remontti hintoja

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki remontti hintoja

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 33)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  tanaan sain hinta-arvioinnin kylppariremontista. n.6 nelion tila ja hinnaksi sanoivat 4500€+iva. (aikaa menisi n.40-50t)
  tyo olisi ammeen vaihto suihkutilaksi+80/200cm lasikuutioseina, n.20 neliota seinalaatoitusta,2 n.lattiaa,lavuaari+kaappi,hanat,suihku seka ”istuimien”paikoilleen asennus.
  hintaan kuuluu seinalaatat 10€asti,ylimeneva menisi meidan piikkiin.

  onpahan aika tyyrista hommaa,jos tohon nyt sitten lasken viela paalle kaiken materiaalin mita joudumme ostamaan eli kaikki noi ”moopelit”lasikuutiot,hanat ja lattialaatat ammeen ”alle”.(n.2000€)

  onko kukaan teetattanyt Espanjassa remppaa kylppariin(ei mitaan luxusta) etta vois vahan antaa hintatietoja,tosin meinaan kylla huomenna soittaa parit muutkin lafkat ja pytaa lisaa arvioita .

  LINKKI

  ConAnton
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.12.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 35

  Hankalampi juttu, vähän niin kuin vanhan auton osto – ei voi koskaan tietää hintaa näkemättä. Täällä Espanjassa tuskin vielä on sellaisia hintoja kuin Suomessa. Suomessa nykyisiä kosteiden tilojen asennusstandardeja noudattavat valtuutetut asennusliikkeet veloittavat KPH-remontista helposti 15000 eur, tosin materiaaleineen ja muine kuluineen. KPH on asunnon kallein huone, ainakin Suomessa.
  Kosteuseristyksiä ei saa maallikko enää tehdä, jopa rakennusmestari voidaan tarvita kohteen korjaukseen (tietty luvanvaraisuus)

  Ammattilaisen Suomi-veloitus on yleensä kertaluokkaa +- 50 eur/h verollisena, joten mielestäni saamasi tarjous pitäisi pilkkoa työn osuuteen ja tarvikkeiden osuuteen, jotta voisi vertailla paremmin kokonaishintaa. Vähän arveluttaa noin lyhyt työaika, mutta enpä olekaan ammattilainen sitä arvioimaan. Yleensä moiset remontit vaan tuppaavat kestämään muutamia viikkoja kuivumisaikoineen yms. pari-kolme viikkoa voi olla ihan normaalia.

  jos tuo hinta 4500 + IVA on pelkkä työn osuus, niin paljonhan se on rahaa….

  (4500 eur / 50 eur/h = 90 h työaikaa, sellainen vertaileva laskelma…)

  Valitettavasti en omaa kokemuksia Espanjan remonteista, joten kovin yksipuolinen on tuo hintanäkemykseni – Suomessa työskentelin isännöitsijänä, sieltä jotain asiasta tiedänkin 😉

  LINKKI

  NääSNääS
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.12.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 153

  Niin muista,
  että kaikkein tärkeintä kylppäriremontissa on

  hyvä VESIERISTYS ja KOSTEUSSUOJA
  sitten vasta tulee kaakelit ja laatat.

  Jos tuota perustyötä ei tehdä kunnolla niin voi sanoa,
  että remontti on turhaa…
  Täällä Suomessa ollaan niin tarkkoja, että remontoijalla pitää
  olla todistus, että osaa hoitaa hommansa!
  Ei muuten,
  mutta remontoija on aina vastuussa kosteidentilojen remontista
  asui kämpässä tai ei elikkäs myynnin jälkeenkin.

  Hinnasta en osaa sanoa, mutta aikas lailla kotomaan hinnoissa…
  Pyydä useampi tarjous!

  Onnea remontille!

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  nyt katsoin ilmoitusta missa ”luvataan” koko homma 4000€,eli tyo,materiaali+kalusteet,lupasivat tulla talla viikolla kaymaan,ja taksi illaksi tilasin viela toisenkin ”veikon”.

  toi 4500 piti sisallaan vain tyon ja ”liimat”seka kaakelit 10€asti,no kaakelia menisi 20 neliota,elikka osuus tosta summasta olisi vain 200€.

  LINKKI

  Elämästä utelias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 44
  Vastauksia: 1076

  saa kuka vaan tehdä kylppäriremonttia ihan itsekin eikä isännöitsijä ole moksiskaan ;( Ei edes käy tarkastamassa että onko oikein tehty. Minusta kummallista ja vastuuhan on sit taloyhtiön kuitenkin. Kävipä meilläkin niin että taloyhtiö maksoi kun edellinen asukas oli hiukan toheltanut eikä kukaan ollut tarkistanut. Oli jopa jätetty ent. poistoputki tulppaamatta seinään 🙁

  Toisessa yhtiöissä käy isännöitsijä tarkistamassa jäljet ja joku ottaa jopa kuviakin.
  Edellisessä paikassa tein mun isän kanssa remppaa ja siellä meillä oli rakennusmestari ja myös isännöitsijä jotka kävi meidän jäljet tarkastamassa.

  LINKKI

  turboman1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.01.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 179

  Ei se ole hupsu kuka pyytää, vaan se kuka maksaa! Omakotitalon rakentaneena (300 m2) ja itse kaikki märkätilat (+ muut lattiat n.100 m2) laatoittaneena, tiedän kumminkin, että onhan siinä hommaa.

  Halpa ei ole aina hyvä, mutta ei ole se kalliskaan! Espanjan reissuilla on pistänyt silmään uusissakin hotelleissa se, että varsinkaan seinälaattojen välissä ei käytetä useinkaan saumaväliä (eli esim. 3-6 mm:n rakoa, joka täytetään sauma-aineella). Laatat lätkitään toistensa päälle miten sattuu ja vaakasaumat saattavat olla ylempänä pois vaakatasosta. Omaan silmääni kyllä pistää kaikki tuollaiset heitot.

  Laattoja saattaa olla rikki jo uutena, joten vesi pääsee kastelemaan laatan takana olevan seinän.
  Siitä en ole varma, että käyttävätkö paikalliset ”laattatunarit” ollenkaan kosteussulkua (eli ennen laatoitusta alle tulevaa vedenkestävää eristystä). Myös kaikki kulmat, seinien ja lattian liitokset, lattiaviemärit ja hanojen läpiviennit pitäisi vahvistaa ja vesieristää siihen tarkoitukseen sopivalla, joustavalla, vettymättömällä suikaleella, joka kussakin kohteessa yhdessä vesieristysaineen kanssa telataan (= maalattaisiin) pariin kertaan vesitiiviiksi. Tuo vesieristysaine on sellaista kumimaista maalia, joka on kyllä hitsin kallista, mutta eipä sitten tule homeongelmia.

  Laatoitusten liikkuvat saumat eli yleensä huoneen kulmat ja lattian ja seinän väliset raot sekä hanojen läpiviennit ja poraukset seinään tulee tiivistää homehtumattomalla silikonilla.

  Itse laatoitus ei pidä vettä, koska esim laattasaumojen kautta pääsee kosteutta läpi. Silloin siellä pohjalla oleva vedeneristys pysäyttää kosteuden ja estää homehtumisen.

  Kannattaa muuten painottaa sitä, että esim. kylppärin ovi avautuu lattialaatoituksen jälkeen. Monissa hotelleissa ovi jumittaa jo puoleen väliin…

  Sitten noissa seinälaattojen asetteluissa syvyyssuunnassakin on toivomisen varaa. Eli seinä on kuin perunapelto, kun laatoitettaessa ei käytetä riittävästi laastia (laasti levitetään laastikammalla, joka jättää perunavakomaisen jäljen) ja laitettaessa laatta seinään sen syvyysasemaa muihin ympärillä oleviin laattoihin ei tarkisteta. Siinä tilanteessa 0.5-1mm:n säätö on vielä mahdollinen, ja seinä siisti ja nätti valmistuttuaan.

  Isolla laatalla saa nopeasti valmista, mutta vaikeampi tehdä kaatoja vedelle (lattian kallistus 1cm/1m viemärin suuntaan) pienissä tiloissa. Klinkkeri näyttää ihan kivalta, mutta on kallista neliöhinnaltaan.
  Sama juttu on lasitiilillä, jota arvelen sinun tarkoittavan lasikuutioilla. Seinämän neliöhinta on kova, mutta tuohan se luksusta ja on valmista seinää.

  Yksi juttu vielä: kun seinää laatoitetaan, niin monesti aloitetaan kokonaisella laatalla kulmasta ja lopetukseen jää sitten yksinäinen vajaa laattarivi. Seinä näyttää paremmalta, jos kummassakin reunassa on samanlevyiset vajaat laatat – ei tietysti aivan soiroja eli 1-3 cm. Monesti tuollaiset pienet, kapeat soirot voi välttää lisäämällä tai vähentämällä saumarakoa koko matkalla. Millin rakomuutoksella ei ole merkitystä kauheasti, jos vaihtoehtona on 33 cm:n laatassa on 4 tai 5 mm sauma. Jos tuolla muutoksella välttää palapelin, niin seinä näyttää hienolta. Tuo kyllä edelyttää, että seinä on yhtä leveä alhaalta ja ylhäältä. Oven yläpuolella vajaa laatta kannattaa laittaa keskelle ovea ja reunoissa täydet. Vähän makuasia kullekkin…

  Aivan samalla tavalla voi passata lattian laatoitukset, jos kokonaislaattamäärä (+laattasaumat) on lähellä laattojen kokonaislukua pituuden ja leveyden kohdalla. Harvemmin kumminkin osuu lattiassa näin.

  Vanhan laatan voi jättää alle (huomioitava oven ja ikkonoiden aukeaminen). Laatat puhdistetaan, rasvasta ja saippuasta, karhennetaan ja vesieristetään riittävästi. Sama seinillä. Kaikki tuo edellyttäen, että edellisen laatan alla ei ole kosteutta tai hometta. Jos alkuperäiset laatat ovat hyvin kiinni, niin kyllä ne uudetkin sitten tarkoitukseen sopivalla saneerauslaastilla pysyvät. Ajan säästö on huomattava verrattuna laattojen poistoon ja uudelleen tasoitukseen! Eivätkä tuo tasoitteet ole ilmaisia!

  No huh huh, tulipa siinä asiaa kerrakseen! Toivottavasti on jotain hyötyä… 🙂

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  mita sa nyt noin pitkaa ”raamattua”kirjoitit,tolla ajalla oisit varmaan jo mulle sen remontin tehnyt! hah,hah.
  joo,lattioita ei siis uusita muuta kuin se ammeen poisoton alle jaava tila,joten ovi kylla aukee.
  lasitiili seina tulisi maksamaan n.400€ (koko 80/200) mika ei musta ole kallis,kun vie vahemman tilaa kuin ensin ajateltu suihkukaappi(onko se sen niminen?)

  mutta katsotaan nyt mita noi muut pyytelee hommasta.

  nyt sitten viela kysymys:mita on klinkeri?

  LINKKI

  turboman1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.01.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 179

  Klinkkeri on sitä pienintä laattaa (n. 4 x 4 cm), joka on aseteltu sellaisen verkon päälle. Tälläisen verkon voi sitten kokonaisena lätkäistä esim. lattiaan. Muuten kivaa, mutta paljon saumattavaa. Taipuu helposti puolipyöreiden muotojen mukaan esim. puolikorkeiden väliseinien päälle. Yleensä on vielä älyttömän kovaa laattaa ja semmoisen nakertaminen esim. pöntön ympärille kysyy hermoja 🙂

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  mita ma haluun sinne suihkutilaan,mutta taalla koko 2/2(missa hemmetissa tas koneessa on kertomerkki?),sellasta ”karkeeta”etten mina vanha LIUKASTU.

  LINKKI

  Pintor
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  Hitsi kun minä jouduin olemaan evakossa pari kuukautta kun sattui tulemaan ns. hiushalkeama suihkun kylmänveden puolella. Oli homeessa jonkin verran. Maksoi n.8000 euroa kun purkivat tiilisenät kaakeleineen ennen hirsiseinää. Omavastuu on 450 euroa josta sain kaikenlaisilla vähennyksillä oman osuuteni pudotettua 80 euroon.
  Nyt taas sitten lattialämmitys simahti joten luultavasti vaihdan vakuutusyhtiötä kun eivät tunnu olevan halukkaita ottavan mitenkään osaa koko hommaan. Nyt lämmittää öljypatteri ko. paikkaa.

  Klinkkeri on lattialaatta.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  taitaa olla niita sanoja jotka taalla ollessani on paassyt unohtumaan,muutama vuosi viela lisaa niin en muista enaa mitaa.

  toivottavasti saan nyt ton rempan hoidettua ja evakkoon en kylla lahde,olen taalla ”takapiruna” vahtimassa miten veikot touhuaa.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Holappia!

  En ole koskaan täällä Espanjassa mitään vesieristystä kylppäreissä nähnyt. Suomessahan se on lakisääteinen.

  Täkäläinen systeemi on erilainen. Tiiliseinää ei rapata, vaan siihen lätkäistään ”lehmän p:tä” muistuttava läjä, joka on n. 4-5 sm paksu. Laatta lätkäistään siihen päälle. Reunat jäävät ilmaan. Näinollen seinästä tulee tietyllä tavalla tuulettuva ja yleensä laatoitus on puskusaumattu. Tällä rakenteella halutaan lasituksen ohi imeytyvän mahdollisimman vähän vettä. Lopusta kosteudesta huolehtii (?) tuulettuva rakenne. Se muuten toimii. Kylppärimme alati märkä seinä on samalla olkkarimme maalattua seinää. Eipä ole maalit olkkarista pullahdellut, eli kosteus ei imeydy tiileihin!

  Olen aina ihmetellyt, että miten sen läjän päälle laatat saa suoraan. En itse saisi, vaikka ko hommaa on harrastemielessä tullut tehtyä eräskin neliö, mutta rapattuun ja oijottuun seinään. Ei senpuoleen, aina nämä täkäläisetkään saa laattoja kunnolla! Tippuvatkin alas, kuin keittiömme koko seinä!

  Hinta taas muodostuu oikeastaan mutkista, kulmista jne. Suoraa seinää lätkii tosi nopeasti!

  Kuitenkin minusta tuntuisi, että täälläkin lattiaan tekisin kunnon vesieristyksen. Saattaapa olla, että paikallisetkin niin toimivat näissä uusissa rakennuksissa!

  LINKKI

  vier
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.07.2006
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 119
  Masa kirjoitti:

  Olen aina ihmetellyt, että miten sen läjän päälle laatat saa suoraan. En itse saisi, vaikka ko hommaa on harrastemielessä tullut tehtyä eräskin neliö, mutta rapattuun ja oijottuun seinään. Ei senpuoleen, aina nämä täkäläisetkään saa laattoja kunnolla! Tippuvatkin alas, kuin keittiömme koko seinä!

  Tähän minä voin entisenä hispaanoraksareijana vastata, että ne laatat saa suoraan, kun niitä läjiä ei yleensä lätkitä seinään, vaan pyöräytetään paletalla laatan taakse (lukumäärä riippuu laatan koosta, kaksi riviä, ylös ja alas) ja sitten laatta painetaan seinään muiden laattojen viereen, vatupassilla mittaillaan, että on linjassa, eikä tunge ulos, eikä painu sisään. Puuvasaralla (tai mikä nyt kenenkin käyttämä työkalu onkaan) sitten naputellaan, jos joku kohta on liian ulkona.

  Niin aina.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  MasaP on oikeassa ei täällä tiedetä mitään vesieristyksestä,eikä esim.lattiakaivoista.Meillä alkoi laatat putoilla 20v:den jälkeen ,joten tein tossa viime kesänä koko kylppärin uusiksi,aikaa meni kolmisen viikkoa yksin tehden ,amme pois,hierova suihku(kaappi) tilalle,lattialämmitys,kokopuinen allaskaappi lavuaarilla ja hanalla,peilit,pönttö siis kaikki uutta,maksoi ehkä 1000€ .Siinä vois olla aineiden hinta.Täällä näin sur in english lehdessä ilmoituksen viime kesänä missä varmaan joku idän lahja työmarkkinoille mainosti täydellistä kylppäriremonttia 700€.Sen verran vielä rakentamisen eroista eri maissa ,että täältä voi Tampereen mieskin hakea mallia laatoitukseen esim.Alhambrasta jossa laatoitettiin esim.1000v.sitten kun suomessa asuttiin havumajassa.Tahdon tällä sanoa, että täällä on oma viisautensa rakennushommissa joka perustuu vanhaan perinteeseen ja kokemukseen materiaaleista ja ilmastosta.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  kateva kasistaan,ma en osaa muuta tehda kasillani kuin taputtaa rumban tahtia.
  ja isanta ei ”uskalla”kokeilla remonttia,vaikka on paljon rakennellu tuolla meidan
  pellolla,ja eipa silla sita aikaakaan ole kun on paivat duunissa.

  katsotaan nyt mita toi tanaan kaynyt ”veikko”pistaa hinnaksi.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 33)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.