Pikkuisia kavalluksia Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Pikkuisia kavalluksia Espanjassa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä holahola
  holahola Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.09.2012
  Kirjoituksia: 47
  Vastauksia: 57
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  No mikäs, eihän täältä rahat lopu. Ja jos alkaa kiikastaa , saa eu:lta lisää. Siellähän on vielä niitäkin maita jotka mielellään antavat rahaa muille kuin omalle kansalle. Mainitakseni vain yhden, Suomi.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Meidän suomalaisten suurin vika on itsemme väheksyminen ja haukkuminen. Kuten nyt señor Santiagokin vetäisi heti Suomen peliin kun puhe on Espanjan korruptiosta. Niin paska kuin Suomi onkin on se joka tapauksessa miljoona kertaa puhtaampi ainakin tässä suhteessa kun Espanjaan verrataan. Ja meidän tyhmät päättäjät, jotka ihan itse olemme tyhmästi valinneet, ovat täysin partiopoikia ja -tyttöjä Espanjan konniin verrattuna. Ei kannata edes puhua samana päivänä tai vaikkapa samana vuonna Suomen poliitikkojen ja pankinjohtajien rötöksistä kuin Espanjan. Vaikka rötöksiä meilläkin on tehty ja tehdään ja korruptiokin on muuttunut krooniseksi niin ei sittenkään!

  Kuningas sanoi joulupuheessaan, jonka kaikki tietenkin ovat kuunnelleet, että korruptio pitäisi kitkeä juuria myöten, leikata kunnes on puhdasta. Hah hah, kauniita sanoja mutta mitenkähän se mahtaisi onnistua kun se on saastuttanut ihan koko Espanjan yhteiskunnan kaikilta osiltaan alhaalta ylös. Korruptio alkoi jo Kastillan aikana ja levisi sitten 1492 koko alueelle. Se oli feudolismia ja aateliston ylivaltaa ja siihen upposi kaikki mitä Amerikastakin espanjalaiset rohmusivat. Kansalle ei herunut niistä rikkauksista maravedin maravedia ja aika vähän sai kuningaskin. Ja tuo sama aatelisten feodaaliherrojen joukko, tai oikeastaan heidän jälkeläisensä, pitävät edelleen valtaa Espanjassa. Juuri he istuvat yhtiöiden hallituksissa ja pankkien johtokunnissa ja siellä se vanha ideologia, jonka mukaan he voivat tehdä ihan mitä haluavat,  elää ja voi hyvin.

  Vanha kööri vahvistui Francon aikana ja nyt se pitää pesäänsä Partido Popularin laajojen siipien suojassa. Kööri suojelee korruptoitunutta kuningashuonetta yhdessä Espanjan läpikohtaisin pedofilioituneen ja korruptoituneen katolisen kirkon kanssa. Ja näiden porukoiden turvaksi tulevien ehkä myrskyisienkin vaalien varalta säädettiin nyt joulun alla kiireen vilkkaa  Turpa Kiinni-laki.

  Niin että älkää verratko Suomea tähän paskakasaan!  Suomi on köyhä, Suomessa on kurja ilmasto, suomalaiset olemme juoppoja, mutta emme me läpikotaisin korruptoituneita rosvoja ole. Meillä on vielä kunnia jäljellä! Jumaliste!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  No mutta! Onhan se VT vielä tarkkana ja valveilla. Ollut aika hiljaista kirjoitusrintamalla viime aikoina . Mutta joko joulupyhinä tulee aika pitkäksi tai sitten osui aihe joka on lähellä sydäntä. Hyvää joulua vaan.
  Sitten asiaan.
  Tottahan se on mitä kirjoitat. Espanjan osalta. Täällä pojat ja hyvät veljet tosiaan osaavat. Harjoitus , vuosisatojen ajan , on tehnyt mestareita. Mutta . Kun se nyt vaan on niin , että on Suomi köyhä ja köyhäksi jää ja itsenäisyyttäkin eli harjoitusaikaa on kestänyt vasta vähän aikaa, alle sata vuotta . Niin eihän sitä kunnon varastamista voi osata. Ennen itsenäisyyttä olivat ammattimiehet asialla. Venäjällä on kanssa alan mestareita. Itsenäisyys pilasi kaiken.
  Toisaalta , ennen sotia itsenäinen Suomi oli hyvin köyhä ja vähäväkinen maatalousmaa, kehitysmaa , sanan varsinaisessa merkityksessä. Suurin osa kansasta maaorjia tai niinkuin Suomessa sanottiin torppareita tai renkejä ja piikoja. Kyllä maanomistajat, isot talolliset , papisto ja vähäinen aatelistokin yrittivät parhaansa verenimemisessä. Mutta tyhjästä on paha nyhjäistä.
  Sotien jälkeinen korruptio , tähän päivään asti , on keskittynyt poliittisiin puolueisiin, esim. gryndauksessa ja kaavoituksessa liikkuvat rahat. Hyväveli osastoon , missä päätetään asioista ja jaetaan palveluksia ja vakansseja ja tietenkin entiseen ja nykyiseen isoon rahaan. Ennen laulettiin kahdestakymmenestä perheestä, nykyään on Suomessakin mukana kansainvälistä rahaa ja tietysti osaamista. Mainittakoon vaikka Bilderbergkuviot. Se on jotain mistä on hieman päässyt tihkumaan tietoa julkisuuteenkin.
  Kyllä Suomessa korruptiota on. Se on yhtä härskiä kuin Espanjassakin. Mulla meinasi tulla henkiset yrjöt kun mä luin esim. viimeisistä korruptionimityksistä. Vihreiden lahja Helsingin hallintoon , Sinnemäki , vastaamaan kaupunkisuunnittelusta. Vastaavaa törkeysastetta olivat kokkareiden suhmuroinnit vaikkapa viimeaikaisissa ministerinimityksissä.
  Eroa Espanjaan se, että täällä pojat ja jotkut tädit, kusettavat satoja miljoonia , parhaat lahjakkuudet jopa miljardeja. Suomessa talouden ja ehkä kykyjenkin pienuuden takia vain miljoonia tai ehkä kymmeniä miljoonia. Yritys ja asenne on kyllä Suomessakin kohdallaan.
  Mutta mitäs näistä. Meillä sentään menee hyvin . Mulla nousee eläke ensi vuonna 0,39%. Espanjassa lohkaistaan kakusta eläkeläisille 0,25%. Ja minimipalkkakin täällä nousee. 645 :stä eurosta 648 euroon. 3 euroa. Tiedä onko se tsoukki vai loukkaus.
  Mutta näillähän me mennään. Onneksi suurin osa kansasta , ei täällä , ei Suomessa , taida tietää näistä mitään.
  Urheilutulokset kyllä osataan . täällä potkupallo ja siellä lätkä. Siinä sirkusta , lisäksi leipää fattasta tai täällä ong:n leipäjonosta ja se on siinä. Onni.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tarmo
  Tarmo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Tämä vaahtopää VT menee heti ekasta mutkasta pois radalta, kun syyttää Santiagoa Suomen ja Espanjan vertailusta. S. sanoi ainoastaan, että Suomi on nettomaksaja EU:ssa ja Espanja vastaavasti nettosaaja.

  Ja tämä on kyllä fakta, eikä mikään mielipidekysymys.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tarmo
  Tarmo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Hölöhölölle sanoisin, että tällainen uutisen linkittäminen ilman minkäänlaista omaa kommenttia on lukijan aliarvioimista. Suurin osa meistä, jotka ymmärrämme tuon (nyt jo vanhan) uutisen tekstin emme tarvitse ”apuasi” sen omaksumiseen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Tiedän tiedän Santiago, että Suomessakin on korruptiota. Hyvä veli-systeemi on niin kiinni rakenteissa, että sitä ei edes erota. Ja on kähmintää ja nimitetään sormella, mutta pientá se on Espanjaan verrattuna. Siis rahallisesti.

  Espanjan hyväksi on sanottava, että täällä on vielá rehellisiá tuomareita, jotka kaivaa asioita. Ja Suomessa ei ole. Siellá on poliisi ja oikeuslaitos samassa kelkassa, ja media, joka ei kirjoita eikä puhu. Espanjassa sentään puhutaan ja kirjoitetaan, tutkitaan ja tehdään journalismia ja siksipä minäkin Espanjan asoita tunnen paremmin kuinSuomen.

  Espanjassa ei tavallista kansaa, siis 99% porukasta, ole koskaan ikinä pidetty missáán arvossa. Ja ei Suomessakaan ennen kuin otettiin sotien jälkeen Ruotsista mallia. Siihen asti köyhät oli köyhiä ja ketut heistä. Espanjassa on aina kirkko huolehtinut köyhistá ja saanut rahoituksen rikkailta, jotka ovat näin ostaneet taivasosuutta itselleen. Ja suomessa taas porukka pesee kátensá huono-osaista ja sossu antaa rahaa, jonka me muut sinnen sossuun annamme veroina.

  Minä en pidá Espanjan systeemistä, joka näyttáä huononevan koko ajan. Jos ulkomaalaista rahaa ei olisi ollut ja olisi edelleen, olisi Espanjassa vieläkin aasit kulkuválineená ja maantiet pelkkiá kinttupolkuja, Ja ilman ulkomaalaisvaikutusta porukat asuisivat edelleen chaboloissa. siis vielákin enemmän kuin nyt.  Ulkomaalainen raha ja työpanos on rakentaneet sen, mitá nyt náhdään. Ilman sitä ei olisi mitään.

  Ja Suomessa taas ei ole osattu ottaa sitá rahaa, joka olisi tullut. typeryyden takia jouduttiin nettomaksajiksi.

  Ja Tarmolle terveiset että vetele tumppuun! Hyvát joulut vaan sinullekin !

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tarmo
  Tarmo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  ”Niin että älkää verratko Suomea tähän paskakasaan! Suomi on köyhä, Suomessa on kurja ilmasto, suomalaiset olemme juoppoja, mutta emme me läpikotaisin korruptoituneita rosvoja ole. Meillä on vielä kunnia jäljellä! Jumaliste!”

  Sinä olet tässä ketjussa ainoa, joka olet verrannut Suomea ja Espanjaa keskenään. Santiago ja minä totesimme ainoastaan, että Suomi on nettomaksaja ja Espanja nettosaaja. Korruptiosta en sanonut sanaakaan – siteeraa, jos voit.

  Sun kehotus tumppuun vetämisestä on todella ala-arvoista keskustelukulttuuria. Oliskohan aika pistää pulloon korkki ja huilata vähän aikaa?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Kuules Tarmo. Sinulle pitáä vastata ihan samaan sávyyn kuin Siná itse kirjoitat. Sinulla ei näytá olevan yhtáán mitään rakentavaa sanottavaa tai edes keskusteltavaa sanottavaa. Siná vain hyökkäät muiden kimppuun. Ja miná tarjosin sinulle sinun omaa tyyliä. Eikö se maistukaan hyválle???

  Minä en tarkoittanut tuolla lauseellani tátá keskustelua vaan aikaisempaa, jossa haukuttiin oikein porukalla Suomea.  Ketju oli 11 syytä rakastaa suomea.  Ja näin suomalaisena olisi joskus mukava kehuakin omaa kotimaata, edes pikkuisen.  Ja joulun kunniaksi. 🙂

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tarmo
  Tarmo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Tähän maintsemaasi ketjuun kirjoitin yhteensä neljä vastausta:

  1. Kojon juttuun kommentoin: ”Kojon jutut ovat pääsääntöisesti syvältä, mutta tähän vuodatukseen laitan nimeni alle.”

  2. ”Espanjalaiset turistit matkailevat kielisyistä ihan muualla kuin Suomessa, pääsääntöisesti Etelä-Amerikassa. Tässä maassa on yli 40 miljoonaa kielitaidotonta.”

  3. ”Suomi ei ole osa Skandinaviaa, Fennoskandiaa kylläkin.”

  4.”Eihän Suomi mikään paska maa ole. Pari juttua siellä kyllä on pielessä:
  – ilmasto
  – hintataso
  – verotus
  – keskustapuolue
  Eihän Espanjassakaan kaikki ole kohdallaan. Täällä mättää:
  – byrokratia
  – korruptio
  – kirkon sotkeutuminen ihmisten elämään
  – valtakunnallinen siltarumpupolitiikka
  Muutenhan kaikki asiat ovat kummassakin maassa kohdallaan. Yrittäkää olla onnellisia siellä, missä kulloinkin satutte asumaan. Itsestä on paljon kiinni.”

  Mikä näistä nyt oli sitten niin hyökkäävää?  Oliko tuo sun viimeisin viestisi mielestäsi jotenkin rakentava?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Minä tarkoitin näitä Sinun tähän ketjuun kirjoittamia vastauksia:

  joulukuu 26, 2014, 19:59. Tämä vaahtopää VT menee heti ekasta mutkasta pois radalta, kun syyttää Santiagoa Suomen ja Espanjan vertailusta. S. sanoi ainoastaan, että Suomi on nettomaksaja EU:ssa ja Espanja vastaavasti nettosaaja.

  Ja tämä on kyllä fakta, eikä mikään mielipidekysymys.

   

  joulukuu 26, 2014, 20:03. Hölöhölölle sanoisin, että tällainen uutisen linkittäminen ilman minkäänlaista omaa kommenttia on lukijan aliarvioimista. Suurin osa meistä, jotka ymmärrämme tuon (nyt jo vanhan) uutisen tekstin emme tarvitse ”apuasi” sen omaksumiseen.

  Mutta mitäpä jos lopettaisimme henkilökohtaisuudet ja jatkaisimme tässä ketjussa Espanjan haukkumista ja tuolla toisessa Suomen. Pysyisi tasa-arvo oleskelumaiden kesken.

   

   

   

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tarmo
  Tarmo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Minä en tarkoittanut tuolla lauseellani tátá keskustelua vaan aikaisempaa, jossa haukuttiin oikein porukalla Suomea. Ketju oli 11 syytä rakastaa suomea.

  Tarkoitit mitä tarkoitit, tuskin tiedät itsekään.

  Kehotit mua vetämään tumppuun. Jos tuo ei ole henkilöön menevää, niin mikä sitten?

  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 11 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä Tarmo Tarmo.
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
  vanhatyttö Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Voi Tarmo!!!  Sinulla on siis TYLSÄÄ…no, ei ihme, talvi on tylsää aikaa ja etenkin tämä joulun tienoo.  Minäkään en pidä siitä.

  Valitettavasti minulla ei ole psykologista tai sielunhoidollista koulutusta tai osaamista ja muutenkaan en ole kovin empaattinen ihminen. Huomaan kuitenkin, että Sinulla on hahmotusvaikeuksia luetun ymmärtämisessä ja asioiden yhdistämisessä. Mutta ei se haittaa, meitä on moneksi ja hyvä niin.

  Miná kuitenkin seison sanojeni takana. Suomi on ihan siisti maa Espanjaan verrattuna tässä suhteessa, ja muutenkin. En ole suuri Espanja-fani, olin joskus kun olin vielá vihreä, mutta nyt on tietoa on karttunut on mielipidekin muuttunut.

  Odotan mielenkiinnolla, mitä toukokuun vaalien jälkeen tapahtuu. Viimeisen julkistetun mittauksen mukaan uusi puolue PODEMOS tulee saamaan vaalivoiton. Saa nähdä onko Podemos ihan oikea poliittinen voima vai samanlainen huru-ukkojen lauma kuin Suomen Perussuomalaiset. Ainakin Pablo Iglesias vaikuttaa karismaattiselta johtajalta, ainoalta sellaiselta Podemoksessa. Ja saa nähdä saako Iglesias toimia vaaleihin asti, hän on iso uhka PSOE:lle ja PP:lle, jotka ovat Espanjan poliitiikan ainoat ”oikeat” puolueet tähän asti. Táällähän on Brittimallin mukainen kaksi puolue-järjestelmä.  Wanhoina hyviná aikoina poliittiset kilpailijat, jos he alkoivat olla liian vahvoja, hoidettiin pois….saa nähdä hoidetaanko Podemoskin pois näyttämöltä…En yhtää ihmettelisi, mehán ollaan Espanjassa…

  Ja korruptio-kohukin laimenee kun oikeusjuttuja pitkitetáän eri oikeusasteissa ja lopulta kaikki konnat pääsevät kuin koira veräjästä. Muutama tyyppi uhrataan, jotta kansa olisi tyytyväinen, ehkä kuninkallinen vávy Urdangari, joka ei ole edes aatelinen. Ihan samalla tavalla kuin Suomessakin kävi 1990-laman  ja pankkikriisin jälkeen. MUTTA jos Podemos nousee valtaan saattaa korruptio-skandaali laajeta ja siihen vedetáán mukaan Espanjan politiikan huippu Azanaria ja Rajoyta myöten. Sehán olisi ihan kauheeta..,.ei semmoista saa päästää tapahtumaan.,.,.

   

   

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  En halua sotkeutua VT:n ja Tarmon jouluiseen keskusteluun. Mutta Podemos on kiinnostava ilmiö. Tai oikeastihan se on hyvin yksinkertaisesti protesti kansan taholta. Oikeita vaikutusmahdollisuuksiahan ei kansalla ole. Vaalit ja äänestäminen ovat suuri vitsi. Samat puolueet ja miehet ja naiset ovat vallassa , AINA, toteuttaen samaa vanhaa politiikkaa. Ja puolueiden takana on nimetön ISO RAHA joka oikeasti määrää. Ja saman voi sanoa vaikkapa Suomen politiikasta. Vain vaihtamalla nimet kaikki täsmää.
  Mutta tässä se mitä piti oikeasti sanomani Podemosista. Jos se saa valtaa ja mahdollisesti jopa enemmistön parlamentissa, kannattaa katsoa mikä on meno ja konkurssin ja korruption aste Venezuelassa ja Kuubassa. Sieltä löytyy Pablon idolit ja poliittinen toimintamalli.
  Jos kauhuskenario siitä , että Podemos pääsee valtaan , toteutuu, alkaa Suomenkin konkurssipesä houkuttelemaan.
  Siitähän onkin jo hersyvä keskustelu olemassa, otsikolla , paluumuuttaisinko suomeen.

  Eikä ole poissa laskuista Portugalikaan

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tarmo
  Tarmo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Mä olen ottanut sen asenteen, etten pätkääkään välitä siitä, kuka tässä maassa on valtaa pitämässä. Elelen omaa elämääni, enkä ole kenestäkään riippuvainen. Pablo ei pysty tätä ilmastoa muuttamaan, eikä mistään muusta asiasta niin väliä ole.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.