Rokotukset Espanjassa?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Rokotukset Espanjassa?

Merkitty: ,

 • Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 3 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta sitten fang toimesta.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  zip
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 20
  Vastauksia: 45

  Hola!

  Mitkä rokotukset lapselle annetaan Espanjassa ”automaattisesti”? Siis sellaiset mitä Suomessa ei anneta. Annetaanko esim. vesirokko, hepatiitti..? Muistan Nenan joskus blogissaan kirjoittaneen, että rokotusohjelmat poikkeavat toisistaan paljonkin.

  t. Riikka

  LINKKI

  Susanna Maria
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 53

  Eivät poikkea paljoakaan. Kyllä ne on suurin piirtein samat. Suurin ero on ehkä se, että Suomessa ollaan siirrytty siihen uuteen rokotusohjelmaan, jossa rokotuskertoja on vähemmän, mutta kaikki samat rokotukset saa. Eli varsinaiset erot ovat siis tuo B-hepatiittirokote, joka täällä annetaan automaattisesti, sekä sellainen kuin Meningococo C -rokote, jota ei enää Suomessa anneta (on siis annettu aiemmin). Muuten rokotusohjelmat vastaavat toisiaan. Täällä Espanjassa tosin siis on useampi rokotuskerta kuin Suomessa.

  Niin ja tietysti täällä Espanjassa ei anneta BCG-rokotetta, jota ei enää nykyisin pistetä Suomessakaan, muuta kuin jos lapsi kuuluu riskiryhmään. (BCG-rokote on siis se rokote, joka annetaan jo heti laitoksella.) Ja eihän tuota vesirokkorokotettakaan saa Suomessa automaattisesti, vaan se pitää itse ostaa. Täällä meidän terveyskeskuksessa ei ainakaan ymmärretty noita yhdistelmärokotteita, joita käytetään Suomessa, joten kannattaa pyytää neuvolan tätiltä siellä Suomessa tarkennus mukaan, mitä nuo yhdistelmärokotteet sisältävät.

  Tarkennuksia voi kysyä ken kaipaa, olen juuri selvitellyt neuvolatätin kanssa kaikkien rokotuksien vastaavuudet tänne meidän lääkärisetää varten, jolle suomalainen neuvolakortti aiheuttaa aina syviä huokauksia. 🙂 Nyt on koodattu espanjalaiseen neuvolakorttiin kaikki Suomessa saadut rokotteet, kyllä setä on iloinen, kun ensi kerran tapaamme. 🙂

  LINKKI

  zip
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 20
  Vastauksia: 45

  Heh, kiitos hauskasta vastauksesta, Susanna! 🙂 Toivotaan, että lääkärisedän huokailut vaihtuvat tyytyväisiin myhäilyihin. 😉

  Minäkin sain kuulla maksullisesta vesirokko-rokotteesta vasta siinä vaiheessa kun se jo oli myöhäistä… on kuulemma harvinaista, että muistavat neuvoloissa sitä ”mainostaa”.

  -Riikka-

  LINKKI

  Susanna Maria
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 53

  Juu, eipä kestä. Tuosta lääkärisedästä en olisi niin varma. Tuntui, että se huokailu oli kroonista. 🙂

  Onpa melkoista toimintaa neuvoloissa! Ymmärsin kyllä meidän Suomen neuvolassa, että jos sellaisen vesirokkorokotteen olisi halunnut, niin olisi saanut reseptin ja se olisi pitänyt hakea itse apteekista.

  LINKKI

  fang
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2016
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 75
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.