Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › Piirakkakoulu
- Tämä aihe sisältää 44 vastaukset, 18 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 16 vuotta, 9 kuukautta sitten Don Bavarontti toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
VAROITUS: Tämä ohje ei ole kalorikauhuisille painonvartijoille. Toteuttaminen omalla vastuulla!
Täällä Suomessa on sopiva sadepäivä käyttää vaikka näin.
Karjalan piirakat
Aluksi keitetään riisipuuro tavalliseen tapaan punaiseen maitoon ja lisätään nokare voita.
Puuron voi keittää jo edellisenä iltana. Puuron jäähtymisen aikana tehdään kuoritakina.
Taikinasta taputellaan pikku kakkusia, jotka sitten kaulitaan ohuen ohiuksi kuoriksi.
.. ja täytetään riisipuurolla ja rypytetään piirakoiksi. Perinteisesti Karjalassa ovat soikeita ja Savosa pyöreitä. Minulla on tälläinen sekamalli
Piirakat paistetaan uunissa niin kovassa lämmössä kuin uunista irti saa. Piirakat ovat kypsiä, kun puuroon ilmestyy pieniä ruskeita pilkkuja.
Voidellaan tietenkin voilla
ja laitetaan pyyhkeen alle hautumaan
SYÖMÄÄN! SYÖMÄÄN!
Millä ihmeellä pääsen korjaamaan tätä kirjoitusta?
Esikatselu heittää kirjoituksen bittiavaruuteen.
Kolmennella kerralla sain tämän kyhäelmän tänne, kun en käyttänyt esikatselua, mutta en pääse korjaamaan sitä. Ei ole oikein edukseen näin.
Mukavaa pyhäpäivää kaikille. Minä poistun syömään piirakoita.
Ai, kun on turkasen hyvän näköisiä piirakoita Selma. 🙂
Kyllä ne itsetehdyt vaan on aina paremman makusia kuin kaupasta ostetut.
Edellisten piirakoiden tekemisestä on vain…. hmmm… reilut kolme vuotta. Tuo rypyttämisvaihe on ollut aina miun lempipuuha 🙂
Hyviä pyhiä sinnekin. Minä poistun harjoituksiin, kun huomenna on taas vaihteeksi konsertti.
Voi juku, kun herahti vesi kielelle ja muutenkin tuli hyvä mieli tästä jutusta! 🙂 Me täällä rähistään ja rettelöidään pitkin iltoja ja mitä tekee meidän oma Selma, alkaa jo aamusta piirakanpaistoon meille kaikille kurjille! 🙂
Lisää tällaisia juttuja, minä ainakin tykkään aivan älyttömästi! Suosiota! 🙂
Ai juu ja huomenta kaikille, taidan lähteä reippaalle aamukävelylle paseolle… 8)
Hmmmmmm …. ¡que buena pinta tienen esos dulces! ¿Se pueden conseguir en algún sitio de la Costa del Sol?
Ihanaa Selma että laitoit reseptin. En ole kalori vai pitäiskö ’kaloriton hakuinen’, joten aion kokeilla. Meillä kun mies hymisisi tyytyväisenä kun karjalanpiirakoita saisi kotona leivottuna.
Carmelilla yo creo que las panaderias finalndesas en Fuengirola puede ser que venden. Tambien se que hay pastelerias fginlandesas en Los Pacos que esta situada cerca de avda. Finlandia en Fuengirola. Quizas lo conocez la area esa. Yo estoy pensando hacer en casa. Nunca los he hecho antes y va a ser un intento interesante. Encima del pastel ese se pone una ’marmelada’ que esta hecho de mantequilla y huevo.
Hola Carmelilla,a que tienen buena pinta,se me cae la baba.
pero dulces no son ,el relleno es arroz hervido,y muchos las comen con
mantequilla,o mantequilla mexlado con huevo cocido.mira las paginas http://www.thelman pullapuoti.fi esta en fuengirola ,y ponen
algo tambien en ingles.Olipas Selmalla herkullisen näköisiä kuvia. Tuoreet itsetehdyt karalanpiirakat ovat ehdottomasti parhaita!
Carmelilla, estas se llaman ”karjalanpiirakka”, a mi novio digo empanadas carelianas. El relleno esta hecha de arroz con leche, como tuisku ya ha dicho. Es verdad que Thelman pullapuoti en Fuengirola los venden.
Karjalanpiirakka se come muchas veces con una mixta de huevos cocidos y mantequilla – debes probarlo algun dia! 🙂
Y se puede calentar ’el pan’ (quiero decir la ’karjalanpiirakka ya hecho) antes de montar la mixta de ’matequilla y huevo’ encima. Se comen caliente, verdad? Que pensais?
Aunque en el caso de demasiado caliente la mantequilla puede caer..
Huomenna hankin ruisjauhoa, sillä nyt on kyllä tehtävä taas pitkästä aikaa noita karjalanpiirakoita!
Minä kastan uunikuumat piirakat maito-voi- seoksessa.
Että niinkuin muka säästäisin niitä kaloreita…Älkää vain sotkeko Thelman pullapuodin piirakoita ja karjalanpiirakoita keskenään, sillä Thelman paksukuorisilla piirakoilla ei ole mitään tekemistä oikeiden karjalanpiirakoiden kanssa! Ainakin sana ”karjalan” pitää Thelman piirakoista jättää pois ja myydä niitä vain riisipiirakoina.
Karjalanpiirakoilla on EU-suoja ja määritelmä: taikinasta pitää olla ainakin puolet ruista ja täyte saa olla vain riisiä, ohraa tai perunaa (porkkanatäytteisiä piirakoita on toki olemassa, mutta niitä ei saa sanoa karjalanpiirakoiksi). Myös koko on määritelty.
Karjalasta kotoisin . Äitini tekee just sellaisia ohuita karjalanpiirakoita. Perunapiirakat myös taittuu. Itse olen myös kokeillut niitä värkätä,vaan en saa niistä niin ”kauniita” 😉
Meitsin mielestäkin oikeiden karjalanpiirakoiden kuuluu olla ohuita…paljon täytettä.
Mie taitan aina sen kärjen ekaks ja sitten aloitan rypyttämisen…ettei se jää teräväksi.
Joulutorttuihin pätee sama jutska….tähtitortun päät leikataan tylpiksi, jotteivat pala.
Onkohan näillä tortuilla ja piirakoilla mitään tekoa Espanjan kanssa ? No…varmaan sen verran, että monella on ne mielessä siellä Espanjan rannoilla…
Kyllä Thelman piirakat ovat ihan syötäviä…lämmitettyinä ja päällä munavoita. Olen testannut…
Kaikesta tuo EU:kin ”direktiivit” laatii…vai karjalaisetko sen sanelevat?
Bueno, ahora que decís que el relleno es arroz con leche … es verdad … no me dí cuenta al principio, pero en la primera foto se ve claramente que es arroz con leche.
Tuisku: Me he liado un poco porque el enlace que pones da error, pero google me ha llevado a http://www.thelmanpullapuoti.fi
Y ya sé donde queda esa panadería finlandesa Thelman. Es facilísimo. Ya antes había probado otros productos finlandeses que no sé porque razones mi hermana siempre traía a casa cuando había estado en Fuengirola. Ahora seré yo quien traiga cosas porque si en esa panadería tienen el pan negro, me lo llevaré también. Es muy sano.
Esta semana iré a buscar mis pastelitos y panes finlandeses. Ya os contaré que tal nos sabe a todos.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.