piikkihän on auki

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat piikkihän on auki

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 30)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mä muistuttaisin kaikkia Espanjaan töihin haluavia mahdollisuudesta jonka pieni, mutta sisukas Suomi tarjoaa.
  Työkkäri kustantaa kolmen kuukauden työttömyyskorvauksen , oli se sitten ansiosidonnainen tai perusturva, kun työnhakija siirtyy Espanjaan hakemaan töitä täkäläisen työkkärin eli Inemin kautta.
  Jos espanjankuume on kova , niin tässä on ainakin jotain tuloa ja mahdollisuus tutustua todellisuuteen ja mahdollisuuksiinsa Espanjassa.

  LINKKI

  Jeremias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.02.2011
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 18

  Näinpä näin.

  Ainoa huono homma on että Suomi vaatii että ensin pitää olla 4 viikkoa työtön työnhakija Suomessa ennenkuin saa lähteä ulkomaille. Kysyin kassalta syytä tähän 3 kertaa, he eivät vastanneet vaan vastaus oli aina ”Sinun täytyy olla ensin 4 viikkoa työttömänä Suomessa”.

  Itselläni tilanne että määräaikainen sopimukseni päättyy syksyllä Suomessa, ensin suunnitellin että pitäisin kuukauden loman niin etten loman jälkeen enää palaisi töihin. Lähtisin loman alkaessa jo Espanjaan ja kun loma+määräaikanen työsuhde loppuu samaan aikaan niin olisi vielä se 3kk aikaa etsiä töitä, eli loman kanssa yhteensä 4kk aikaa putkeen etsiä töitä, ”tuhlaisin” kesälomani työn hakuun espanjassa.
  Mutta sehän ei käy päinsä, vaan ensin pyöritellään peukaloita 4 viikkoa Suomessa tyhjänpanttina työsuhteen päättymisen jälkeen ja maksetaan Suomi-asunnosta vuokraa jne kun senkin ajan voisi käyttää työnhakuun ulkomailla. En ymmärrä tätä logiikkaa lainkaan. Epäselväksi tosin jäi että kun työkkäriin on ilmottautunut niin millä he vahtivat milloin minä lähden ulkomaille? Vai pitääkö työkkäriin viedä jotkin lentoliput tms todisteeksi että lähtee vasta 4 viikon peukaloitten pyörittelyn jälkeen?

  Tässä on monta rautaa tulessa kuten kirjoituksistani varmaan huomaakin. Eli neuvottelun alla nykyisen työnantajan kanssa on että keksisimmekö mitä työtä voisin tehdä etänä ja jatkaa etätyöläisenä elokuusta alkaen, mutta koska tämä ei ole varmaa niin jatkuvasti etsin muitakin paikkoja.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Vaikka Espanja mukaanlukien Andalucia ei enää , ainakaan mun mielestä, ole varsinainen manañamaa kannattaa ottaa huomioon , että aikakäsitys ja erikoisesti Andaluciassa , on täysin erilainen kuin vaikkapa Suomessa.
  Esim. työnhakuprosessi voi kestää kuukausia, samoin sähköposteihin vastaaminen, jos niihin yleensä vastataan, voi kestää kevyesti muutaman viikon.

  LINKKI

  Jeremias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.02.2011
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 18

  Näin olen itsekkin huomannut siellä ollessani. Tästä syystä mielestäni jokainen ylimääräinen päivä työnhakuun olisi kullankallis, sitä ei vain Suomessa tunnuta käsittävän. Että se olisi vain plussaa kaikille jos voisin käyttää kesäloma kuukauteni työnhakuun ja jatkaa siitä suoraan sen 3kk töiden etsimistä.
  Mutta eipä ole sellaiseen varaa että kesälomaksi espanjaan, sitten takaisin Suomeen kuukaudeksi peukaloita pyörittelemään ja suomi-kämpän vuokraa makselemaan ja kuukauden päästä jälleen Espanjaan. Tarkoituksena on kyllä käydä vielä työkkärissä selvittämässä tämä asia perinpohjin että eikö olisi jokaiselle osapuolelle järkevin ratkaisu ettei istuta kuukautta tyhjän panttina Suomessa, jos oikein hyvin käy, niin minähän saatan saada jo kesälomani aikana työpaikan niin ettei työkkärin tarvitsisi maksaa minulle mitään.
  Tiedän kyllä että virastoissa säännöt on säännöt ja se poikkeukset ei onnistu mutta silti haluan käydä paikanpäällä jotta saan vastauksen kysymykseeni MIKSI?

  Byrokratia prkl.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  jeremias kirjoitti:
  ”Epäselväksi tosin jäi että kun työkkäriin on ilmottautunut niin millä he vahtivat milloin minä lähden ulkomaille? ”

  Koska kerran vaikutat toimeliaalta nuoreltamieheltä, oletan että saat tuon neljän viikon aikana ainakin yhden työtarjouksen. Ei siinä sen kummempaa vahtimista tarvita.

  Entisenä suomalaisena veronmaksajana olen iloinen, että siellä systeemit pyörivät edelleen tarkasti. Jokainen systeemin hyväksikäyttäjä syö itseään köyhemmän leipää, koska sosiaalimäärärahat ovat hyvin rajallisia.

  LINKKI

  mehilainen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.10.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 33

  Tuo neljä viikkoa Suomessa oloa ennen ulkomaille lähtöä on siksi, että kaikki paperit saadaan kuntoon. Voinen kokemuksen rintaäänellä sanoa, että se neljä viikkoa tarvitaan ainakin, kun työkkärissä on tehty päätökset, päivärahan maksaja päätetään (onko se Kela vai työttömyyskassa, oletettaen tietenkin, että työtön työnhakija on työttömyyskassan jäsen) ja työtön työnhakija saa kaikki lomakkeet kasaan ja lähetettyä päivärahan maksajalle. Itselläni aikaa noiden asioiden selvittelyyn meni kuusi viikkoa, joista siis kahden aikana jo olin Espanjassa. Vaikka nämä rattaan pyörivät hitaasti täällä auringon maassa, niin voinen todeta, että Suomi oli kohdallani tässä kisassa se hitaampi osapuoli…

  LINKKI

  Jeremias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.02.2011
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 18

  Mutta mitäs jos itse laittaa kaikki paperit valmiiksi kassalle, ja tietää ettei mitään esteitä päivänrahan saannille ole. Tosin kassasta sanoivat myös ”Ensimmäisen hakemuksen liitteineen voi lähettää kassaan kahden viikon kuluttua työttömyyden alkamisesta” tähänkään en saanut selitystä että miksi näin. Eikös se helpottaisi heidänkin hommiaan jos työtön toimittaisi kaikki mahdolliset paperit heti ekana työttömyyspäivänä ja heillä olisi sitten aikaa purkaa niitä rauhassa.
  Mitäs sitten ekat 2 työttömyysviikkoa pitää tehdä. Laittaa ne paperit valmiiksi kuoreen mutta toimittaa vasta 2 viikon kuluttua. Olen ilmeisesti typerä kun en ymmärrä.

  LINKKI

  oleo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.08.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 284

  >Epäselväksi tosin jäi että kun työkkäriin on ilmottautunut niin millä he vahtivat milloin minä >lähden ulkomaille?

  Vahtivat sitä siten, että tarvitset lomakkeen kototyövoimatoimistosta annettavaksi kohdemaan työvoimatoimistoon. Kototyövoimatoimisto lähettää postitse kyseisen paperin viime tingassa sinun Suomen kotiosoitteeseesi, ehkä 4-5 pv ennen, en tiedä tarkalleen, joten sinun on sitä paperia odoteltava kotona ennen matkaan lähtöä.

  > Vai pitääkö työkkäriin viedä jotkin lentoliput tms todisteeksi että lähtee vasta 4 viikon >peukaloitten pyörittelyn jälkeen?

  Ei tartte viedä lentolippuja. Kun palaat takaisin reissulta, koto työvoimatoimistoon pitää viedä sen työvoimatoimiston (jos Fuengirolassa olet ollut töttömyysajan, niin lomakkeen saa Malagasta) lomake jossa olet ne 3 kk tai pienemmän ajan viettänyt.

  Nuo mainitsemasi asiat ei niinkään kuulosta ongelmilta, paitsi se Suomen kämpän vuokran maksaminen yhtäaikaisesti Espnajan asunnon maksamisen kanssa kysiseltä ajalta tuntuu kovalle, mutta ongelma tulee vastaan siinä, kun sitten 3 kk kuluttua ehkä päätät lähteä pois esim. Espanjasta, niin sinulle annetaan aikaa nostaa esim. pankista edellisen kk rahat vain muutamana päivänä seuraavan kuun aikana. Jos et niitä hae tai laita jota kuta ne noutamaan (valtakirjat tms.) puolestasi, pankki ottaa ne itselleen.

  LINKKI

  Jeremias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.02.2011
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 18

  Jos Suomen osoitteesta joku tuttuni noutaa tämän kirjeen mikä työkkäriltä tulee ja lähettää minulle pikana espanjaan? Kai kirjeet tulee perille viikon sisällä?

  Ensi töikseen espanjassa siis on työttömän ilmottautua työkkäriin 7 pv sisällä, hankittava itselleen nie-numero ja avattava espanjalainen tili, työttömyyskorvaustako Suomi ei maksa suomalaiselle tilille jos on espanjassa työn haussa?

  LINKKI

  mehilainen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.10.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 33

  Tuon neljän viikon aikana ulkomaille työnhakuun lähtevälle allekirjoitetaan U2-lomake, jonka kanssa tulee ilmoittautua hakumaan työvoimatoimistoon 7 päivän kuluessa maahan saapumisesta. Eli lomake tulisi olla matkassa jo, kun lentoon lähtee. Minun kohdallani työttömyyskassa kirjoitti tuota todistusta kokonaiset 6 viikkoa, joten ei edes tuo neljän viikon odotteluaika riittänyt kotomaassa minulle, vaikka kaikki paperit oli omasta puolestani selvitetty. Se onkin sitten eri asia, että mitä tuo U2-lomakkeen jälkeenpäin tuleminen aiheutti.. 😉

  Kantsii mennä mahdollisimman pian työvoimatoimistoon selvittämään asiat, minäkin varasin reilusti aikaa ennenkuin työsuhde Suomessa loppui! Tuo Suomenkin paperisota päätöksineen vie oman aikansa… 😉

  Niin Suomen työkkärissä kuin täällä Fuengirolassakin olen saanut osakseni hyvää ja kovin ystävällistä palvelua 🙂

  LINKKI

  oleo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.08.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 284

  Mihin sinä sitä NIEtä tarvitset? Luulisi ettei 3kk työttömyysjaksolle sitä ainakaan tarvita .. sitä paitsi eikö sen saamiseen mene paljon aikaa..(?)

  mehilainen kirjoitti:

  Kantsii mennä mahdollisimman pian työvoimatoimistoon selvittämään asiat,

  Samaa mieltä, jotta saat varmaa ja oikeaa tietoa. Täällä vastaavilta saa lähinnä jotain kokonaiskuvaa että pääsee suunnittelemaan matkaa. Ota huomioon että täällä tieto saattaa olla kuulopuheiden varassa kirjoitettua. Ehdottomasti varmista kaikki työkkäristäsi.

  LINKKI

  mehilainen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.10.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 33

  Minulta Fugen työkkärissä vaativat NIE:n, U2-lomakkeen ja passin. Mietin, että kannattaisiko se NIE pistää aluilleen jo Suomesta käsin, on kuulemma mahdollista? Sain täällä tulkkina työskentelevältä ystävältäni kuulla, että tällä hetkellä NIE:n saamiseen menee parisen kuukautta. Tämäkin tietysti kuulopuhetta. Sain mieheni kanssa NIE:t viikossa, kun maksoimme maukkaat hillot asiointitoimistolle, joilla ilmeisesti joku aivan oma jononsa virastoissa 😉

  LINKKI

  Jeremias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.02.2011
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 18

  Juu tarkoitus on mennä työkkärissä käymään heti kun alkuvuoden kiireet töissä rauhoittuvat, nyt ei mitään mahiksia lähteä työmaalta niin että ehtisi konttorissa pyörähtämään.

  Siksi kyselen täältä nyt kokemuksia.

  Nie-numeroa ajattelin että jos pitää olla espanjalainen tili, eikö tilin avaamista varten vaadita nie?

  LINKKI

  Jeremias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.02.2011
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 18

  Eli siis työkkäriin espanjassa ei voi ilmoittautua ilman NIE:tä. Jos mahdollista pistää vireille nie-numeron haku suomesta käsin niin mielelläni kuulisin lisää asiasta.

  LINKKI

  Jeremias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.02.2011
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 18
  oleo kirjoitti:

  Mihin sinä sitä NIEtä tarvitset? Luulisi ettei 3kk työttömyysjaksolle sitä ainakaan tarvita .. sitä paitsi eikö sen saamiseen mene paljon aikaa..(?)quote]

  Niin siis tarkoituksena ei ole lomailla sitä 3kk vaan tosissaan etsiä töitä ja toivottavasti myös löytää niitä mahdollisimman pian, työskentelyynkin varmaan NIE:n tarvii, vai tarviiko?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 30)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.