rosename
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.05.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Lämpimät kiitokset teille kaikille! tuntuu tosi mukavalta ruveta suunnittelemaan tätä seuraavaa suurta elämänmuutosta. Ja kiitos Railikkalle vinkeistä ja avuntarjouksesta – niillä on aina käyttöä vaikka melkoisen omatoiminen olenkin. Sen elämä on jo ehtinyt opettaa, ettei kaikkea voi tietää ja hallita, ja jos tuntee jonkun, joka osaa tietyt asiat, on enemmän kuin viisautta ottaa apu vastaan.

  Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.