Reuman hoito Madridissa?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut Reuman hoito Madridissa?

Merkitty: 

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  harri
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.04.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Tyttäreni on menossa Madridiin au-pairiksi kesäkuun alussa kolmeksi kuukaudeksi. Suomessa reumaa hoidetaan liuotushoidolla Roactemra nimisellä lääkkeellä. Mikä on se julkinen sairaala jossa liuotushoito ja lääke voidaan antaa? Onko jollain kokemuksia miten asiat hoidetaan Espanjassa. Lähetystöstä neuvottiin soittamaan LaPaz sairaalaan. Au-pairiksi lääkkeet korvataan Kelan toimesta, mutta miten se paikanpäällä toimii. siis ensiksi pitäisi saada yhteystieto sairaalaan ja sen reumaosastoon. Kaikki vinkit tarpeen.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Ihan ensiksi, milla aikavälillä hanen pitaisi sita saada? Taalla paivasairaalassa annettava laake , miten Suomessa?

  Minne pain Madridia han menee asumaan? Tama olisi tarkea tietaa  etta han voi kayda asuinpaikkaansa lahinna olevassa sairaalassa jossa reumayksikko.

  Kuten varmaan arvelitkin asia pitaa jarjestella etukateen seka Kelan etta sairaalan kanssa taalla.

  Ottaen huomioon etta hanet pitaa saada taalla reumatologin hoitoon jotta kaikki muu hoitoon liittyva, labrat ym. saadaan jarjestymaan.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 8 kuukautta sitten Ritacasanueva.
  LINKKI

  harri
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.04.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Roactemra ( vaikuttava aine tosilitsumabi) liuoshoitona annetaan Suomessa 4 viikon välein Tampereen keskussairaalan reumapolilla. Tyttäreni saa liuoshoidon toukokuun viimeisellä viikolla joten Madridissa ensimmäinen hoito olisi 4 viikon päästä, eli käsittääkseni viikolla 25 kesäkuussa.

  Asuinpaikka on Madridin Moratalaz kaupunginosassa katuosoitteena Marroquina. Mikä siis on kyseeseen tuleva sairaala mistä löytyy reumatologi ja missä myös  hoituisi labrat sekä liuotushoito?

  Lääkkeen omavastuu osuus on jo hoidettu Suomessa ja KELA:n tietojen mukaan au-pair lääkityksen kustannukset hoituvat KELA:n toimesta. Nyt vain on saatava yhteystiedot sairaalasta jotta virallinen puoli saadaan kuntoon! Parempi olisi saada jonkun henkilön/poliklinikan yhteystiedot, ettei sähköpostit huku matkalla.

  Kiitoksia kovasti jo etukäteen, sillä tietojen saanti ei ole ollut kovinkaan helppoa. Itseasiassa te olette ensimmäinen taho joka tuntuu pystyvän auttamaan, kiitos.

   

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Ok. Otan sinulle asiasta selvaa huomisen ja tiistain aikana.

   

  LINKKI

  harri
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.04.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Moro. oletteko saaneet mahdollisesti tietoja mihin olla yhteydessä?

   

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649

  Tunkeudun tähän väliin kun kotiseudustani on kyse. Reumasta tai noista KELA-järjestelyistä en tiedä mitään…palstalainen palvelutoimisto tuntee nämä kuviot. Mutta jos nyt kuitenkin jotain lisätietoa:

  Tuo La Paz on siis viralliselta nimeltään Hospital Universitario La Paz. Sairaalaa pidetään ainakin erään v 2014 uutisen (http://www.20minutos.es/noticia/2313440/0/reputacion-mejores-hospitales/sanidad-publica-privada/especialidades/) mukaan maan parhaana julkisena laitoksena mitä mm. reumaan tulee.

  Puhelinnumerot ja tarkat osoitteet löytyvät esim. täältä: http://hulp.es/html/hospital/contactar.asp

  En suoraa numeroa reumaosastolle löytänyt, mutta sairaalan infoon soittamalla varmaan löytyy (+34-91-727 7232) .

  Samasta paikasta löytyy myös joku geneerinen sähköpostiosoite (comunicacion.hulp@salud.madrid.org). Itse en jäisi missään nimessä pelkästään sähköpostiin vastausta odottamaan, voi olla ettei koskaan tule vastausta (”maan tapa”). Siis puhelin kouraan ja soittamaan.

  Lähin metropysäkki näyttää olevan Begoña, linjalla 10. Metro lienee myös nopein vaihtoehto (ja muutenkin yleisesti suositeltavin kaupungissa liikkumiseen), reilussa puolessa tunnissa Moratalazista pitäisi keretä.

  Voi toki olla että lopulta ohjaavat johonkin toiseen sairaalaan/klinikalle (riippuen asuinpaikasta/tarpeesta/kapasiteesista/ties mistä), mutta itse aloittaisin soittamalla La Paziin.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 8 kuukautta sitten MiMadrid.
  LINKKI

  harri
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.04.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Kiitoksia MiMadrid vinkeistä. Meillä, siis tyttärelläni, on tosin aikaa kun eka hoito vasta heinäkuussa, mutta ennen sitä pitää homma olla hanskassa. Minulla olikin tuo numero La Paz sairaalaa mutta hiukan epäilyttää ruveta selittämään englanniksi mistä on kyse. Kirjallisesti tulisi tarkkaan selitettyä jutun juoni, ja sen voisi sitten kääntää espanjaksi yksi tutun tuttuni.

  Asiahan pitäisi olla helppo koska Kela vastaa kuluista au-pairien osalta, heillä kun nuo tienistit ovat minimaaliset, ja hoidon järjestäminen hoituisi Espanjalaisen käytännön mukaan joko LaPaz tai joku aluesairaala, mutta kun ei vielä tiedä.

  Toivonkin että saisin tuolta palvelutoimistolta tiedon mihin ottaa yhteyttä ettei tee turhaa työtä. Sen jälkeen aloitan viestirumban sairaala – Kela – minä jne. jne

  Fuengirolassa tuo tiedustelu meni mönkään ja turvauduttiin suunnitelmaan B.

  Englantia puhuvissa maissa minulla ei juurikaan ole ollut ongelmia ymmärryksen kanssa, Espanjassa pärjännyt juuri ja juuri, mutta Italia ja Kreikka nostaa meikäläisen verenpaineet tappiin. Minä kun en jaksa huutaa asiaani kilpaa noiden paikallisten äänekkäiden kanssa.

  No eiköhän asiat selviä?

  LINKKI

  jokainenxw
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.09.2009
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 168

  Ensin Kansainvälinen kelan kortti mukaan. Kannattaa ottaa espanialiset käännökset hoidoista ja sairaudesta. Varmaan Madridista löytyy kohtuu hintainen tulkki mukaan sairaalakäyntiin. Tässä hiukan ensiapua.

  LINKKI

  harri
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.04.2016
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Kiitokset oloneuvokselle ensiavusta. Minun pitänee hiukan tarkentaa tilannettamme. Eli tytär aloittaa au-pair jutun kesäkuun alussa ja eka liuotushoito olisi heinäkuussa.

  Lento Madridiin tulisi aika kalliiksi vain selvittääkseen sairaalan nimen missä liuotushoidolla mahdollista saada.

  Kiitos joka tapauksessa yrityksistänne auttaa asiamme hoidossa. Kovasti vielä luotan saavani tiedon tuolta palvelutoimistosta, joko asioita auttavan tai ylipäätänsä tiedon.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Hei vaan!

  Terveyskeskus on joko Arroyo de la media Legua tai Pavones, riippuen tuosta Marroquina kadun numerosta.

  Sanoovat etta ihan ensiksi terveyskeskukseen johon han osoitteen perusteella kuuluisi, sinne omalle terveyskeskuslaakarille joka lahettaa edelleen sairaalaan.

  Kuuluisi Hospital Gregorio Marañon sairaalaan.

  Yhteystiedot sinne;

  Contacto
  Secretaría Servicio de Reumatología
  Pabellón de Oncología 1ª planta
  Tel: 915 86 66 81

  Servicio de Reumatología
  Hospital General Universitario Gregorio Marañón
  c/ Doctor Esquerdo, 46
  28007 Madrid

   

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.