Road to HEL(L) with Finnair, – hauska jouluretki Suomeen

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Road to HEL(L) with Finnair, – hauska jouluretki Suomeen

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Olipa kiva ja laadukas reissu Finnairilla Malagasta Helsinkiin 20.12.2009 vai oliko?

  Olin hyvissä ajoin Malagan kentällä ja siellä oli ilmoitus, että kone myöhästyy ja uusi lähtöaika on 10:45:n sijaan 12:30. Sitähän sattuu paremmissakin piireissä eli ei mitään hätää.

  12:00 ilmoitettiin vihdoin portti eli sinne ja lähtöaika oli nyt 12:31. Hienoa!

  12:20 joku suomalainen matkustaja tuli kertomaan suomijoukolle, että portti on vaihtunut eli nyt sinne. Kukaan ei viitsinyt kuuluttaa asiaa tai olisihan se ollut liikaa, jos joku virkailija olisi tullut ilmoittamaan monisatapäiselle joukolle, että portti on muuttunut. Mutta ei hätää, kohta päästään ilmaan…

  12:40 pääsimme vihdoin bussiin ja se vei meidät koneelle. Koneessa odotus jatkui ja jatkui ja kukaan ei kertonut syytä. Vihdoin kapteeni kuulutti ja etsi, jos joukossa olisi Finnairin mekaanikkoa? En tiedä löytyikö, mutta jonkun ajan kuluttua kapteeni kertoi, että viiveen syynä oli se, että kentän portaat olivat kolhaisseet koneen perään klommon ja lentoturvallisuus piti varmistaa. Toki näin, koska lentoturvallisuus on tärkeä, mutta mitäs sitä pulmista liian aikaisin informoimaan matkustajia.

  13:50 pääsimme vihdoin ilmaan. Ja ruokatarjoilukin alkoi aikanaan ja olihan se nälkäkin jo vähitellen hiipinyt.

  Edessä istuvan pöytä oli jätetty edellisen matkustajan jäljiltä törkyisen likaiseksi. Lentoemo toi hymyillen kostean rätin ja ojensi matkustajalle, että putsaa – eihän se emo nyt sentään siivoja ole. Emo tosin pahoitteli, että Espanjan siivoojat ovat joskus huolimattomia eli anteeksi.

  Kanapastaa päivälliseksi…. vaan olikohan se alun perin lounaaksi?…. ehkä oli lämmitetty muutamaan otteeseen… kana oli kuivunut täysin jauhoiseksi ja kastike siinä samassa…. pasta oli taas joko nahkeaa puolikuivaa tai reunoille täysin korpuksi kuivunutta. Nam! Nälkä lähti.

  18:55 kone laskeutui (piti laskeutua 16:10) eli 2:45 myöhässä. Ok, sää oli huono ja silleen… Konetta ei ajettu putkeen vaan lähelle korjaamoaluetta, jotta koneen siirto on helppoa – sillä ei ole väliä, että matkustajat ajetaan myrskyn kautta bussilla terminaalille…. kunhan kone on valmiiksi lähellä korjaamoa.

  Vaan kun ei ole yhtään toimivaa rappusta huonon sään takia ja lumisade toki on sellaista, johon ei osattu varautua…. ja ei muuta kuin odotetaan koneessa 19:40 asti kunnes jonkinlaiset portaat saadaan koneen kylkeen eli 45 min kului tähänkin. Vieläkään ei ollut tullut mieleen viedä matkustajia putkeen. Busseja oli käytettävissä vain yksi eli ihan täyteen ja loput matkustajat odottamaan kunnes bussi aikanaan tulee takasin. On kuitenkin se hyvä puoli, että laukut ovat jo odottamassa hihnalla… vain onko?

  20:36 teen ilmoituksen kadonneesta matkalaukusta, kun usko jo alkoi mennä ja ”noutaja” oli odottanut jo pitkään terminaalissa ja muutenkin oli hieman kiirus. Olihan niitä laukkuja odoteltu koneesta kuljettimelle laskeutumisesta 1:40. Odotteli n vielä 20 min, jos vaikka tulisivat…

  20:55 eli kaksi tuntia koneen laskeutumisen jälkeen lähdin kentältä kun näytti siltä, että laukut ovat jääneet matkaan. Eihän se mitään… on laukut kadonneet monia kertoja ennenkin ja seuraavana aamuna ne on sitten tuotu taksilla….

  Seurasin seuraavana päivänä netistä laukkuni tilannetta ja aina vain ” TRACING CONTINUES. PLEASE CHECK BACK LATER”. Soitin lopulta matkatavaraetsintään ja kyselin vienosti, josko olisi edes tietoa, ovatko matkatavarat jo Suomessa tai vaikkapa Timbuktussa? Ennen kadonneen matkatavaran tila oli heti selvillä vaan ei enää. Nyt kaveri kertoi, että ei ole tietoa ja kertoi, että laukut pyritään toimittamaan jouluksi eli vain 4-5 päivässä… toki vasta pyritään…. Vaatteet, partakoneet, juustoja, hedelmiä, joku lahjakin… saahan noita Suomestakin….

  Onneksi ulkona oli 10ºC pakkasta, pimeää ja lumipyry eli kohteemme on HEL. Ja toki sen pitäisi helpottaa mieltä kun kuulin, että kentällä on 10.000 matkalaukkua odottamassa siirtoa Euroopan kohteisiin. Henkilökuntaakin on vähän, kun puolet Baronalle siirretyistä on ”yllättäen” sairastunut – useimmat varmaankin stressiin, kun ilmaiset lennot voivat hävitä vuoden parin kuluttua ja Barona saattaa teettää luppoaikana jotain muuta työtä ja nyt luppo on omistettu harrastuksille…. on se elämä kovaa ja työntekijöiden työmoraali korkealla…. mutta sillä se Finnair pelastuu….

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  ¡?II??n?od u?uo??q ?? ?II!?!?uu!? ?nIno? ?????n?

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Olihan sulla reissu to HEL(L)..
  Tassa niinkuin lisaa bensaa liekkeihin, mulle tuli tanaan email etta missa osoitteessa olen Pariisissa kun Emirates lahettaisi limusiinin hakemaan koneelle tapaninpaivana…vahinko etta olen yli 40 kilometrin paassa, se on kuulemma maksimi hakumatka. Kerron sitten piruuttaan etta minkalaiset oli sapuskat matkalla ausseihin….

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Ei sitten sullakaan mennyt ihan putkeen… meinaan kun toi limusiinikyyti jää väliin…

  Näin heti aluksi kumoan yleisen käsityksen, että HEL(L) on kuuma paikka – päinvastoin!

  Tuo joulutervehdykseni olikin ajateltu luettavaksi juuri Downunderissa…. tervemenoa Aussiin!

  Toivottavasti se ruokaveitsen pyöritys haavassani tapahtuu sitten kuvan kera….

  LINKKI

  Schooner101
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.10.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 229

  Penkinvälit olivat minusta ainoa positiivinen asia tuolla lennolla, sämpylällä olisi heittäessä saanut ikkunan rikki 😉

  Noh kehutaan ny Hämäläisen Perttiä tasaisesta kyydistä ja laskeutumisesta sentään.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Taitaa autopilotti eli tietokone hoitaa tasaisen lennon ja osaa se laskeutuakin.Kun mä pääsin aikoinani pari kertaa ohjaamoon,pilotit käänsi vaan kompassisuunnan nappulasta pilottiin ja se hoiti koko homman.

  LINKKI

  Mariitta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 102
  Vastauksia: 959

  Minulla olisi lento tänään finskillä Helsinkiin. Saa nähdä?
  Tämän hetkisen tiedon mukaan lähtenyt n 25 min myöhässä kohti Malagaa.
  Nyt sitten jänskätään miten sade täällä ja lumimyräkkä Helsingissä vaikuttaa aikatauluun?
  No on tässä 2 päivää jouluun, joten oletan että ehdin sitä perheeni kanssa viettämään ;).

  LINKKI

  la luz
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Mariitta, odotan vanhempiani tuolta samaiselta lennolta…AENAn sivulla ei vieläkään merkkiä myöhästymisestä. Orkki tuntuukin olevan nopeampi tapa saada tietoa lennoista kuin lentoyhtiöiden ja lentokenttien sivuilta :/

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  ja onnea viestistä no 1000 tonnikerholaenen

  Ja la luz Hyvät Joulut

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Ei mene ihan putkeen Air Berlinillakaan…olen Dusseldorfissa kun lento Malagasta myohastyi 1 1/2 tuntia ja Pariisin kone lahti ajallaan… No, hyva hotelli kentalla ja kohtalainen illallinen sakujen laskuun… Aamulla uusi yritys.

  LINKKI

  Amigo_no_more_tears
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.02.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 32

  Sillon joskus oli ainakin mulla hyvät pöperöt molempiin suuntiin. : PP Sämpylä oli tuoretta, ruoka hyvää ja sopivan kuumaa. : D Ei mitään kuiuvnutta tai kovaa. : DDD Huono tuuri.: ( Onko Finnairilla sitte menny ihan päin mäkiä palvelut? : o

  LINKKI

  Amigo_no_more_tears
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.02.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 32

  .. ja oli vissii vanha mutta noo.. : DDD

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Taitaa olla niin, kun lähdet Malagasta saat espanjalaiset pöperöt. Paikalliset amigot voi törmäillä koneeseen ja jättää laukut lastaamatta. Ei se finski niihin hirveesti voi vaikuttaa.

  LINKKI

  Frank
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255

  Mulla on takana noin 200 nousua, joten muutama kokemus on kertynyt. Edes ykkösluokassa en ole saanut ruokaa, josta voisi sanoa ”hyvää”. Tämä toki riippuu siitä mihin on tottunut. Koskaan en lennä enää Finnairilla, jos se vain on mahdollista. Siellä ei välitetä asiakkaista yhtään mitään. Sää on ilmiö, joka koskaa jokaista yhtiötä ja aiheuttaa helposti ketjureaktion ympäri maailmaa. Se, että käytetään bussikuljetusta kuin 60-luvulla kertoo paljon ja on valtava säästö yhtiölle… asiakasmäärässä. Kyllä ne oppivat. Euroopassa lentokone putoaa jos soitat matkapuhelimella, mutta kun tullaan Jenkkien ilmatilaan se ei enää putoakaan. Varmaan paksumpi ilma. Se, että kaikki kusee ja mistään ei ilmoiteta johtuu siitä että asenne on väärä ja päätehtävä on hakea lisää liksaa liiton avustuksella. Kunhan tätä tekevät ne, joiden on pakko saada jokainen mahdollinen euro pysyäkseen hengissä ovat hinnat/palkat alhaalla ja hymy herkässä, kaikilla.

  Jos lähtiessäsi saat laukun check-in -hihnalle 20 minuuttia ennen koneen lähtöä olet selvityksen mukaan koneessa kun se lähtee. Siten kone ei lähde ilman sinua. Johtuu siis turvallisuusmääräyksistä ja terrorismista (jos laukku menisi ja sinä et halua sen kanssa samaan koneseen…). Tätä voi käyttää hyväkseen, jos on tosi kiire (esim. Jenkeissä voi chekata jo lähimmässä autovuokraamossa kentän lähesyydessä). Tuli vaan mieleen.

  Hyviä jatkoja alkaneelle vuodella ja uusille matkoille!

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Joku välkky keksi linkin ruotsalaisten lennonvalvontaan. Mainio yhteys. Koneen sympolia osoittamalla koneesta saa näkyviin kaikki tiedot, nopeudesta ja lentokorkeudesta alkaen. Lennon numero ja kohde näkyy myös. Laskeutumisenkin näkee minuutilleen, jos seurailee konetta. Kokeilkaapa!

  http://www.flightradar24.com/

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.