Raya hoi! Fudisasiat rappiolla!

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Harrastukset Raya hoi! Fudisasiat rappiolla!

 • Tämä aihe sisältää 49 vastaukset, 12 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 13 vuotta sitten Raya toimesta.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 50)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  La Cruizer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Raya – missä luuraat!

  Fudismaailmassa, etenkin meille rakkaassa Valencia Club de Fútbolissa, on täysi myllerrys käynnissä, eikä teräviä kommenttejasi näy missään!!! Joten laitapa näppis sauhuamaan, ja kerro mitä tunteita herättävät Quiquen potkut, Tintin Koemanin pestaus uudeksi valkuksi, Hildebrandtin tämänhetkinen yliote ”portero titular”:ina, nöyryyttävä tappio Rosenborgille, katastrofimainen häviö Madridille…

  Kirjoittaisin itse, mutta sulta lähtee aina teksti paremmin maustettuna. Jään siis odottamaan, että pääseen kommentoimaan analyysiäsi! 🙂

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Mina en paljon pallopeleista valita mutta Rayan hyvia ja mielenkiintoisia kirjoituksia kaipaan. Eli HERATYS!!!!

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  …myös 🙂

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Kannatetaan!

  LINKKI

  Vinski
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 307

  Rayaa kaivataan!
  P.S. Valencia – Real Madrid 1-5 Haa haa! 😉

  LINKKI

  La Cruizer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Se on vielä pientä, hetkellisiä notkahduksia valkunvaihdon aikana voi odottaakin.
  Mutta kaksi tappiota Norjan Rosenborgille 2-0 tuloksin aikaansaavat jo pientä tukalaa oloa…

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  La kirjoitti:

  Raya – missä luuraat!

  Kaukana poissa…

  La kirjoitti:

  Mutta kaksi tappiota Norjan Rosenborgille 2-0 tuloksin aikaansaavat jo pientä tukalaa oloa…

  ARGH!
  Hermoihin tämä vaikuttaa jo sangen tappavasti.
  Kidutus alkoi jo Villareal matsista jota ei hirvennyt itkemättä katsoa, niin surkeaa ja kamalaa oli joukkueemme esitys, eikä tuhraaminen RM:a vastaan nostanut oikeastaan yhdenkään pelaajan osakkeita. Onneksi kymppimme sentään tajusi tehdä edes sen yhden ”lohtumaalin”.
  Surkeus jatkui La Ligan puolella eikä armoa tunnettu UCL:ssakään, meno on ollut todella luokatonta, ja mikä katalinta samassa lohkossa iki-inhokkini Chelski.

  Eniten minua on surettanut nuoren ja lahjakkaan saksalaisveskarimme Timo Hildebrandtin puolesta, Hilde on tuntunut jäävän TÄYSIN yksin vastustajien hyökkääjien armoille.
  Toivottavasti tuore vaaleaverikkömme osoittaa lujaa saksalaista mielenlaatua ja pitää pintansa ja pestinsä. Nimittäin jos tähdet ja jalkapallojumala ovat suosiolliset on meillä vielä maailman paras veskari, vaikka pappa onkin jo rollaattori-iässä.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Upeaa, Raya on palannut!

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Tottakai minä palaan, riesaksikin asti, joten olen nöyrän kiitollinen siitä,että olen tervetullut suhraamaan sekalaisia sepustuksia kentänlaidalta tai teeveen ääreltä.
  Mutta suokaa anteeksi kankea aloitus, ehkä se tästä vielä soljuvaksi muuttuu.

  Ikäväkseni minun on tunnustettava futiskauden 2007-2008 alkaneen kohdallani ristiriitaisten tunteiden vallitessa, eikä oikeastaan mikään ole ollut kohdallaan. Paitsi tietty teevee-pelien määrä, nyt kun UK näkyy kotona ja vanhoilla taivaskanavat.

  Jalkapallo on joukkulaji, mutta valitettavasti sitä tulee kiinnyttyä joihinkin pelaajiin. Olen jopa matkustanut Roomaan seuraamaan erään suosikkipelaajani vaiheita Valenciasta lähdönä jälkeen.
  Sitten kun itselle tärkeä pelaaja lähtee joukkueesta jälkeen jää tyhjiö jonka täyttäminen ei ole alkanut lupaavasti. Hyvä etten kesällä raapinut avaimella sen henkilön Ferrarin kylkeä jonka toimet olivat osasyynä suosikkipelaajani Ayalan lähtöön Valenciasta.
  On ollut tylsä katsella pelejä kun jotain on puuttunut, ei papan poissaolot pipin vuoksi ole kouraisseet yhtä syvältä kuin se, että yksi suosikeistani pelaakin aivan toisaalla, hei sieltä Valencian puolustuslinjasta oikeasti puuttuu jotain. Väkisinkin sitä ilkeästi ajattelee; entä jos?
  Tottakai oman joukkueen suunnattomat vaikeudet koskettavat muutoinkin, mutta onneksi tänään näyttää hyvältä:
  Valencia-fanin kammariin loistaa jo hiukkasen valoa, ”helppo” vastustaja Murcia sentään kaatui 3-0!

  Valmentajan vaihdos voi olla ratkaisu Valencian ongelmiin, mutta oliko Koeman todellakin ainoa vaihtoehto?
  Monien toivoma ex-Chelski reenari Mourinho olisi ollut vielä karmaisevampi, ehkä olisin siirtynyt passiiviseen fanittamiseen.
  Itse toivoin salaa, että Capello olisi saatu pestattua valkuksemme, sitten tie olisi ollut auki maailman huipulle, on meillä sen verran kova jengi pelaamassa.

  Ja tässä tämän kauden ykkössuosikit:
  Villavillamaravilla
  David Silva
  Timo Hildebrandt

  Sitten inhokit:
  Helguera
  Albiol

  Tähän loppuun kysymys:
  Saako ja voiko ”omia” vihata tai inhota?

  LINKKI

  Vinski
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2007
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 307

  Raya: ”Saako ”Omia” vihata tai inhota?”

  SAA. Olen erittäin tyytyväinen että Real pääsi eroon Gayvid Beckhamista!!!
  Turhuuksien turhuus koko ukko.

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Kilpailu kiristyy… 🙂 Sulla on aivan älyttömän hyviä nuo sun fudisjutut ja nyt mä rassukka alan sitten sählätä noitten jenkkifudis juttujen ympärillä… 😉

  Tunnustan jo julkisesti tappioni tässä lajissa, sillä en taatusti osaa kirjoittaa yhtä värikkäästi ja hyvin kuin Raya!

  Mutta yritystä, sitä riittää joka tapauksessa… 🙂

  Toki tiedän myös ettei mikään ole niin vaarallinen yhdistelmä kuin innokkuus ja osaamattomuus… 8)

  LINKKI

  La Cruizer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Murcia-peli oli tosiaan kivaa katseltavaa, pitkästä aikaa! Valencia otti pelin haltuunsa jo varhaisessa vaiheessa, palloa osattiin pitää itsellä ja hyökkäyksiäkin oli kiitettävästi (vrt. ottelu Madridia vastaan, kun Valencia taisi hyökätä tasan sen yhden kerran jotta saatiin nollatulos rikki).

  Koeman oli tehnyt pari jännää valintaa. Viime aikojen vakkari Joaquin oli katsomossa, ei siis edes vaihtomiehistössä. Ja syynä ei ollut loukkaantuminen, vaan valmentajan päätös. No, tämä ei ollut kovin huolestuttavaa, sillä Angulo on pärjännyt oikealla laidalla ihan kivasti ja pelannut hyvin yhteen Miguelin kanssa.

  Enemmän ihmetytti puolustajavalinta, jossa Caneira oli aloituksessa Morettin tai Albiolin sijaan. Vähän oli semmoinen tutina, että mahtaako pärjätä? Mutta näköjään homma hoitui, sillä oma maali pysyi puhtaana. Ehkä Caneira keskittyi enemmän puolustushommiin kuin toisinaan vasenta laitaa vauhdilla nouseva Moretti (vaikka saattaa olla että aiemmissa peleissä Morettin nouseminen oli sovittua, kun vasen laita oli vähän tyhjillään ennen Vicenten kuntoutumista). Albioliahan oli kaavaliltu Ayalan seuraajaksi, puolustuksen organisoijaksi, mutta taitaa olla vielä vähän liian tuore siihen hommaan. Toisinaan pelaa loistavasti, mutta välillä sattuu liian helppoja lipsahduksia.

  En ollut lainkaan varma Valencian voitosta etukäteen. Murcia on nousijajengi, mutta yhteispelinsä on ollut tähän asti erinomaista ja La Ligassa joukkue pitää 13. sijaa, takanaan seitsemän joukkuetta. Ajattelin, että jos ensimmäisen vartin aikana näyttää liian tuskaiselta, niin lopetan katsomisen.

  Oliko Koeman ainoa vaihtoehto? Ei tietenkään, mutta tuskin pahimmasta päästä. Mourinhoa en jaksaisi egon takia katsella. Capello… Njaa… Fabiohan hankitaan valmentajaksi kun voittaminen on tärkein asia. Kuitenkin sanoisin että olen valmis uhraamaan tämän kauden mestaruustoiveet siihen, että keväällä Valencian peli olisi ilahduttavaa katseltavaa, ei sellaista kun Madridin pakkopullavoitot viime kautena. Joissa joka pelin jälkeen todettiin, ettei joukkue ansainnut voittaa, mutta kun se nyt iski yhden maalin enemmän, niin minkäs teet. Minä siis kuulun niihin, jotka arvostavat Barcelonan liigamestaruuden 2005/2006 paljon korkeammalle kuin Madridin vastaavan 2006/2007. Ensimmäinen tuli tyylillä, oman pelin hyvyyden takia. Toinen ”rumilla” pakkovoitoilla, ja kiitos vastustajien rämpimisen viime hetkellä.

  Entä saako omia pelaajia inhota? Minun puolestani kyllä. Tosin tällä hetkellä Valenicassa ei ole minulle ketään inhokkia. Suosikit on samat kuin Rayan: Silva, Villa ja Timppa. Ja alan myös ymmärtämään Marchenan ja Albeldan korvaamattoman arvon joukkueelle, vaikka pelityylinsä ei ole kovin elegantti. Vicente varmasti nousee suosikiksi kunhan pysyy terveenä. Miguel on oiva oikean laidan työmyyrä. Vaikka stadikalle menen kyllä silti Cañeten paita päällä – se on varma. 🙂

  Inhokeista puheen ollen – perheen toinen fudisfani, vääräuskoinen madridista, on sellaisen löytänyt, ja vieläpä omasta jengistään. Cannavaron nimeä huudetaan meillä kun Madridin maalilla on kuumat paikat meneillään. ”Katsos nyt, ei taaskaan ajoissa!” ja ”Jaaha, kukahan siellä taas oli ihan pihalla puolustuksessa…” on jokaviikonloppuisia hokemia, ja vaikka väittäisin että minä olen meistä intohimoisempi fudiksen suhteen, niin kyllä siinä viereisellä tuolilla aina silminnähtävästi verenpaine nousee kun hidastus näyttää Cannan harhailut todeksi…

  Kiva kun olet taas back, Raya!

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Oma mielipiteeni muuten on, että sinä La Cruizer, kirjoitat kyllä äärettömän maukkaasti fudiksesta lisäksi kirjoitat hyvää suomenkieltä.
  Minä olen intohimoinen kielipuoli futisfani, mutta kai sekin on ihan hyvä juttu.

  Olen nyt pähkinyt tuota Koeman vs muut mahdolliset ja taipunut ajattelemaan hänen olevan hyvä vaihtoehto. Capelloa kannatan juuri sen voitonmaksimoinnin takia, ehkä toivottomana nykyiseen tilanteeseen.
  En muista milloin olisin nähnyt poikien pelaavan sellaista tyypillistä Valencia-fudista tyylikästä syöttelypeliä jossa vastustajan on turha kuvitella saavansa palloa haltuun.
  En tiedä olenko oikea henkilö kritisoimaan, mutta lukuisissa harjoituksissa joita seurasin (Kalifin aikaan) ei löytynyt sellaista rytmiä joka johtaa kauniiseen peliin.
  Ehkä Koeman voi olla ratkaisun avain, ei voittoa voittojen vuoksi vaan laatua kentälle, en ole vielä hänen luotsaamanaan joukkuettä nähnyt reeneissä tahi pelissä.
  Barcelona vs Madrid on tässä oiva vertailukohde, toisen peli on sellaista Premier League (tai sitten Englannin nelosdivarin) tyyppistä kaahaamista toisen sellaista tyylillisesti kaunista ja sujuvaa.
  Oletko muuten huomannut Villarealin harrastavan pakkovoitto peliä, olen nähnyt kolme Keltaisten peliä joista kaksi livenä enkä voi kuin olla tyytyväinen ettei Roberto Fabian sitten jäänytkään Keltaisiin.

  Noloimpiin tunnustuksiin:
  Olimme seuraamassa lähinnä poikani vuoksi (koska Dinho on oikeasti hyvä esikuva pelillisesti) Barcelonan iltareenejä ja pakko on tunnustaa, Rijkaard on aika korkealla valkkulistallani.
  Erittäin kaunista ja kurinalaista näytti Barcelonan reeneissä meno olevan vaikka Dinhon ja kumppaneiden touhuista kuulee jos vaikka mitä huhuja.

  LINKKI

  La Cruizer
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.03.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 238

  Kiitos, Raya. Mutta taitaa silti olla niin, että oma kirjoitustyylini on kuivahko, kun taas sun sepostukset ovat täynnä väriä ja tunteita. Siitä kai johtuu, että niitä luetaan ja kommentoidaan myös sellaisten toimesta, jotka eivät fudiksesta piittaa pätkääkään. Eli jatka ihmeessa Orkin virallisena urheilureportterina!

  Mitenkäs siellä seuratiin Espanja-Ruotsi ottelua? Meikäläiseltä jäi vähän väliin, kun olin juuri kotiutunut paddle-pelistä ja piti ehtiä suihkun kautta vielä ulos syömään. Taisivat maalata Capdevila, Sergio Ramos ja Iniesta. Eli valencialaiset eivät tällä kertaa vastanneet osumista, mutta kentällä kirmasi matsin joka hetkenä vähintään 3 che-joukkueen edustajaa. Peliin osallistuivat siis Albelda, Marchena (molemmat pelasivat 90 min), Villa (51 min), Silva (61 min) ja Joaquín (38 min + lisäaika).

  LINKKI

  Raya
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Tällä erää eivät fudisasiat ole retuperällä vain täällä Orkissa.
  Meillä Valenciassa on meneillään jotain käsittämätöntä, jotain joka musertaa fanin sydäntä viikosta toiseen.

  Pelejä on tullut nähtyä enemmän kuin naismuistiin, kiitos Urheilukanavan joka näyttää La Ligaa parin ottelun viikkotahtia.
  Viimeisimmät harkat jotka seurasin paikan päällä olivat katastrofaaliset, pelaajia oli poissa eikä paikalla olleiden motivaatio näyttänyt riittävän edes paidan hiostamiseen.

  Hurjimmat uutiset kertovat seuran jakavan lähtöpasseja kipparille, Canyetelle ja Angulolle -noin alkajaisiksi sitten Vice, Zigic ja Fernandes…pian meillä ei totisesti ole ketään kentälle kirmaamaan.
  En oikein edes pysty tätä kommentoimaan, tällä erää mennään vähän liian herkillä fudismaailmassa.
  Ensi keväänä ei taida olla juhlia tiedossa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 50)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.