Uusimmat › Keskustelu › Aktiviteetit › Harrastukset › Rauhoitusajat ja kalastus
- Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 3 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 15 vuotta, 2 kuukautta sitten jpmadrid toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Onko Ebro-joella jotain rauhoitusaikoja kalastuksessa?
Kalamatkojen järjestäjien englannin kielisiltä sivuilta en ainakaan osannut löytää tietoa tuosta.
Monneja tekisi mieli pyydystämään ja päästämään marraskuussa.
Ekaa juttua ei näköjään saakkaan muokattua
Hola,
Monni, espanjaksi Siluro ja englanniksi Catfish, on harvinaista kalastusherkkua (en puhu syomisesta) Espanjassa, tulevat ihan kaukaa ulkomailta asti kalastamaan Siluroita, voivat kasvaa yli 100 kiloisiksi ja 3 metria pitkiksi. Monni ei ole alkuperainen Espanjalainen kala (autóctono), vaan se istutettiin ilman lupaa
Ebro jokeen 70-luvulla.Paras paikka Siluron kalastamiseen on Ebro joella Aragónissa Caspe/Mequinenza alueella, kalastaa voi ympari vuoden, tarvit ainoastaan kalastusluvan Aragóniin (licencia de pesca de Aragón) ja tietenkin hyvat kalastusvehkeet, voit kalastaa esim. elavalla syotilla (pez vivo) tai spinning/casting, mutta vehkeet on syyta olla aika tukevia, kela vahintaan kokoa 5000, vavat 80-400g 2,70m-3,90m. Siimana punottu (líneas trenzadas) 20-60k.
Alueella on paljon siluron kalastukseen liittyvaa turismia, esim. ns. lodge de pesca joka jarjestaa majoituksesta lahtien kaikki. Voit laittaa esim. googleen haun pesca en mequinenza, jotkut puhuvat myos englantia.Saludos
Janne Madridista
ps. Kyseista ”rumaa” kalaa voi kurkistaa
http://images.google.es/images?hl=es&q=siluro&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Täältä lisätietoa -> http://www.siluromundi.com, http://www.elsiluro.es, mundo-siluro.blogspot.com
Kuten edellä mainittiinkin monnin kalastukseen liittyy tiettyjä erikoispiirteitä joista lisää täältä -> pescaprofesional.netMonnin kalastus on kokeneen kalastajan kalastusta, ja useimmiten hiukan toimintaa vailla olevaa, kunnes siluro iskee syöttiin jonka jälkeen toiminta alkaa tosissaan. Varaa hyvät eväät, paljon hyvää luettavaa, aurinkolasit, hattu … ja tietenkin kamera ja videokamera. Kun siluro nappaa se on hyvä saada nauhalle.
Siluroa kalastetaan myös veneestä käsin, mutta siluron kalastukseen liittyvän odottavan luonteen takia se on monen mielestä ajan hukkaa. Suuria siluroita on silti saatu veneestäkin käsin. Veneellä liikkuen pääset hyvin joen tai järven joka kulmaan, etsimään siluroa. Kun nostat siluroa veneeseen pidä varasi, saat veneen kaatumaan hyvin helposti! Silurot painavat helposti kymmeniä kiloja (aina noin 100kg asti) ja voivat kasvaa noin 2.5-3 metrisiksi jättiläisiksi!
Syöttinä käytetään useimmiten noin 500gr painoista karppia tai noin 30cm haukea (esp -> pikie, lucio).
Siluroa kalastetaan traditionaalisesti Ebrojoesta.
Ai niin, unohtui mainita, jos kalastus kiinnostaa ja pieni matkustelu ei ole haitaksi niin kokeilkaa Ceutaa. Ceutan rannoilta heittämällä sekä onkimalla (pohjaonki) saa kalaa, myös hyvän kokoista. Parin-kolmen kilon painoiset kalat eivät ole poikkeus. Veneestä kalastamalla 20-30kg kalat eivät ole harvinaisia.
Gibraltarin salmen vedet afrikan puolella (Ceuta) ovat kuin eri maailma moneen muuhun espanjan rannikon kalastuspaikkaan verrattuna.
”tarvit ainoastaan kalastusluvan Aragóniin (licencia de pesca de Aragón)”
Kiitos hyvistä tiedoista!
Olisiko vielä tietoa, mistä konttorista noita lupia voisi kysellä?, poliisilaitos vai joku muu?
Hola,
Saat kalastusluvan hoidettua faksilla, linkki Aragónin viranomaisten sivuille josta voit ladata hakemuksen pdf:na.
Ja osoitteet johon se pitaa lahettaa:
http://portal.aragon.es/portal/page/portal/DGA/FAQ/FAQ_MA/LICENCIAS
Vaatii hivenen Espanjankielen taitoa…
Saludos
Janne Madridista
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.