Poliisi tuli koputtelemaan ovea

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Hiekkalaatikko Poliisi tuli koputtelemaan ovea

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  ja halusi saada molempien passit, eu-henkilökortti ei oikein kelvannut. Kai se olisi käynytkin, mutta kaivoimme passit näytille.

  Ihmeteltiinkin jo aikaisemmin, kun tämän alkuviikon ajan on ollut useita poliisiautoja ajelemassa ja poliiseja kävelemässä tällä alueella.

  Poliisi halusi tietää, milloin olemme tulleet Espanjaan ja tähän asuntoon, kauanko aiomme olla täällä, milloin aiotte mahdollisesti lähteä Espanjasta jne + kirjoitteli kaikki tietomme ylös.

  Mies oli hyvin kohtelias ja kertoi syyksi seuraavaa: Orihuela Costan alueella on kirjoilla kaupungin mukaan jopa pari- kolmekymmentäkin henkilöä samassa asunnossa edelleen. Nyt on vain pieni ryhtiliike.
  No, tuskin tuossa hommassa suomalaisia piilossa olevia henkilöitä etsittiin 8)

  Vaan lieneekö verottajakin asialla, paljonko on sellaisia asuntoja vuokralla eikä vuokratuloja ole maksettu Espanjaan. Ulkomaisia on helpompi verottaa kuin oman maan ihmisiä?

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  rekki:
  ”Ulkomaisia on helpompi verottaa kuin oman maan ihmisiä?”

  Miten sinun logiikkasi kulkee tässä asiassa?

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Ihan ekaksi tuli mieleen, että samalla tavalla kuin ”vááriä kaasutarkastajia” on ollut liikkeellä myös väáriá poliiseja, joten aina ei kannata edes virkapukuun luottaa. Tosin tássä tapauksessa poliisit on varmasti olleet ihan oikeita ja oikealla asialla, meidán kaikkien hyváksi.

  Paikallisessa sanomalehdessä, la opinion de Murcia, kerrottiin 30.10.2013 että Cartagenan poliisi oli pidáttänyt kaksi henkilöä, jotka olivat tehneet työsopimusváárennöksiä laittomille siirtolaisille tarkoituksenaan hankkia näille oleskeluluvat ja tietenkin itse hyötyá taloudellisesti. Náitá laittomia siirtolaisia yleensá asutetaan kymmenittáin samassa asunnossa, joka voi olla vaikkapa ikkunaton autotalli. Erityisesti kiinalaiset ja mustat ovat kunnostautuneet tállá alalla kautta Espanjan. Ehkä se sinun asunnon tarkistaminen liittyy johonkin tállaiseen juttuun?? Onko kukaan esimerkiksi kirjautunut kaupungin asukkaaksi? Jos rekisteristá ei ketään löydy ja asunnossa todistettavasti asutaan ja etenkin jos porukka vaihtuu koko ajan voi se heráttáä kysymyksiä.

  Mamut aiheuttavat ihan samalla tavoin harmia Espanjassa kuin Suomessakin eiká kansallisuus ole mikáán tae mihinkäán suuntaan. Táállá on rikollisia joka maasta ja aika monella on voimassa ”busca y captura” ja heitá poliisit etsii joka puolella. Niin meillákin; aika usein helikopterit lentelevát tuossa ylápuolella ja poliisit sulkevat kadun ja katsovat jokaisen auton, joka ohi menee. Täällä on pedofiileja, huumekingejä, palkkamurhaajia ja raiskaajia ja talousrikollisia joka láhtöön ja joka maasta, joten ei kannata yhtäán nárkástyä, jos poliisi haluaa katsoa paperit. Ja miksi epäilet, että suomalaisia ei etsittäisi…??

  Verotarkastuskin voi poliisin tyóhön liittyä. Asunnon laiton vuokraaminen on rikos ihan samalla tavalla kuin Suomessakin. Ja ulkomaalaiset vuokraavat kyllá ihan suruttomasti ohi verottajan, niin suomalaiset kuin muutkin, joten kyllä verotarkastaja poliisin tukemana saattaa suomalaiseenkin asuntoon ilmestyá katsomaan kuka siellá majailee. Ja vihjeitähän naapurit antavat ihan mielellään…Ja tottakai myös espanjalaiset itse vuokraavat ohi verottajan, sekáän kun ei kansallisuutta katso. Mutta sitá en ymmárrä, miten ulkomaalaisia olisi helpompi verottaa kuin espanjalaisia??? Eikös sen voisi kuvitella olevan páin vastoin…?

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Ihan ekaksi kun ovelle ilmestyy poliisi voi kyseessa olla Policía Local tai Municipal, Policía Nacional tai Guardia Civil.

  Local ja Municipal ovat kaupungintalolta johdettuja poliiseja ja heidan tehtavakseen kuuluu esim. asumisrekisterin tarkastaminen kaupungintalon lahettamana tai itse asukkaan pyytamana.

  -Ei toimi valtiollisen Veroviraston puolesta.

  Policía Nacional (Kansallispoliisi ja Siviilikaarti) ja Guardia Civil taas toimivat Oikeusministerion alaisena joitten toimintapiirit ovat jaettu.

  Inspector de Hacienda (Verotarkastaja) taas on jo sen luokan virkamies etta han ei saattajaksi tarvitse omalle asialleen poliisivoimia. Mutta hanen tulee myos esittaa virkakortti josta nakyy kuka han on ja mista han tulee.

  Mutta jos tama tarkastaja haluaa tulla sisaan kotiin tai vaikka menna johonkin firmaan tutkimaan pitaa hanella olla mukanaan lupa(joka saatu perustelluilla syilla) ja han tulee mukanaan ”Oikeuspoliisi” joka toimii tuomioistuimen ja viskaalin alaisena. Policía Judicial.

  Taas Verottajan alaisuudessa toimii ”Tullipoliisi” SERVICIO DE VIGILANCIA ADUANERA,ORGANISMO POLICIAL DEPENDIENTE DE LA AGENCIA TRIBUTARIA, jonka on nahty toimivan poliisivoimana esim. kun ottavat huumekatkoja kiinni.Tama poliisitoimii myos tiiviissa yhteistyossa muiden maiden Tullipoliisien kanssa.Esim. huumelaivat.

  Kun Verottajalla on hajua siita etta esim. vuokrataan pimeasti voi han kayttaa useampaa vaylaa; vesi ja sahko kulutus ja selvityspyyntokirje omistajalle. Taas verottaja voi tehda alueilla seulontaa kun esim. Alicanten alueella on tehty.
  Todetaan asunnossa vuokralainen , katsotaan verotus tiedot ja lahetaan omistajalle selvityspyynto. Jos ei omistaja vastaa maaratyssa ajassa kayttaa verottaja arviointia ja nyt sitten maksuja alkaa tulla…

  Delito Fiscal eli veropetokset ovat linnatuomioita kun petetty maara on +120.000€

  Valtion, Autonomian tai kunnallishallinnon verottajat.

  Vankilatuomio: Yhdesta viiteen vuoteen ja petettymaara kuudenkertaisena sakkona.

  Taman lisaksi menettaa mahdolliset avustukset, yritysrahat, tuet, verohelpotukset, myos Sairasvakuutusta koskevat kolmesta kuuteen vuotta.

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160
  vanhatyttö kirjoitti:

  Mutta sitá en ymmárrä, miten ulkomaalaisia olisi helpompi verottaa kuin espanjalaisia??? Eikös sen voisi kuvitella olevan páin vastoin…?

  Joo, olen tuossakin asiassa väärässä, anteeksi ja hyvä että korjaisvat, sinä ja Kojo.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.