Rikollisuuden lisääntyminen Aurinkorannikolla?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Rikollisuuden lisääntyminen Aurinkorannikolla?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  L4553
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 95

  Mm. Uudesta Fuengirolasta on saanut useampaan otteeseen lukea, että rikollisuus Aurinkorannikolla on lisääntynyt, jopa niin selkeästi, että suomalaisten turistien on pelätty selvästi vähenevän alueelta, jos tieto asiasta leviää laajemmin Suomeen.

  Itse en ole nyt pariin vuoteen käynyt Aurinkorannikolla, joten olisinkin kysynyt palstalaisten kokemuksia siitä, että onko rikollisuuden lisääntyminen viime aikoina ollut tosiaan selvää, ja onko niinkin selvää, että se tuntuisi ihan normaalissa arkielämässäkin, jos itsellä on kuitenkin joku järki päässä (=ei hoippumista kännissä kaupungilla yöaikaan, ei arvotavaroita näkyvillä pysäköidyssä autossa jne)?

  Kertokaahan kokemuksianne niin mietin, että uskaltaako sinne enää tulla 😉

  LINKKI

  Hasse-setä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.07.2009
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 6

  …vasta kolme paivaa Torreviajassa ja 8000€ auto ja 500€ fillari kateissa. Parkeerasin le Sal kadulle kun asioin viereisessa toimistossa. Naytti vahan epamaaraiselta mutta…Kolmen tunnin paasta auto ja paljon muuta tavaraa havinnyt. Poliisi kaski tulla seuraavana paivana kaymaan koska tulkki ei ole paikalla. Jonossa oli muitakin. Kun palasin hetken paasta oli poliisi/portinvartija vaihtunut. Hankin sanoi etta tule huomena. Sanoin etta tulen tanaan koska asiani on tarkea…sain jonotuslipun ja jonkunlaisen todistuksen varkaudesta.
  Kilometrin paassa olisi ollut maksullinen, valvottu p-paikka. Ehka varastamalla ulkolaiset auto kaupungin kaduilta saadaan maksulliselle p-paikalle lisaa asiakkaita? Autoni vaan on/oli niin korkea 2,4 metria etta se ei ihan joka paikkaan kuitenkaan mahtuisikaan. Korkeusrajoituksia on monissa paikoissa.
  Mina tuskin tulen enaa naille kulmille. Olen oman kehitysapuni antanut. Toivon vaan etta vakuutusyhtiosta maksetaa mita pitaa.
  Vetta tulee kuin aisaa kolmatta paivaa. Ei pal laulata.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Ala nyt leikista suutu. Kylla se viela paistaa aurinkokin.

  LINKKI

  Pintor
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  30 kymmentävuotta tallailin K – katuja. Sattuuhan maailmalla kaiken-näköistä ihmeellistä. Ne ovat vain vanhoja juttuja joita muistellaan nyt lähes kiikkutuolissa tai ainakin vieressä !

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Onko lintukotoa olemassakaan – kaikkialla maailmassa on aina ollut ja tulee aina olemaan ryöstäjiä, varkaita ja muita alempiarvoisia ihmisiä….

  Pelli teki aikanaan Poliisi TV jutun alueen rikollisuudesta ja käytti täällä asustelevaa Volvo Markkasta ”asiantuntijana”. Harvoin olen nähnyt valheellisemmin tehtyä TV dokumenttia.

  Uusi Fuengirola kirjoitti ”Espanjassa entistä enemmän väkivallantekoja. Murhia tehtiin viime vuonna 1337, mikä on 16,4 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Eritoten murhia ja muita väkivaltarikoksia rekisteröitiin Barcelonassa. Tämän jälkeen tulevat Madrid ja Murcia. Erityisesti nuorten tekemät väkivaltarikokset ovat kasvussa.” Hmm… tämäkö uutinen pelästytti?

  Suomessa tehdään 2,9 murhaa/100.000 asukasta ja tuosta luvusta voi päätellä että Espanja on vihdoinkin päässyt Suomen kanssa tasoihin!

  Pers’tuntumalla sanoisin, että tuo ohjeesi on riittävä.

  L4553 kirjoitti:

  jos itsellä on kuitenkin joku järki päässä (=ei hoippumista kännissä kaupungilla yöaikaan, ei arvotavaroita näkyvillä pysäköidyssä autossa jne

  Romanialaiset ja bulgaarit toivat aikanaan lisää pulmia, mutta heitäkin on ilmeisesti pystytty pitämään paremmin aisoissa.

  Onko Suomi turvallisempi? Vaikea sanoa…, mutta mutulla…. mielestäni nykyjään ei.

  LINKKI

  L4553
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 95

  Mietin tässä vaan sitäkin kun ällistyksekseni luin uusimmasta Uudesta Fuengirolasta (sivu 9), että Malagan provinssin työttömyysasteen arvioidaan nousevaan 30 prosenttiin vuoden loppuun mennessä! Aika mieletön lukema! Tuonkin tilanteen voisi arvella lisäävän rikollisuutta selvästi…

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Espanjassa on ”toimiva” harmaa talous. Kuten eräs näkyvällä paikalla oleva suomalainen talousherra totesi: ”Kaikille maille on itse asiassa tervettä pieni harmaa talous, vaikka sitä ei virallisesti suostuta tunnustamaan…”

  Espanjassa se näkyy siinä, että ei jäädä passiivisena odottelemaan työttömyysavustusten varassa, että joku tulisi hakemaan työhön. Päinvastoin ollaan valmiita ottamaan vastaan mitä työtä tahansa – toki usein harmaana. Ja joka tapauksessa hyvin monella espanjalaisella on kaksi työtä ja sen toisen tulot ovat harmaata.

  Tämä toki ei poista sitä tosiasiaa, että Espanja kärsii Suomea vahvemmin työttömyydestä, mutta jos Nalle on oikeassa, myös Suomelle koittaa kovat ajat:
  http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/09/26237

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  L4553,

  Joidenkin lähteiden mukaan työttömyyslukemat tulevat nousemaan jopa noin 40 prosenttiin Málagan provinssissa. Tätä lukua ei, tietenkään, halua nähdä eikä kokea kukaan alueella. Realistisimmat arviot sijoittavat työttömyyslukemat kuitenkin jonnekin 32% – 35% kulmille Málagan provinssissa lähitulevaisuudessa.

  Katsotaan miten lähelle arviot osuvat tulevaa todellisuutta.

  Lisäys klo 15:30: lisää aiheesta täältä, tämän lehden näkökulmasta -> http://www.diariodesevilla.es -> economia -> el desempleo coge alta velocidad.

  LINKKI

  .
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.01.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 42

  hyvinhän espanjassa on asiat, siellä on sentään vielä tarjolla vuokra asuntoja…täällä suomessa poliisi tutkii juuri sadan asunnon murtoketjua ja työllisyys pahenee samaa tahtia kun espanjassakin…ja onhan sillä kaupan päälle vielä lämmintäkin..:D

  LINKKI

  Bolichera
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2007
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 77
  Hot kirjoitti:

  Espanjassa se näkyy siinä, että ei jäädä passiivisena odottelemaan työttömyysavustusten varassa, että joku tulisi hakemaan työhön. Päinvastoin ollaan valmiita ottamaan vastaan mitä työtä tahansa – toki usein harmaana. Ja joka tapauksessa hyvin monella espanjalaisella on kaksi työtä ja sen toisen tulot ovat harmaata.

  Tämähän riippuu ihan itse kunkin tilanteesta. En kuitenkaan näkisi sitä ihan näin yksinkertaisena asiana paristakin syystä johtuen.

  Ensinnäkin, tänä päivänä myös työnantaja ottaa suuren riskin ”palkatessaan” pimeää työvoimaa. Tarkastajat kiertävät pistokokeenomaisesti ja tätä tapahtuu aika usein. Sakot työnantajalle ovat sen verran suuret, että pimeän työvoiman palkkaaminen ei ole enää niin houkutteleva vaihtoehto kuin aikaisemmin.

  Toiseksi, jos nk. nautit työttömyyskorvausta ja jäät kiinni pimeän työn tekemisestä, niin seuraamukset myös sinulle ovat vähemmän mukavat. Menetät saamiasi korvauksia ja pahimmassa tapauksessa joudut pitkäaikaiseen karenssiin, joten pistää tuokin mietityttämään, mitä kannattaa ottaa vastaan…

  Kolmanneksi, jos entisestä työstä saatu palkka oli sen verran hyvä, että saa maksimityöttömyyskorvauksen, niin se on monesti parempi kuin nämä naurettavat 600-1.000 euron bruttopalkat. Pistää ajattelemaan kaksi kertaa ottaako vastaan huonommin palkattua työtä kuin mitä saa valtiovallan korvausta?

  Tosin se, onko tämä tilanne terve on sitten täysin toinen asia!

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  …saattaa se olla hiukka yksilon omasta asenteestakin kiinni….

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Bolichera,

  Kun tilaat Remppa-Juanin maalaamaan tönösi, maksaako hän siitä aikanaan verot? Olet työnantaja, mutta et käsittääkseni ole velvollinen hoitamaan veroja Remppa-Juanin puolesta? Tai kun tilaat pesukonekorjaajan, saatko laskun IVA:n kera? Onko Rannikolla yhtään kotisiivoojaa tai pientalojen puutarhuria, joka maksasi keikoistaan verot? Epäilen!

  Kerran tilasin kalliin korjauksen ja sovimme, että se on korjaus IVA:n kera. En hyväksynyt ensimmäistä tarjousta ja sitten sovimme lopulta 15% tarjousta alemman hinnan. Kun maksun aika tuli, firma halusi rahan käteisenä ja ilman kuittia, koska minun olisi pitänyt ”käsittää”, että alennus tuli tietenkin jättämällä verot pois! Aikamme riideltyämme, sain laskun, johon oli merkitty IVA, mutta se oli feikki lasku ja kun projektikin meni pieleen, tein ”Hoja de Reclamación” toimen… ja lopulta firmaan tehtiin tämän perusteella verotarkastus ja sieltä paljastui vaikka mitä…. Tämä on kuitenkin poikkeuksellista ja harva viitsii ryhtyä taistelemaan maan tapaa vastaan vaan iskee käteiset tiskiin ja sillä siisti. Meitä kahjoja ulkomaalaisia on kuitenkin niin vähän……

  LINKKI

  Bolichera
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2007
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 77
  Hot kirjoitti:

  Bolichera, Tämä on kuitenkin poikkeuksellista ja harva viitsii ryhtyä taistelemaan maan tapaa vastaan vaan iskee käteiset tiskiin ja sillä siisti. Meitä kahjoja ulkomaalaisia on kuitenkin niin vähän……

  No, näinhän se just menee. Remppa-Juan tekee mitä tekee ja ostaja maksaa mitä maksaa. Taistelijoita on harvassa ja tuulimyllyihin, niihin pyöriviin sellaisiin, ei kannata kättänsä työntää. Ei mustaa taloutta koskaan voida millään konsteilla kitkeä pois, mutta se ei saisi olla niinkin merkittävässä asemassa kuin mitä se täällä tietyissä tilanteissa on.

  blues kirjoitti:

  …saattaa se olla hiukka yksilon omasta asenteestakin kiinni….

  Asenne ja järkevyys voivat olla kaksi hyvinkin eri asiaa. Puhuinkin nyt siitä ”virallisesta” työnteosta, johon pitäisi pyrkiä. Tai ainakin se on oma tavoitteeni ollut täällä ja se on jopa tähän päivään saakka näin onnistunutkin. Pakko ajatella kertyviä eläkkeitä jne. Jos et itse omaa selustaasi turvaa, niin kuka sen tekee?

  Ymmärrettävästi nuoriso on taatusti halukkaampi ottamaan vastaan pimeää hommaa, mutta sitäkin voi tehdä ja kannattaa tehdä vain tiettyyn pisteeseen saakka. Ilman sopimusta olo on aika turvaton ja ehdot taitaa olla aika yksipuolisesti sanellut.

  Kysymyksessä on tosi kinkkinen juttu. Toisaalta ymmärrän erittäin hyvin työnantajia, jotka ei nykytilanteessa yksinkertaisesti kohta voi palkata työntekijöitä virallisesti. Paikallinen finiquito-käytäntö osoittautuu monelle yritykselle liian kalliiksi ja siksi on keksitty näitä edullisempia tapoja pitää henkilökuntaa.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Ottaisin kantaa työttömysturvaan. Kyllä sen rahoittamiseen osallistuu työssäkäyvät (jotka on työttömyyskassan jäseniä), työnantajat ja valtio. Sen vuoksi en kyllä koe, että elän valtion siivellä. Täytyy myös muistaa, että se valtiokin on jonkinlainen yritys eikä rahan saaminen kassaan enää onnistu EU-alueella rahaa painamalla. Jos esim. valtion kansalaiset nyt päättää ryhdistäytyä ja aloittavat maksamaan veroja, ei sitä hedelmää hyvän sosiaaliturvan muodossa poimita vielä ensi vuonna.

  Jos me itse kukin haluamme suosia työntekoa piparipurkin kautta, täytyy sitten hyväksyä esim. se, että budjettivaje kasvaa, työttömyysturva on pieni jne. Entä jos palkkaan jonkun pimeesti ja hän sattuu kuolemaan kattoani maalatessa. En halua kyllä sitä riskiä itselleni ottaa. Täytyy myös muistaa, että kiva olisi saada viettää eläkepäiviäkin edes joillain tuloilla.

  LINKKI

  maria.jarvi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.02.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Terve,olemme asuneet täällä väliaikaisesti tämän syksyn ja palaamme Suomeen ennen joulua.Juuri kun pääsin laittamasta Suomeen viestiä,että kuinka on ollut rauhallista ja varkaita ei ole näkynyt, niin asunnostamme varastettiin yöpöydän laatikoista rahaa. Passipussini löytyi talon kattoterassilta,rahat olivat lähteneet, mutta onneksi passi ei. Joku oli tullut ilmeisesti parvekkeen kautta asuntoon ja joko parvekkeen liukuovi ei ollut kunnolla kiinni tai se avattiin jollain konstilla.Murtojälkiä ei ole.Rikosilmoitus tehtiin,piti käydä vielä poliisiasemalla,mutta kukaan ei tullut kotona käymään.Sanoivat vaan,että otammme yhteyttä.

  Naapuritalon ”isäntä” kertoi, että heidät oli ryöstetty kolmesti vuosien mittaan ja tämä meidän talo on kuulemma helppo varkaille, kun parvekkeelta toiselle pääsee kätevästi. Lisäksi täällä on kuulemma paljon varkaita. Katolta tosiaan pääsee ainakin meidän parvekkeelle, minäkin voisin mennä, jos olisi tarve.

  Onneksi rahaa ei ollut kovin paljon asunnossa,ja rosvo ei ollut penkonut mitään,ottanut vain kai nopeasti rahat ja passipussin mukaansa ja sitten heittänyt katolle,sen mitä ei tarvinnut.

  Toki tämän jälkeen yölläkin herätessä kuuntelee kaikkia ääniä,mutta viime yönä tuuli vain rapisteli parvekkeella.

  Rahoja ei kannata siis jättää mihinkään helppoihin paikkoihin.Minä piilottelinkin aluksi rahoja,mutta ote löystyi, kun mitään ei tapahtunut.

  Olen kuullut myös,että talossamme on asunut rikollisia yhdessä asunnossa.Kaksi eri ihmistä on kertonut tämän.En halua leimata mitään aluetta,varsinkaan kun ei muista alueista ole tietoa. Luulen,että täällä on sama homma joka puolella,näillä turistialueilla.Helppoa rahaa sitä tarvitseville.En ole kuullut,että ketään olisi kadulla ryöstetty kuitenkaan. Etsin asuntoa hakiessa rauhallista paikkaa,mutta sitä voisi löytyä ehkä jostain vuorilta,jonne rosvot ei viitsi kiivetä:)?

  Kaikkeenhan tottuu ja vaaroja on toki Suomessakin,mutta ehkä moni kieltää vaarojen olemassaolon, sehän on puolustuskeino se kieltäminen, kuten mm. huumori ja järkeistäminenkin.

  Nyt ollaan suuressa maailmassa,mutta lähden oikein mielelläni kokemuksista rikastuneena ja oppineena takaisin koti-Suomeen.

  Rohkeat ja viisaat täällä varmaan pärjäävät ihan kivasti.Itse varovaisena en kuitenkaan toisi lapsiani tänne asumaan pysyvästi.Jokainen tekee omat valintansa.Aurinkoa täällä ainakin piisaa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.