Pikku päiväreitti Aurinkorannikolta, tähtäimessä Tolox

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Matkakertomukset, reissuvinkit ja -kokemukset Pikku päiväreitti Aurinkorannikolta, tähtäimessä Tolox

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Aurinkorannikko tarjoaa kivan mahdollisuuden lähistöllä oleviin pikkukyliin tutustumiseen. On antoisaa huomata, kuinka erilaiseksi maisemat ja fiilis muuttuvat, jos rohkeasti nostaa takamuksensa sohvalta ja painuu muutaman kymmenen kilometriä sisämaahan – pois rannikon turismivilinästä, kellokauppiaiden tavoittamattomiin.

  Teemme mopoillamme viikonloppuisin monenlaisia päiväreissuja eteläisen Espanjan vuoristokyliin ja aika ajoin pidemmällekin. Olemme itse asiassa tehneet sitä jo reilut toistakymmentä vuotta. Tämänkertainen ”sunnuntaiajelumme” alkoi tuttuun tapaan Fuengirolasta, josta Marbellan ”La Cañada” -ostoskeskuksen kohdalta ylös vuorille, kohti valkoista Ojenin kylää. Kyseessä on mainio tienpätkä, jonka näköalalevikkeiltä voi nautiskellä upeista välimerellisistä maisemista, mikseipä ikuistaa niitä kameraankin.

  Ohessa pieni videonpätkä kyseiseltä tieltä (6:15)

  Hotel MontanaOjenista Coinin suuntaan päästellessä jää vasemmalle puolelle Mondan linnoitus, joka sinällään on upea piipahtamispaikka. Linnassa olevaa ravintolaa voi suositella, vaikkei se hintojen suhteen mikään työmaaruokala olevaan. Maisemat ja ruoka ovat kuitenkin makoisaa nautiskeltavaa, mutta niistä lisää toisella kerralla.

  Coin on myös kiva pikkukylä, mutta tällä kertaa sivuutimme sen kulinaristiset houkutukset niihin lankeamatta, koska tämän reissun kohokohdaksi ja samalla ruokailupaikaksi oli valittu Tolox:n pikkukylä ja sen takana hulppealla vuorella nököttävä ”Hotel de Moñtana Cerro del Hijar

  Hotel Montana takapiha
  Hotellin takapiha

  Millainen murkina kenellekin maistuu, on tietysti makuasia, mutta ainakaan moporyhmämme ei voinut vastustaa talon erikoisuutena tarjoiltavaa ankkaa; syvän hiljaisuuden säestämällä mielihyvällä nautiskelimme mestarikokin luomuksista.

  Hotel Montana pato
  Suussasulavaa ankkaa

  Tämä Hotel Moñtana sijaitsee melkoisella näköalapaikalla ja sen takapihan terassilta avautuu henkeäsalpaavan upeat näköalat yli Toloxin kylän ja muiden vuoristojen. Tutustumisen arvoinen paikka.

  Hotel Montana Tolox, näköalat
  Hotel Moñtana, Tolox, näköalat

  Reippaita mopopoikia
  Reippaita mopopoikia

  Toloxin jälkeen suuntasimme Alozainan ja Casarabonelan kautta Malagaan, josta tämänkertainen reittimme päättyi Fuengirolaan. Ohessa kartta tällä kertaa käyttämästämme reitistä.

  (kartan liikuttelu ja zoomailu onnistuu hiirellä)

  View Larger Map

  LINKKI

  Schooner101
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.10.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 229

  Kiitos Kari niistä, Malagasta koilliseen oli niitä kalastuspaikkoja, onget ja kamerat mukaan? 😉

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.