Postin kulku

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Postin kulku

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 38)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Kuukauden sisään posti on kadottanut yhden Suomesta ja yhden Luxembourgista Espanjaan lähetetyn paketin ja lisäksi todistetavasti ainakin kolme kirjettä on hakoteillä – puhumattakaan niistä, joiden olemassaoloa en edes tiedä. Lisäksi yhden Espanjasta Hollantiin lähettämäni paketin kohtalo on epäselvä – tuomitsen sen kadonneeksi viikon kuluttua, jos ei vieläkään löydy. Noiden kadonneitten pakettien arvo on yhteensä yli 1000€.

  Olen tehnyt ilmoituksia posteihin ja sieltä vahvistetaan, että ovat ottaneet katoamisilmoitukseni vastaan, mutta siihen se sitten loppuukin.

  Yleensä nuo paketit ovat arvoltaan niin pieniä, että ei edes tule mieleen vakuuttaa niitä, mutta on outoa, jos postimaksun maksettuani en saa mitään vastinetta rahalleni.

  Uusi Fuengirola lehden mukaan Espanjan mustassa aukossa seikkailee tällä hetkellä 11 miljoonaa kirjettä ja pakettia.

  Nyt viimeinkin otan opikseni ja lähetän kaiken tärkeän DHL:llä tai vastaavalla – suositan samaa muille. Kannattaakohan tällä hetkellä laittaa yhtäkään kirjettä postilaatikkoon? Onko tiedossa, mikä olisi edullisin ja ennen kaikkea helpoin postin oikeasti perille toimittava firma?

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.09.2006
  Kirjoituksia: 179
  Vastauksia: 303

  Hot, luepa tuosta lämpimikseksesi EU:n ja Espanjan viranomaisten välisestä kapulakielisestä keskustelusta koskien Espanjan postin palveluja takavuosina Alicanten maakunnassa!

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Olipa juttua kerrakseen eli lopulta kukaan ei todennäköisesti tehnyt mitään konkreettista vaan kirjelmät vain lentelivät EU:n ja Espanjan viranomaisten välillä.

  Jo pelkkä asioiden käsittely ja juttujen kääntäminen kaikille EU:n kielille työllistää koko joukon porukkaa, jotta mekin saamme lukea, kuinka hienosti asioitamme hoidetaan 😉

  Taitaa olla helpompaa, että sopeudumme muutoin niin hienon maan ongelmiin löytämällä niihin omat ratkaisut.

  Toki meillä voisi olla toinenkin vaihtoehto eli hankitaan todellinen Espanjan suomalaisten edustaja valvomaan etujamme. Tuo suurlähetystön porukka pörrää irti tosielämän pienistä hankaluuksista omia ’hienoja’ asioitaan sen sijaan, että selvittelisi vaikka tätäkin pulmaa kaikkien täkäläisten suomalaisten eduksi. Valtiovalta saisi varmasti murto-osalla suurlähettilään kuluista todellisen arkiasioiden edustajan tänne. Tuosta Karista voisi tulla hyvä edustaja…… Mutta toki Suomella tuskin on intressiä auttaa.

  Joo, tuo oli sellaista myöhäisillan jorinaa, mutta toisaalta saattoi siinä olla totta toinen puoli….. mutta kumpi?

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Toki meillä voisi olla toinenkin vaihtoehto eli hankitaan todellinen Espanjan suomalaisten edustaja valvomaan etujamme. Tuo suurlähetystön porukka pörrää irti tosielämän pienistä hankaluuksista omia ’hienoja’ asioitaan sen sijaan, että selvittelisi vaikka tätäkin pulmaa kaikkien täkäläisten suomalaisten eduksi.

  Tämä leikkaa/liimaa lainaus olisi ensimmäinen pieni askel Karilta senaattorin pallille, jotta emme enää joutuisi käyttämään hankalia quote-tageja. Nytkin piti oikein terästäytyä, jotta löysin [-merkin ja sittenkin se on hankalaa käyttää näitä lainauksia näin.

  Mutta asiaan, mitähän asioita, ihan konkreettiseti ,Suomen viranomaisten pitäisi hoitaa nykyistä paremmin espanjan suomalaisten kohdalla ?

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Taidat raottaa matolaatikkoa…vai sohaisinko johonkin? Oletko jotenkin yhteydessä lähetystöön?

  No, ei tarvitse vastata. Joka tapauksessa kyllä sellainen priorisoitu lista saadaan aikaan, jos sillä on joskus jotain merkitystä….

  Toki on jokunen asia edennytkin niiden 7 vuoden aikana, jolloin olen täällä osan vuodesta viettänyt, mutta todella hitaasti. Poikani kaipasi aikanaan tänne lukiota ja tuleehan se sitten 7 vuoden viiveellä tai sitä varmaankin odotettiin 17 vuotta….. Onnistui se pojan lukio Töölön lukion etäopiskelunakin – jotenkin. Ehkä lukion saaminen oli sitten suurlähettiläiden ankaran työn ansiota vai tuliko heistä huolimatta?

  Kun mainitsit tuon senaattorin… siinähän voisi olla ideaa, että ihan oikeasti joku toimisi 20.000 hengen heimon päällikkönä – ei päällikkyyden vuoksi vaan pyyteettömästi joukkoa auttaen. Tosin se taitaisi mennä politiikan puolelle ja siitä taas on leikki ja todellinen asioiden edistäminen kaukana. Jo tuo nimike senaattori saa aikaan vilun puistatuksia vaikka onhan noilla mustalaisillakin kuninkaansa, joka ottaa kantaa tarvittaessa kaikkeen. Mitä muita mekään ollaan kuin valkoisia mustalaisia etelän auringon alla?

  No tässä oli illan levottomat jupinat – älä ota kaikkea ihan kirjaimellisesti.

  Olkoon illan mietelauseena Frank Papan kuuluisa: ”Kosketelkaa toisianne”.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Olen vuosien mittaan kummastellut sitä, miten hyvin omat postini ovat kulkeneet, yhden yksityisen paketin katoamista lukuun ottamatta.

  En suinkaan tiedä mutta oletan asiaa auttaneen sen, että lähetykseni vaikuttavat jotenkin virallisilta. Lähettäjän tiedot tarrana ja koko homma kuin vakavamielisen firman postittamaa, minkä vakuudeksi lyön aina päällykseen myös pyöreän leimani. Miksi?

  Sisäinen kotipsykologini on opastanut minua ajattelemaan, että jos ne lurjukset meinaavat nyysiä paketin, niin ottavat helpommin vähäisemmiltä, kun ne eivät niin suurta mekkalaa kadonneista nosta kuin firmat. Ja kukapa sen sitten tietää, vaikka olisinkin ollut oikeassa…

  Tosin olen käyttänyt kuriiripostiakin ahkerasti. Maksaahan se, mutta jos asiat ovat sen arvoisia niin on palvelukin varmaa. Katsoin tuosta parin viimeisen lähetyksen tiedot: Isokokoinen kirje Madridiin 15 euroa, perillä seuraavana aamuna. Toisena alle kilon painoinen paperipinkka kuoressa Lontoon lähelle 39 euroa ja sen toimitusaika 2 päivää.

  Nyt käyttämäni kuriiri on Halcourier vain siksi, että sen toimipiste on lähelläni. Muitakin olen käyttänyt, mutta suosikkini on ehdottomasti DHL (nepotismia).

  mille kirjoitti:

  Mutta asiaan, mitähän asioita, ihan konkreettiseti ,Suomen viranomaisten pitäisi hoitaa nykyistä paremmin espanjan suomalaisten kohdalla ?

  Mille hoi, hyvä kysymys väärässä paikassa (?), mutta … jos tarkoitat ettei Suomen viranomaisten tarvitsisi ulottaa holhoustaan meihin muualle muuttaneisiin miten pitkälle tahansa, niin olen täysin samaa mieltä!

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Olen henkilökohtaisestikin tutustunut monien maiden valtiollisten postilaitosten toimintaan vuosikausien, itse asiassa jo vuosikymmenien ajan.

  Erityisesti Pohjoismaiden, Keski-Euroopan ja Pohjois-Amerikan postinkulku on aina toiminut ainakin omien kokemusteni mukaan kiitettävästi. Näin luonnollisesti tuleekin olla, koska jokapäiväisen elämämme digitaalisuuden suuntaan siirtymisestä huolimatta monia merkittäviä asioita edelleen siirtyy paikasta toiseen perinteisten kuljetusvälineiden avulla – ja siihen tulee pystyä myös luottamaan.

  Kuinka ”Kusti polkee” Espanjassa?

  Puhun nyt omakohtaisista kokemuksistani, osittain myös lähipiirin kautta saatujen kokemusten perusteella; kun reilusti yli kymmenen vuotta sitten aloitin tutustumiseni Espanjan postilaitoksen näkemykseen heidän vastuulleen ottamien kuljetusvelvoitteiden ja lupausten lunastamisesta, en voinut kuin epäuskoisena olettaa kyseessä olevan jokin sellainen vitsi, mitä en yksinkertaisesti ymmärtänyt, heh…

  HOT:n kokemusten tavoin monet omassa tai lähipiirissäni lähetetyistä tai saapuviksi odotetuista kirjeistä ja paketeista eivät koskaan löytäneet perille. Pakko oli todeta, että Espanjan postilaitokseen ei voi luottaa, eli erityisesti tärkeät lähetykset on suorastaan välttämätöntä lähettää jollain vaihtoehtoisilla tavalla – jos haluaa varmistaa niiden varman perillemenon.

  Sinällään harmillinen asia, koska moni hyvin posti-asiansa hoitava maa joutuu sijaiskärsijäksi yhden heikon lenkin takia.

  Näen asian lähinnä kaksitahoisena

  • Postin on kuljettava luotettavasti, mutta jos se ei toimi, on järkevää ja tarpeellista käyttää vaihtoehtoisia kuljetustapoja
  • Postinkulun epäkohdat tulee korjata edes kohtuulliselle luotettavuustasolle, mutta se ottaa aikaa…

  On siis kysymys realiteeteista… eli jos ajattelemme tuota postin luotettavaa kulkemista ylipäätään, niin joko käytämme toimiviksi osoittautuneita kuriiripalveluita (DHL, UPS yms.) …tai sitten järjestämme tavalla tai toisella jonkun oman, luotettavasti toimivan ilmasillan Espanjan ja Suomen välille.

  Pitkällä tähtäimellä luonnollisesti myös Espanjan on saatava postilaitoksensa selvät epäkohdat kuriin ja korjattua edes kohtuullisella tasolla vastaamaan Eurooppalaisia standardeja. Voisi jopa ajatella, että Espanja melkoisena EU-rahojen nettosaajana voisi ottaa itseään asian suhteen niskastaan kiinni.

  Kilttiin ”Cocker-Spanieli-Suomeen” verrattuna Espanja on aina ollut melkoinen ”kettu” lypsämään EU-rahoja pohjattomaan kassaansa, eli siinä selvä naru myös tähän postin kulkuun… riittävästi hyvin organisoituja reklamaatioita Brysselin suuntaan, niin on käytännössä vain ajan kysymys, kun jotain rupeaa tapahtumaan – eihän Espanja halua vaarantaa EU-rahojensa huimaa nettovirtausta 😉

  Auttavatko itkuvirret ja valitukset?

  Tuossa Masan edellä heittämässä linkissä oli kyse yksittäisistä valituksista ja kannanotoista. Nekin ilman muuta auttavat, eikä virallisia valituksia kukaan voi kokonaan sivuuttaa, vaan ne on joka tapauksessa tutkittava.

  Mutta jos oikeasti ja tehokkaasti haluamme vaikuttaa asioihin, niin mielestäni on ”yksilövalitusten” sijaan tehokkaampaa käyttää nimenomaan joukkovoimaa ja yhteisön vaikutusvaltaa, sekä muita tehokkaiksi tunnettuja konsteja. Oleellista on vähintäänkin tehtävien toimenpiteiden organisointi, jotta pystymme keskittämään vaikutusmahdollisuutemme tehokkaimmalla mahdollisella tavalla.

  Laajempi merkitys…

  Tämä ajatusleikki on hieman alkuperäisestä posti-aiheesta sivussa, mutta onpa kysymys mistä tahansa merkittävästä asiasta mihin haluamme esimerkiksi Suomi-Espanja-akselilla vaikuttaa, niin oleellisesti yksittäisiä toimenpiteitä tehokkaampaa on toimia skarppina ryhmänä – selkeitä tavoitteita saalistaen.

  Väkisinkin tulee mieleen vaikkapa kaksi erillistä ”sotajoukkiota” …toisen toimintaa ei ole millään lailla mietitty tai organisoitu, eikä sillä ole mitään tavoitteita, vaan yksilöt toimivat kuka milläkin tavoin… toisella ryhmällä on selkeät päämäärät ja se on valmentautunut ja organisoitunut niiden päämäärien saavuttamiseen.

  Helppo lienee vetää johtopäätökset, mihin kumpikin lähestymismalli mitä todennäköisimmin johtaa, heh… 😀

  Heh… postin toiminta on siinä määrin perus- ja periaatteellinen asia, että ajatusleikkini lipsahti hieman laajemmalle 😉

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Olin juuri ennen tuon Karin kirjoituksen lukemista lukenut HS:n julkaiseman kirjeen.
  Kahden tekstin ajatuksellinen yhdistäminen ja erityisesti tämä kirje saattaa vaikuttaa oudolta postinkulusta käytävän keskustelun yhteydessä – mutta antanee oikein ymmärrettynä tukea sille, mitä Kari tuossa edellä sanoi.

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  OC ja Kari, kirjoitatte asiaa… Tuo Hesarin juttu Putinista oli vaikuttava.

  Toki jo nyt on yksi organisaatio eli Ulkosuomalaisparlamentti http://www.usp.fi/, joka pyrkii edistämään joitain sinänsä hyviä asioita Suomen valtiovallan suuntaan.

  Vaan kun pitäisi edistää asioita Espanjan ja ehkä EU:n suuntaan ja toki myös Suomen suuntaan, mutta muihinkin instansseihin kuin valtiovaltaan; esimerkiksi postin suuntaan….

  Tämä juttuhan panee ihan mietintämyssyn lämpenemään…. hmmm….

  LINKKI

  Marina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 321

  Minulla on Espanjan postin toiminnasta kokemuksia vain turistin näkökulmasta eli kauniiden maisemakorttien lähettämisestä kotiin jääneille.

  Kerran panimme kortin tulemaan itsellemme kotiosoitteeseen ja hämmästelimme tovin, miten posti voi kulkea Fuengirolasta Malagaan tasan kaksi viikkoa, kun itse pääsimme sinne junalla puolessa tunnissa. Malagasta Suomeen oli kulku sitten nopeampaa.

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Lähetin juuri sanoman Suomen Postille ja pyysin toimittamaan sen pääjohtajalle – saas nähdä meneekö sekään perille?

  Pyysin pääjohtajia ottamaan vakavan asian esille yhdessä.

  Pyysin Suomen Postia myös tekemään muutaman koelähetyksen osoitteeseeni, jolloin raportoin, jos ja koska tulee perille.

  Antaas katsoa, onko Suomen Postin pääjohtajalla jotain parempaa tekemistä (esim. useat pikkujoulut) kuin postin perillemenon varmistaminen.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Olen postittanut Espanjasta kahdeksan vuoden aikana mm. muutaman sata laskua Suomeen ja muualle Eurooppaan. Jokainen niistä on mennyt perille, mistä vahvistuksena saapuneet suoritukset. Kyllä homma siis on sujunut ainakin tylsän sisällön vahvistavissa ikkunakuorissa. Enkä edes ole kantanut niitä postiin vaan pudottanut lähimpään keltaiseen postipönttöön.

  Toisinpäin saattaa olla vaikeampaa ja sen syynä lienevät tässä päässä työskentelevät ihmiset. Ja asenteet.

  Nyttemmin olen kummallisen usein päivien ajan ilman mitään saapuvaa postia ja sitten niitä tulee taas isompi nivaska kerralla. Vielä pari vuotta sitten oli toisin, mutta tässä välissä vaihtui postinkantaja.

  Tämä uusi puolestaan tuo perille isotkin kirjeet (paksuja ammattilehtiä kuoressa), kun edellinen jätti niistä vain saapumisilmoituksen ja sain noutaa lähetykset itse postista.

  Silti systeemi toimii – joten kuten, mutta aina saa olla varuillaan ja sen tietävät myös toimeksiantajani, jotka käyttävät ensisijaisesti kuriiria.

  Mutta ei tämä Espanja nyt sen kummallisempi ole kuin monet muutkaan Välimeren äärelle ahtautuneet maat. Samanlaisia ongelmia on kuulemani mukaan myös muualla ja niitä ihmetellään samoin myös muissa pohjoisemmissa maissa, missä ollaan totuttu postipalvelujen varmuuteen.

  Ja kaikesta johtuen olen siirtynyt lähettämään mm. omat laskuni samoin kuin haluan myös saapuvat nyttemmin – sähköpostina.

  LINKKI

  Marina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 321

  Kyllä ne pääjohtajatkin ottavat asiat huolekseen. Siihen aikaan, kun Pekka Vennamo oli pääjohtajana, lähetin hänelle leikkimielisen moitiskelukirjeen siitä, että hän lakkauttelee postitoimistoja haja-asutusalueilta.

  Reilun viikon kuluttua tuli vastauskirje, jossa hän perusteli toimintaa ja oli liittänyt siihen kaikki yhteystietonsa. No, tuli sitten joulunalusviikot ja sain ihmeekseni pääjohtajalta joulukortin. Kun kiitin sähköpostilla, sain vastausviestin ”kiitos kiitoksista”.

  Ja kuinka ollakaan, sain sen jälkeenkin joulukortin seuraavina jouluina. Olin nähtävästi vahingossa jäänyt postituslistalle.

  LINKKI

  N35u
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 388

  Isäni lähetti joskus Espanjan asuntoonsa Suomesta joitain papereita, jotka tulivat bumerangina takaisin kun ”tälläistä osoitetta ei ole olemassa”? Kekseliäänä miehenä isäni otti seuraavalla kerralla valokuvan kadunkulman osoitekyltistä ja liimasi sen siihen samaisen kuoren päälle ja taisipa liimata taakse vielä kartan postipojan avuksi, ja niin löysi kirjekuori oikeaan osoitteeseen 🙂 Mahtoivat olla postissa ihmeissään kun kertaalleen paikanpäällä käynyt kirje jossa palautuksen syy päälle kirjattuna tulee takaisin ”todisteiden” kera että kyllä sellainen osoite olemassa on.. Mua ainakin nolottais…

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Tämä leikkaa/liimaa lainaus olisi ensimmäinen pieni askel Karilta senaattorin pallille, jotta emme enää joutuisi käyttämään hankalia quote-tageja. Nytkin piti oikein terästäytyä, jotta löysin [-merkin ja sittenkin se on hankalaa käyttää näitä lainauksia näin.
  – kirjoitti Mille –

  Mulla ainakin juttu toimii helpommin niin,
  että maalaan hiirellä tekstin, jonka haluan
  lainata.

  Sitten > Muokkaa > Kopioi
  sitten klikkaan hiirellä kohtaa,
  jonne tekstin haluan
  Sitten > Muokkaa > Liitä
  ja vielä, keneltä kirjoitus on lainattu

  Sorry vaan, että näin rautalangasta
  väännän :), mutta minustakin
  tuo Orgin systeemi on liian hankala,
  toistaiseksi. 😉

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 38)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.