Rikosilmoituksen tekeminen Fuengirolassa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Rikosilmoituksen tekeminen Fuengirolassa

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Eräs kaunis kesäilta huomasimme, että autosta puuttuu takaa rekisterikilpi. Soitin samana iltana Fuengirolan poliisilaitokselle ja kysyin toimintaohjeita. He pyysivät tulla tekemään rikosilmoituksen paikanpäälle.

  Ilmoituksen tekeminen

  Marssimme sisään Policia Nacionalin tiloihin ja kysyimme neuvoja poliisilta. Hän otti tietomme ylös vihkoseen ja antoi vuoronumeron, jonka kanssa päädyimme odottamaan ”Sala de Denuncias” -oven eteen. Jonoa oli riittävästi, itsellä numero 10 ja tilannetta seurattuamme päättelimme numeroiden menevän noin viitosessa.

  Aikaa kului, eikä mitään tapahtunut. Vihdoin joku pääsi sisään ja toinen ulos. Ilmoituksien tekemiseen menee ilmeisen kauan, jonka jälkeen poliisien pitää tehdä paperityöt jokaisesta tapauksesta välittömästi – kuulin puhuttavan.

  Soita ensin

  Kun aikaa oli kulunut reilusti, tuli englantia puhuva nainen luoksemme ja kyseli tilannettamme. Hän työskentelee poliisilaitoksella ulkomaalaisia avustamassa. Hän oli jopa yllättynyt, kun kuuli, ettemme olleet tehneet rikosilmoitusta puhelimitse etukäteen. Se on kuulemma pakollinen toimenpide, jonka perusteella ilmoitus löydetään koneelta.

  Sain naiselta lappusen, jossa todettiin:
  Si es usted victima de algun delito, solicite ayuda llamando al
  If you’re victim of any crime, ask for help by calling
  091
  o denuncielo llamando al telefono
  or report it on
  902 102 112

  Nappasin heti puhelimen käteen ja soitin numeroon. Siellä poliisimies otti tiedot ja tapahtumat ylös ja antoi minulle numeron, jonka perusteella poliisilaitoksen koneelta löytyy meidän ilmoituksemme. Hyvä, asia siis hyvissä ajoin hoidossa.

  Entäs meidän numero?

  Aika kului ja numerot vaihtuivat pikkuhiljaa. Vihdoin oli tulossa meidän vuoromme. Aiemmin tapaamamme nainen ohjasi ihmisiä sisään pitäen huolta vuoronumeroista. Hei, mutta miksi numero 11 meni sisään ennen meitä? Noh, myöhäistä jo, jäimme odottamaan penkille.

  Kun ovi uudelleen aukesi, luulimme, että vihdoin on meidän vuoromme. Kävelimme ovelle päin, mutta nainen ohjasikin viittoen numeron 12 sisälle samalla näyttäen meille ”seis” merkkiä kädellään. Mitä ihmettä? Tässä vaiheessa jo muutkin odottajat alkoivat närkästyä ja numerolla 13 varustettu espanjalaismies – jonka kanssa vaihdoimme muutaman sanan jo aiemmin – ilmoitti, että te ainakin menette ennen häntä.

  Siirryin odottamaan oven eteen. Kun ovi aukesi seuraavan kerran, sanoin, että nyt on minun vuoroni. Pääsin kuin pääsinkin sisälle.

  Ilmoituksen tekeminen

  Istuimme pöydän ääreen ja annoimme aiemmin puhelimessa saaneemme numeron, jonka perusteella ilmoituksemme löytyi. Hieman siitä jouduttiin korjailemaan kirjoitusvirheitä, mutta asia hoitui ihan kivasti.

  Saimme tarkastaa ilmoituksen ja tämän jälkeen oli monta kopiota allekirjoitettavaksi. Yksi kopio jäi itselle, rekisterikilven teettämistä varten ja loput jäivät poliisin arkistoon.

  Yhteenveto

  – Olimme paikkalla Policia Nacionalin tiloissa arkiaamuna ennen yhtätoista
  – Ilmoitus pitää tehdä etukäteen numeroon 902 102 112
  – Kahden tunnin odotuksen jälkeen pääsimme sisään ilmoitusta tekemään
  – Ilmoituksen tekemisessä meni vajaa puoli tuntia

  LINKKI

  Laura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209

  Olen tehnyt Espanjassa rikosilmoituksen kaksi kertaa, kerran Fuengirolassa, kerran Benalmádenassa. Kummassakin oli kyse pienestä varkaustapauksesta.

  Fuengirolassa ei tuosta puhelinilmoituksesta ollut mitään puhetta. Asemalla tarkistettiin 3 otteeseen eri pisteissä ”habla usted español?” ennen kuin ilmoitusta pääsi tekemään. Jonotus ei sillä kertaa kestänyt pitkään, ja ilmoituksen tekoonkin meni vain n. vartti.

  Benalmádenassa kerrottiin, että ilmoituksen voi tehdä myös puhelimitse. Ei siis ollut puhetta mistään pakosta. Vaihtoehtoina olivat:
  – arviolta kahden tunnin jonotus ja ilmoituksen teko paikan päällä
  tai
  – puhelimitse tehty ilmoitus, jonka voisi tulla noutamaan asemalta seuraavan 48 tunnin sisällä. Tein ilmoituksen puhelimitse espanjaksi. Puhelu menee Madridiin, ja ilmoituksen voi tehdä myös englanniksi, tosin jonotus puhelimessa on silloin pidempi.

  Ilmoituksen nouto Benalmádenasta olisi onnistunut jo puolen tunnin kuluttua, mutta meille sopi paremmin vasta seuraavana päivänä. Piti siis vain normaalisti jonottaa oma vuoronsa (sillä kertaa n. tunti), jonka jälkeen viitenumerolla poliisi tiesi tulostaa oikean ilmoituksen, tarkistettiin tiedot oikeiksi ja that’s it.

  …tuosta puhelinilmoituksen pakollisuudesta vielä… B:n asemalla oli vastassa erittäin yhteistyökyvytön suomalais-”tulkki”, joka fyysisesti esti espanjalais-poliisille keskustelun (alkoi huutaa päälle ja tuli seisomaan väliin), eikä se infotiskin takana istunut poliisi kyllä ollut meistä ”turisteista” tippaakaan kiinnostunutkaan. Eniveis, voi hyvinkin olla, että puhelin-ilmoitus on pakollinen, mutta tämä elämäänsä kyllästynyt poliisin pikku ”apuri” ei sitä vain viitsinyt mainita.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Kokemus Gran Canarialta: Meitin kämpässä käytiin vierailulla ja homma ei edennyt mihinkään, ennenkuin sinne Madridiin oli soitettu matkanjärjestäjän toimesta!! (kumpikaan meistä ei puhu epsanjaa!) Sitten kun mentiin local polician toimipisteeseen ja odottaessamme yritimme täyttää suomenkielisen rikosilmoituksen asiaa nopeuttaksemme (löytyi hyllystä Playa de Inglesin poliisiasemalta) niin se revittiin meidän käsistämme pois!!:( Se ei kuulemma kelpaa!! Saatiinhan ne paprut sitten aikanaan täytettyä tietsikalle englantia osaavan poliisin toimesta, mutta kyllä siinä sitä aikaa paloi vähintäänkin riittävästi!! 🙂 OK! Loppu hyvin ja saamamme paprun avulla saimme matkavakuutuksen kautta korvauksen melkein täysimääräisenä suomen päässä sitten aikanaan! 🙂

  LINKKI

  Taquo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.09.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Minä

  Minä jouduin jotakuinkin viikko sitten väkivaltaisen ryöstön uhriksi Paseo Maritimolla, lähellä Stella Marisia. Kaksi parikymppistä kaveria vei käsilaukun väkivaltaa käyttäen. Turpiin tuli mutta henki sentään säilyi. Policia local tuli heti ottamaan alustavat tiedot ja antoivat policia nacionalin numeron johon ilmoitus piti tehdä 24h kuluessa.
  Seuraavana päivänä kävin nacionalin toimistolla allekirjoittamassa rikosilmoituksen, tai luulin että se käy vaan niin. Ruhjeet nähtyään poliisi vaati minua menemään lääkäriin ja tulemaan takaisin lääkärintodistuksen kanssa. Koko asia oli hoidettu lääkärikäynteineen kl 14.30 mennessä ja poliisit ottivat minut erittäin tosissaan ja homma hoitui tehokkaasti.
  Seuraavana päivänä poliisit hakivat minut taas asemalle tunnistamaan rikollisia ja väkivaltayksikkö halusi tutkia asiaa. Toisena päivänä poliisiasemalla meni ehkä tunti ja hetkeäkään en odottanut odotussalissa.
  Toistaiseksi rikollisia ei ole saatu kiinni enkä usko että enää saadaankaan. Onneksi oli vakuutukset voimassa.

  Ja vuoden päästä palaan uudestaan Fuengirolaan, yhdet keskenkasvuiset varkaat eivät saa hyvää lomapaikkaa pilata.

  🙂

  LINKKI

  borracha
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 134

  Mihin aikaan päivästä tuo tapahtui? Minä kun tulen baarista aina kävellen kotiin ja suurimman osan matkasta paseota pitkin. Ei minulle mitään voi tapahtua…

  LINKKI

  Taquo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.09.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Palailin Stella Marisiin kl 03.20 maanantaiyönä (11.8.). Kävellen olen aina tähän astikin tullut ja meinaan tulla vastaisuudessakin. Kännykän ja käsilaukun aion jatkossa jättää kotiin. Pelkkää käteistä rahaa mukaan rintsikoihin (kuten noin puolella naisista siellä on).

  Erikoista oli se, että tilanteen näki noin 25-30 ihmistä ja kukaan ei tehnyt elettäkään, että olisi tullut auttamaan tai tapahtuman jälkeen tullut katsomaan olenko kunnossa. No mitäs sitä sen enempää ihmettelemään. Elämä jatkuu.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Laura kirjoitti:

  Fuengirolassa ei tuosta puhelinilmoituksesta ollut mitään puhetta. Asemalla tarkistettiin 3 otteeseen eri pisteissä ”habla usted español?” ennen kuin ilmoitusta pääsi tekemään. Jonotus ei sillä kertaa kestänyt pitkään, ja ilmoituksen tekoonkin meni vain n. vartti.

  clip, clip..

  – puhelimitse tehty ilmoitus, jonka voisi tulla noutamaan asemalta seuraavan 48 tunnin sisällä. Tein ilmoituksen puhelimitse espanjaksi. Puhelu menee Madridiin, ja ilmoituksen voi tehdä myös englanniksi, tosin jonotus puhelimessa on silloin pidempi.

  Puhelimessa tehtävä ilmoitus on ”pakollinen” jos se tiskin takana istuva poliisi ei siinä suostu muuten ilmoitusta vastaanottamaan ja puhelun jälkeen ilmoituksen saaminen ei kestä 48 tuntia, vaan poliisilaitoksen printteri ”laulaa” heti kun suljet luurin, ja sitten se kiltti poliisisetä kyselee paperista lukien sinulta kaiken uudelleen…

  Kannattaa siis soittaa siitä laitoksen edestä, niin saa paperit käteen heti. Muuta hyötyähän tuosta ei ole kuin se, että jos tarvitse vakuutukseen jonkin todisteen.

  Se, että minkä ihmeen takia ”m1r4” teki rikosilmoituksen kadonneen rekisterikilven vuoksi on SUURI KYSYMYSMERKKI. Minä olisin vastaavassa tapauksessa marssinut auton papereiden kanssa esimerkiksi Cotocar-nimiseen liikkeeseen, josta saa ostaa uuden kilven.

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553
  devspain kirjoitti:

  Se, että minkä ihmeen takia ”m1r4” teki rikosilmoituksen kadonneen rekisterikilven vuoksi on SUURI KYSYMYSMERKKI. Minä olisin vastaavassa tapauksessa marssinut auton papereiden kanssa esimerkiksi Cotocar-nimiseen liikkeeseen, josta saa ostaa uuden kilven.

  Tuskin kukaan varastaa auton rekisterikilpiä mihinkään lailliseen tarkoitukseen.. 😉

  Mun mielestä on ainakin suhteellisen typerää jättää tekemättä rikosilmoitus siististi irti ruuvatusta kilvestä. Mitäs sitten, jos kilpeä käytetään esimerkiksi pankkiryöstössä, liikenneonnettomuudessa.. pommi-iskussa? Istuisitko sinä mielelläsi häkissä muutaman viikon, kun poliisit hakisivat kotoa ja ”alkaisivat selvittelemään asiaa”?

  Minun mielestäni on helpompi tehdä rikosilmoitus kuin selitellä jälkikäteen. Fuengirolan poliisi oli muuten samaa mieltä – ei niitäkään naurattanut yhtään.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Minulle kavi Mersun rekisterikilpien kanssa samoin. Sain rekisterinumeron autosta joka ruuvasi ne irti ja soitin poliisille . Saivat ukot kiinni. Kyseessa oli Bulgarialainen liiga joka varasteli mersuja rannikolta. Toisesta autosta kilvet ja sitten menoksi. Auto kuulemma Sofiassa 24 tuntia lahdosta. Guardia Civil kirjoitti todistuksen jolla sain uudet kilvet tilalle. Olettaisin etta aina on joku konnankoukku takana nailla kilpivarkailla. Siita alkaen olenkin kiinnittanyt kilvet niiteilla. Ei ihan niin helppo vieda….
  Oikein toimittu M1r4!

  LINKKI

  Laura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209
  devspain kirjoitti:

  Laura kirjoitti:

  – puhelimitse tehty ilmoitus, jonka voisi tulla noutamaan asemalta seuraavan 48 tunnin sisällä. Tein ilmoituksen puhelimitse espanjaksi. Puhelu menee Madridiin, ja ilmoituksen voi tehdä myös englanniksi, tosin jonotus puhelimessa on silloin pidempi.

  Puhelimessa tehtävä ilmoitus on ”pakollinen” jos se tiskin takana istuva poliisi ei siinä suostu muuten ilmoitusta vastaanottamaan ja puhelun jälkeen ilmoituksen saaminen ei kestä 48 tuntia, vaan poliisilaitoksen printteri ”laulaa” heti kun suljet luurin, ja sitten se kiltti poliisisetä kyselee paperista lukien sinulta kaiken uudelleen…

  Kannattaa siis soittaa siitä laitoksen edestä, niin saa paperit käteen heti. Muuta hyötyähän tuosta ei ole kuin se, että jos tarvitse vakuutukseen jonkin todisteen.
  [/quote]

  Se Benalmádenan tulkkinainenkin sekoitti noi ”sisällä” ja ”kuluttua” käsitteet, jonka takia älämölöä kesti vieläkin pidempään ennen kuin säännöt oli selvillä. Siis ei tietenkään 48h kuluttua, vaan sisällä. Ilmoitus tehtiin juuri sen vuoksi, että vakuutus korvaa varstetun tavaran. Onneksi oli semmoinen supervakuutus, joka korvaa kaiken.

  Meniköhän mulla noi quote-hommat nyt ihan oikein… Suomessa saatu kuumeflunssa sekoittaa näköä ja päässä humisee. Mutta kiva olla taas kotona 🙂

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.