Puheluiden ja datan roaming Espanjassa, faktaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Puheluiden ja datan roaming Espanjassa, faktaa

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä okebo
  okebo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.12.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 62

  Nyt kun nuo EU maissa perittävät puhelumaksut muuttuivat niin kerronpa ihan oiketa tietoa mitä sain Saunalahden erittelyistäni selville marraskuussa Espanjassa olon ajalta.

  Ja kyse on siis Saunalahden suomalaisesta liittymästä ja siten että Espanjassa valitsin verkon manuaalisesti Vodafoneksi. Eroja on varmasti vähän eri yhtiöillä(?).

  Soittaminen muihin EU-maihin maksavat verollisena 60 snt minuutti, mutta niin että veloitusjakso on ½ minuttia. Tämä ”sakottaa” varsinkin jos puhelu on vain muutaman sekunnin soittoyritys; silloinkin veloitus on 30 snt. Ja siis jos puhelu kestää 1 min 1 sek, on veloitus 1 min 30 sek = 90 snt.

  Vastaanottomaksu muista EU-maista on 30 snt minuutti, ja sama ½ minuutin veloitujakso.

  Tekstiviestin lähettäminen maksaa 38 snt /kpl, ei vastaanoottomaksua.

  ———
  Datamaksu on Vodafonella 4,5 €/Mb (jos sinulla on Saunalahden 3G-palvelupaketti, niin hinta on kohtuulliset 1,5 €/Mb), ja huomaa että esim Amenalla hinta on 11,63 €/Mb

  Ja datan MINIMIVELOTUS!!!! on 250 Kt eli 1,10 € — tässä meni sitten ”vanhakin” vipuun! Katsoin puhelimesta että kun tsekkaan sähköpostini, niin dataa liikkuu vain muutamia kymmeniä kilotavuja – mutta aina kerta katselusta kilahti reilu euro laskuun.

  Tunnustan nyt toisenkin kömmähdykseni: kun en millään päässyt nettiin, niin ajattelin että käynpä kannettavalla tietokoneella 3G puhelimeni kautta selailemassa ihan pikkuisen nettiä. Ja unohdin että Windowsin päivitys on automaattinen. Nyt kun puhelimeni tukee nopeinta mahdollista 3G liikennettä, niin koneeni ehti imaista 14 Mb tietoa kymmenen minuutin yhteyden aikana — ja aijai kun kirpasee laskussa. Mutta oppirahat on maksettava.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Jorge
  Jorge Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.07.2007
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 9

  Movistar’in asiakkaana maksan tietoliikenteestä vain 1 e/10 MB/päivä.
  Käytän vain silloin kun tarvitsen. Lasku tulee vain käytöstä. Kätevää ainakin minulle, kun en tarvitse nettiä jokapäivä.
  Yhteys toimii 3G kännykällä..
  Suosittelen.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.