reilu 2 viikkoa takana

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat reilu 2 viikkoa takana

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  ariari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 55

  Nyt olen täällä Espanjan Alicantessa ollut joulukuun alusta alkaen. Täällä on tapahtumaa riittänyt reilussa kahdessa viikossa enemmän kuin samassa ajassa vuosina mitattuna Vantaalla tapahtuu minun elämässäni.
  Ensiksikin, kämppä aivan loistava, asun yksin ja minulla on 3 hhonetta 8.kerroksessa käytössa ja Carefouri näkyy ikkunasta, joten palveluja on. Tosin niiden saaminen englannin kielellä hieman ongelmallista. Eli sama puhutko suomea vai englantia. Mutta pärjään englannilla,viittomakielellä sun muulla aina, ei suurempaa ongelmaa.
  Hommahan lähti käyntiin niin saavuttuani tänne, että kaverini laittoi viestiä ja kertoi saapuvansa tänne Suomesta töitä hakemaan. Asui luonani yhdessä huoneessa. Haki itselleen asuntoa koko ajan, mutta NIE numeron ja työkkäriin ilmottautumiseen sekä pankkitilin aukaisun vieminen aika oli enemmän kuin 2-3 päivää. Ja silloin vuokraemäntäni kyppäsi takajaloilleen ja räyhäsi, että tänne ei asumaan tulla. Selvitin, että asumisesta ei ole kysymys, vaan muutaman päivän olemisesta. Oleminen kesti 7 päivää. Tänä aikana vuokraemäntäni kävi minusta kertomassa jotai poliisille ja sitten jonnekkin oikeusistuimeen, koska kaverini viipyminen asunnossa, jonka olen vuokrannut ja maksanut vesineen, sähköineen kaasuineen, kesti enemmän kuin sen 2-3 päivää. Otti minulta senn paikallisen liittymän kännykkääni pois, koska oli hänen ja myös katkaisi internet yhteyteni, koska oli avattu hänen nimissään. Nämä nyt poistuivat käytöstäni, ssispä hakemaan uusia. Siinä menikin se 2 päivää. Puhelin liittymä oli suht yksinkertainen, mutta internet yhteys olikin vaikeampi pala. Käytyäni 4 liikkessä niin silloin tärppäsi. Vaikka samaa liittymää myyvät muutkin firmat, joissa kävin, niin ne eivät sitä tarjonneet, huusivat vain NIE numeroa. Mutta 4 tuntia kaupassa asiaa odoteltuani ja kavereiden singahdettua ympärillä, liittymä aukesi. Eli nyt on ne hommat kunnossa. Ja odottelen kirjettä oikeusistuimesta, jossa nyt ilmeisesti jotain espanjaksi kerrotaan ja kaverini ei saa jäädä tänne asumaan. Kaverinihan lähtikin jo maanantai aamuna pois luotani, mutta vuokraemäntäni luuli että valehtelin hänelle, kun huomasi minun varjoni liikkuvan huoneessa, jossa kaverini asui. Ja kello oli maanantai iltana 22.00 paikallista aikaa. Mutta nyt on ymmärtänyt, että kaverini ei todellakaan ole enää täällä ja se jonka varjon täällä näki, olen minä.
  Espanjan asumislainsäädännöstä en tiedä, enkä tiedä katsotaanko tässä allekirjoitettu vuokrasopimus Espanjan vai Suomen lainsäädännön mukaan. Sopparin olen tehnyt Suomessa mutta asuntohan on Espanjassa. Ja kuinka monta päivää on pysyvän asumisen raja täällä? Mutta nyt on kirveet laitettu pois, emmekä enää riitele vuokran antajani kanssa. Mutta kokemus oli mielenkiintoinen ja sen seuraukset sun muut vielä haastavia.
  Vuokrasopparista sen verran, että olen asunnon vesi-/kaasu-/sähkömaksuin vuokrannut. Olen ilmoittanut vaimoni tulevan tänne tammikuussa ja olevan täällä 2-3 kuukautta. Nämä nyt lukee sopparissa. Sitä en tiedä, kuinka kaverin täällä olo nyt sitten tulkitaan. Voisinhan ostaa itselleni seuraa vaikka joka yöksi jos haluaisin, eikä siitäkään ole sopparissa mainintaa.
  Mutta summa sumarum, nyt kaikki tuntuu olevan taas kunnossa ja minä jatkan asumista täällä maaliskuun loppuun saakka.

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  No voihan pentele. Vaudilla olosi siellä alkoikin – oikein ”tappelulla”. Heh.
  Hyvä, että homma on (kai) nyt hoidossa.

  Vertailun vuoksi: Mun vuokraisäntä Benalmadenassa näytti,
  että tässä on toiset avaimet, jos tarvitsen jollekkin kaverilleni. 😀

  LINKKI

  ariari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 55

  Joo, asia on nyt kunnossa. Kaveri on lähtenyt ja pöly laskeutuu. Niin kauan asiahan meni hyvin, kun kaverini sanoi vuokraavansa heidän tarjoaman toisen asunnon, tosin se vapautuisi vasta 9. tammikuuta ja siihen asti saa asua tässä. Kaverini kuitenkin ilmoitti, että hän ei ota asuntoa, koska vapautuu vasta 9.1.2009. Siitä moinen savotta käynnistyi. Ei saanut enää asua tässä yhtään ja asia on nyt jo ehditty jonnekkin paikalliseen oikeusistuimeen kuulemma viedä. Eli on vuokraemännälläni ollut halukkuutta ainakin asiaan paneutua ajatuksella: Kiusa se on pienikin kiusa!
  Mutta niinkui sanoin, nyt kaikki kunnossa, minulla on omat kännykkäliittymät ja internet-mokkulat. Aikaa asioiden järjästäminen vei 2 päivää ja useita liikkeitä läpi, ennenkuin kaikki luonnisti ja viimeisessä avaaminen vei 4 tuntia. Mutta sisukkuus palkittiin ja nyt kaikki ok.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.