portugalin verovapaus

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma portugalin verovapaus

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015010518976801_uu.shtml

  Tätä verouutista pukkaa. Joka päivä . Laidasta laitaan. Eikä tässäkään ole muusta kuin verotuksen lisäsääntelystä ja kiristämisestä kysymys. Kuten aina .

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1420433550257.html?pos=crosspromo

  Tässäpä on jatkoa tuolle Iltalehden uutiselle. Jos verosopimus esim. Portugalin kanssa puretaan, saattaa käydä niin, ettei kenenkään vuorineuvoksen tai vuorineuvoksettaren kannatakaan muuttaa Portugaliin. Harmi !

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Vuorineuvoksetar kiirehti ilmoittamaan, että verosopimus koskee vain elävien verotusta, ei perintöverotusta. Ei siis vaikuta hänen suunnitelmiinsa. Rouva aikoo ilmeisesti heittää lähiaikoina veivinsä.

  LINKKI

  Oikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.10.2011
  Kirjoituksia: 18
  Vastauksia: 91

   

  Keskustelu verovapaudesta  / vapaudettomuudesta kiihtyy!!                               Mielenkiinnolla seuraan mediaa asian johdosta.   Taitaa tulla ns, ”kuumaperuna” aiheesta näin vaalien alla? Tai asialla kalastellaan äänestäjien ääniä?

  http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/76210-heinaluomalta-kova-tylytys-toisten-kelpaa-kollia-taxfreena

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Ole valppaana, Oikka! Ja heti, kun saat selville, kuka kalastelee kenenkin ääniä, paljasta juttu täällä .orgissa!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Nythän voi olla niin että tämän uutisen luki joku heikkohermoinen . Ja hätääntyi  niin ettei ehtinyt ajatella seurauksia loppuun asti.  Kaikki  ei ole menetetty jos tulovero nousee samalle  tähtitieteelliselle tasolle kuin Suomessa.

  Otan esimerkin läheltä, itsestäni.  Maksan veroni Suomeen vaikka olen kirjoilla ja verovelvollisena Espanjassa.  Ja siinähän se onkin. Kaikki muu on halvempaa,  paljon. Terveydenhoito ja lääkkeet,  auto, polttoaine , ruoka, kaikki palvelut, asuminen , pukeutuminen , itse asiassa kaikki muu kuin internet ja kännykkäsopimukset. Ja näistä maksan vuositasolla ehkä 100-200 € / vuosi enemmän kuin Suomessa maksaisin. Siis rapian kympin kuussa.  Menojen erohan riippuu kulutustottumuksista , mutta pelkästään auton hinnassa tulee sen verran eroa Espanjan hyväksi , että verotuksen ero kuittautuu kymmeneksi vuodeksi. Mulla on hyvin maltillinen elämäntyyli ja pienet menot. Siitä huolimatta uskaltaisin väittää että vuodessa menee tuhansia euroja vähemmän elämiseen kuin Suomessa. Ja laatu on halpuudesta huolimatta parempaa.

  Eli lepo vaan suomalaiset. Eikun muuttamaan , siinä ei voi ainakaan taloudellisesti hävitä.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 11 kuukautta sitten santiago.
  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Ihan kamalaa. Kyllä taas on paska paikka toi Suomi. Mun puolesta sais Espanjan lusmurieläkeläiset kärsiä kaksinkertaisesta verotuksesta. Hah.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Varo, sinnittelijä. Kateus ja pahansuopaisuus tekevät happamaksi ja saat juonteita naamaan. Et pääse enää naimisiinkaan. Edes Suomessa.

  LINKKI

  Vinatero
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2008
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 154

  Mielestäni on vain ajan kysymys, kunnes verotuskäytännöt yhtenäistetään ja ”siirtomaaverotus” poistuu EU:n alueelta myös yksityissektorin eläkkeistä. Eli maksat eläkkeesi verot sinne, missä olet eläkkeesi ansainnutkin.

  Olen samaa mieltä Santiagon kanssa Espanjassa elämisen eduista, jotka kompensoivat todella merkittävällä tavalla sitä, että maksamme eläkkeemme veron Suomeen Espanjan sijasta. Joka ero kaiketi kapenee vuosi vuodelta. Portugalin harharetki on todennäköisesti hyvin lyhytaikainen. Meidän kannattaisi siis alleviivata Espanjassa elämisen edullisuuden merkitystä ja pyrkiä vaalimaan tästä syystä euroalueen status quo tilannetta. Emme saisi päästää euroaluetta hajoamaan, koska sen vaikutuksista meidän tilanteeseemme ei kukaan voi olla varma.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Hehhh… Kojo… Kyllä se taitaa olla niin, että naimisiin pääsee helpommin Espanjassa kuin Suomessa, kurttunaamainenkin mies, vanhempikin, kunhan vain on takeita siitä, että pystyy ja kykenee tulevan vaimonsa elättämään.

  Ja kunhan on valmis menemään ”naimisiin” koko suvun kanssa, niin eipä tarvitse kauaakaan olla ”paperit vetämässä”. Katolilaiseksi kääntyminen jouduttaa prosessia huomattavasti.

  Hinta-laatu -suhdekin (jos näin saa naimakaupoista sanoa) taitaa olla parempi Espanjassa kuin Suomessa. Toki vaimo voi joskus kiukustuessaan rikkoa pari lautasta, mutta on se sen väärti.

  Ja tähän sitten saa valita jonkun sopivaksi katsomansa ’hymiön’.

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1420439511352.html?pos=ok-nln

  Tässä lisää aiheesta.

  Silmiä ellei peräti tajuntaa laajentava kokemus lukea suuren suomalaisen yleisön kommentteja uutisesta. Tuli mieleen että kommentoiko noita iltalehtien juttuja vain pelkkä  idioottiosasto, vai voisiko koko kansan taso olla noin masentava.

  Tässä kävi nyt niin ,että pitää antaa pisteet kotiin tämän palstan kommentoijille. Kaikille.  Verrattuna Iltiksen kommentoijiin taso on hämmästyttävän korkea.

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  Päivitetäänpä tilannetta. Suomessa pidetään eduskuntavaalit huhtikuussa 2015. Sen jälkeen neuvotellaan ja hiotaan kokoon uusi hallitus. Hallitukseen tulee vahvimmaksi puolueeksi vaalien voittajapuolue eli Keskustapuolue. Sitä tukee demarit, ruotsalaiset ja mahdollisesti kristilliset. Näin muodostuu hallitus. Hallituksen ensisijainen tehtävä on valtion taloudenhoidon turvaaminen, so tulojen riittävyydestä huolehtiminen. Kustannusten leikkauksiakin tehdään, mutta valtion finassipolitiikan terävöittäminen on varmasti edessä. Se tarkoittaa veropohjan laajentamista. Perinteinen veropohja ei enää riitä. Tosin kiinteistövero nousee jälleen ja todennäköisesti myös sähkövero. Mutta joka tapauksessa kaikki mahdolliset tulolähteet perataan, mistä voisi verotuloja keksiä. Sivumennen voisi todeta, että kepun ollessa vallassa maa- ja metsätalousmaan verottaminen kiinteistöverotuksen tapaan ei tule kysymykseen, arvattavista syistä.  Sen sijaan kaikki muu on vapaata riistaa. Eläkeläiset ovat tulilinjalla, he kun eivät oikein voi puolustautua eikä heillä ole paljoa vaihtoehtoja, ja tarkoitan tässä nimenomaan ”perinteisiä eläkeläisiä”.

  Muuttolinnut eli ulkomailla olevat eläkeläiset tulevat olemaan tarkastelun alla. Tässä taloudellisessa tilanteessa armoa ei varmasti anneta: verosopimukset neuvotellaan uusiksi tai irtisanotaan. Selvät paineet siihen suuntaan on ollut havaittavissa monien poliitikkojen puheissa. Tämän erään vuorineuvoksettaren julkitulo ja kerskuminen Portugaliin muutolla ja verovapaudella nosti yleiseen tietouteen muuttolintujen ”porsaanreiän” ja se tullaan varmasti tukkimaan.

  Milloin tämä muutos tulisi ? Aikaisintaan vuoden 2016 alusta lukien tai vuosi-kaksi sen jälkeen. Eivät muuttolintujen kohdemaat tietenkään pidä veromuutoksesta, joten sopimusten ratifiointia joudutaan odottamaan. Oliskohan se tilanneanalyysi tässä ?

  Henkilökohtaisesti minua hieman harmittaa. En pääse nauttimaan aidosti rusinoita pullasta, vaan joudun nauttimaan ne pääosin arvolisäverotettuna K-kaupan pussista.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Toivoa sopii, että kyseinen vuorineuvoksetar heittää lusikan nurkkaan tuota pikaa, tai ainakin katkaisee jalkansa.

  Minun ruisleivässäni ei koskaan ole mitään rusinoita ollut. Mutta sehän kapitalistia eniten vituttaa, jos duunarikin pärjää elämässä ja kehtaa toisinaan olla jopa onnellinen. 😀

  Terveisin ”oikeistolainen työväenpuolue”.

   

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Minusta on kylla koko elakkeen verotus vaarin. Eikos sita ole jo kertaalleen verot maksettu kun sita on ansaittu? Eikos se olisi ihan yks ja sama jos elakkeet maksettaisiin verovapaasti? Olisivat ehka hiukka pienempia mutta jaisi kaikki kikkailu tarpeettomaksi.

  Taysin ylisuuret elakkeet ovat luku sisansa. Nekin kikkailemalla tehty, osana ”hyvaa” pakettia.

  Samoin tuo perintoverotus. Omaisuutta ansaitessa on siitakin verot maksettu, tavalla tai toisella. Nyt sitten maksatetaan seuraavalla sukupolvella uudelleen. Ihan oikein etta tekeevat parhaansa moisen ryoston valttamiseksi.

  Saksan elakkeista eivat veroa uudelleen maksata, eli tuskin montaakaan nahkahousua muuttaa Algarveen sadetta pitamaan.

  LINKKI

  Masa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.12.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 12

  Eikos sita ole jo kertaalleen verot maksettu kun sita on ansaittu?

  No misä välis eläkemaksuista veroja on otettu? Ei sentäs Suomessakaan veroteta sitä, että jotain maksetan.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.