Ravintolassa vai kotona?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Ravintolassa vai kotona?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 20)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuulae
  tuulae Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 72
  Vastauksia: 704

  Joka neljäs malagalainen kymmenestä käy vähintään kerran viikossa ravintolassa syömässä. Näin väittää DiarioSur. Pakko uskoa sillä ravintolat ovat miltei joka ilta täynnä ruokailjoita. Syömään tullaan vasta kello yhdeksän jälkeen ja yleensä vielä perhekunnittain. Ystävätkin tavataan ravintolassa, ruokaillen. Kotiin ei kutsuta oikeastaan ketään. Koti on vain ydinperheen käytössä.

  Koskas kävit viimeksi ravintolassa syömässä?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  No se on kyllä totta että Espanjassa tulee käytyä ulkona syömässä hirmusen paljon useammin kuin Suomessa – siellä kun on niin kallista ettei raaski edes pääruokaa tilata, alkupaloista ja jälkiruoista puhumattakaan.

  Espanjassa taas ravintolassa ruokailu maksaa – tietysti paikasta riippuen – normaalisti kympin, ehkä reilun, per lärvi. Kiinalaisen päivän menu noin 5€.

  Kävin viimeksi ravintolassa toissapäivänä – kiinalaisessa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Joo, kiinalaisessa toissapäivänä mekin. Eilen syötiin kotona, mutta poikettiin myöhemmin illalla vielä pienille, eli otettiin gambas pil-pil ja boquerones fritos lempikuppilassani (Bar Filemon) eteemme lisäravinteeksi (juomana vesi).

  Mulla on nyttemmin thiravintolan tasoinen palvelu kotona, joten vähemmän ulkoilutarpeita, mutta silti. Tunnelman vuoksi ainakin, kuten eilen.

  Vast’ikään söin thaimaalaisissa kuppiloissa joka päivä parin kuukauden ajan. Monenkin tasoisissa. Halvimmillaan ostimme muonaa mopokeittiöistyä, jotka kiertelevät siellä sun täällä pysähtyen palvelemaan nälkäisiä. Toiseksi halvimpia olivat kiinteät katukeittiöt ja huimimman laskun maksoimme italialaisessa turistiravintolassa, missä kaksi spagettiannosta (hyviä), pullollinen vettä ja varttilitra mitäänsanomatonta viiniä maksoivat yhteensä 1500 bahtia, eli noin 30 euroa. Katukuppilan lasku oli normaalisti noin 100 bahtia vesineen, eli pari euroa. Thairuuista koostuva ateria siistissä ravintolassa maksoi puolestaan oluen ja veden kera noin 300 bahtia, eli 6 euroa. Saman ravintolan eurooppalaisten ruokien hinnat olivat 2-3 kertaa kalliimpia, onhan farangilla (ulkomaalainen) varaa maksaa, kun lomallaan on eikä halua paikallisia maistaa. Vaan me siis söimme paremmin. Ja nuo hinnat siis kaikki kahdelta hengeltä.

  Vielä ruuista. Kävimme äsken Euromarketissa ostamassa aasialaisia herkkuaineksia, mm. nuudeleita. Samalla nauratin prinsessaani esittelemällä pakastealtaassa lojuvia paahtoleipiä. Kunnon britti ei tietenkään syö Espanjassakaan paikallisia leipiä (tuoreita ja maukkaita) vaan ostaa turvallisen kotoiset purtavansa marketista pakastettuina – hek!

  Sunnuntaina mennään taas ravintolaan. Tällä kertaa seurassa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
  Johan Toki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Niisk, nyyhkii Tokela – todellakin kotona… 😉

  KP riekkuu Thaikuissa, lähettelee viestejä ja kertoo olevan pilvistä, mutta syntisen lämmintä. Toivoakseni tarkoittaa lämpötilaa ilmassa, hek hek… 🙂

  Kertauksen vuoksi kerrottakoon, että on ” poikien ” reissulla entisen palkka-armeijan kundin kanssa ja kumpikaan ei edes dokaa… 🙂 Käyvät siellä jopa punttisalillakin väliajoilla, kun eivät ajele prätkillä.

  Joo – olenhan minäkin toki näistä ” poikain ” reissuista kuullut, mutta tähän nyt kuitenkin vilpittömästi uskon.

  Olivat eilen kiertäneet ihan jalan mm. arabikorttelit ym. joten taitaa olla melkoinen elämys nähdä tuossa seurassa aika erilaisia paikkoja kuin pelkällä rantalomalla vaimon kanssa. 🙂

  Ovat vielä vain Bagkokissa, jatkavat matkaa kun huvittaa… 😉

  Eli Tokela parka on todella kotona. Eilen tapasin vanhan naapurin joka voivotteli surkeaa kohtaloani ja kertoi voittaneensa jonkin kilpailun ja pääsee kuulemma ajelemaan Ferrareilla ja muilla ” vaatimattomilla ” sportti autoilla illalla.

  Totesin – ampukaa minut suoraan tähän paikkaan!

  Minulla ei ole kuin antibioottikuuri ( joka sisältää antabusta – loppui aamulla ) ja ÄITI!

  Puhutaan tässä nyt sitten vielä ravintoloista – nyyh!

  OK – puhutaan sitten, olivat KP ja palkkatappaja käyneet eilen Bangokin Mäkkärissä… 4 purilaista juomineen ja muineen 2,50 €, se siitä hinta tasosta… 🙂

  Minä söin lounaaksi rapuja ym. kotona, ei maksanut mitään – äiti oli ostanut… 🙂

  T: Kaikin tavoin vanki Tokela edelleen, niisk… 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Raija
  Raija Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 152

  Pakko tunnustaa, että kävin ravintolassa viimeksi elokuun alussa: tarjosin yhdelle meidän pojista lounaan Salossa asuntolainalupauksen kunniaksi. Hyvää oli, niin kuin Vilhossa aina.

  Onneksi olen senkin jälkeen syönyt hyvin.

  Tänään käväisin hakemassa brunssiksi kerrosateriat Hesestä: 2xateria + paprikamajoneesit = 13 euroa.

  Syy moiseen oli ell-käynti hassuun aikaan eli 9:30 – meidän vanha testosteroni-koira kävi saamassa ”vastahormoonipiikin” – älkää kyselkö miksi, menee loputkin ruokahalut…

  Espanjassa todellakin saa syödyksi halvalla ja hyvinkin noissa kiinalaisissa, muuten hintataso ei välttämättä eroa enää paljoakaan Suomesta, jollei juomia lasketa.

  OC: minusta Benalmadenassa on thairavintola – jossain vaiheessa siinä Tivolin alapuolella ainakin oli, mutta lienee taas kiinalainen…mutta mulla on hämärä mielikuva jostain toisestakin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Huckleberry
  Huckleberry Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.09.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 44

  Heh, kiinalaista ruokaa näkyy kuluvan itse kullakin. Itse kävin sunnuntaina espanjalaisten kavereiden kanssa Madridin kätketyssä helmessä, Plaza de Españan alapuolella olevan parkkialueen ”eteisessä” olevassa kiinalaisravintolassa. Ruoka on erinomaista ja hintaa 7 hengen aterialle (alkupalat, pääruoat ja juoma tai pari per ukko) tuli 50 euroa eli noin 7 euroa per nuppi, ei hullummin. Tunnelma paikassa on jotenkin epätodellinen, en osaa selittää mutta Blade Runner elokuva tulee mieleen :P. Suosittelen jos Madridissa poikkeatte.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Saan nyttemmin kotona kummalisen herkullisia thairuokia ja harjoittelen yhä kuumempaa maustelemista itsellenikin. Mukavaa elämää.

  Mitä sitten tulee thaiprinsessan mieltymyksiin Espanjassa, muutama sana siitä:
  Ollaan nyt käyty lempipaikoissani maistelemassa espanjalaisia tavanomaisuuksia, lähinnä meren herkkuja tietenkin. Ja tyttö tykkää, että boquerones on hyvää, alioli maistuu (varsinkin Bar Filemon tarjoaa niitä parhaita), lisäksi mustekala ja äyriäiset, almejas, kaikki maistuu. Hurraa!

  Lauantai-iltana kuskasin prinsessan katsomaan, miten karaoke sujuu suomalaisilta. Ooohhh… syötiin samalla yhteisesti Tommin kokkaama annos hirvenkäristystä Reflassa, ei hullumpaa kumpaisenkaan mielestä, vaan suorastaan hyvää. Siis ruoka.

  Kiinalaisessakin ollaan käyty ja saatu kelpoa syötävää. Sen suhteen on kantapaikkana Great Wall rantakadun varrella, siellä Los Bolichesin puolella. Ehkä parempiakin on (kuten Avda de Mijasin varrella oleva, joka tarjoaa myös japanilaisia juttuja), mutta …

  Ja kuuluun wokkipaikkaan ollaan menossa lähiaikoina. Vaan nyt hyökkään jälleen takaisin töden kimppuun, että saamme fyrkkaa nautiskeluihin ja niiden päälle myös uutta aikaa nautiskella.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä aristoteles
  aristoteles Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 210

  Viime keväänä vierailin kiinalaisen yhteistyökumppanin kotona Tampereella. Kutsuivat kotiinsa vierailulle ja keskustelemaan bisneksistä. Perheen äiti oli jo aikaisemmin kertonut kiinalaisesta keittiöperinteestä ja erityisesti kiinalaisista kotiruoista.

  Oli todella hieno kokemus vierailla hienossa omakotitalossa, siis kiinalaisessa, Tampereella ja olla perheen vieraana illallisella, jolla oli tarjolla toistakymmentä ruokalajia.

  Ei taatusti ollut samaa kuin suomen kiinalaisravintoloissa. Tai vastaavissa espanjalaisissa. Kokemus oli verratavissa Hong kongissa kokemiini ruokaelämyksiin.

  Mutta kotona tai ravintolassa, vaihtelu virkistää aina.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä lupita
  lupita Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2006
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 112

  Moi, Old Chap ja kaikille!!!

  Se on hyvä mennä syömään ulos ravintolaan ja tule halvemmaksi kun perhe on pieni…. kiinalainen ruoka on tosi hyvää mutta minulla on allergia kiinalaista ruosta:( ja minun lempi ( mi comida peferida ) ruoka on Spaguetti ja mariscos mutta minä tykkän laitaa kotona erilaista ruoka…:) täällä Isla Cristinassa ravintolassa on hyvä Chocos fritos ja tuore tonikala pihvi nam, nam..

  ” al mal tiempo buena cara ”

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä lupita
  lupita Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2006
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 112

  Moi, Tuula olen Lupita…:)

  Tänään me menimme mieheni ja kaveriemme kanssa syämään oli ihan hyvää ruoka!!! ( pez espada, lubinas al horno, chuletón ja ensalada mixta) 🙂 jos minun mieheni olisi huonompi kokki kavimme useammi ravintolassa..

  ” Todas las comidas son buenas cuando hay mucha hambre ”;)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä lupita
  lupita Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2006
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 112

  Moi, Mira

  Se on totta Suomessa on tosi kallis mennä ravintolaan, aina minä quiero comparar precios ja siellä tule kalemmpi kun Espanjassa…

  ”Hola al que viene, hola al que va,,, Hola amigos cómo les va”

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Marjukka
  Marjukka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 361

  Jos ette ole vielä löytäneet pientä ja edullista kiinalaista?, pelkkää kasvisruokaa tarjoavaa paikkaa, niin tehkääpä visiitti Malagan postitalon taakse. Sieltä löytyy aivan ihana seisovapöytä.
  Itse en ole (enää) vegaani, joten oli vaihteeksi tosi ihanaa syödä lihatonta ruokaa, joka oli maukasta, ja sitä oli riittävästi.

  Varsinkin tofu oli ihanaa ja perunapinaattipyörykät, jotka oli (tietenkin) friteerattu…myös maustetut bataattikuutiot olivat suussa sulavia…plus kaikki muut herkut, joiden nimiä en lähde edes arvailemaan.

  Jos joku väittää, ettei kasvisruuasta lähde nälkä, niin menkää kokeilemaan 😉

  Hintataso kukkarolle sopiva, vaikka joka päivä kävisi. Palvelu todella ystävällistä ja tunnelma lämminhenkinen. Tosin paikka on melko pieni ja joskus saattaa joutua jonottamaan. On paikallisten suosima paikka.

  Lupitalle!! Tosi kiva, kun kirjoittelet suomeksi…ihan hyvää kielikylpyä saat täällä 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tuomo
  Tuomo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627
  Marjukka kirjoitti:

  Itse en ole (enää) vegaani, joten oli vaihteeksi tosi ihanaa syödä lihatonta ruokaa, joka oli maukasta, ja sitä oli riittävästi.

  Ai? Miksi et ole enää vegaani?

  Minulla on tuttavapiirissäni yllättävän paljon entisiä vegetaristeja (ei kylläkään ihan entisiä vegaaneja).

  Plus yksi varhaiskeski-ikäinen sisaruspari, joilta on lapsena viety valinnanvapaus: kasvatettiin lapsesta vegetaristeiksi, ja nyt eivät voi vaihtaa lihaan, koska elimistö ei tule siihen koskaan enää sopeutumaan.

  Joten problematiikka kiinnistaa: miksi ruvetaan, miksi palataan?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Raya
  Raya Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Minä rakastan kokkaamista!
  Ai joo ja itse laittamaani ruokaa, eli toisin sanoen olen äärettömän nirso (sekä allerginen).
  Harvasta ravintolasta löydän ruokaa, joka täyttäisi sekä minun, että perheeni kulinaristiset vaateet.
  Kuitenkin käymme ulkona syömässä, niin Espanjassa kuin Suomessakin.
  Ehkä sosiaalisen paineen ja kiireenkin vuoksi.
  Espanjassa käymme paljon Mäkkärissä ja Burger Kingissä, Suomessa harvoin Mäkkärissä, emmekä koskaan Hesessä (Hesen soosit on niin ällörasvaisia, yäk).

  Espanjassa ruuanlaitto on vielä nautinnollisempaa kaasulieden ja parempien raaka-aineiden vuoksi.
  Hassua, että vannon nykysin itse laittamani ruuan nimeen, en nimittäin koskaan ole ollut kotitalousihmisiä. Ehkä se on kuitenkin helpoin tapa saada hyvää sapuskaa kun perheessä on kolme (ja Espanjassa neljä) tarkkaa ruokavaliota joiden mukaan safkat pitää laittaa.

  Mieluiten kokkaan aitoa mexicolaista (EI SIIS TEXMEXiä) se kun on luontevasti luontaisesti gluteenitonta, myös espanjalainen, intialainen sekä afrikkalainen alkuperäisohjeiden mukaan valmistettu maistuu. Valitettavasti pernat ja soosi eivät vielä maistu, jotenkin ne eivät ole osa elämäntyyliäni.

  Sain juuri pullollisen hyvää guadalajaralaista tequilaa, ai se on hieno lisä mexico-pöytään.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä eiole
  eiole Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.09.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 153

  Raya kirjoitti:”Espanjassa käymme paljon Mäkkärissä ja Burger Kingissä,”
  sekä
  ”perheessä on kolme (ja Espanjassa neljä) tarkkaa ruokavaliota joiden mukaan safkat pitää laittaa.”

  Itse en ole uskaltanut pistää päätänikään pikaruokapaikkoihin, kun olen kuvitellut, ettei siellä ainakaan saa tietää ruoan koostumusta. Olen ilmeisesti väärässä. Ovatko nämä pikaruokalat nykyään todella niin valistuneita, että niillä on erikseen esim. gluteeniton tai laksootiton ruokalista?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 20)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.