Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Yleiset pulinat › PULINABOXI 71
- Tämä aihe sisältää 80 vastaukset, 21 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 15 vuotta, 7 kuukautta sitten
Old Chap toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Saiskohan tuon kursiivin pois päältä? Käy silmiin… 😉
No saahan sen..
Ronkeli kirjoitteli Pulinaboxi 63:ssa…
ronkeli kirjoitti:Huomasin eilen lähimarketissa olevan Dulce de Lecheä, tuota etenkin Etelä-Amerikan herkkua, joten nappasin kaksi purkkia mukaan. En ole aikaisemmin edes maistellut, vaikka AR:llakin sitä on.
Kokeilin veitsenkärjellä:hyhhyh, kuinka makeaa! Sivelin tätä dulcea sitten pikkunälkääni kokojyväleivän päälle, mutta makeus todellakin dominoi liikaa.
Pilteillekään ei kelvannut, vaikka ovatkin persoja makealle.Mihin tuota tahnaa voisi käyttää? Kun en poiskaan raaski heittää.
Täälläpäin sitä käytetään riisipuuron tekemiseen, jos sulla vielä sattuu olemaan tallella. 😀 Riisipuuro on täällä paljon makeampaa kuin Suomessa totuttu ja se tehdään piiiitkän kaavan mukaan hitaasti hauduttamalla julmetusta määrästä maitoa ja lopuksi siihen lisätään vielä tätä dulce de lecheä.
Kyl se on tääl turun puales elämä pal helpomppa,ku jotta tahrota niin sanotA
ET SÄÄ MUL KAFFE MYISIS , ET SUNKKA SÄÄ MUL ANNA , ET SÄÄ MUL RAHALAINASIS
EI SUNKKA MULKUKKA OL SOITTANUET SUNKKA RONTTI OL MITTÄ JUANU :?… 😉
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467no nyt tipuin kelkasta.
ollaankohan me nyt ihan samassa aineessa.
käsittääkseni dulce de leche on väriltään sellasta ruskeeta ja leche condensada on valkoista.
leche condensadaa laittaisin riisipuuroon, en dulce de lecheä.
mielestäni sitä dulce de lecheä käytetään enempi leivonnaisten täytteissä yms.
leche condensada käy paremmin jälkiruokiin, kahviin ja jopa teehen.
mutta taitaa olla käyttötapoja yhtämonta kuin on käyttäjääkin.
makunsa kullakin.toro kirjoitti:no nyt tipuin kelkasta.
ollaankohan me nyt ihan samassa aineessa.
käsittääkseni dulce de leche on väriltään sellasta ruskeeta ja leche condensada on valkoista.
leche condensadaa laittaisin riisipuuroon, en dulce de lecheä.
mielestäni sitä dulce de lecheä käytetään enempi leivonnaisten täytteissä yms.
leche condensada käy paremmin jälkiruokiin, kahviin ja jopa teehen.
mutta taitaa olla käyttötapoja yhtämonta kuin on käyttäjääkin.
makunsa kullakin.Leche condensadaa juuri tarkoitin, muistelin purkissa lukevan ”Dulce de leche”. Hitsi nyt sitten meni väärin jos se ruskeaa onkin, sori..
Eikö olekin mahtavat maisemat Jaeniin mennessä ja tiet menee vuorten päällä ja kyljessä. Hiukan riipaisi mahanpohjassa kun katsoi eteenpäin minne seuraavaksi mennään.
En kyllä varmaan pystyisi itse ajamaan siellä. Mietittiin siellä ajallessa, jotta täytyy olla rohkeita nämä tientekijät, jotka siellä korkeuksissa rakentelee.Harmillisesti oli silloin siellä kovin sumuista, kun olimme liikkeellä aamulla ja pilvien läpi ajellessa tuli mieleen, että kuinkahan moni sellaisessa sumussakin on rotkoon pudonnut. Aurinko näyttäytyi vasta Granadassa.
Suosittelen kyllä ajamaan Motrilista Jaeniin, mikseikäs Madridiin saakka. Siinä näkee Espanjan maan koko kauneudessaan. Samalla se on elämysmatka, mutta suosittelisin ainakin ensikertalaisille, että ajaisitte päiväsaikaan.
Tulimme Santiagosta silloin Madridin kautta etelään Tammikuussa 2006.
Kivaa!
Siis hauska huomata yhtäläisyyksiä näissä ruoka-aineissa… Meinaan täällä virossa (ja ymmärtääkseni koko baltian-alueella) olen törmännyt tähän ”sokerimaitoon”, siis epsanjassa leche condensada? Todella mahtava aine makean persoille! Lättyjen päälle, kahvin kanssa, leivontaan etc.
kuinkas se dulce con leche? Täälläkin on tummaa eli lisätty vahvaa kaakaota…
Moikka aristoteles
Miltäs kuulostais huomis päivä? Toivottavasti kelikin olis ”hieman” aurinkoisempi silloin… Ja mieluummin illemmalla viiden jälkeen, kun tuo ukko-kulta ahertaa siihen saakka töitänsä.
Moikka Minävain,
Jospas mentäisi huomenna, tiistaina vaikka kuudelta kaffelle siihen teidän kadulla olevaan kuppilaan.
Tulmme (minä ja Tuulae) siis kuudelta.Eikös se dulce ole keitetty siitä kondenssimaidosta, joten saotessa (nesteen haihtuessa) siitä on tullut makeampaa ja sakeampaa. Siis sitä beigenväristä dulcea.
http://es.wikipedia.org/wiki/Dulce_de_leche#Modo_de_preparaci.C3.B3n
Muistuttaa vähän tätä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fudge
eli suomeksi vähän niinkuin kinuski?
Aristoteles, tuo kellonaika sopii mainiosti! Siispä näemme silloin 🙂
Orkki tekee sen konkreettisesti – connecting people! 🙂
– ja huomenna liputetaan myös 😛
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.