Positiivista palautetta koiraihmisille

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Positiivista palautetta koiraihmisille

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 23)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Tämän päivän DiarioSurissa on artikkeli eilisestá avoimien ovien päivástä löytoeláintarhalla. Artikkelissa kiitetáán suomalaisia siitä, ettá he haluavat antaa hylätyille eláimille uuden mahdollisuuden adoptoimalla ja viemállä näitá kohtalon kolhimia eláinparkoja Suomeen uuteen kotiin ja uuteen ja parempaan elámään.

  Hienoa julkisuutta ja hienoa tunnustusta hienosta työstä!! Minunkin puolestani ISO KIITOS kaikille niille, jotka tähän pelastusoperaatioon osallistuvat. Ja toivottavasti moni miettii ainakin kaksi kertaa ostaako uuden koiran tai kissan kennelistá tai eläinkaupan ikkunasta vai käykö ensin vilkaisemassa jostakin löytöeláintalosta. Minulla itselläni on katukissa, löysin sen ilmeisesti viime hetkellä – sen verran huonossa jamassa se oli. Nyt kissukkani on komea ja terve 5,5 vuotias ex-kolli. Ja kissaihmisille tiedoksi, että kissoista on ylitarjontaa ja liian moni niistä joutuu piikitettáväksi kun kotia ei löydy. Kokemuksesta voin sanoa, että ”espanjalainen katukissarotu”· on oppivainen ja fiksu, kaikin puolin sopiva lemmikiksi ja ystáváksi.

  Surin artikkelin perássä on kommenttipalsta ja lukijat näyttävát arvostavan kovasti tátä suomalaisten ja muiden nordicoiden eláinsuojelutyötä. Espanjasta kirjoittajilla on vain moitittavaa, sanovat, että Espanja on kehitysmaa-asteella siiná suhteessa.

  Artikkeli yleisökommentteineen löytyy tááltä: http://www.diariosur.es/v/20100927/malaga/nueva-vida-finlandesa-20100927.html

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Tuli tuosta uutisesta mieleeni, että te, joilla on lemmikki táállä Andaluciassa, merkitkäá se Andalucian lemmikkieläinrekisteriin= el Registro Andaluz de Identificación Animal. Lakikin (Ley sobre Protección de Animales en Andalucía, articulo 19) sitá edellyttää, mutta vielä tárkeámpää se on teidán itsenne ja lemmikin kannalta; merkintá rekisterissä on ainoa kelvollinen osoitus siitä, että eláin on teidán, jos eläin katoaa ja se viedáän löytöeläintarhaan tai jos joku sen varastaa ja haluatte sen takaisin.Merkintá tehdään mikrosirun (joka myös lain mukaan pitáä eläimellä olla) tietojen perusteella ja sen tekee kuka vaan eláinläákäri ja viime syksynä se maksoi 20 euroa, myös tietojen päivittäminen. Kotiin tulee sitten jonkin ajan kuluttua virallinen rekisteriote ja kortti, jossa on kaikki tiedot. Kortti on lemmikin henkilöllisyystodiste ja sitá lienee viisasta kuljettaa omassa kukkarossa siltá varalta, että poliisi kysyy.(ei nyt kuitenkaan kovin luultavaa:))

  Kirjautuminen ei poista eläintá esimerkiksi Suomen rekistereistá tms.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  >Hienoa julkisuutta ja hienoa tunnustusta hienosta työstä!! Minunkin puolestani ISO KIITOS
  >kaikille niille, jotka tähän pelastusoperaatioon osallistuvat.

  Haluan muistuttaa kaikkia, että kyseessä oli ”tämä operaatio”, mutta kun ”joku operaatio” on käynnissä jatkuvasti koko ajan ja _joka ainoalla_ tarhalla. Ei vain tuolla.

  Pienikin julkisuus on aina hyväksi, ja jokaisella tarhalla tilanne on sietämättömän huono. Hyvä, jos joku pääsi auttamaan siellä! Kyseessä on kaupungin tarha, jossa on kuolemanjono. Monissa pelkällä hyväntekeväisyydellä pelaavissa tarhoissa ei tapeta koiria jonosta.

  Haluan erityisesti korostaa muutamia seikkoja:

  1) isot koirat ovat kaupngistuvassa maailmassa erittäin huonossa asemassa ja ihan lähitarhoillakin on tuhansia isokokoisia koiria, jotka tuskin koskaan saavat kotia. Ne, jotka asuvat omakotitalossa tai maalla, APUA!

  2) Perinteiset espanjalaiset rodut ovat kaikken pahimmin kaltoinkohdeltuja. Pahimmin Espanjan Galgo (Espanjalainen Gayhound), Andalucian sekä Ibizan Pondenco ja Espanjan Ratonero/Bodequero.

  Tässä vielä kerran nämä rankimmat kärsijät:

  http://www.sosgalgos.com
  http://galgos112.com
  http://ponteareasanimal.wordpress.com/2009/10/30/sos-podencos-los-transparentes
  http://www.podenco-sos.de
  http://podencosolvidados.jimdo.com/%C6%B9-%D3%9D-%CA%92-podencos-en-adopci%C3%B3n/s-o-s-urgentes

  Ja haulla löytyy monia suomalaisiakin sivustoja, vaikka tämä ja sitten tarhojen omat sivut:
  http://costaportal.com/pleasesaveme

  Lue myös hauskat rotuesittelyt näistä espanjalaisista koirista tuolta edellä mainitulta sivustolta!
  Sivuston kuvissa esiintyvät koirat, jotka eivät ole pelastettujen listalla ovat valitettavasti jo joka ainoa poissa. Sen sijaan tarhalla on reilut 200 uutta naamaa odottamassa -ehkä sinua!

  Älä koskaan osta koiraa – Adoptoi se!

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  vanhatyttö kirjoitti:

  merkitkäá se Andalucian lemmikkieläinrekisteriin= el Registro Andaluz de Identificación Animal.

  Nykyisin adoptoitaessa tulee eläimen europassi automaattisesti, eli kun siru laitetaan, niin passi on kädessä rokotustodistuksineen. Tuo Andalucian korttikin tulee postissa, mutta se on siis tarpeeton.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Koirien ja muiden eläinten julma kohtelu ja suoranainen kiduttaminen juontaa juurensa tietyistä uskonnoista, joissa ihminen nostetaan, mukamas jonain jonkun jumalan kuvana, muita luontokappaleita arvokkaampaan asemaan.

  Toinen lähtökohta on tiettyjen ihmisryhmien, ja jopa kokonaisten kansojen, tietämättömyys ja yleinen oppimattomuus.

  Vasta kolmantena tulee silkka pahuus. Mutta sitten kun tyhmyys ja ilkeys kulkevat samoissa kengissä, on lopputuloskin monasti sangen ällöttävää seurattavaa.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Niin!

  Täällä Espanjassa nuo kaikki mainitsemasi seikat ovat kuviossa mukana yleensä lisättynä sillä suomalaisillekin tutulla nuorisokäyttäytymisellä *), että se on kivaa kun jotain viatonta ja avutonta saa pistää kärsimään ja sitä voi katsella kun se kuolee hitaasti.

  Ai joo ja kun rasisti ei saa olla, niin nimeltä mainitsematta mainitaan vielä erityisesti nämä mus….iset, jotka ovat oikein terästäytyneet vuosisatojen ajan pitämään yllä keskiaikaista kulttuuria erityisesti eläinten käsittelyssä.

  *) Sori suomen nuoret. Suurin osa teistä on hiton paljon järkevämpiä ja paremmin käyttäytyviä kuin monet kärttyisät keski-ikäiset tai mummot ja ukot pitkin suomea! Jotkut idiootit vain pilaavat sen maineen!

  LINKKI

  kallepekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2010
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 354

  Onhan ihminen ainoa eläinlaji, mikä pystyy tuhoamaan kaiken elämän pallolta, niin että rinta pystyyn.

  Mitä eroa on muuten siinä että esimerkiksi koiran kasvattaminen ja syöminen on sen tuomittavampaa kuin sian kasvatus 1,2 m2 tilassa syötäväksi tai kananpojan lyhyt elämä kohti grilliä. Esimerkkejä meille sallituista tavoista löytyy loputtomasti, vaikkapa ravun elävänä keittäminen.

  Onko toisten kulttuurien lihankasvatus ja ruokailutavat parempaa kuin toisten.
  Itselläni on ollut kaksi sussaria, bullmastiffi ja nyt on kaksi kissaa enkä syönyt ole niistä yhtäkään mutta medium sisäfilepihvi maistuu.

  LINKKI

  esperanza
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.08.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 80

  vanhatyttö

  hyvahan se on et koira rekisterissa on ja etta siru on olemassa mutta ei ne asiat kovin paljon auta jos koira varastetaan silloin on todella epatodennakoista etta mikaan siru taikka rekisterissa olo sita takaisin tuo:(
  eli enpa nyt kuitenkaan sinun kanssasi ole samaa mielta etta jos siru on niin koiran saa helpommin takas.
  puhun omasta kokemuksesta:(

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  kallepekka kirjoitti:

  Onko toisten kulttuurien lihankasvatus ja ruokailutavat parempaa kuin toisten.

  Tuo on hyvä pointti!

  Kun keskustelet esimerkiksi indonesialaisen kanssa, ja kerrot, että suomessa syödään makkarassa ja suolalihana hevosta, niin ne ”pyörtyy”. Eihän niin jaloa eläitä saa syödä. Itse he syövät koiraa, johon me suomalaiset sanomme, että eihän ihmisen parasta ystävää saa syödä.

  Suhteellista!

  Tärkeintä on kuitenkin se kunnoitus ja käsittelyn laatu. Kiduttaa ei pidä mitään elukkaa vaan tappamisessakin pitäisi kai olla mahdollisimman luonnonmukainen!

  Toisaalta kuka keksi moraalin? Kuka keksi, että toista ihmistä ei saa tappaa? Kertokaa? Missä moraali on määritelty ja miksi se koskee vain joitakuita tai miksi sodassa(kin) on moraaliset säännöt ->saa tappaa mutta vain määrätyllä tavalla! ->mutta terrorismissa tätäkään lakia ei ole?

  Kuka sen keksi ja kuka allekirjoitti paperin ja miksi sitä allekirjoitusta pitäisi kunnoittaa?

  Maailma on kertakaikkiaan outo!

  LINKKI

  kallepekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2010
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 354

  Nyt kyllä mennään koirista kauas mutta on taas pakko. Jos katsotaan USA:n ja liittouman toimia suunnasta Irak ja Afganistan niin eikö kyseessä ole suunnaton terrorismi.

  LINKKI

  kallepekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2010
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 354

  Tuli tuossa aterialla mieleen etten poikennutkaan aiheesta, vaikka niin ensin luulin. Tuolla ilmansuunnallahan meitä kutsutaan vääräuskoisiksi koiriksi. Minä tosin kai olen vain koira kun en usko mihinkään.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Olen pahoillani koirasi ja sinun puolesta. Varastaminen on kuitenkin poikkeustapaus (toivottavasti) ja jos koira vain yksinkertaisesti lähtee omille teilleen ja joku vie sen sitten tarhalle, niin takuulla ainoa keino saada se takaisin on osoittaa olevansa sen omistaja. Ja miten muuten sen voi todistaa kuin virallisella merkinnällä?

  Ja siinä tapauksessa, että koira on varastettu ja omistaja sen löytää, pitää olla jotain konkreettista todistetta siitá, kuka on koiran oikea omistaja. Sinun tapaustasi en tunne, mutta toivon, ettá saat koirasi takaisin.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Kaikille eláintenystáville tiedoksi seuraava uutinen támán päivän surista:
  http://www.diariosur.es/20101111/local/costadelsol/detenida-directora-protectora-animales-201011111354.html

  Torremolinoksen eláinsuojeluyhdistyksen johtaja on tánáán pidátetty ja pidátyksen syytá ei ole kerrottu julkisuuteen. Jotain hámáráá ja ilmeisen ikáväá tarhalla lienee tapahtunut, sillä paikkaa itseáánkin tutkitaan.
  Jutun perässá on yleisön kommentteja ja Albatros-nimimerkki kertoo olleensa työssá tarhalla ja ettá eláinten ruumiita láhetettiin massoittain kaatopaikalle. Jossakin kirjoituksessa epáilláán, ettá tutkimuksen syy on eláinten lopetustavan epáinhimillisyys. Albatros sanoo myös, että hánen aikanaa eláimiá ei láhetetty adoptioon ulkomaille, vain kaatopaikalle.

  Tuolla tarhalla on nyt varmasti paljon eláimiá, jotka tarvitsisivat pikaisesti uuden kodin.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  vanhatyttö kirjoitti:

  Torremolinoksen eláinsuojeluyhdistyksen johtaja on tánáán pidátetty ja pidátyksen syytá ei ole kerrottu julkisuuteen. Jotain hámáráá ja ilmeisen ikáväá tarhalla lienee tapahtunut, sillä paikkaa itseáánkin tutkitaan.

  Tapaukseen saattaa todella liittyä kenties jotain muutakin kuin ”vain” omiin liiveihin käärityt valtionapurahat ja avustukset. Juttua nimittäin tutkii La Guardia Civil’in luonnonsuojeluosasto SEPRONA, joka muun muassa toimittaa salametsästäjiä telkien taakse.

  LINKKI

  devspain
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  vanhatyttö kirjoitti:

  Jossakin kirjoituksessa epáilláán, ettá tutkimuksen syy on eláinten lopetustavan epáinhimillisyys.

  Varsin yleistä espanjassa noilla kunnallisilla tarhoilla, että koirat lopetetaan tunkemalla se piikki rauhoittamatta suoraan sydämeen. Laissa kiellettyä toki!

  Esimerkiksi täällä Jerezissa kysyimme asiaa ja vastaus oli että ei, mutta epäilys kyllä jäi päälle:
  http://costaportal.com/pleasesaveme

  Oheisen linkin kautta aukeavista kuvista ja teksteistä on jonkin verran aikaa, joten ne eivät ole ajan tasalla ja kuvien kaikki muut kuin pelastetut koirat ovat jo kuolleet. Silti, jos sinä haluat pelastaa sieltä jonkun, niin tarha on täynnä uusia kohtaloaan odottavia!

  Moni sivuilla mainituista muutamista pelastetuista koirista sen sijaan voi erittäin hvyin suomessa! Useat niistä ovat saaneet uskomattoman hyvän kodin ja uuden erittäin aktiivisen ja hienon elämän maaseudulla suomessa! Kiitos pelastajille!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 23)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.