Riikka esittäytyy

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Riikka esittäytyy

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  zip
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 20
  Vastauksia: 45

  Hei!

  Joukkoon liittyy Riikka, jota kiinnostaa Espanja asuinmaana lasten kanssa! Tultiin vastikään lomalta Aurinkorannikolta ja paikallisten ystävällisyys pientä vauvaamme kohtaan oli jotain aivan mieletöntä. Ulkomaille muutto on muutenkin pyörinyt mielessä ja tämä kokemus nyt vain vahvisti halua.

  Suuntaankin nyt kysymykseni Karille ja tietysti muillekin, joilla kokemusta, että onko asuminen Aurinkorannikon suunnalla lapsen kanssa todella yhtä ihanaa kuin lomailukin? 😉 Itse olen nyt kovasti miettinyt, miten erilaista lapsen olisi kasvaa kulttuurissa, jossa lapsia todella huomioidaan niin paljon kuin Espanjassa ja niin positiivisesti! Mutta, mutta.. onko tämä nyt tyypillistä loman jälkimaininkia, vai poikkeaako lapsiin suhtautuminen ihan arkielämässä, kuten päiväkodeissa, koulussa jne. niin huikeasti suomalaisesta?

  Toinen asia onkin sitten työpaikan hankinta… mitkä ovat mahdollisuudet, jos kielitaitona on vain englanti? Onko suomalaisia yrityksiä tosissaan niin paljon, että olisi mahdollista löytää suomenkielinen duuni?

  Kysymyksiä riittää vaikka millä mitalla, mutta katsotaan eka saako tämä viesti tuulta alleen, heh!

  t. Riikka

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Moi vaan Riikka ja tervetuloa kirjoittelemaan tänne Orkkiin! Kiva kun löysit mukaan. 🙂

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Tervetuloa mukaan Riikka, kiva kun löysit tänne Orkkiin! 😀

  Omatkin kokemukseni espanjalaisten suhtutumisesta lapsiin ovat kovasti myönteisiä… muistan eräänkin nykyään jo reilun parikymppisen nuoren miehen 😉 …joskus parivuotiaana naperona kaatuneen jalkakäytävällä, ja hetkessä ympärillämme oli reilu puolenkymmentä espanjalaista auttamassa ja sympatiseeraamassa. Se lämmitti ja herätti oivaltamaan, kuinka eri tavalla espanjalaiset tuolla tasolla suhtautuvat lapsiin – kansallisuudesta riippumatta.

  Sinulla oli tuossa useita muitakin kysymyksiä… suosittelen kuitenkin, että esität kysymyksen kerrallaan ja kyseisen aiheen mukaisessa foorumin osassa. Sillä tavalla saat varmasti parhaat vastaukset, ja muidenkin samasta aiheesta kiinnostuneiden on helpompi löytää niistä käydyt keskustelut myös jälkeenpäin.

  Vielä kerran, lämpimästi tervetuloa Orkkiin – viihtymään ja viihdyttämään! 😉

  LINKKI

  tuulae
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Oma lapseni, n. 2-vuotiaana koki shokin, vissiin suomalaisen verenperintönsä takia, kun kadulla kävellessämme vastaantullut ’täti’ otti lapsen syliinsä hokien ’que linda, preciosa!” jne. Tytär oli kuin seipään niellyt 🙁

  Nyttemin shokki on jo lieventynyt ja itsekkin nyt aikuisena suostuu halauksiin ja kosketteluihin ja kehut miellyttävät…

  Espanjassa tosiaan on niin, ettei niin ’rumaa’ lasta olekkaan joka ei olisi ’maailman kaunein, suloisin ja älykkäin. Kehuun osallistuvat niin tädit kuin sedätkin, eikä siinä touhussa ole todellakan kyse pedofiliasta.
  Lapsen itsetunto rakentuu pitkälti juuri tähän…

  Kylämentaliteetti (=mi pueblo!) auttaa myös. Korttelin äitien mielestä on aivan luonnollista ’ojentaa’ ketä tahansa näkemäänsä lasta, torujen jälkeen samantien kyllä suudellaan ja halitaan ja pyyhitään mahdolliset kyyneleet.

  Kasvatus on kollektiivista 😀

  PS. Kehut seuraavat myös aikuisita. ei ole ollenkaan ihmeellistä, että sinulle täysin vieras nainen kehaisee asuasi tai ulkonäköäsi ensikertaa tavatessa, aivan luonnollisesti 🙂

  LINKKI

  zip
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2007
  Kirjoituksia: 20
  Vastauksia: 45

  Heips ja kiitoksia vastauksista!

  Ehdin tässä lukeakin eri aiheita vähän enemmänkin ja tosiaan, varmaan parasta esittää kysymykset oikeiden otsikoiden alla, niin ei mene sillisalaatiksi.

  Erittäin kiva kuulla omia kokemuksianne lasten kanssa liikkuessa! Niitä vois lukea lisääkin…

  Meillä on tässä vielä aikaa järjestellä asunto- ja työasioita, sillä pidän takarajana sitä kun lapsi menee esikouluun. Siinä vaiheessa voisi olla hyvä päättää mihin maahan asettuu. Sitä ennen on suunnitelmissa viettää ainakin pitkiä kesälomia (ehdottomasti kuitenkin sesongin ulkopuolella) Aurinkorannikolla ja fiilistellä miltä pidempi oleskelu tuntuu. Malaga voisi myös olla ihan potentiaalinen asuinpaikka.

  Itselle merkitsee valtavasti tuo myönteinen asenne lapsiin. Aivan varmasti sillä on erittäin myönteinen vaikutus lapsen itsetunnon kehitykseen. Ja mikä sen mukavampaa kuin vanhempana paistatella ylpeydestä vierellä, kun omaa lasta kehutaan, heh! 😉

  terkuin

  Riikka

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.