Reseptilääkkeiden osto Espanjan apteekeista?

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Reseptilääkkeiden osto Espanjan apteekeista?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 65)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä harrison
  harrison Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.08.2007
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 84

  Hei vaan kaikille palstailijoille!

  Matkustan Espanjaan joulukuussa.On reseptilääkkeitä,mutta haluaisin
  ostaa niitä paikanpäältä Espanjasta.Koska en viitsisi/haluaisi selitellä
  niiden määrää/tarkoitusta/omistussuhteita lentokentillä.
  Kuinka lääkkeiden hommaaminen onnistuu siis Espanjassa?

  Tiedoista kiitollinen jo ennakkoon:Harrison.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Olen vain kävellyt apteekkiin ja pyytänyt mitä haluan ja myös ns. reseptilääkkeet on tullut ilman mitään ylimääräisiä kyselyitä.

  En edes tiedä, mikä on espanjalainen virallinen resepti kun lääkäri on kirjoittanut vain muistin tueksi antibiotin nimen paperilapulle.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
  Suoratukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 110
  Vastauksia: 1765

  Elikkä kihtilääkkeenikin ropsahtaisivat tiskille
  pelkällä lääkkeen nimilapulla. 😕

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Ainoastaan huumaavia, esim. unilääkkeitä ei saa ostaa ilman – joskin niitäkin saa lievimmissä muodoissa. Ja useimmiten riittää sekin, että tietää vaivansa, sillä osaavat jopa suositella reseptilääkkeitä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Elämästä utelias
  Elämästä utelias Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 44
  Vastauksia: 1076

  Ja monesti lääkkeet on ulkomailla paljon halvemmatkin 😉 Olen monesti miettinyt sitä hinnan eroa Suomen hintoihin. Sama lääke täällä saattaa olla paljon kalliimpi kun ulkomailla. Kuka ”vetää”välistä ?

  Kerran koitin yhden apteekkarin kans täällä Suomessa siitä jutella,vaan eipä suostunut kommentoimaan 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä MarkusAhola
  MarkusAhola Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.10.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 6

  ”Sähköinen resepti muuttaa lääkkeidensaannin Andalusiassa”

  Olé-lehti 11/07

  Eli artikkelin mukaan jo viime kesän aikana Andalusian Seguridad Social otti käyttöön ”ns. sähköisen reseptijärjestelmän”, jonka tulisi muuttaa perinteisien reseptien kirjoittamisen lähitulevaisuudessa. Kroonisesti sairaiden potilaiden ei enää tarvitsisi uusia reseptiä koko ajan, vaan jo kirjoitetut reseptit tallennetaan uudenlaisen sairasvakuutuskortin muistiin.

  Seguridad Socialin jonojen odotetaan lyhenevän, mutta toisaalta tämä uusi käytäntö ei ole täysin ongelmaton esimerkiksi suomalaisten tai muiden pohjoismaalaisten kannalta. Resepti kirjoitetaan esim. 6 kk:lle, mutta kerrallaan voi apteekista hakea vain 1 kk:n edestä lääkkeitä. Eli Suomessa vietettyjen yli 30 päivän lomien tai muiden matkojen ajalle ei systeemi tuo ratkaisua.

  Perusresepteistä ei kuitenkaan vielä ole luovuttu, mutta tulevaisuudessa se saattanee toteutua. Toistaiseksi menetelmä on käytössä vain Andalusian alueella.

  -Markus

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Reseptiä Espanjassa tarvitaan siihen, että saa lääkkeistä Seguridad Socialin eli ”paikallisen KELAn” korvaukset, eli reseptin pitää olla nimen omaan Seguridad Socialin lääkärin kirjoittama. Normaalilla hinnalla lääkkeitä saa tosiaan ostaa vain nimen mainitsemalla ja yksityislääkári voi kirjoittaa ”reseptin”, mutta sillä ei saa mitään korvauksia, ellei käy näyttämässä sitä terveyskeskuksen omalääkärille ja pyydä sieltä reseptiä samalla lääkkeelle. Ei kai kuitenkaan ihan kaikkia lääkkeitä saa noin vaan ostaa, mutta Suomeen verrattuna valvontaa lääkkeiden myynnissä on tosi vähän.

  Mira, eikö se tuttusi apteekista voisi kertoa meille tarkkaa tietoa asiasta?

  Reseptien lisäksi itse ällistyin paikallisesta sairaslomakäytännöstä kun vuosia sitten liikenneonnettomuudessa katkaisin jänteen polvesta. Lääkäri sairaalassa totesi, että siitä on toivuttava vähintään neljän kuukauden ajan, mutta sairaslomaa saa vain viikoksi kerrallaan. Siis kainalosauvojen kanssa taksilla lääkäriasemalle joka ikinen viikko hakemaan omalääkäriltä leima sairaslomalappuun. Viiden kuukauden ajan lääkári kysyi joka viikko, että vielákös erikoislääkäri on káskenyt kuntouttaa ja laittoi sitten leiman lappuun, mutta ei tullut kuuloonkaan, että sen leiman olisi voinut saada kerralla pidemmälle ajalle kuin viikoksi. Sitä lappua piti myös jonottaa viikottain ainakin puolesta tunnista kahteen tuntiin, vaikka vähitellen terveysaseman henkilökunta heltyi ja kun lupasin olla aina aamulla tasan kello kahdeksan paikalla niin sain hoitaa asian pois päiväjärjestyksestä jonottamatta ennen kuin lääkári aloitti muut päivän työt. Yksityislääkärin lausunnoilla ei myöskään ollut omalääkärille mitään arvoa, vain Málagan julkisen sairaalan erikoislääkärin kommentit kelpasivat todistukseksi siitä, että jänne ei ollut esim. ensimmäisen kuukauden jälkeen kokenut ihmeparantumista ja sairaslomaa olisi hyvä jatkaa, taas viikon verran kerrallaan…

  Jotenkin ei ihmetytä, että tällä systeemillä voi olla välillä resurssit vähissä julkisessa terveydenhuollossa… Toisaalta, jos näin ei toimittaisi, niin täällä varmaan jokaisesta perheestä löytyisi joku riittävän tuttu lääkäri, joka aina tarvittaessa kirjoittelisi tuttavilleen palkallisia sairaslomia aina silloin, kun tyónteko ei jostain syystä maistuisi. 🙂

  Muuten haluan sanoa, että olen sekä polven että yhden toisen kolhun osalta saanut Espanjan julkisen sairaanhoidon puolelta TODELLA hyvän hoidon, vaikka kuntoutuksen hoitikin yksityinen. Jonot julkiseen kuntoutukseen olivat niin pitkät, että kolhuista olisi voinut jäädä aika ikävát seuraukset, jos kuntoutusta ei olisi aloitettu ajallaan. Kiitos siis kuitenkin julkiselle sektorille hoidosta, tuo sairaslomakuvio vaan vei hermot, enkä vieläkään suostu ymmärtämään mitä järkeä siinä on.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Elämästä utelias
  Elämästä utelias Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 44
  Vastauksia: 1076

  Eli olenkohan ymmärtänyt väärin ? Suomesta kun lähden niin saan vaan kerralla ostaa reseptilääkkeitäni 3 kuukaudeksi kerralla. Sinne Espanjaan kun tulen niin sillä minun kelan kortilla, (sairausvakutuskortti vai mikä lienee nykyään nimeltään)saan mennä sinne lääkärille joka kirjoittaa minulle jatkossa niitä lääkkeitä vai ? Onko sinulla Kris tietoa tästä asiasta ?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386
  kris kirjoitti:

  Toisaalta, jos näin ei toimittaisi, niin täällä varmaan jokaisesta perheestä löytyisi joku riittävän tuttu lääkäri, joka aina tarvittaessa kirjoittelisi tuttavilleen palkallisia sairaslomia aina silloin, kun tyónteko ei jostain syystä maistuisi.

  Vähän offtopic, mutta … Suomessa kun toimin aikanaan työnantajana niin hermostuin todella, kun käyttämämme lääkäriasema ryhtyi jakelemaan sairaslomia puhelimitse – ja laskutti tietysti työnantajaa palveluksesta. Vaihdettiin lääkäriasema kauemmaksi ja edellytettiin, että tautinen menee sinne sitten, kun vaivaa. Helpottihan se ja oltiin taas jostakin syystä terveempiä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  En valitettavasti oikeasti tiedä näistä láákeasioista mitäán kun olen niin totaalisesti espanjalaisessa systeemissä itse ja onneksi ollut vielä tosi terve. ”Huuhaatietona” eli sen mukaan mitä muistelen kuulleeni, niin pitää kai hakea KELAsta joku EU-kortti tai kaavake, jonka perusteella sitten tietääkseni, ehkä… voi käydä terveyskeskuksessa hakemassa reseptin täällä.

  Mira kirjoitti Orkkiin pari päiväá sitten tuttavastaan,joka on apteekissa töissä, siinä oli yhteystiedotkin. Ehkä kannattaisi ottaa sinne apteekkiin yhteyttá ja kysyä, saako niitä sun reseptilääkkeitä Espanjassa ilman reseptiä (hyvin todennäköisesti saa) ja mihin hintaan. Jos niitä saa eikä hinta ole paha (en YHTÄÄN tiedä mitä KELA Suomessa korvaa, tai Seguridad Social täällá), niin ehkä sun ei tarvi huolehtia koko reseptiasiasta ollenkaan.

  Olisi tosi hienoa jos se Miran tuttava innostuisi meille terveysalan asiantuntijaksi Orkkiin kirjoittamaan näistä jutuista!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1916

  Mulla tulee tata ulkosuomalaiselamaa 30 vuotta tayteen. Mielenkiinnosta luin lapi mun tyosopimuksen tyonantajani kanssa. 10 paivaa sairausrahaa jonka jalkeen mut katsotaan eronneeksi. Onneksi en ole tarvinnut moiseen oljenkorteen viela tarttua. Kuitenkin, on teilla paljon paremmat edut jos ma saankin korkeammalla lentaa. Silti, en paivaakaan vaihtaisi pois.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Elämästä utelias
  Elämästä utelias Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 44
  Vastauksia: 1076

  Niin arvelen kyllä että lääkkeet olis halvempia ostaa ”suoraan” sieltä apteekista. Enkä kylläkään jaksa sitä paperisotaa Kelan kanssa käydä. Täällä sanoivat että voin lähtiessään ostaa koko vuoden satsin Suomesta ja sit hakea Kelalta suoraan sen korvauksen . Saattaapi olla helpompi vaan kävellä sit kun ajankohtaista suoraan apteekkiin siellä Espanjassa 🙂

  Mutta heips nyt lähden laivalle 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Blues: Joo, täytyy myöntää, että ei pidä valittaa, lähes viiden kuukauden sairasloman jälkeen sain pitää työpaikkani, sain siltä ajalta täyden palkan eikä kukaan edes katsonut pahasti, kollegat ja pomot láhetteli suklaata, kukkia ja jopa viltin johon kääriytyä kun oli talvi tulossa ja piti sairastaa. Oli amerikkalaisia tuttavia käymássá täällä silloin ja olivat kyllä aika ällistyneitä kun kerroin, mitä tarkoittaa espanjalainen sosiaaliturva.

  Töitäkin kyllä tein ”salaa”, sähköposti ja puhelin pelasivat ja niiden ääressä meni useampi tunti päivittäin, muuten olisi tullut äkkiä tylsää. Ja töihin lähdin ennen aikojani, noin puolitoista kuukautta ennen kuin julkisen sektorin láäkäri olisi halunnut, väitti, etten kuitenkaan treenaa jalkaa todella kuntoon jos menen töihin, mutta lupasin ottaa itse vastuun terveydestäni. Tämä muuten siis tapahtui ”edellisessä elämässäni”, ei nykyisissä hommissa pankissa.

  Kiitokset muuten upeasta matkaraportista toisaalla, siitä näkyi ja tarttui niin suuri lentämisen ilo niin että muistelen sitä kun seuraavan kerran menen lentokoneeseen!

  OC: Niinpä, loppujen lopuksi kai kuitenkin suostun ymmärtämään systeemiä ja kun nyt itse satun olemaan saman lääkáriaseman alueella työnantajana niin on kiva tietää että kylän lääkäri suhtautuu vakavasti velvollisuuksiinsa. Jotenkin vaan tuntuu, että jokin ”kultainen keskitie” voisi olla olemassa ja että jos on jänne tai luu poikki niin eka pätkä sairaslomaa voisi olla vaikka vähän enemmänkin kuin se 7 päivää.

  Elämástä utelias:
  Hyvää laivamatkaa, mie meen nukkumaan pienen siestan!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553
  kris kirjoitti:

  Mira, eikö se tuttusi apteekista voisi kertoa meille tarkkaa tietoa asiasta?

  Täytyykin vähän vihjailla, että täällä olisi privaatti paikka Orkkilaisten omaksi apteekkariksi tarjolla.. 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
  La Cruizer Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238
  Elämästä kirjoitti:

  Sinne Espanjaan kun tulen niin sillä minun kelan kortilla, (sairausvakutuskortti vai mikä lienee nykyään nimeltään)saan mennä sinne lääkärille joka kirjoittaa minulle jatkossa niitä lääkkeitä vai ?

  Siis ei suomalaisella Kela-kortilla tee mitään espanjalaisella lääkärillä. Ennen lähtöä kannattaa Suomen Kelalta hankkia Eurooppalainen Sairaanhoitokortti. Kortin saaminen on helppoa ja nopeaa. Allaolevassa osoitteessa lisää tietoa, sekä linkki kortin hakulomakkeeseen:

  http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/040504143116MH?openDocument

  Kun sitten Espanjassa tulee tarve hakeutua lääkäriin, ko. kortti toimii kuin Kela-kortti. Eurooppalainen Sairaanhoitokortti myönnetään korkeintaan vuodeksi kerrallaan, lisäaikaa voi saada jos perustelee hyvin. Kortin myöntää se maa, jonka sosiaaliturvan piiriin kuulut. Eli jos siirryt pois Suomen Kelan piiristä ja alat maksaa sosiaaliturvamaksua Espanjaan, saat espanjalaisen Kela-kortin ja voit hakea tähän perustuvan Eurooppalaisen Sairaanhoitokortin, jota voit sitten vastaavasti käyttää esim. Suomen vierailuillasi. Espanjassa tämän eurooppalaisen kortin hakeminen onkin sitten hieman enemmän jonotusta vaativa prosessi… 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 65)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.