Piirakkakoulu

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 45)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    Selma
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 38
    Vastauksia: 583

    VAROITUS: Tämä ohje ei ole kalorikauhuisille painonvartijoille. Toteuttaminen omalla vastuulla!

    Täällä Suomessa on sopiva sadepäivä käyttää vaikka näin.

    Karjalan piirakat

    Aluksi keitetään riisipuuro tavalliseen tapaan punaiseen maitoon ja lisätään nokare voita.

    Puuron voi keittää jo edellisenä iltana. Puuron jäähtymisen aikana tehdään kuoritakina.


    Taikinasta taputellaan pikku kakkusia, jotka sitten kaulitaan ohuen ohiuksi kuoriksi.

    .. ja täytetään riisipuurolla ja rypytetään piirakoiksi. Perinteisesti Karjalassa ovat soikeita ja Savosa pyöreitä. Minulla on tälläinen sekamalli

    Piirakat paistetaan uunissa niin kovassa lämmössä kuin uunista irti saa. Piirakat ovat kypsiä, kun puuroon ilmestyy pieniä ruskeita pilkkuja.

    Voidellaan tietenkin voilla

    ja laitetaan pyyhkeen alle hautumaan

    SYÖMÄÄN! SYÖMÄÄN!

    LINKKI

    Selma
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 38
    Vastauksia: 583

    Millä ihmeellä pääsen korjaamaan tätä kirjoitusta?

    Esikatselu heittää kirjoituksen bittiavaruuteen.

    Kolmennella kerralla sain tämän kyhäelmän tänne, kun en käyttänyt esikatselua, mutta en pääse korjaamaan sitä. Ei ole oikein edukseen näin.

    Mukavaa pyhäpäivää kaikille. Minä poistun syömään piirakoita.

    LINKKI

    Willi
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.01.2007
    Kirjoituksia: 28
    Vastauksia: 792

    Ai, kun on turkasen hyvän näköisiä piirakoita Selma. 🙂

    Kyllä ne itsetehdyt vaan on aina paremman makusia kuin kaupasta ostetut.

    Edellisten piirakoiden tekemisestä on vain…. hmmm… reilut kolme vuotta. Tuo rypyttämisvaihe on ollut aina miun lempipuuha 🙂

    Hyviä pyhiä sinnekin. Minä poistun harjoituksiin, kun huomenna on taas vaihteeksi konsertti.

    LINKKI

    Johan Toki
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 10.07.2006
    Kirjoituksia: 86
    Vastauksia: 1851

    Voi juku, kun herahti vesi kielelle ja muutenkin tuli hyvä mieli tästä jutusta! 🙂 Me täällä rähistään ja rettelöidään pitkin iltoja ja mitä tekee meidän oma Selma, alkaa jo aamusta piirakanpaistoon meille kaikille kurjille! 🙂

    Lisää tällaisia juttuja, minä ainakin tykkään aivan älyttömästi! Suosiota! 🙂

    Ai juu ja huomenta kaikille, taidan lähteä reippaalle aamukävelylle paseolle… 8)

    LINKKI

    Carmelilla
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 29.11.2006
    Kirjoituksia: 28
    Vastauksia: 617

    Hmmmmmm …. ¡que buena pinta tienen esos dulces! ¿Se pueden conseguir en algún sitio de la Costa del Sol?

    LINKKI

    oleo
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 29.08.2007
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 284

    Ihanaa Selma että laitoit reseptin. En ole kalori vai pitäiskö ’kaloriton hakuinen’, joten aion kokeilla. Meillä kun mies hymisisi tyytyväisenä kun karjalanpiirakoita saisi kotona leivottuna.

    Carmelilla yo creo que las panaderias finalndesas en Fuengirola puede ser que venden. Tambien se que hay pastelerias fginlandesas en Los Pacos que esta situada cerca de avda. Finlandia en Fuengirola. Quizas lo conocez la area esa. Yo estoy pensando hacer en casa. Nunca los he hecho antes y va a ser un intento interesante. Encima del pastel ese se pone una ’marmelada’ que esta hecho de mantequilla y huevo.

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Hola Carmelilla,a que tienen buena pinta,se me cae la baba.

    pero dulces no son ,el relleno es arroz hervido,y muchos las comen con
    mantequilla,o mantequilla mexlado con huevo cocido.

    mira las paginas http://www.thelman pullapuoti.fi esta en fuengirola ,y ponen
    algo tambien en ingles.

    LINKKI

    123
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.07.2006
    Kirjoituksia: 734
    Vastauksia: 1553

    Olipas Selmalla herkullisen näköisiä kuvia. Tuoreet itsetehdyt karalanpiirakat ovat ehdottomasti parhaita!

    Carmelilla, estas se llaman ”karjalanpiirakka”, a mi novio digo empanadas carelianas. El relleno esta hecha de arroz con leche, como tuisku ya ha dicho. Es verdad que Thelman pullapuoti en Fuengirola los venden.

    Karjalanpiirakka se come muchas veces con una mixta de huevos cocidos y mantequilla – debes probarlo algun dia! 🙂

    LINKKI

    oleo
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 29.08.2007
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 284

    Y se puede calentar ’el pan’ (quiero decir la ’karjalanpiirakka ya hecho) antes de montar la mixta de ’matequilla y huevo’ encima. Se comen caliente, verdad? Que pensais?

    Aunque en el caso de demasiado caliente la mantequilla puede caer..

    LINKKI

    ronkeli
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.01.2007
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 809

    Huomenna hankin ruisjauhoa, sillä nyt on kyllä tehtävä taas pitkästä aikaa noita karjalanpiirakoita!

    Minä kastan uunikuumat piirakat maito-voi- seoksessa.
    Että niinkuin muka säästäisin niitä kaloreita…

    LINKKI

    kurre
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.10.2006
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 81

    Älkää vain sotkeko Thelman pullapuodin piirakoita ja karjalanpiirakoita keskenään, sillä Thelman paksukuorisilla piirakoilla ei ole mitään tekemistä oikeiden karjalanpiirakoiden kanssa! Ainakin sana ”karjalan” pitää Thelman piirakoista jättää pois ja myydä niitä vain riisipiirakoina.

    Karjalanpiirakoilla on EU-suoja ja määritelmä: taikinasta pitää olla ainakin puolet ruista ja täyte saa olla vain riisiä, ohraa tai perunaa (porkkanatäytteisiä piirakoita on toki olemassa, mutta niitä ei saa sanoa karjalanpiirakoiksi). Myös koko on määritelty.

    LINKKI

    Elämästä utelias
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 20.07.2007
    Kirjoituksia: 44
    Vastauksia: 1076

    Karjalasta kotoisin . Äitini tekee just sellaisia ohuita karjalanpiirakoita. Perunapiirakat myös taittuu. Itse olen myös kokeillut niitä värkätä,vaan en saa niistä niin ”kauniita” 😉

    LINKKI

    Don Bavarontti
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154
    LINKKI

    Marjukka
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.08.2006
    Kirjoituksia: 13
    Vastauksia: 361

    Meitsin mielestäkin oikeiden karjalanpiirakoiden kuuluu olla ohuita…paljon täytettä.

    Mie taitan aina sen kärjen ekaks ja sitten aloitan rypyttämisen…ettei se jää teräväksi.

    Joulutorttuihin pätee sama jutska….tähtitortun päät leikataan tylpiksi, jotteivat pala.

    Onkohan näillä tortuilla ja piirakoilla mitään tekoa Espanjan kanssa ? No…varmaan sen verran, että monella on ne mielessä siellä Espanjan rannoilla…

    Kyllä Thelman piirakat ovat ihan syötäviä…lämmitettyinä ja päällä munavoita. Olen testannut…

    Kaikesta tuo EU:kin ”direktiivit” laatii…vai karjalaisetko sen sanelevat?

    LINKKI

    Carmelilla
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 29.11.2006
    Kirjoituksia: 28
    Vastauksia: 617

    Bueno, ahora que decís que el relleno es arroz con leche … es verdad … no me dí cuenta al principio, pero en la primera foto se ve claramente que es arroz con leche.

    Tuisku: Me he liado un poco porque el enlace que pones da error, pero google me ha llevado a http://www.thelmanpullapuoti.fi

    Y ya sé donde queda esa panadería finlandesa Thelman. Es facilísimo. Ya antes había probado otros productos finlandeses que no sé porque razones mi hermana siempre traía a casa cuando había estado en Fuengirola. Ahora seré yo quien traiga cosas porque si en esa panadería tienen el pan negro, me lo llevaré también. Es muy sano.

    Esta semana iré a buscar mis pastelitos y panes finlandeses. Ya os contaré que tal nos sabe a todos.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 45)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.