ravintolan perustaminen

Merkitty: 

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Jenska
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.02.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 0

  Haaveissani on perustaa ravintola espanjaan, perustaisin ravintolan mielelläni kimpassa jonkun toisen kanssa jos joku samanhenkinen henkilö löytyisi…asun Suomessa mutta tarkoitus olisi ensi syksyksi muuttaa espanjaan.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Unohda.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  jos sinulla on joutavoo rahhoo, jonka voi vaikka menettää, ettei se elämääsi kaada.
  K a d r i A n n – M a r i e R o d i m a
  Y R I T Y K S E N P E R U S T A M I S T O I M E N P I T E E T E S P A N J A S S A
  A u r i n k o r a n n i k o n y r i t t ä j ä t

  sieltä vuan tavvoomaan kotjkielellä ja onnea yritykseen

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 11 kuukautta sitten Don Bavarontti.
  LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Suomiruokaa tarjoavaa ravintolaa en perustaisi. Tuoreita smoothieita, luomuruokaa, salaatteja, herkullisia pizzoja, makeita herkkuja ja ihania erikoiskasveja olisi ihana saada fugeen. Lempparilounaspaikkani on Small world cafe Marbellassa. Sellainen fugeen!

  http://m.smallworldcafe.com/small-world-cafe/en/menu.aspx

  Kiitos!!!!

  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  Perusta LCHF ravintola, monikansallinen asiakaspohja odottaa suussa sulavia herkkuja.

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  Mitä erilaisia lupalappuja ja tutkintoja täällä tarvitaan ravintolayrittäjältä? Suomessa tarvitaan hygieniapassi, joku anniskelulappu, lupa viinan myyntiin, ym. diipadaapaa.

  Täällä ainakaan taida yhdelläkään suomalaisravintoloitsijalla olla sellaisia lippuja, lappuja joilla suomessa voisi kuppilan pitoa harjoittaa, tuossa yhdessäkin on 14 vuotias neito kantamassa kaljaa eläkeläisille.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  No, se lupameininkihän riippuu tasan siitä, aikooko perustaa jonkun juottopisteen, vaiko aivan oikean ravintolan, jossa käydään aivan aikuisten oikeasti syömässä.

  Ja mitä tulee ketjun aloittajaan, niin hän kertonee lähinnä haaveistaan, eikä niinkään vakavasti otettavista, osittain jo vireillä olevista hankkeistaan.

  P.S. Joo, en lähde mukaan kimppaan. Eniten ravintoloita Euroopassa neliökilometriä kohden on juurikin Espanjassa. Suomalais- ja muita ei-espanjalaisia asiakkaita riittää vain hyvin kapealle sektorille.

   

  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Hei kiitos Soile vinkistä. Käytiin tsiigaamassa toi Small World Cafe ja pakko vain kiitellä tiedosta kun aiemmin ollaan huristeltu aina ohi. Hyvä paikka vaikka nauttia kiireettömät aamutsufeet ja lukea lehdet.

  Toisia hyviä ja mielestäni matkimisen arvoisia paikkoja Marbellassa on Organic Food & Market, josta saa nimensä mukaista ruokaa paikan päällä syötäväksi tai mukaan eri muodoissa. Hyvä tunnelma. Toinen on Terra Sana, joita on kyllä monta ja varmaan myös pitkin Espanjaa, mutta ehdottomasti paras on hyvän fiiliksen vuoksi se siinä Marbellan rannalla. Yhteistä näille on terveysruoka ja samalla myös konstailematon tarjonta ei-terveysintoilijoille, ja samalla edullinen hintataso. Asiakkaita tuntuu riittävän.

  Ravintolan perustaminen taitaa kuitenkin olla ihan oma taiteenlajinsa ja riippuu niin asiakkaista. Yksi aurinkoranninkon kulinaristisista mekoista sanotaan olevan Marbellan Benahavis, jossa ravintolaa on rivi rivissä pikku kylässä vuorten välissä. Tarjonta on aika konservatiivista, mutta omien kokemusten perusteella sinänsä loistavaa. Kelpanee kuitenkin oligarkkeille.

  LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Pidän noista ihan samoista paikoista, joiden nimet mainitsit! Sinulla on ehdottomasti loistava maku!

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräs tuttavaperhe on kysellyt useita vuosia hyvän meksikolaisen ravintolan perään jossa olisi suomalainen kokki ja henkilökunta. Sellaista ei ole rannikolla eikä meksikolaista oikein muutenkaan. Meksikolaiset tortillat suomalaisella täysrukiisesta tortillataikinasta valmistettuna tekisivät varmasti kauppansa näinä valkoisen jauhon kammopäivinä. Täysjyväjauhoista valmistetut tuotteet ovat hyviä vatsallekin ja edistävät ruoansulatusta, joka joskus saattaa tökkiä helteisessä Espanjan ilmassa.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Don Bavarontti escribió: ”…sieltä vuan tavvoomaan kotjkielellä ja onnea yritykseen”

  Nohh, juu… Rodiman ’tutkimus’ (tjsp) on tehty vähintään kuusi vuotta sitten, joten monelta osin se ei enää ole kurantti, paitsi että ”Uuden yrityksen perustaminen Espanjaan ei ole yksinkertainen prosessi. Siihen vaaditaan paljon hermoja ja riittävästi aikaa hankalan byrokratian takia” pitää yhäkin kutinsa, ja on tänään ajankohtaisempi kuin koskaan aiemmin.

  Espanja haluaa myös karsia kovalla kädellä joukosta pois mahdollisimman monta maahan muuttanutta välistävetäjää, joista viime vuosina on tullut verottajalle silkka maanvaiva. Myös useita sellaisia halutaan karsia, jotka eivät työllistä ainuttakaan espanjalaista ja kantavat vielä mahdolliset voitotkin kotimaihinsa.

  Lähtökohtaisesti kannattaa siis vähintäänkin ottaa espanjalainen kokki tai jotain vastaavaa, jos nyt juurikin ravintolaa havittelee. Sinne juottolaankin ehdottomasti espanjalainen siivooja tai tiskari tai molemmat.

  Soile escribió: ”Tuoreita smoothieita, luomuruokaa, salaatteja, herkullisia pizzoja, makeita herkkuja ja ihania erikoiskasveja olisi ihana saada fugeen. Lempparilounaspaikkani on Small world cafe Marbellassa. Sellainen fugeen!”

  Vaan olisiko fungengigoralassa riittävästi asiakaskuntaa tuollaiselle? Marben SWC toki sekin sijaitsee kaukana varsinaisista ravintolakeskittymistä, mutta siinä nurkan takanahan on muun muassa ’Amerikkalainen Lukio’, sekä toisella puolella Espanjan ykkössijalle rankattu, ymmärtääkseni sveitsiläinen, ’Hotellinjohdon Korkeakoulu’. Liekö SWC:lla peräti jotain omistajayhteyksiä jälkimmäiseen, en tiedä.

  Enrique escribió: ”Ravintolan perustaminen taitaa kuitenkin olla ihan oma taiteenlajinsa ja riippuu niin asiakkaista.”

  Siinähän se perustotuus pähkinänkuoressa. Ryhtyipä mihin tahansa liiketoimintaan, on syytä ottaa perusteellisesti selville, olisiko sille minkä(än)laista kysyntää. Muutaman tuttavan haastattelu ei siihen riitä. Toki voi ottaa riskinkin upouuden liikeidean kanssa, okei, mutta purkkaa ei kannata keksiä uudelleen. 🙂

   

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.