Reseptilääke, rauhoittava

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut Reseptilääke, rauhoittava

Merkitty: ,

 • Tämä aihe sisältää 15 vastaukset, 10 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä fang fang 4 vuotta sitten.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Anmaki
  Anmaki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.03.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Hei kaikki,

  En tiedä onko aiheesta jo keskusteltu, olen ihan noviisi täällä. Lähtö pidemmäksi aikaa Esoanjaan edessä, ja tarvitsisin reseptin paniikkikohtauksia varten (opamox/oxamin/diapam). Omalääkärini on lomalla, ja työterveydessäni on sääntö että reseptiä eivät voi muut uusia. Onko kenelläkään tietoa voinko saada tuollaisen reseptin Espanjasta (voin ottaa edellisen reseptin mukaan), matkavakuutuskortti käsittääkseni korvaa lääkärissäkäynnin. Kauhean vaikea mennä muille kuin omalääkärille, koska tuntuu että saa heti narkkarin leiman. Itse käytän lääkettä satunnaisesti kun iskee todella paha ahdistuskohtaus.

  Olisin todella kiitollinen pikaisesta vastauksesta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Rekki
  Rekki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Käväse yksityislääkärillä, kerro kuinka kauan olet ulkomailla ja pyydä riittävä määrä troppia. Pieni rahan meno verrattuna matkaan, luulisin? Omalääkäriltäsikään ei tule narkkarin?? leimaa, tuskin sekään sinua leimaisi vaikka siltä hakisit.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Anmaki
  Anmaki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.03.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Juu näinhän se on tehtävä jos ei kukaan osaa kertoa miten homma Espanjassa toimisi. Seitsemänkymppiä menee vähintään lääkärimaksuihin Suomessa, joten kyllä se ainakin meikäläisen kukkarossa kirpaisee. Rauhoittavaa ei edes isoja määriä kerrallaan suostuta kirjoittamaan.

  Yhä edelleen olisin kiitollinen jos jollain kokemusta, aikaa reissuun vajaa viikko.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Kertomillasi spekseillä on hieman vaikeaa antaa mitään seikkaperäistä vastausta. Kuten itsekin tietänet, eivät oxazepaami- ja diazepaamivalmisteet ole Espanjassakaan käsikauppatavaraa vaan reseptilääkkeitä. Joten jos et käy Suomessa lääkärissä, vähintäänkin hakemassa reseptiä, on Espanjassa joka tapauksessa marssittava lääkäriin.

  Kyseessähän ei sinällään ole mikään mainittava HUUme, mutta sen verran toksinen aine kuitenkin, että lääkärillä ei ole lupaa kirjoittaa sen suuruisia kertamääriä, joilla potilas saisi kovin helposti hengen itseltään.

  Et kerro, minne päin Espanjaa olet suuntaamassa ja kuinka pitkäksi aikaa. Oletusarvoisesti espanjantaitosi ei ole huippuluokkaa, koskapa tiedustelet noita farmasia-asioita tällaisen suomenkielisen keskustelukanavan kautta. Tietääkseni suomalaiskeskittymän tienoilla Fuengirolassa on mahdollista saada lääkäripalveluja myös suomeksi, mutta siitä tietänevät paremmin nuo siellä päin asustelevat ja niitä mahdollisesti käyttävät espanjansuomalaiset. Maksullisiahan nekin ovat, joten kolo siinä syntyy budjettiin kuten Suomessakin.

  Ota joka tapauksessa mukaan viimeisimpiä reseptejä, tai vaikka pidemmältäkin ajanjaksolta, ja vaikkapa joku purkkikin, jossa on sinulle kirjoitettu ’käyttöohje’. Niistä lääkäri näkee, että et ole asialla ensimmäistä kertaa, ja että mikä on sinun kohdallasi se terapeuttinen annostus joka pitää kirjoittaa.

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä johanmarc
  johanmarc Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.04.2007
  Kirjoituksia: 88
  Vastauksia: 335

  Kuka tahansa lääkäri tuskin kirjoittaa. Kuulemma omalääkäri voi sen tehdä kerran mutta sen jälkeen ainoastaan psykiatri eli ei kannata luottaa että täältä Espanjasta ne saisi.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  johanmarc: ”Kuka tahansa lääkäri tuskin kirjoittaa. Kuulemma omalääkäri voi sen tehdä kerran mutta sen jälkeen ainoastaan psykiatri eli ei kannata luottaa että täältä Espanjasta ne saisi.”

  Noinko jyrkkää olisi? Löytyykö tietolähdettä tuohon?

  Jos on noin, niin sitten vain psykkan konsultaatioon, mars mars..!

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä sailA omeN
  sailA omeN Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  Soita tyoterveyteen ja kerro etta olet menossa reissuun ja tarvis resepti uusinnan ja kansanvalisen reseptin nyt ja sassiin

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Costa del Sol’illa on suomalaisia lääkäreitä. Jos on mukana entinen resepti, jonka lääkäri on Suomessa kirjoittanut, kirjoittaa espanjansuomalainen lääkäri sen mukaisen reseptin, jos ja kun kyseessä on esimerkiksi paniikkihäiriön hoito tai vastaava, ja lääkettä käytetään terapeuttisilla annoksilla. Mutta huomioitava on, että Suomessa kirjoitettu resepti ei espanjalaisessa apteekissa tällaisessa tapauksessa kelpaa, vaan sen pitää olla Espanjassa sijaitsevan lääkärin kirjoittama.

  On käsittämätöntä, että tällä palstalla tehdään jälleen kerran kärpäsestä härkänen. Kyseessä ei ole mikään xitun huume, vaan aivan tavallinen lääke, jolla kyllä silläkin pääsee jonkinlaiseen tokkuraan kaljan kanssa. Vaan jos Espanjassa oikeasti humehia haluaa, niin ei todellakaan tarvitse tyytyä joihinkin bentso-ryyneihin. Ei tarvitse muuta kuin repäistä hihat pois paidasta ja kammata tukka silmille, niin johan tullaan ihan kadulla tyrkyttämään.

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä jerrypuu
  jerrypuu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  Pentti Raasteella on varmaan joku itsekehitetty menetelmäkin, ja Tohtori Toloselta saa luontaislääkkeet jos oikein säikky on 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Anmaki
  Anmaki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.03.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Kiitos asiallisille vastaajille, aiempi resepti todellakin löytyy, eikä ole edes mikään isolla annostuksella oleva. Menossa Alicanten suuntaan, mutta eiköhän sieltä joku englantia taitava lääkäri löydy. Espanjaa osaan kahden vuoden opiskelun verran, mutta eipä sillä vielä lääkärissäkäyntiä hoideta. Matkavakuutus kuitenkin korvaa lääkärissäkäynnin, joten luotan siihen että löydän jonkun asiallisen lääkärin. Eiköhän tästä vielä hyvä reissu tule 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ei matkavakuutus korvaa kuin äkilliset matkan aikana syntyneet ongelmat. Eli keksi legurille joku tarina siihen suuntaan että  se menee läpi Suomen päässä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Lääkäri Seppo Haapalahti

  C/ San Emigdio 6, Bj 8

  Torrevieja

  Ajanvaraus p. 639 017 513

  ma – to klo 8 – 14 ja klo 17 – 19 sekä pe klo 8 – 14

  Myös kotikäyntejä

  Voisit kysella toimiiko tama laakari viela siella Torreviejassa.

  Paikallisesta terveyskeskuksesta saat apua EU-sairasvakuutuskortilla.

  Matkavakuutus ei korvaa tallaista ”lomasairautta”.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Lääkäri Haapalahti on jäänyt eläkkeelle jo toista vuotta sitten. Suomenkielistä lääkäriä alueella ei ole, mutta skandinaviskaa ja englantia puhuvia toki on.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ritacasanueva
  Ritacasanueva Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  OK. Luin jostakin Eestilaisesta nuoresta , suomenkielisesta, naislaakarista mutten nyt just loyda sita artikkelia.

  Talta sivulta loytyy jotakin Torreviejaa koskevaa tietoa.

  http://espanjasta.blogspot.com.es/2011/01/terveyskeskukset.html

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
  arnold malaga Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  En millään muotoa vähättele paniikkihäiriötä, josta ketjun aloittanut alias Anmaki kirjoitti. Olen kuitenkin hieman kummissani siitä, että reissuun pitäisi lähteä niin pienellä budjetilla, että ei ole paria sataa satsattuna vastoinkäymisten varalle.

  Samoin myös, jos kerran ottaa matkavakuutuksen, tai sellainen kuuluu esimerkiksi omaan henkilövakuutukseen, kannattaa aivan oikeasti ottaa selvää, mitä korvauksia vakuutus kattaa.

  Tokihan on olemassa ympäri maailman voimassa olevia sairausvakuutuksia myös kroonisten diagnoosien varalle, mutta ne ovat sen verran arvokkaita, että ei sellaisen ottajalla ole matkustus enää satasesta kiinni.

   

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.