Rekkamiesten lakko??

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Rekkamiesten lakko??

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 43)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  sinestroni
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 12

  Apuva! Kertokaa hyvät immeiset että näkyykö Espanjan rekkakuskien lakkoilut jo turistikohteissa? Entä Mallorcalla? Lähdetään lauantaina 2viikoksi Alcudiaan ja just luettiin netistä että tietyillä alueilla Espanjaa on jo tukutkin tyhjentymässä.. Mielessä vilahti jo ajatus ravintoloista laput luukulla ja tyhjistä hyllyistä kaupassa.. Onhan tää turhaa panikointia, onhan? Vauhkoilen ehkä siksi että joudumme joka tapauksessa miettimään ruoka-asioita tosi tarkkaan ja kuskaamaan sapuskaa Suomesta mukaan (muksu on kovasti allerginen).. Kertoilkaa näkemyksiänne, jookos? 🙂 Vielä 4 yötä kun malttais nukkua omassa sängyssä niin yksi haaveista toteutuu 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Soitin just pojalle Mijas costalle ja siellä ei ole mitään hässäkkää.Valistuneena arviona väittäisin ,että lakko vaikuttaa vakavammin Madridissa ja Barcelonassa ja katalonian tienoilla.Alcudiassa ei asiasta varmaan tiedetä mitään.

  LINKKI

  Kuminilkka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.04.2008
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 78

  En tiedä missä päin Mijas Costaa Poikasi on, mutta Fuenkussa noin niinku yleisesti ottaen on kauppojen hyllyt tyhjinä. Bensa on loppunut tänään melkein kaikkialta, diesel jo aamulla, osasta paikoista jo eilen..

  Kaupoista saa edelleen (siis isommat kaupat jotka on tukkujen varassa) kuivaruokaa, kuten makaronit ja pastat ja tonnikala ym purkkikama, mutta liha ja hedelmähyllyt on tyhjinä (ainakin niissä paikoissa joissa kävin tänään). Toisaalta taas esim pienemmät liikkeet saa tavaransa suoraan tuottajilta, joten kamaa riittää pidemmäksi aikaa. Pacosin Esson pitäisi saada dieseliä huomenna, tai sitten ei (suora lainaus paikan pomolta).

  Eli kyllä se näkyy. Jo tosi voimakkaasti.

  En kyllä tiedä miten käy esim tiistain ferialla olevan vihannes torin…?

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Ohops, onko jo näin paha tilanne. Itse olin suunnitellut kauppaan santsimatkan varmuuden vuoksi tälle päivälle. Toivottavasti riittää vielä sen verran tavaraa, että saa kuivakaapit tankattua. Auton tankin täytin toissapäivänä, jolloin ei enää Los Pacosin Essolta dieseliä saanut – käännytettiin jonokaupalla autoja pois.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Åk,ei pitäisi uskoa toisen käden tietoihin,ja vielä jakaa sitä totuutena eteenpäin.Tilanne on näköjään
  muuttunut nopeasti.Pohjoisessa on jo pari lakkovahtia kuollutkin.Taitaa öljyn hinta kohta heilutella koko eurooppaa,paitsi suomen valtiovarainministeriötä,se on varmaa että suomessa ei polttoaineverot laske.

  LINKKI

  Karin
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.06.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Täällä toinen, joka on juuri lauantaina aikaisin aamusta lähdössä viikoksi vuokraamaansa taloon Barcelonan alapuolelle, noin 100 km lie matkaa.

  Auto on varattuna kentällä, mutta mitenkäs tässä nyt käy?

  Tietääkö joku, millainen tilanne on Barcelonassa?

  Pääseekö sieltä ajamaan edes pois, kun jotain tekstejä näkyy, että on sulkuja jopa?

  Ruoka?

  Kolme lasta ja seitsemän meitä on yhteensä, joten ruokapuoli kyllä kiinnostaa aika lailla..

  Terveisin

  K

  LINKKI

  Mariitta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 102
  Vastauksia: 959

  Lehdessä oli että 40 rekkaa ruokaa tulossa esim tänne Andaluciaan poliisin saattelemana..

  Tutut kävivät Mercadona, siellä jo hedelmät, kananmunat jne loppuneet ja vesi!
  Itse kävin Euromarket, joka on enemmän turisteille suunnattu, paljon tuontitavaraa, siellä ei huomannut mitään puutosta. Kaikkea löytyi.

  Sitä vastoin huoltoasemilla ei kyllä matkalla näkynyt auton autoa.

  Tämä kaikki siis Fuengirolassa.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Kukaanhan ei kai tiedä kauanko lakko kestää.. kävin juuri paikallisessa Mercadonassa (Fuengirola/Los Boliches) ja aika tyhjää oli. Liha, vihannekset, hedelmät, kala, kaikki lopussa.. ja viereisellä huoltoasemalla joka sortin menovesi lopussa. Ei hyvältä näytä jos lakko pitkityy.. ;-(

  LINKKI

  Laura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209

  Mä kävin eilen Lidl´ssä ns. rohmuamassa pakkasen täyteen. Otin vähän ylimääräistä pastaa ja säilykkeitäkin, joilla kyllä pärjätään jonkin aikaa. Vesi oli kuulemma ensimmäinen, joka loppui viime kerralla, kun oli kuljetusliikkeiden lakkoilua. Raahasin siis myös vettä aika paljon mukanani. Vihannes- ym. hyllyt olivat tietysti jo tyhjinä.

  Sain eilen tankattua täyden tankin puolen tunnin jonotuksen jälkeen. Jo nyt harmittaa, kun pitäisi ajaa huomenna Fugesta Elviriaan allekirjoittamaan uusi vuokrasopimus ja perjantaina on duunikeikka Marbellaan. Jos lakko kestää yli kaksi viikkoa, niin löpö on siihen mennessä takuuvarmasti autosta loppu…

  Siis ei kai tällainen lakko voi viikkotolkulla kestää? Kun jo parissa päivässä on tällainen tilanne. Vai voiko?

  LINKKI

  Anna-Katariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 153

  Miettikääpä miksi on jo parissa päivässä tämmöinen tilanne. Ei täällä kukaan tule nälkään kuolemaan tämän lakon takia. Kaupat ovat tyhjinä parissa päivässä juuri siksi, että ihmisen rohmuavat kaapit täyteen ruokaa. Jos jokainen ostais sen verran kun normaalistikin kuluttaa, niin ruokaa riittäis kaupoissa paljon pidemmäksi aikaa. Tuoretuotteet voi toki loppua, mutta kun on niin paljon muutakin ruokaa. Ja vettä tulee hanasta. Ei ole ehkä yhtä hyvänmakuista, mutta juomakelpoista toisin kuin miljoonilla muilla ihmisillä, joten eiköhän me kestetä.

  ”Tietääkö joku, millainen tilanne on Barcelonassa?”

  Kävin eilen kaupassa täällä Barcelonassa, eikä tuo lakko ihan hirveesti vielä näkynyt. Joitakin tuotteita oli loppunut, mutta mistään pulasta ei voida puhua. Tiesuluista ei valitettavasti ole tietoa, kun ei ole tarvinnut mihinkään lähteä.

  LINKKI

  Aileena
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.06.2008
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 94

  Vielä on säkissä jauhoja, ruisleipää saa kun valkea loppuu. Väh. 5 kimpat toimitettuna.
  Yhdenkin saa jos kotoa haet. 675104468

  LINKKI

  finnfuerte
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.10.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 97

  jos lakko pitkittyy niin voihan lämpöisessä ajella normaalisti rypsiöljyllä. en ole oliiviöljyyn perehtynyt mutta todennäköisesti silläkin voi normaalisti körötellä. suomessakin saa suoraan tuottajalta 50s/l rypsiöljyä jolla voi ajella kesäkelillä diesel autolla normaalisti, talvella ajettaessa rypsiöljyn käyttö esteröimättömänä vaatii vain lämmitettävän pottoaine tankin.

  LINKKI

  Unikko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.05.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Täällä Suomessa uutisista kuultuna tilanne ja rekkalakko ei kuulosta juuri kummemmalta kuin ,löpölöpölöpöseonihanhöpöjokaleikistäsuuttuu…jne. täällähän ei osata sanoa enää edes bäätä, saati sitten buuta, hyvä on ,että Espanjassa osataan sanoa stop sillon kun asiat menee mahdottomiksi. Eihän se ole KIVAA kun kaupassa hyllyt tyhjenee ja kaikkien elämä hankaloituu, mutta toivoa sopii, että lakolla olis positiivista vaikutusta myös laajemmalle. Tsemppiä ja pula-ajan luovuutta sörsseleihin. Toivoo Unikko

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Väliaikatietoa:

  Juuri TVE1:n uutisista bongattuna, Espanjan maantiet tukkineet massiiviset rekkasumat näyttävän pikku hiljaa aukeavan.

  Poliisin mellakkavarusteiset erikoisjoukot yhdessä Guardia Civilin kanssa näyttivät purkavan rekkasumia asiantuntevan tehokkaasti; ruuhkasumien solmuista taltutettiin tarvittaessa jämäkin ottein yhteistyöhaluttomat liikenteen tukkijat, sakotettiin ja tarvittaessa vietiin panssaroiduilla ajoneuvoilla häkkiin rauhoittumaan. Tekninen henkilöstö siirsi tien tukoksi parkkeerattuja rekan nuppeja jämäköillä hinausautoilla sivummalle, jotta liikenne pääsi kulkemaan.

  Tieto viranomaisten organisoitumisesta ja jämäkistä toimista näyttää kiirineen kulovalkean tavoin näiden oman käden oikeuteen turvautuneiden ”camionerojen” keskuudessa, ja osa aiemmin suureen ääneen uhoneista näytti häipyvän paikan päältä vähin äänin välttääkseen tuhansien eurojen sakot ja odotettavissa olevan oikeudenkäynnin ja muun jälkipyykin.

  Yleisesti ottaen uutisista jäi se kuva, että käännekohta on saavutettu ja tilanne saataneen pikku hiljaa hallintaan.

  LINKKI

  Karin
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.06.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Eiköhän me ihan hyvin uskalleta lähteä autoilemaan lauantaina kohti taloa, taitanee sulaa tämä
  lakkoilu siihen mennessä ja ei ihan tarvitse purkkiruoallakaan elää viikkoa.

  Olisihan se tietty ollut loma sekin, enemmän eräretkeilytyyliin kuitenkin 😉

  Terveisin

  K

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 43)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.