puluista

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Anna-Katariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 153

  Päiväni alkoi tänään kurjasti. Näin työmatkallani sellaisen teurastustapahtuman, että minulla on vieläkin paha mieli. Kirjoitukseni tarkoitus ei ole herättää keskustelua vaan yksinkertaisesti purkaa omaa pahaa oloani ja turhautumistani siihen, että asiat vain yksinkertaisesti ovat näin, enkä minä voi tehdä mitään niitä muuttaakseni. Toki saa kommentoida, mutta minkäänlaista ”eläinsuojelutappelua” puolesta ja vastaan ei ole tarkoituksenani aloittaa.

  Kävelin aamulla töihin musiikkia kuunnellen kuten joka aamu. Reittini kulkee pitkin leveää puistokatua, jossa on paljon ihmisiä ulkoiluttamassa koiriaan, tapaamassa ystäviään, lapsia leikkimässä jne. Keskellä kävelykatua oli tänä aamuna kuitenkin jotain, joka järkytti minua. Kaksi miestä, jotka olivat pyydystäneet verkolla puluja. Raukat räpiköivät verkossa, josta miehet repivät niitä irti ilman minkäänlaista inhimillistä käsittelyä. Linnuilta katkesi toiminnassa siipiä ja jalkoja ja sulat lenteli. Näky oli karmaiseva. Irrotuksen jälkeen pulut ahdettiin laatikoihin, jotka olivat niin täynnä lintuja, ettei minkäänlaista liikkumismahdollisuutta ollut. Osa linnuista vaikutti jo kuolleilta, osa oli loukkaantuneita ja osa elossa. Vieressä oli auto, joka oli täynnä näitä pululaatikoita ilmeisesti kaasutettaviksi menossa. En ollut paikalla ainoa, joka tätä toimintaa katsellessa vaikutti järkyttyneeltä. Jatkoin matkaani kyyneleet silmissä ilman musiikkia.

  Miten tällaista toimintaa harjoitetaan keskellä päivää, keskellä katua? Ongelmahan ei tietenkään poistu sillä, että siltä ummistaa silmänsä, mutta minä en ainakaan halua olla tällaisen joukkoteurastuksen todistajana puhumattakaan monista lapsista. (Huomautan tähän, että kasvissyöjänä en myöskään omalla toiminnallani kannata tällaista joukkoteurastusta, vaikka se tapahtuisikin jossain muualla kuin silmieni edessä.)

  Tiedän kyllä, että tämä pulu asia ei ole niin yksinkertainen. Toisten mielestä kantoja on pidettävä kurissa kaupunkin alueella ja plaa plaa ja plaa. Minua ei kuitenkaan ole koskaan pulut missään häirinneet. Eivät myöskään Venetsiassa, jossa sentään oli puluja. Enemmän kuin olen koskaan missään nähnyt. Minulla on tästä nyt vaan niin paha mieli, että jotenkin on sitä pakko purkaa.

  LINKKI

  erkki49
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.09.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 20

  Et varmaan katsele tv uutisia koskaan.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Valitettava tosiasia on etta pulut ovat ”lentavia rottia”. Taynnaan loisia ja kirppuja. Tartuttavat ihmiseenkin moninaisia tauteja. Tapa jolla kantaa pidetaan kurissa taytyisi tietty olla mahdollisimman kivuton puluillekin.

  LINKKI

  Perrito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.01.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 113

  Hyi kamala!
  Ymmärrän että kantaa on vähennettävä jos niitä on liikaa mutta sen tosiaanki vois tehä paljo kivuttomamminkin 🙁 Sairauksiahan niillä joo on. Itekki tuli todistettua keskiviikkona, ku puistossa ruokittiin pikkulintuja ja siihen tuli pulujaki kytikselle, että kylläpä noita sairaitaki puluja on. Yks pulu oli tosi ruma, sulaton ja laiha ja kärkky siellä niitä leipäpalasia muitten seassa.. Alko ahistaan kun näki kyseisen pulun..parempi sillekki ois ollu varmaan päästä jo tästä elämästä 🙁

  Tuo kuvan paikka Venetsiassa on tuttu paikka ja siellä tosiaanki puluja piisaa.

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  On kauhistuttavaa katsoa kun mummot vielä ruokkivat näitä puluja. En niinkään ole huolestunut valkoisen kesäpukuni likaantumisesta pulun paskaan, kun ne perkuleet jossain pahimmissa paikoissa änkeävät ilman lupaani jopa olkapäälleni istumaan. Olen huolissani rottakannan lisääntymisestä. Niille kyllä kelpaa kaikki puluilta löytämättä jäänyt muona.

  Kaupungin keskustoissa on vaikea muilla kuin verkoilla rajoittaa ylimääräistä pulukantaa. Suomessahan, ja ehkä muissakin maissa, esimerkiksi lokkikantaa rajoitetaan laittamalla myrkkysyöttejä kaatopaikoille tai ampumalla. Nämä konstit ei onnistu kaupungilla missä on lemmikkieläimiä ja lapsia, jotka pistävät kaiken suuhunsa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Venetsian puluille kellot jo soi,pulujen syöttäminen ainakin Markuksen aukiolla loppui joku aika sitten ,sakot syöttämisestä taisivat olla 500-600 €,ellei enemmänkin.Kumminkin senverran että paksupäisempikin ymmärtää mistä on kysymys.

  LINKKI

  Anna-Katariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 153
  erkki49 kirjoitti:

  Et varmaan katsele tv uutisia koskaan.

  En todellakaan katsele. Uutiset kun voi lukeakin.

  Tarkoituksenani ei ollutkaan ottaa kantaa pulukannan pienennykseen, vaan siihen, että minä katson oikeudekseni kävellä kadulla ilman, että joudun tällaisen massateurastuksen todistajaksi. Tiedän olevani herkkä tällaisille asioille. Vieläkin mieltä kaihertaa tuo aamuinen näky. En edes viitsinyt kävellä samaa reittiä takaisin kotiin, vaikka aikaisemmin pidin tuosta puistokadusta. Minä kun en voi ymmärtää, miksi elävän olennon kiduttaminen ja tappaminen tuolla tavalla voi olla jonkun mielestä oikein. Meistä itse kukin voi rajoittaa pulukantaa olemalla ruokkimatta niitä. Myös roskien ja ruoantähteiden nakkeleminen kaduille on pulujen ruokkimista, vaikkei niitä pulujen ruoaksi olisi tarkoitettukaan.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Anna Katariina;

  Venetsiaan pulut kuuluvat, ei ole postikorttia San Marcoksen aukiosta jossa puluja ei näkyisi. Jokaisella Venetsiassa käyneellä on kokemusta puluista. Huomaan että kävit siellä talviaikaan, ja sanottava on että se onkin ehdottomasti paras aika käydä kaupungissa. Talvella tässä kaupungissa on tilaa tallustella ja seurata kaupungin normaalia elämää kesäsesongin ulkopuolella.

  Onkin mielenkiintoista miten näinkin vaikuttavan kaupungin vieressä on vain viitisen kilometriä luoteeseen päin Mestren suuri satama ja teollisuuskaupunki synkällä teollisuus silhuetillaan, muistuttaen meitä alueen voimakkaasta teollisuudesta. Juuri tämän takia Venetsia on niin erikoisen mukava ja miellyttävä, luoden rahaa tahkovien piippujen vastakohdaksi kulttuurista kiinnostuneille taas omaa pääomaansa.

  Pulut ovat olleet ei vain ongelma kaupungissa, vaan todellinen maailmanlopun kirous. Pulun ulosteet ovat syövyttäneet kaupungin arkkitehtoonisten helmien, kuten San Marcoksen kirkon ulkoisia rakenteita siihen pisteeseen asti että pulujen hävittäminen piti aloittaa. Kaupungin arkkitehtuuri on ainutlaatuista maailmassa, San Marcoksen kirkon rakenteissä näkyy selvästi esimerkiksi Bysantin vaikutus. Kaupunki onkin aina ollut kauppareittien keskuksena idän, lännen, pohjoisen ja etelän kauppiaille. Kaupunki kilpaili eritoten Constantinoplan (nyk. Istanbul) kanssa jonka joutuminen Muhammed II käsiin muistaakseni vuonna 1453 (hän laukkasi raflaavasti hevosellaan itse Santa Sofian kirkkoon kaupungissa, ja huomio kirjoitin kirkkoon, koska Santa Sofia oli aikaisemmin kristitty kirkko ennenkuin se muutettiin moskeijaksi !) muutti alueen geopoliittista painoarvoa huomattavasti.

  Venetsiasta aloitettiin myös jokunen ristiretkistä lähi-itään.

  Ja takaisin aiheeseen, kaiken tämän historian jälkeen; pulujen hävittäminen on siis omalla tavallaan piti siitä tai ei, tarpeellista jotta voisimme säilyttää yhden kaikista kauneimmista ja merkittävimmistä historiallisista keskuksista maailmassa. Tähän pulujen hävittäminen tähtää, ja tämän vannoutuneinkin eläintensuojelija varmasti ymmärtää, jos sen selittää tässä kontekstissa.

  Tässä on paljon kyseessä, yksi maailmanhistorian tärkeimmistä kaupungeista on syöpymässä pulun ulosteiden alla. Säilyttäkäämme kaupunki myös tuleville sukupolville, jotta hekin voisivat käsin koskea historian kulkua yhden maailman kauneimpien kaupunkien kivillä.

  Ei ole vielä sinun aikasi Venetsia.

  LINKKI

  Perrito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.01.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 113

  Eihän kukaan pulujen hävittämistä vastaan täällä ole mitään sanonut, vaan siihen että senkin voisi tehdä inhimillisemmällä tavalla ilman että pulut joutuvat kärsimään.. Tai että se tehdään paikassa jossa ihmiset näkee mestauksen.

  Kyllä varmasti kaikki ymmärtää että niitä on vaan yksinkertaisesti liikaa ja niitten vähentäminen on tarpeellista..Turhaan paasaat kirkkojen pelastamisesta tässä ketjussa..

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375
  Perrito kirjoitti:

  Eihän kukaan pulujen hävittämistä vastaan täällä ole mitään sanonut, vaan siihen että senkin voisi tehdä inhimillisemmällä tavalla ilman että pulut joutuvat kärsimään.. Tai että se tehdään paikassa jossa ihmiset näkee mestauksen.

  Kyllä varmasti kaikki ymmärtää että niitä on vaan yksinkertaisesti liikaa ja niitten vähentäminen on tarpeellista..Turhaan paasaat kirkkojen pelastamisesta tässä ketjussa..

  Perrito;

  Mainitset ”Perrito” että paasaan turhaan kirkkojen pelastamisella tässä ketjussa. Annat ymmärtää ”Perrito” että muutama sata/tuhat pulua on tärkeämpiä siis ihmiskunnan ja sen historian ja maailman ymmärtämisen kannalta kuin Venetsian arkkitehtooniset helmet.

  Miksi siis en kertoisi yleistä tosiasiaa siitä MIKSI puluja vähennetään? Syy nimenomaan on Venetsiassa se että maailman ja ihmiskunnan perintö jonka esi-isämme on kovalla vaivalla ja verellä ja hiellä rakentanut on rapistumassa pulujen ulosteiden takia.

  Tässä ei nyt käydä ”perrito” keskustelua härkätaistelusta tai vastaavasta sinulle arasta aiheesta. Olet mahdollisesti hermoilemassa nyt siitä että otin esiin yhden näkökannan jonka uskon lisäävän sustanssia tähänkin keskusteluun.

  Huomaan että sinulle ”Perrito” eläimet ovat arka aihe, joista saa olla vain yhtä mieltä ja mielellään sitä mieltä mitä sinä olet. Lankeat nopeasti ja helpolla suorasukaisiin ja mahdollisesti hiukan käskyttävään sävyyn kirjoituksissasi.

  Annat myös ”perrito” ymmärtää että en ole ymmärtänyt koko ketjun ideaa kun otin toisen, hiukan eriävän näkökannan ja lähestymisen aiheeseen.

  Itse en ymmärrä asiaa pelkästään raadollisesti pulujen hävittämisen kannalta niinkuin mahdollisesti olet kuvitellut, vaan kuten toivon että ymmärrät suuremmassa kontekstissa jonka uskon ja toivon lisäävän keskustelumateriaalia tähänkin ketjuun.

  Sanavalinta on myös ”Perrito” hyvin tärkeää kun kirjoittelemme yleisessä ketjussa, kuten sanoin, äidillinen ja käskyttävä sanavalintasi sinua huomattavasti vanhemmalle ihmiselle kuulotaa lähinnä tiettyjen aspektien puuttumisesta sinun käytöksessäsi.

  Toivottavasti voimme jatkaa keskustelua puluista, eläimistä, ja maailman kauneimmista kaupungeista tästäkin lähtien avoimesti, sivistyneesti ja iloisesti.

  Kaikkea parasta sinulle ”Perrito” toivottaen; Ocaso.

  LINKKI

  erkki49
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.09.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 20

  En ymmärrä miksi puluja pitäisi tappaa piilossa, tapetaanhan ihmisiäkin aivan julkisesti ympäri maailmaa eikä se juuri ketään tunnu hätkäyttävän.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ei olla sen kauempana kuin 3500 km:n päässä toisistamme,kuitenkin euroopassa,suomessa eläimet inhimillistetään,espanjassa eläimillä ei ole kuin hyötyarvo,monella muullakin tasolla kaksi eri maailmaa jotka eivät ihan heti kohtaa.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Vastaus Erkki 49:lle.
  Nykyään näyttäisi olevan tietynlaisten elämän tosiasioiden maskeeraminen näkymättömäksi muotilaji. Ruma tai epämiellyttävä on nykypäivänä saatava piiloon ja silmien ulottumattomiin jottei hämähäkinseitin herkkien ihmisten sisäinen maailma järkkyisi.

  En tarkoita tällä myöskään että elämän pitäisi olla kokoaikaista raadollisuudella ratsastamista myöskään, ja kuten olen ennenkin sanonut, elämässä pitää olla mielikuvitusta, iloa ja fantasiaa jotta tästä meidän lyhyestä käynnistämme maanpäällä tulisi mahdollisimman mielenkiintoinen.

  Mihin maailma ja ihmiskunta on menossa jos unohdamme nämä perusasiat? Mitä saamme itselle ja yhteiskunnallemme aikaan jos sensuroimme itseämme ja muita vain oman mukavuutemme ja puhtoisuutemme tähden?

  Tässäpä miettimistä.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375
  santiago kirjoitti:

  Ei olla sen kauempana kuin 3500 km:n päässä toisistamme,kuitenkin euroopassa,suomessa eläimet inhimillistetään,espanjassa eläimillä ei ole kuin hyötyarvo,monella muullakin tasolla kaksi eri maailmaa jotka eivät ihan heti kohtaa.

  Tässäpä saattaa olla yksi avain kysymykseen. Aivan.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Tuskin niitä puluja saataisin paljoakaan pyydykseen, jos yön hämärinä hetkinä herkkätunteisten vielä uinuessa aloitettaisiin pyydystäminen. Mutta onhan se epäinhimillistä tietenkin, jos verkosta irrotettuja puluja ahdetaan liian monta samaan ahtaaseen häkkiin. Saattaa syntyä tipusille tunnelma kuin suomalaisessa siipikarjan tuotantolaitoksessa konsanaan.

  Joskus on vain pakko mukautua ja varsinkin, jos siirrymme maailmasta toiseen, mihin Santiago viittasi. Tai sitten pyrkiä karsimaan mielestään maailman pahuudet. Itsekin olen aktiivinen Guantanamon unohtelija – OC

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.