Pikaista apua tarvitseva

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Pikaista apua tarvitseva

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Mirva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.12.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Heippa vaan.
  Eli tälläinen ”ongelma” olis nyt.
  Vanhempani muuttivat Espanjaan noin kaksi kuukautta sitten,menivät sinne suomalaisen luokse,joka tarjosi heille työtä sielä.
  Äitini hoitaa hänen lapsiaan josta hänelle ei tule palkkaa vaan katto pään päälle.(400€/kk vuokra)
  Isälleni hän ”hoiti” toisen paikan jossa saa palkkaa 36e viikossa tekee yhden päivän työtä sielä/vko.

  Itse olin sielä perheeni kanssa käymässä viikko sitten ja totesin että toiste en mene sinne lapsieni kanssa,koska talossa ei vieraille lämmitys pelannut…maksoin itse huoneesta 140e. itse olisin mieheni kanssa sen kylmyyden kestänyt mutta pelko lasten sairastumisesta oli aika suuri.
  Sanoin talon emännälle asiasta ja hän vain totesi että joo hotellissa huone maksaa 42e yö. rahasta meillä ei ollut pulaa mutta otin tietysti herneen nenään tuosta ja siitä että sanottiin että käytämme kuumaa vettä liikaa. (Meitä lapsia ja lasten lapsia oli kuitenkin 13 kpl sillä reissulla)

  Suutuin sille naiselle aikas paljon kun huomasin että äitinihän on kuin orja sielä.

  Olen tässä nyt yrittänyt ja jo sielä ollessani soitin kaupungin johtajalle nimeä en nyt muista.mutta kysyin häneltäkin että miten pitää toimia kun on muuttanut espanjaan että saisi asunnon ja työpaikan.sanoin vain että ota yhteyttä bar1. otimme ja sanoivat että on asuntoja mutta se takuuvuokra on niissäkin. millä sitä maksaa kun ei saa rahaa mistään kunnolla.

  Vein äitini paikalliseen netti kahvilaan (Alora) ja sielä aloimme etsiä asuntoja ja työpaikkoja hänelle ja isällemme,koska tosiasiahan on että kun äitini palkka on se ”asunto” joksi sitä ei voi kutsua. ja isäni saa 36e/vko .Ei sillä eilä sieläkään. Asunnosta menneet lämminvesi varaaja rikki muutamä päivä sitten ja siihen satottiin sielä että joo käytte liian usein suihkussa!!!! Haloo!!!! En oo koskaan kuullut että varaaja menee rikki koska suihkussa käydään liian usein! kysyin äidiltä että kuis usein ne sit käy ni joka toinen päivä ja se on ihan kohtuulista mielestäni. Vai olenko väärässä??
  Pesukone huoneen Talon emäntä sulki että sitä ei pääse käyttämään koska sitäkin kuulema liikaa käytettiin!
  äitini pesi talon emännän vaatteita ja vieraiden vaatteita aina silloin kun emäntä itse käski. Samalla omat vaatteet.
  Tällä hetkellä emäntä on itse suomessa käymässä. Pesutupa avaimet mukanaan. Emäntä on ollut nyt reissussa toista viikkoa,lähti samaan aikaan kuin me takaisin suomeen.

  Osaako täällä sanoa kukaan jonkinlaista neuvoa siitä että mistä kannattaa hakea asuntoa. Äitini sai uuden työpaikan mutta nyt tarvitsevat asunnon pikaiseen ja sitten kun eivät tuota rahaakaan saa mitenkään ruhtinaallisesti niin eivät pysty takuu vuokraakaan maksamaan. Työkkäri ei ota äitiäni ”asiakkaaksi” koska kielitaito puuttuu ja tämä emäntä on luvannut mennä mukaan mutta ei vaan ole mennyt samoin tämä nie numeron haussa lupasi olla mukana mutta ei vaan ollut. minä ja siskoni oltiin apuna kun haimme sen. siis kun vanhempani eivät kumpikaan puhu espanjaa saati englantia. eikä kyllä Alorassa kukaan puhu englantia. mutta kaikesta huolimatta saimme nie numerot vanhemmilleni.
  Saako espanjasta mistään asuntoa ilman takuu vuokraa? minä olen tässä itse nyt lähetellyt rahaa vanhemmileni jotta saavat ruokaa ostettua ja ei se raha minullakaan puussa kasva.

  Huh tulipa purkaannuttua,ja olipas sekava ”kirjelmä”,mutta toivottavasti joku nyt ymmärsi kuitenkin.

  Äitini työpaikka tulee olemaan fuengorilossa(<-----kirjoitetaanko se edes noin?) joten tietty lähi ympäristöstä olis hyvä jos se asntokin olisi...Kiitos etukäteen vilpittömästi kaikille auttajille.-Mirva-

  LINKKI

  Mirva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.12.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Kirjelmän sekavuus.

  LINKKI

  Halia Biru
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.07.2007
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 220

  Auttaisin jos voisin. Ei noin saa ketään kohdella.
  Voiko noin kylmiä ja laskelmoivia ihmisiä olla.

  Taitaa olla tämä ”työnantaja” mukamaste parempi kuin muut, ylenkatsoo ihmisiä jotka tarvitsevat apua ja ovat hyväuskoisia.

  Toivottavasti löytyy hyväsydämisiä ihmisiä jotka osaa neuvoa ja auttaa.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Anteeksi nyt, mutta ihanko oikeasti vanhempasi läksivät johonkin orjatyöhön vieraaseen maahan??? Tuntuu vähän kummalliselta koko juttu, ettei vain olisi jokin provo???

  Jos nyt kuitenkin on tosi kyseessä , niin eiköhän teidän olisi paras kerätä kolehti ja ostaa paluulippu Suomeen niille vanhemmillesi, ikävä kyllä kuullostaa vähän heppoisilta nuo oloeväät.

  Kaikkea hyvää kuitenkin ja parempaa ensivuotta!!

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  Yhteystiedot: Suomen kunniakonsulaatti, Malaga

  Kunniavarakonsuli Santiago Souviron de la Macorra

  Postiosoite:
  Consulado honorario de Finlandia
  Calle Blasco de Garay 7-5 D
  29001 Malaga
  Spain

  Puh.+34 95 221 2435
  Fax:+34 95 221 2423
  Sähköposti:finlandia_malaga@mundivia.es

  Asiakaspalvelu: ma-pe 10.00-13.00

  Aurinkorannikon srk myöskin

  luulenpa, että noista paikoista löytyy kättäpitempää.

  LINKKI

  guanche
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708
  mimmeli kirjoitti:

  Tuntuu vähän kummalliselta koko juttu, ettei vain olisi jokin provo???

  No just…tällainen vastaus se helpottaakin kysyjän elämää. Tätä juuri olen tarkoittanut usein sanomalla, että liian monet suomalaiset hurahtavat, jopa sairaalloisesti Espanjaan, näkemättä metsää puilta.

  Tällaista todellakin voi tapahtua myös Espanjassa.

  Asiallisuutta vastauksiin, kiitos!

  Minäkin auttaisin, jos voisin, mutta kun en voi… olen kuitenkin todella surullinen tapahtuneesta, enkä usko tämän olevan mikään provo, kuten Mimmeli mielellään uskoisi.

  Don Pavarontti laittoi asialliset osoitteet, joista apua saattaa löytyä… kokeilepa sieltä ja tsemppiä kovasti!

  LINKKI

  Mummeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 127

  Tiedän, että seurakunta on ainakin lainannut vuokrarahaa. Kannattaa kääntyä diakoniapapin puoleen.

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 232
  Vastauksia: 2467

  Jos ei ole provo , niin kylläpä on aikamoinen hurahdus!!!! :O

  Ja aikuiset asialla!! Asiallisestiko???

  Mutta asioilla on tapana järjestyä, pysyn ehdotuksessani Suomeen paluusta!!!

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Mimmelin puheessa on järkeä, sillä jos en muuta tuosta ymmärtänyt niin sen ainakin, että eivät ne ongelmat noilla ihmisillä varmaankaan tuohon lopu. Ei ehkä vuokranantajallakaan sitten, kun taas lapset ja 13 lastenlasta tulevat tarkistamaan muuttuneita olosuhteita.

  Kuinka muuten joku edes lähtee noilla ehdoilla aloitamaan? Vuokrasuhde lienee ollut alkaessaan ookoo lastenhoitoa vastaan, mutta eikö olla ajateltu, että muutoinkin pitäisi elää. Varsin värikäs tarina muutoinkin. Epäilyttävän värikäs …

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Kyllä täälläkin saattaa sattua ja tapahtua, aivan kuten missä tahansa maailmassa. Ihmisten julmuudella ja itsekkyydellä ei aina ole mitään rajoja ja kyllä sitä saattaa sattua yhtä jos toistakin, ihan normaalilla järjellä varustetuille ihmisille myös – valitettavasti.

  Tämä on nyt vain yksi tarina, toki surullinen ja vastaavia tarinoita kuulee paljon. On ollut puhettakin siitä, kun ihmisten kulkeminen on nyt vapautunut EU:n myötä, että tulisi perustaa myös sellaisia tahoja, jotka keskittyisivät auttamaan näitä sattumien summien kautta vaikeuksiin joutuneita ihmisiä. Ennen näitä hoitelivat suurlähetystöt, välillä kirkot, nykyisin ei kai enää oikein kukaan…

  On niin helppoa vain kohauttaa olkapäitään ja sanoa – ei kuulu minulle/meille. Yksittäisten ihmisten auttamismahdollisuudet pulaan joutuneita kohtaan ovat kuitenkin kovin rajalliset, joten kyllä näihin asioihin tulisi valjastaa hieman isompia koneistoja.

  Ja nyt kokoomuslaiset taas huokaavat, demareiden unelmia… 😉 No unelmistakin voi tulla joskus totta! Ei ehkä tänään tai huomenna, mutta sisulla ja sinnikkyydellä kenties jonain kauniina päivänä!

  Siihen asti suosittelisin kuitenkin jokaiselle ihan vaikka nyrkkisääntönä varaamaan aina siihen matkakassaan sen verran pahanpäivän varaa, jotta matkalipun kotiin saa tarpeen vaatiessa.

  Lykkyä pyttyyn vanhemmillesi ja muillekin vastaaviin ahdinkoihin joutuneille, minulla ei ole vielä toistaiseksi valitettavasti tarjota enempää apua. 8)

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  viestissä on selkeä avunpyyntö… vanha sananlasku, auta miestä mäessä, äläkä mäen alla… ja meidän tehtävänä ei varmaankaan ole arvostella toisten tekemiä ratkaisuja, sillä ne on sillä hetkellä tuntuneet heistä parhaalta mahdollisuudelta.
  Uudessa tilanteessa jokainen joutuu aina tekemää taas uuden parhaan mahdollisen ratkaisun.

  Elämässä ei ole mitään niin varmaa kuin muutos ja muutosta seuraa AINA muutos.

  Siinä elämän aallokolla me jokainen kipparoimme omaa elämämme laivaa, parhaalla mahdollisella tiedollamme ja taidollamme, hakien turvallista satamaa.

  LINKKI

  Mirva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.12.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4
  Old kirjoitti:

  Mimmelin puheessa on järkeä, sillä jos en muuta tuosta ymmärtänyt niin sen ainakin, että eivät ne ongelmat noilla ihmisillä varmaankaan tuohon lopu. Ei ehkä vuokranantajallakaan sitten, kun taas lapset ja 13 lastenlasta tulevat tarkistamaan muuttuneita olosuhteita.

  Kuinka muuten joku edes lähtee noilla ehdoilla aloitamaan? Vuokrasuhde lienee ollut alkaessaan ookoo lastenhoitoa vastaan, mutta eikö olla ajateltu, että muutoinkin pitäisi elää. Varsin värikäs tarina muutoinkin. Epäilyttävän värikäs …

  KORJAUS: mikäli kirjoitin väärin tai niin että ei ymmärretty oikein.
  Siis sielä oli käymässä minä perheineeni,siskoni perheineeni ja veljeni perheineeni josta tulee tämä yhteis summa 13 henkilöä..ei 13 lastenlasta.
  Ja tämä on ihan tosi juttu ei mitää P****n jauhantaa..miksi ihmeessä laittaisin tälläisiä juttuja ja pyytäisin hieman tai siis paljonkin neuvoja mitä tehdä?!!!!???

  Työn piti olla lastenhoitoa vastaan asunto ja sitten ylimääräisistä hommista pitäisi tulla kuulema rahaa ja äiti oli kysynyt meidän paikalla ollessa siitä rahasta niistä ylimääräisitä hommista niin emäntä sanoi että ei hänellä ole varaa maksaakkaan.

  Käsitys oli vanhemmillanikin ihan toinen kuin se on nyt!
  Tämän takia minä olenkin kovasti auttanut äitiä ja isää koitaa asioita täältä suomesta käsin kun ei heillä ole mistään päin nyt tuloja.

  LINKKI

  Mirva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.12.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Myös vanhempani kiittävät ja toivovat että asiat lähtisi nyt rullaantumaan. Soitin äidilleni äsken ja annoin tiedot näistä ja annoin myös tiedot seurakunnasta jotta voi soittaa sinnekkin.

  LINKKI

  ronkeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  Huh, luin kauhistuneena ketjun läpi.

  Olisiko vanhemmillasi kuitenkin koti Suomessa, jos tämä Espanjan seikkailu ei sujuisikaan odotusten mukaan tai jos tähän hätään ei apua löytyisikään?

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Sinä ihana empaattinen ronkeli ystäväni,

  Minusta ketjusta käy selkeästi ilmi, että näillä ihmisillä on ainakin välittävä lapsi Suomessa ja toisin kuin Espanjassa, niin Suomessa on olemassa sosiaaliturva, joka ei pakota lapsia pitämään vanhemmistaan huolta loppu elämäänsä….

  Suomessa yleensä löytyy turvaverkot hommaan jos toiseenkin tarvittaessa auttamaan ainakin taas uuteen alkuun ja minuunkin voi ottaa yhteyttä palautelomakkeen kautta tarvittaessa. Osaan neuvoa joitakin kanavia, tosin kaikkitietävä en minäkään valitettavasti ole.

  Mikään sosiaaliturva tai -verkko ei tosin korvaa koskaan sitä aitoa perheiden keskeistä auttamisen- ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, joten ei tulkita äskeistä sanomaani sitten silleenkään – jookos.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.