Pysäköinti

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Pysäköinti

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Hipsuli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.08.2013
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 14

  Onko Fuengirolassa ilmaisia parkkipaikkoja katujen varsilla vai maksaako ne jotain – jos niin paljonko/h ? Kyse olisi lähinnä NuriaSolin kulmilta.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416
  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Asuimme Nuriasolissa pari vuotta sitten. Nuriasolin alakerrassa on Mercadonan iso ruokakauppa ja siksi parkkipaikkoja on ihan edessä. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana mihin parkkeeraa, koska hinausauto vie väärin parkkeeratut nopeasti.

  LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Olen saanut lukuisia parkkisakkoja. Sakko on kuulema huomattavasti pienempi jos sen maksaa välittömästi. Suomessa sakkolapussa lukee selkeästi summa, viitenumero, tili, jonne sakko maksetaan ja eräpäivä. Espanjalaisesta parkkisakosta ei saa mitään tolkkua. Tuttuni on saanut lukuisia sakkoja, jotka ovat jääneet maksamatta. Poliisi on pysäyttänyt (ratsia) eikä täkäläisillä ole mitään hienoja systeemejä, joista tarkistaa henkilön maksamattomat sakot tai sitten heitä ei vaan kiinnosta tarkistaa. Kunhan ei autoa hinata pois, niin en minä jaksa maksaa parkkisakkoja kun en kerran edes tiedä miten ne maksetaan ja minne. Tietääkö joku?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Nimittäin jos on suomalaiset kilvet. Sitten taas on toinen juttu jos auto sattuu olemaan espanjan kilvissä.
  Maksamattomat sakot löytää kyllä edestään. Mikään operaatio traficon kanssa ei onnistu ennen maksua. Kuten omistajan vaihto, rekisteristä poisto ja mitä näitä onkaan. Voi tulla stoppi ITV :nkin kanssa ??
  Ja mistä sitä tietää vaikka jonkun pitemmän suomenkeikan aikana on kämppä huutokaupattu maksamattomista sakoista? Shit happens.

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649
  Soile kirjoitti:

  Suomessa sakkolapussa lukee selkeästi summa, viitenumero, tili, jonne sakko maksetaan ja eräpäivä. Espanjalaisesta parkkisakosta ei saa mitään tolkkua.

  Siinä varmasti lukee mikä taho lapun on kirjoittanut. Normaalisti parkkisakot kirjoittaa kaupunki, eikä ”kansallinen” DGT. Joka ayuntamientolla on omat ohjeistuksensa siitä miten ja mihin sakot maksetaan, weppisivulta tai soittamalla selviää. Ei kaikki ayuntamientot ainakaan aiemmin lähteneet perään kyselemään maksamattomista parkkisakoista. Nyt kun raha kelpaa niin voipi olla toisin.

  DGT:n eli käytännössä Guardia Civilin jakelemat sakot, maantiellä peltipoliisien rekisteröuimät sekä sakot jotka paikallinen poliisi (ylinopeudet, rattijuopumukset…) DGT:lle ilmoittaa tulevat sitten sieltä postitse kotiin. Ulkomaalaisissa kilvissä oleville näitä varmaan vähemmän tulee kaikista yrityksistä huolimatta. Jos DGT:lle ei ole esim. osoitteenmuutosta ilmoittanut, niin eipä tule sitä sakkoa perästä.

  MUTTA, MUTTA…ei se sakko mihinkään katoa vaan tulee jossain välissä vastaan. Sitä sakkoa lähetetään tiedossaolevaan osoitteeseen ja jossain vaiheessa pääsee siten Boletin Oficialiin oikein nimen kera. Tähän voi mennä hyväkin tovi. Ja kun sitten jotain haluaa DGT:n kanssa sen auton suhteen tehdä niin ne sakot maksetaan sitten korkojen kera ennen kuin mitään voi tehdä.

  Soile kirjoitti:

  Tuttuni on saanut lukuisia sakkoja, jotka ovat jääneet maksamatta. Poliisi on pysäyttänyt (ratsia) eikä täkäläisillä ole mitään hienoja systeemejä, joista tarkistaa henkilön maksamattomat sakot tai sitten heitä ei vaan kiinnosta tarkistaa.

  Joo-o, mutta ei ne sakot sillä hoidu että ne jättää maksamatta ja jos joku ei sano mitään. Jos auto espanjalaisessa rekisterissä niin voi vaikka netistä hakea. Tämä tuli ensimmäisenä vastaan: http://www.alertamultas.com/

  Soile kirjoitti:

  Kunhan ei autoa hinata pois, niin en minä jaksa maksaa parkkisakkoja kun en kerran edes tiedä miten ne maksetaan ja minne.

  Eikä veroilmoitusta tarvitse täyttää jos ei osaa tai jos ei tiedä olevansa velvollinen se täyttämään? Sulla on sakkolappu kädessä, tiedät sen olevan sakkolappu, mutta siinä ei ole tilinumeroa kuten Suomessa -> et maksa. Samoin sitten espanjalaisen Suomessa ei tarvitse maksaa sakkoa kun ei ymmärrä suomea/ruotsia/mahd. englantia joilla ohjeet on kuponkiin präntätty. Sitten kun kun matkanteko katkeaa niin tuleekin hirmuinen motivaatio etsiä ko. infoa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tulipa mieleen pienellä viiveellä kuinka multa oli rokotettu pankkitililtä ylinopeussakko Malagassa.
  Tyypillisesti espanjalaisen tästä virkaliikkeestä teki se , että oletetusta tapahtumasta oli ehtinyt kulua rapiat pari vuotta.
  Ja kun asiaa selviteltiin, ilmoittivat Traficosta , että kyllä kuljettaja tietää koska poliisi oli pysäyttänyt.
  No näinhän ei ollut ikinä tapahtunut, eli en tiennyt asiasta mitään. Rekkari ja auto ja omistaja , eli minä , kyllä täsmäsivät.
  Ja koska asutaan täällä ja mulla on pankkitili täällä, rokotti Trafico kylmän rauhallisesti sakot sieltä. Ja sen takia yleensäkin sain tietää koko asiasta.
  Ja mitä tästä opimme.
  Sen , että mä kohautin olkapäitäni täkäläiseen tapaan ja se oli siinä. Suuri lohdutus tietenkin oli se , että ehkä tämä sakko oli aiheeton, mutta sadat tai oikeasti tuhannet kerrat on tullut nykäistyä ylinopeutta ilman sanktioita.
  Ja eikä tässä vielä kaikki. Kun tämä tapahtui mietin hetken , että teen reklamaation jne. Ymmärsin kuitenkin heti, ettei siinä ole järkeä, siinä saa ainoastaan hakata päätään ns. seinään.
  Eikä tässäkään vielä kaikki. Tuli myös mieleen kuinka ns. periaatteen mies olisi alkanut tappelemaan asiansa puolesta. Siinä olisi mennyt vuosia ja tullut myöskin varma tappio. ja lopputulemana se , että mies ja periaatteet olisivat menneet hautaan tyytymättöminä elämäänsä ja kärsimäänsä oikeusmurhaan.
  Minä selvisin 120 €:n maksamisella.

  LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Voisin siis olettaa, että täälläkin ne sakot sitten kuitenkin löytää edestään. Rekkareista tuli mieleen, että ajelin aiemmin suomirekkareilla ja otin sakot kentältä ja muutamasta muusta parkkipaikasta. Sitten vaihdoin kilvet espanjalaisiin enkä ole niiden kanssa saanut sakkoja. Eli parkkisakot taisivat kadota vanhojen kilpien mukana? Mahtavaa!

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Ollaan me ylpeitä Suomalaisuudesta, parkkisakotkin jätämme maksamatta. Suomi maailman kartalle ja HYVÄ SUOMI JA SUOMALAISET. Tämähän ei ole moralisointia, eihän?

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  soile:
  ” ajelin aiemmin suomirekkareilla ja otin sakot kentältä ja muutamasta muusta parkkipaikasta.”

  Onko sinulla niin vanhat silmälasit ettet erota lailllista parkkiruutua muusta maastosta vai etkö ole oppinut parkkien maksusysteemiä? Molempiin on helppo ratkaisu.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.