Raapaisu Almeriaan

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä hierbabuena
  hierbabuena Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.04.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  Kun m1r4 kysyit Almeriasta ja siellä asumisesta, niin yritän jotain nopeasti vastailla (kello lähenee kahtatoista ja kaverit odottaa).
  Kuten esittelyssäni jo mainitsin olen asustellut enemmän tai vähemmän Almeriassa kohta kolme vuotta. Tällä hetkellä asun Roquetas de Mar:ssa lähellä rantaa. Toinen asuntomme sijaitsee Almerian kaupungin vanhassa osassa, mutta siellä on vielä aikamoiset kunnostustyöt menossa, joten sinne ei ihan heti tarvitse mennä…

  Almeriassa vallitsee yleisesti ottaen vahva andalucialle tyypillinen mañana mentaliteetti. Asioita hoidellaan pikkuhiljaa rauhassa ja yksi kerrallaan. Minulle tämä sopii mainiosti, tiedän kyllä ihmisiä jotka eivät pystyisi täällä elämään juuri kyseisen asian vuoksi.

  Roquetas de Mar on aika tyypillinen ”turistoitunut”(onkohan toi edes sana?) pikku kaupunki, ei kuitenkaan ihan Costa del Solin mitoissa. Paikallisia asukkaita virallisesti ehkä 50 000 ja ”sin papeles” maahanmuuttajia ehkä 10 000 lisää. Rauhallista on. Suurin osa turisteista on eläkeläisiä Keski-Euroopasta ja Britti perheitä. Alueella vallitsee edelleen mieletön rakennusbuumi ja uusia kerrostaloja nouseekin kuin sieniä sateella. Jaksankin ihmetellä päivästä toiseen kuka ne kaikki asunnot ostaa. Ranta on pitkä ja mielestäni mukava. Luonnosuojelualuekin löytyy Roquetasin ja Almerimarin välistä, ”las salinas” (mikähän toi olis suomeksi) jossa voi bongata flamengoja ja muita lintuja. Kuulemani mukaan joskus vuosia sitten tänne lennätettiin paljonkin suomalais turisteja, mutta nyt ei kyllä muita suomalaisia kaduilla tapaa.

  Almerian pääkaupunki on paljon vilkkaampi. Tapas baareja on joka nurkallla, elämä on äänekästä. Lapset juoksee kaduilla, vaarit istuu puhelemassa penkeillä, muslimeja chilavoissaan… kaiken kaikkiaan värikästä elämää. Tapaksista mainittakoon, että tietääkseni Almerian provinssi on niitä viimeisiä, joissa tapas kuuluu vielä juoman hintaan ja voit lisäksi valita usimmiten pitkähköstä listasta mieleisesi. Tyypillisiä tapaksia: pescados ja muut merenelävät, pincho moruno, caracoles, migas… Jos joku liikkuu täälläpäin ja haluaa vinkkejä hyvistä tapas paikoista, annan mielelläni sillä niistä on todellakin kertynyt kokemusta. Tiedä vaikka innostuisin näyttämään… Siesta tunnit otetaan edelleen hyvin vakavasti ja kaupunki onkin lähes täysin kiinni baareja lukuunottamatta siesta tuntien aikaan. Yöelämä on hyvähenkistä ja vilkasta. Ongelmia minulla ei ole ollut missään, virastoja lukuunottamatta joka kai on tyypillistä joka puolella maailmaa. Nähtävyyksistä ja muista kokemuksista voin kirjoitella myöhemmin jos kiinnostusta löytyy. Kysykää ihmeessä jos jotain haluatte tietää, yritän rajallisten tietojeni puitteissa vastailla.

  Tässä nyt oli tuollainen nopea pintapuolinen raapaisu. Myöhemmin lisää…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386
  hierbabuena kirjoitti:

  … Ongelmia minulla ei ole ollut missään, virastoja lukuunottamatta joka kai on tyypillistä joka puolella maailmaa. …

  Ach, minä tykkään tästä tyypistä ja asenteesta vs. kiukkuinen juntti, joka ei ole asioinut aikaisemmin muualla kuin suomalaisessa postitoimistossa ja haukkuu sitten espanjalaisen viraston turhauduttuaan siellä taidottomana kokemiinsa kärsimyksiin, kun ei kaikki selviäkään kädenkäänteessä!

  Ongelmat ovat usein vain ratkaisemattomia asioita muuttuen mukaviksi muistoiksi, kun hommat ovat hoituneet. Vai olenko väärässä?

  Minua harmitti viimeksi eilen ongelma siitä, että puikoilla on pirun vaikea syödä ohkaisen liukkaita nuudeleita.

  Mitä Almeriaan tulee, olen käynyt siellä itse vain yhden yön visiitillä, minä aikana ei paljoa ehtinyt oivaltaa osaamatta mennä oikeisiin paikkoihin. Siksi kiitos kuvauksesta. Ihan tekisi tuon perusteella mieli tulla pikaisesti uudelleen!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä 123
  123 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Kiitos hierbabuena – mahtavaa! 🙂 Eihän tuonne Almeriaankaan ole Málagasta kun reilu 200 km, mutta ei ole tullut koskaan käytyä, kiva siis kuulla uusista paikoista.

  Uskaltaskohan sitä vielä ”vaatia” kuvia..? 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä hierbabuena
  hierbabuena Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.04.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  m1r4. Mulla on kyllä ihan hyviä kuvia, joista suurin osa työkoneella. Katson möhemmin jos löytäisin muuteman tältä kotikoneeltakin.
  Sataa vettä per**le. Oli tarkoitus viettää oikein vauhdikas päivä tapaksia syöden ja olutta juoden ystävien kanssa, ehkä se onnistuu sisätiloissakin. Olen huomannut yhden mielenkiintoisen asian. Täällä sataa hyvin harvoin ja silloin kuin satelee ja on pilvistä / tuulista niin suurinosa ihmisistä, niin nuorista kuin vanhoistakin käpertyy kotiin eikä halua lähteä mihinkään.
  Almeriaan ei tosiaan ole kuin 200km Malagasta ja matka sujuu autolla 2-4 tunnissa. Se uusi moottoritie valmistuu hitaasti ja välillä saa varautua aika ruuhkiin. Kun päätät vierailla, niin laitahan viestiä jos sattuisi olemaan paikan päällä.

  OC. Kyllä se puikoilla nuudeleiden syönti kohta jo sujuu kuin leikki. Mä olen siellä Thaimaassa viettänyt eripituisia aikoja 3 kertaa. Lähinnä Etelä-Thaimaassa. Mahtava paikka kaikenkaikkiaan. Olin siellä treenireissuilla urheiluaikoinani. Nyt suunnittelen sellaista kuukauden reissua sinne aasian suuntaan ihan vain lomailemaan. Kohdetta en vielä ole valinnut, mut jos siitä Thaimaasta alottaisi.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.