Pyhiin vaellusreitti

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Pyhiin vaellusreitti

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä reissari
  reissari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.11.2009
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 10

  Hei!

  Olen kiinnostunut vaelluksesta Santiaco de Compostelaan. Reitti lähtee Roncesvallesista ja on noin 800km pitkä. Olen ajatellut lähteä reitille uudenvuoden tienoilla. Minkähänlainen sää noilla seuduilla on tammikuussa yleensä?? Kaikki muukin tieto reitin paikoista tervetullutta. kiitos etukäteen avusta…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
  Don Bavarontti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Sää on huonoin mahdollinen,jos sääolot merkitsevät mitään, lähde aikaisintaan huhtikuussa,mieluummin touko -kesäkuussa.
  Jos englanti tai espanja on hallussa ,googlettamalla löytyy rajattomasti tietoa ja matkakertomuksia.Myös suomeksi löytyy kaikennäköistä.Kannattaa myös käyttää hakusanana Jaakontietä,näinhän se on suomeksi väännettynä.
  ps.oikea hakusana voisi olla ,camino de santiago.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tuli mieleen ,että Santiago de Compostelan,siis kyseisen kaupungin ,omilla nettisivuilla on paljon tietoa aiheesta,monilla kielillä.
  Samoin Espanjan matkailutoimisto Suomessa tietää paljon aiheesta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä reissu-lassi
  reissu-lassi Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.12.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 120

  Olemme kävelleet talvikuukausina Espanjan pohjoisrannikon patikointireittejä. Sää tammikuussa on usein epävakainen, mutta auringonpaisteella on aivan upea patikoida. Viime ja toissa talvena kuljimme monet reitit shortseissa ja t-paidassa myös joulu-tammikuussa.
  Joudut kuitenkin varautumaan monenlaiseen. Sateisella säällä lämpötila voi laskea alle 10 asteeseen ja yöllä jopa rannikon tuntumassa olevat vuoret voivat saada lumpipeitteen.

  Me kävelemme vain päiväreittejä, mutta pyhiinvaellusreitistäkin on karttunut melko hyvä kuva erityisesti Kantabriassa ja Asturiassa. Reitti kulkee alhaalla rannikon tuntumassa, missä meri tasoittaa lämpötilaeroja. Tämän hetken tilanne on se, että Picos de Europan kansallispuiston huiput ovat jo saaneet lumpipeitteen, mutta alhaalla Cordillera Cantabrican pohjoispuolisissa laaksoissa ruska on parhaimmillaan. Esimerkiksi Liebanan laaksossa on edelleen erinomaiset patikointikelit.
  Marraskuun loppu ja joulukuun alku ovat oman kokemukseni mukaan Espanjan pohjoisrannikon sateisinta aikaa. Joulukuun loppu ja tammikuu ovat arvaamattomia, mutta sateiden lomassa on usein viikon tai kymmenen päivän aurinkoisten päivien jaksoja. Talvella näkyvyys on usein aivan uskomattoman hyvä.

  Pyhiinvaellusreitti ohittaa pohjoisrannikolla monta mielenkiintoista kohdetta. Itse tykkään pikkukaupungeista kuten Santoña (Kantabria), San Vicente (Kantabria) ja Llanes (Asturias).
  Espanjan upeista patikointireiteistä – siis päiväreiteistä – kiinnostuneille suosittelen suomenkielistä reittisivustoa http://www.topwalks.net/fi/index.htm
  Runsaan kuvituksen ansiosta sivuston avulla on kätevä tutustua vaikkapa näihin Espanjan pohjoisosien maisemiin, jotka ovat vielä useimmille suomalaisille etelärannikkoa oudompia. Sivusto tarjoaa yksityiskohtaiset reittiselostukset, kartat, GPS-välipisteet ja tosiaan valtavasti valokuvia.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä capricornio
  capricornio Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.05.2009
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 5

  Olen kävellyt caminolla kahteen otteeseen. On aivan ihanat muistot reitiltä ja seuraavaa jo suunnittelen. Toi tammikuu kuullostaa aika haastavalta ajalta. Keli siellä vuoristossa voi olla aika ankea. Siellä sataa myös lunta ja polut saattavat olla tosi liukkaita eikä vaatteita saa välttämättä kuivaksi seuraavaan päivään. Jos kuitenkin päätät lähteä tammikuussa niin hyvät sadevarusteet ja hyvät vedepitävät vaelluskengät ovat tärkeimmät varusteet. Itse olen ollut syyskuussa ja kesäkuussa. Ne ovat osoittautuneet hyviksi ajankohdiksi. Viime kesänä kävelin Pamplonasta Ponteferradaan n.300 km. Kirjoitin matkasta blogia näille orkin sivuille. Sieltä saatat löytää jotakin myös sinulle tärkeätä tietoa. Hyvät espanjankieliset sivut löytyvät osoitteesta http://www.caminodesantiago.consumer.es
  Vastailen mielelläni kysymyksiin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä reissari
  reissari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.11.2009
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 10

  Kiitos hienoista vastauksista. Taitaapa siirtyä caminolle lähtö vielä, mutta myöhemmin sinne lähden. Hienoja linkkejä nuo… nojatuoli matkailukin on mukavaa 🙂 Jatketaanpa juttua…

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.