rokotukset?

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  lana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.04.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 4

  Hei tietääkö joku mitä rokotuksia täytyy ottaa ennen kuin lähtee espanjaan aikuiselle?, lapselle?

  LINKKI

  illuusia
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.07.2006
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 124

  En kyllä ole mikään expertti tällä alalla eikä mulle oo koskaan laitettu mitään ”ylimääräisiä”, mutta yritän parhaani.. Tottakai perusrokotukset tulee olla kunnossa, hepatiitti rokotukset ja jos on mahdollisia ”riski aikoja” niin sillon jotain muita (esim flunssa rokotuksia, yms..).

  Täällä on enemmän tarkempaa 🙂
  http://rokote.fi/matkaajanrokoteopas/maasivu.html?maa=44

  LINKKI

  Tulppu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.02.2008
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 239

  Ei mullekaan Espanjaa varten ole mitään ylimääräisiä laitettu, mutta Venäjän matkaa varten otin tuon hepatiittirokotuksen. Käsittääkseni täällä on pieni riski saada se. Jos paljon reissaa muutenkin, niin on se hyvä olla. Minäkään en kyllä ole mikään ekspertti.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Tulppu tuossa yllä kirjoittaa:
  ”Ei mullekaan Espanjaa varten ole mitään ylimääräisiä laitettu, mutta Venäjän matkaa varten otin tuon hepatiittirokotuksen. Käsittääkseni täällä on pieni riski saada se. ”

  Voisinpa vastata, kuten aikoinaan televisiosarjassa Raid: ”Niinpä”.

  Kun itse olin kolmisen vuotta asustanut Espanjassa, menen terveyskeskukseen uusimaan vanhentumassa olleita tetanus- ja hepatiittirokotusta. Tetanus pistettiin, mutta hepatiittirokotuksen lääkäri kuittasi sanoilla ”Jos kerran olette asunut Espanjassa jo vuosia, teille on ollut pakko kehittyä vasta-aineet.”

  Eli ainakin lapset ja heikkokuntoiset kannattaa rokottaa etukäteen Suomessa hepatiittia vastaan. Sen voi saada esim. taloyhtiön uima-altaasta tai huonosti käsitellyistä merenelävistä. Siis esimerkiksi.

  LINKKI

  Neña
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2007
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 285

  Todellakin kannattaa ainakin lapsille hankkia tuo B-hepatiitti rokotus. Täällähän se kuuluu viralliseen rokotusohjelmaan. Aikuistenkin kannattaa aina maailmalle lähtiessä tarkistaa ainakin jäykkäkouristuksen voimassa olo.

  LINKKI

  gimo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 267

  Itse otin Hepatiitti A/B yhteisrokotuksen pari viikkoa sitten. No, siihen kuuluu vielä kaksi lisärokotus kertaa. Aika kallistahan se oli, mutta olen ensi viikolla menossa Prahaan ja myöhemmin sitten Espanjaan. Samalla pistettiin myös jäykkäkouristuspiikki. Piikittäjä muuten sanoi, että ennen hepatiitti rokotukset olivat kymmeneksi vuodeksi, mutta nykyisen tutkimuksen mukaan pitäisi suojata loppuelämäksi. En tiedä onko tuo sitten oikea tieto.

  LINKKI

  Tulppu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.02.2008
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 239

  Otin omani n. 3 vuotta sitten. Terkkari sanoi, että n. 25 vuodeksi riittää. Jos vain mahdollista, niin kannattaa ottaa se hyvissä ajoin ennen matkaa. Koska jos siitä tulee jotain sivuvaikutuksia, niin ei sitten mene matka pilalle.

  Tuolla aiemmin sanomallani tarkoitin, että Espanjassa olen käynyt ennen ja jälkeen rokotusta… joskus sellaista tajuinnanvirtaa tämä kommentointi, että saattaa jäädä vähän pointti epäselväksi… soorry!

  LINKKI

  lana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.04.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 4

  Kiitos vastauksista kaikille… Tarkoitus olisi että jäisimme sinne pidemmäksi ajaksi…

  LINKKI

  Susanna Maria
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 53

  Meillä on täällä Alicantessa hoitunut nuo rokotukset helposti paikallisessa terveyskeskuksessa. Eli minulla on tyttö 4 v ja poika 1,5 v. Emilia sai koulua varten tehtävässä tarkastuksessa Meningogogi-rokotuksen (jotenkin noin se muistaakseni kirjoitetaan), joka ei kuulu Suomen rokotus ohjelmaan. Valtteri taas on saanut 1,5-vuotisneuvolakäynnillään sen kolmoisrokotteen, minkä saisi Suomessakin. Molemmat meidän lapset ovat saaneet Suomessa ennen tänne lähtö Havrix-rokotteet, mutta täällä niille lähinnä naurettiin. Eli se on se B-hepatiittirokote, ei A-hepatiittirokote, jolla on kuulemma jotain merkitystä. Täällä meidän lapset saavat nyt tuon B-hepatiittirokotteen ilmaiseksi kaikki 3 kertaa. Rokottamaan voi mennä paikalliseen terveyskeskukseen täällä aina arki-iltaisin ilman ajanvarausta. Muilta osin Suomen ja Espanjan rokotusohjelmat ovat aikalailla samat ja rokotteetkin tulevat Suomen neuvolatätien mukaan samasta paikasta.

  LINKKI

  lana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.04.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 4

  kuulostaa hyvältä täällä vaan ne rokotukset ovat tosi kalliita. Mitä ne siellä maksaa? en viitti tuhlata pari sataa euroa turhiin rokotuksiin kun rahatilanne on aika nollissa. Me ollaan aina oltu terveitä poika erityisesti hänellä ei ole koskaan ollut vakavampaa kuin flunssa

  LINKKI

  Neña
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2007
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 285

  Et kertonut lana kuinka pitkäksi aikaa olette tulossa? Jos olette normaalille lomamatkalle tulossa, ei tänne sen kummenpia rokotuksia kaivata. Jos taas olette muuttamassa, niin lapsi saa tuon B-hepatiitti rokotuksen ilmaiseksi. Rokotus ja muistakin terveysasioista kannattaa kuitenkin aina käydä keskustelemassa omassa terveyskeskuksessa, sillä sieltä vain saat asiantuntevia neuvoja ja vastauksia. Vaikka täällä jollakin olisi tietoa rokotuksista kuinka paljon hyvänsä, niin emme kuitenkaan tiedä teidän kokonaisterveyttä ja kaikkea muuta rokotuksiinkin vaikuttavia asioita, kun emme ole nähneet teitä. Joten piipahdahan vielä terveyskeskuksessa 😉

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.