Piika Filippiineiltä

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 36)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Jungmanni
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.06.2012
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 28

  Tarvitsetko Filippiiniläistä lastenhoitajaa, vanhustenhoitajaa, kotiapulaista, taikka au-pairia. Jos näin, niin ehkä voin auttaa…

  Olen huomannut, että täällä foorumilla on monia, jotka etsivät aupairia, taikka lasten-, ja kodinhoitajaa. En itseäni siihen hommaan suosittele, vaikka äitini aina tapasi sanoa, että olen hyvä ja kiltti poika. Tiskit oli aina tiskattu ja lattia lakaistu äidin tullessa kotiin töistä.
  Filippiiniläinen vaimoni on kuitenkin ihan toista mieltä, kuin äitini ja meinaa, että parempi on, kun pysyn nykyisessä hommassani, enkä hae kotiapulaisen hommaa. Vaimollani on kuitenkin monia filippiiniläisiä ystävättäriä niin Espanjassa, Euroopassa, Amerikanmaalla, kuin muuallakin ympäri palloa. Ei tosin Suomessa, koska siellä ei ole tullut asuttua.
  Espanjassa on paljon filippiiniläisiä johtuen siitä, että filippiiniläisten on helppoa saada Espanjan kansalaisuus. Filippiinithän oli aikoinaan Espanjan Ahvenanmaa.

  Innokkaille suomalaisille poikamiehille minun jo nyt pitää ilmoittaa, että vaimonvälityksestä en tiedä mitään ja Suomen asioista vielä vähemmän. Olen kuitenkin kuullut, että Suomeen tulleet filippiiniläiset naiset ovat oppineet helpolla ajamaan Valmettia ja monihan jo Filippiineillä oppinut, niin mopolla kuin autollakin ajon. Joten on se sittenTunturimopo tai Lada millä pitää kyläkaupalle huristella niin kummallakin ajo onnistuu. Suomalaisen pullapitkon teko pienellä harjoituksella onnistuu varmasti myös yhtä hyvin kuin anopiltakin. 😉 😉

  Mitään piian välityspalkkiota emme missään tapauksessa halua. Siitä ei ole kysymys. Vaimollani on vaan halu auttaa noita tuttuja nuoria filippiiniläisiä, jotka ovat lähteneet maailmalle piioiksi. Moni filippiiniläistyttöhän aloittaa aupairina siinä kahdenkympin paikkeilla ja lopettaa kolmikymppisenä. Discoissa eivät juuri käy, vaan lähettävät yleensä koko palkkansa kotiin ja sillä sitten kustannetaan sisarusten koulunkäyntiä jne… eli monessa tapauksessa filippiiniläisen aupairin työhönotto on sitä samaa, kuin ulkomaan avustus.
  Mikäli filippiiniläisen piian haku Espanjassa kiinnostaa, niin minuun voi ottaa yhteyttä. Parilla on jopa sairaanhoitajan koulutus. En itse, niin paljon näistä asioista tiedä, mutta kysyn muijalta. Se kyllä tietää… 🙂

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Kysypä muijalta, onko näillä kaikilla halukkailla Espanjan kansalaisuus tai EU:n ulkopuolelta tulevilta vaadittava työlupa.

  LINKKI

  Jungmanni
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.06.2012
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 28

  Niillä muijani tuntemilla filippiinittärillä on EU oleskeluluvat tai kansalaisuus.
  Filippiineiltä siirtolaiseksi lähtö on vaikeata ilman , että paperit on kunnossa. Tosin melkein kaikki filippiiniläiset au-pairit ovat joutuneet maksamaan lisärahaa/ lahjontaa EU maiden lähetystöjen virkailijoille saadakseen EU viisumin. Filippiinit on maa missä corruption on hyvin yleistä.

  Monesti ne filippiiniläiset au-pairit, jotka työskentelevät Espanjassa ovat ensin olleet jossain muussa EU maassa 2 vuoden kontraktilla ja sieltä sitten Espanjaan. Saattaa johtua palkkatasosta, että Espanja ei ole ensimmäinen EU maa mihin halutaan. Monet työskentelevät 3-4 EU maassa ennenkuin kolmikymppisinä joutuvat palaamaan Filippiineille. Tosin monet menevät naimisiin tai muuttavat Atlantin toiselle puolelle esimerkiksi Kanadaan, koska siellä on erikoinen ”Caregiver program” filippiiniläisille, joka antaa täydet emigrantin oikeudet ja kolmen vuoden oleskelun ja työn jälkeen kansalaisuuden. USA: kin muutto on helppoa, koska aina löytyy joku serkku tai täti sieltäkin.

  Filippiiniläisen on helppoa saada Espanjan kansalaisuus. Se vaatii ainoastaan kahden vuoden oleskelun Espanjassa. Se on sama,kuin tietyistä Etelä-Amerikan maista tulevilla. Filippiiniläinen saattaa saada sen ilman oleskeluakin, jos vain pystyy todistamaan, että on Espanjalaisia sukujuuria.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  niin kaikilla filippiineilla ja muilla heidan kanssa samaan ryhmaan kuuluvilla olisi ”nain helppoa” saada kansalaisuus…..

  menit nyt vahan innoissasi vahan vikaan,kahden vuoden laillisen oleskelun jalkeen paasee anomaan kansallisuutta,nama seuraavat kansalaisuudet:

  Solicitud de nacionalidad para nacionales de países iberoamericanos, Andorra, Filipinas, Guinea Ecuatorial y Portugal.

  Ja sita varten vaaditaan seuraavat dokumentit:

  Rellenar la solicitud de adquisición de la nacionalidad española por residencia (pdf, 152 KB). También puedes conseguir este formulario en el Registro Civil que te corresponda por domicilio.

  Tarjeta de Identidad de extranjero/a, Tarjeta de Familiar de ciudadano/a de la Unión Europea o Certificado del Registro Central de extranjeros/as.

  Pasaporte y fotocopia de todas las hojas del mismo.

  Certificado de empadronamiento.

  Certificado de nacimiento debidamente legalizado y traducido por traductor/a jurado.

  Si eres mayor de edad, certificado de antecedentes penales del país de origen debidamente legalizado y traducido por traductor/a jurado.

  Certificado o justificante de medios de vida de que se dispone (informe de vida laboral, nómina, licencia fiscal, contratos de trabajo…).

  Si tienes hijos o hijas menores de edad, sus certificados de nacimiento debidamente legalizados y traducidos por traductor/a jurado.

  Dos testigos, que pueden ser familiares o amigos/as, que acrediten que eres nacional del país que has dicho y que has adoptado las costumbres españolas.
  Si los testigos son españoles tienen que ir provistos de DNI o pasaporte. Si los testigos son extranjeros tienen que tener permiso de residencia.

  La presencia de los testigos no es requerida en todos los Registros Civiles, depende del criterio del Juez o Jueza, por lo que te recomendamos que preguntes sobre este aspecto en el Registro donde vayas a iniciar el expediente cuando acudas para solicitar la cita previa.

  El mismo día que entregues todos los documentos en el Registro Civil acompañado/a ya de los testigos,
  el juez/a te hará la entrevista personal.
  A continuación, el personal del Registro se encargará de enviar tu expediente a la Subdirección General de Nacionalidad y Estado Civil, Dirección General de los Registros y del Notariado, que es el órgano que concede o deniega la nacionalidad.

  En el plazo aproximado de dos años, te comunicarán si te conceden la nacionalidad española y entonces, deberás volver al Registro Civil donde iniciaste el expediente para finalizar el trámite jurando la Constitución.

  Eli minimi aika tahan prosessiin on 4 vuotta.

  Taas jos kansalaisuutta haetaan perhe-suhde perusteella ,(vain vanhemmat ja isovanhemmat) mennaan toiseen prosessiin,jossa oleskeluaika 1 vuosi.

  Nacionalidad española de origen.

  ”para el que haya nacido fuera de España de padre o madre, abuelo o abuela, que originariamente hubieran sido españoles”

  Tama selvennykseksi pelinsaannoista jos joku nyt innostuu ”Piian” hankkimaan Filippiineilta jonka kotirannikolla joku Espanjalainen on kaynyt purjehtimassa.

  Anteeksi,tiedan etta viimeinen kommentti on vahintaankin yhta mauton kuin kutsua kotiapulaista piiaksi.

  LINKKI

  Jungmanni
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.06.2012
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 28

  Olen pahoillani, jos loukkasin tunteitasi kutsumalla koti-apulaista piiaksi. Unohdin olevani tekemisissä suomalaisten kanssa. Suomalaisten kanssa pitää aina tituleerata oikeasti. Suomesta lähdin jo pikkupoikana, muistan kuitenkin, että sukulaisilla oli piikoja – 60 luvulla.
  Kutsunhan itseänikin jungmanniksi vaikka ammatiltani merikapteeni olenkin. Eli mitä sitä nyt maailmalla niin turhan pikkutärkeitä pitää olla. 😉
  Ja jos katsot noita Wikipediassa mainittuja piian päästökirjan merkintöjä mihin piti pistää arvosanat, niin kovat oli vaatimukset.

  Lainasin hiukan Wikipediasta:
  Piika tarkoittaa entisaikaan maataloon tai kartanoon kotiapulaiseksi tai palvelijattareksi palkattua nuorta tyttöä tai naista. Piiat tekivät myös raskaita pelto- ja navettatöitä. Piiaksi lähdettiin tavallisesti noin 15 vuoden iässä. Tavallista oli, että piian työura päättyi avioliittoon ja oman talouden perustamiseen esimerkiksi torpparin, talonpojan tai käsityöläisen kanssa. Yksin elävät piiat saattoivat jatkaa palvelusta koko elämänsä ajan.
  1800–luvun lopulla piian täytyi pitää mukanaan Päästökirja, mikä oli pieni kovakantinen painettu vihko, jossa oli sivuja talonemäntien merkinnöille piian työteliäisyydestä. Tavallinen oli sellainen, missä ensimmäisellä sivulla olivat piian ja työnantajan henkilötiedot, sekä arvosanat 14:stä kohteesta, joita olivat: Terveys, Rehellisyys, Raittius, Ahkeruus, Siveys, Kotona pysyväisyys, Todenpuhuvaisuus, Toimeliaisuus, Taitavuus ulkotöissä, Taitavuus sisätöissä, Kohteliaisuus isäntäväkeä kohtaan, Kohteliaisuus kumppaneitaan kohtaan, Menetys eläinten kanssa, sekä Varovaisuus kalujen kanssa. Arvosanat olivat hyvä (10–9), tyydyttävä (8–7), välttävä (6–5) ja huono (4–1). Toisella sivulla mainittiin: Palkkaedut ovat olleet seuraavat, ja riveillä oli parikymmentä aihetta, joihin työnantaja merkitsi maksetun palkan. Aiheita olivat mm. Ruoka talosta, Rahapalkkaa, Vaatteita, Liinaa, Saappaita, pieksuja, sekä eri elintarvikkeita ja polttopuita. Päästökirja oli siis yhdistetty työtodistus ja palkkakuitti. Se perustui lakiin: Otteita Keisarillisesta palkkaussäännöstä isännille ja palkollisille, annettu Tammik. 30 p:nä 1865.
  Piiat olivat yleisiä suuremmissa maataloissa vielä 1950- ja 1960-luvuilla. Tämän jälkeen yhteiskuntarakenne muuttui merkittävästi, ja piiat samoin kuin rengit vähenivät

  LINKKI

  Jungmanni
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.06.2012
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 28
  Ritacasanueva kirjoitti:

  Tama selvennykseksi pelinsaannoista jos joku nyt innostuu ”Piian” hankkimaan Filippiineilta jonka kotirannikolla joku Espanjalainen on kaynyt purjehtimassa.

  Pienet ovat ”Suomenkielisenpalvelutoimiston” tiedot Espanjan historiasta, kun väittää, että Espanjan ja Filippiinien suhteen tulevan siitä, että joku espanjalainen on siellä käynyt purjehtimassa.

  Filippiinit oli Espanjan hallinnassa ja siirtomaana 333 vuotta eli vuodesta 1565 vuoteen 1898 !

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Näin nykysuomessa. Pientä selvitystä korrektista ja eikorrektista.
  Sallittuja ilmaisuja ovat, sovinisti, fasisti, rasisti. Kiellettyjä, neekeri, homo, rikollinen, hullu, muiden muassa. Näitähän riittää, vähän riippuen siitä kuinka kireällä kenenkin pipo on ja minkäväristen lasien läpi tätä maailmaa katsoo.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  Jungmanni kirjoitti:

  Pienet ovat ”Suomenkielisenpalvelutoimiston” tiedot Espanjan historiasta, kun väittää, että Espanjan ja Filippiinien suhteen tulevan siitä, että joku espanjalainen on siellä käynyt purjehtimassa.

  Juuu… Sarkasmi on vaikea laji. }:)

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  ha llovido bastante…..
  ammattinimikkeet ovat viime vuosina pyritty uudistamaan niin ettei niilla ole ”peyorativista” vaikutusta,
  varsin naisiin kohdistuvissa nimityksissa.

  En ole merikapteeni mutta en aio vaitella kanssasi kumpi meista tietaa enemman Espanjan ja Filippiinejen historiasta,minulla ei myoskaan ole Filippiinilaista ”muijaa” eika ”piikaa”.

  Ammattinimike kertoo mahdollisesta koulutuksesta ja/tai tyokokemuksesta ei ihmisesta,minkamaalaisen kanssa olen avioliitossa tai muuten yhteiselossa ei tee kenestakaan hyvaa tai huonoa….

  Taas se on ihan normaalia etta sinulla on sympatiota vaimosi maata ja maamiehia kohtaan vaikkakin aika viseraalisesti.Eihan siina mitaan pahaa ole.

  ”Más vale encender una vela que maldecir la oscuridad.”

  LINKKI

  Jungmanni
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.06.2012
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 28
  Ritacasanueva kirjoitti:

  ha llovido bastante…..
  ammattinimikkeet ovat viime vuosina pyritty uudistamaan niin ettei niilla ole ”peyorativista” vaikutusta,
  varsin naisiin kohdistuvissa nimityksissa.

  En ole merikapteeni mutta en aio vaitella kanssasi kumpi meista tietaa enemman Espanjan ja Filippiinejen historiasta,minulla ei myoskaan ole Filippiinilaista ”muijaa” eika ”piikaa”.

  Ammattinimike kertoo mahdollisesta koulutuksesta ja/tai tyokokemuksesta ei ihmisesta,minkamaalaisen kanssa olen avioliitossa tai muuten yhteiselossa ei tee kenestakaan hyvaa tai huonoa….

  Taas se on ihan normaalia etta sinulla on sympatiota vaimosi maata ja maamiehia kohtaan vaikkakin aika viseraalisesti.Eihan siina mitaan pahaa ole.

  ”Más vale encender una vela que maldecir la oscuridad.”

  Sinähän nyt hienoja sanoja aloit heittelemään ja vielä lauantai-iltana. 😉 No, otetaan lasillinen punaviiniä ja mietitään.
  Piti ihan muijalta kysyä tuota sanaa peyoratiivinen. Meinasi, että sinä olet vääntänyt Espanjan kielisen sivistys-sanan peyorativ Suomen kielelle sanaksi peyoratiivinen. Silloin minullekkin välähti, että Englannin murteessa on sana pejorativ eli pienempi ja se tulee alkujaan latinasta. Suomennettuna pejorativ voisi varmaan olla sana aliarvostava.
  Sympatio sanalla tarkoitat varmaan sympatiaa (apoyándose) eli myötätuntoa.
  Mutta sitten se sana viseraalinen. Täytyy tunnustaa, että sitä emme tunne. Et kai vaan tarkoita visuaalinen. Kerroppa mikä on viseraalinen. Saattaa olla jopa jotain ihan hyvääkin. Tiedä vaikka tässä nyt saattaa ihan alkaa leveilemään, että suomenkielisestäpalvelutoimistosta tuli viesti, että olen viseraalinen persoonallisuus.
  Lisää vaan latinaa näin lauantai-illan viihteeksi. 🙂

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Kysymys saattoi olla espanjankielen sanasta ”visceral”. (Eri oikeinkirjoitukella löytyy monesta kielestä, katsokoon itsekukin sanakirjastaan).

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  visceral adj.
  1 Se aplica al sentimiento que es muy profundo, intenso e irracional.
  2 Se aplica a la persona que tiende a dejarse llevar por este tipo de sentimientos y a manifestarlos de forma exagerada.

  Peyorativo es el uso del lenguaje con una finalidad negativa para lo que se designa.

  Kyseessa ei ole seuraava…”Sinähän nyt hienoja sanoja aloit heittelemään ja vielä lauantai-iltana.”

  Vaan espanjalaisen sanan ”vaanto” suomeksi ja meilla alkaa lauantai-ilta vahan myohemmin kuin
  ( La, 16/06/2012 – 14:47)
  jolloin taman kirjoitin…..

  Ja kaiken taman tiedan ihan itsekseni… ei tarvinnut edes muijalta kysya….

  LINKKI

  Jungmanni
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.06.2012
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 28
  Ritacasanueva kirjoitti:

  Eli minimi aika tahan prosessiin on 4 vuotta.

  .

  Ei se ole 4 vuotta vaan kaksi. Se ottaa noin 2 – 3 vuotta tulla espanjan kansalaiseksi ja riippuu täysin siitä milloin jättää anomuksen. Nyt ei tämä Espanjan kansalaisuuden hakeminen millään tavalla koske meidän perhettä. Tuli vain mainittua aikaisemmin, että Filippiiniläisillä on mahdollisuus saada Espanjan kansalaisuus kahdessa vuodessa ja jopa ilman, että on koskaan edes käynyt Espanjassa. Tiedän Irlannista erään Filippiiniläisen, joka ei koskaan ole ollut Espanjassa,mutta sai kansalaisuuden, koska esi-isä oli Filippiinien espanjalainen.

  Vaikka Espanja onkin filippiiniläiselle se helpoin maa saada EU kansalaisuus, niin se ei kuitenkaan ole se maa mihin eniten halutaan. Filippiiniläinen ei lähde oleilemaan ulkomaille, vaan töitä tekemään. Heidän siirtolaisuuden motiiveja voisi vaikka verrata niihin suomalaisiin jotka lähtivät Austraalian 70- luvun alussa. Eli töihin ollaan menossa ja kun töihin ollaan menossa liksaa tienaamaan, niin parempiakin maita, kuin Espanja löytyy.

  Tämä Filippiiniläis-siirtolaisuus asia on nyt vähän ulkona tästä aiheesta eli kotiapulaisen hankkimisesta.

  Tässä muuten pieni lainaus erään Espanjalaisen lakimiehen kirjeestä eräälle Amerikan filippiinolle:

  To qualify to apply for EU citizenship as a current American citizen of Filipino ancestry, you would need to establish 2 years of residency
  The Spanish government uses calendar years (Jan-Dec), and during each year, you must spend a minimum of 183 days in Spain.

  Therefore in 2013 and 2014, You could live in the United States from Jan-June and Spain from July – December, then apply for citizenship on Jan 1, 2015.

  Ps. Saanko kohteliaasti kysyä, että oletko mahdollisesti itse suomalainen kotiapulainen, kun tykkäsit pahaa siitä, että minä mainostin filippiiniläisiä kotiapulaisia. Eli pelkäätkö kilpailijoita ?
  ( Toivottavasti huomioit, että käytin sanaa kotiapulainen, enkä piika.) 😉

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  huolissani siita etta menetan kotiapulaisen paikkani.

  Ps. Saanko kohteliaasti kysyä, että oletko mahdollisesti itse suomalainen kotiapulainen, kun tykkäsit pahaa siitä, että minä mainostin filippiiniläisiä kotiapulaisia. Eli pelkäätkö kilpailijoita ?

  Et tainnut loytaa sita oikeata pointtia kirjoituksessani….

  Sina nyt puhut naista kansalaisuus asioista hyvin hepposella pohjalla ja sen suuremmin asiaa tuntematta.

  Taas tuo kirje mihin viittaat on taynna tyhjia sanoja eika yhtaan varteenotettavaa neuvoa.Jos toimit tuon 183 pv saannon mukaan et pysty tayttamaan vaatimuksia etka aikoja.Tuo mainittu ancestry,on taalla laskettu,(aiti-isa,mummo-pappa,)ei siis naita Tio Miguelin jalkelaisia.

  Taas jos olet Espanjalaisen lapsi ja sinut syntyessasi rekisteroitiin Espanjalaiseksi tai vanhempasi hakivat kansalaisuutta omien vanhempiensa peruna ja sinulla on oikeus siihen, on oma prosessinsa jonka voi tehda siella Espanjan edustustossa.

  Kansalaisuus prosesseja on 8 erilaista ja kaikki eri vaatimuksilla ja voit sita hakea vain yhden prosessin kautta.

  Ja itseasiassa Espanjan kansalaisten maara Filippiineilla mitattoman pieni ja luulisin jokaisen Filippiinin jolla oikeus saada ”nain helposti” Espanjan kansalaisuus sita innolla pyytavan kun ei omaa kansalaisuutta meneta ja Espanjan passilla voikin liikkua pitkin ja poikin.

  Kun Filippiinilaisilla on Espanjaan ja koko EU-alueelle viisumipakko……

  Espanjalaiset…

  Sin embargo Francisco Moreno y Jaime Otero cifran, en 2007, en 439.000 personas el “grupo de dominio nativo” de español en Filipinas, que es el 0,5% de una población de 90 millones de habitantes.

  Según datos del INE, hay 2.930 personas de nacionalidad española en Filipinas a 1 de Enero del 2011.

  En el 2005, había al menos 20.492 personas estudiando español en el país, sea en institutos privados o en escuelas públicas, según el Instituto Cervantes.

  Jungmanni,

  Olen pahoillani, jos loukkasin tunteitasi kutsumalla koti-apulaista piiaksi. Unohdin olevani tekemisissä suomalaisten kanssa. Suomalaisten kanssa pitää aina tituleerata oikeasti.

  Ei ole kyseessa tituleeraminen vaan kunnioittava ja arvostava puhetapa.

  Et ole loukannut minun tunteitani vaan nimitellyt epamiellyttavasti piiaksi naista ja kotiapulaista.

  Sinun lahteesi tuosta Espanjalaisesta asianajajasta ei muuten pida paikkaansa vaan kopioit sen netista eika ollut edes hanen vastauksensa vaan,(kaytit ja vaarensit,)olet muuten aika suuri rotta.

  San Diego wrote;
  I was born in the Philippines and am an American Citizen. I’m considering using a non-lucrative residency permit to fulfill the 2 year residency requirement to apply for Spanish (EU) citizenship. Patricia, can you speak to the details of the 2 year requirement? Must I remain continuously in Spain for the entire period, or can that be interrupted with occasional trips back to the US? Are there a specific number of days per year required to fulfill the 2 years before applying for citizenship? Thanx

  Patricia wrote;

  Hello San Diego,

  You will have to spend at least 183 days per year in Spain, that is, not be out of the country longer than 6 months per year.

  Regards,

  San Diego wrote;

  So hopefully I have this correctly understood:

  To qualify to apply for EU citizenship as a current American citizen of Filipino ancestry, I would need to establish 2 years of residency
  The Spanish government uses calendar years (Jan-Dec), and during each year, I must spend a minimum of 183 days in Spain.

  Therefore in 2013 and 2014, I could live in the United States from Jan-June and Spain from July – December, then apply for citizenship on Jan 1, 2015?

  When reviewing citizenship applications, will the Spanish government look negatively on an applicant who has only resided 183 days per year in the country?

  Thanks again Patricia!!

  Patricia wrote;
  Hello San Diego,

  Initially, your calculations seem to be right, however, I cannot confirm if spending only 6 months per year in Spain would have a negative effect before the Spanish authorities at the time of the citizenship application. In any case, it would not be a valid reason to turn down the application based on the current regulations.
  Regards,

  Ja Patricia on……yllatys,yllatys…asianajaja….noooo….Patricia graduated in English Philology at the University of Málaga in the year 1999.

  Etta sillein …tuo teksti kopiosi on prikulleen kopioitu talta sivulta,

  http://belegal.com/forums/showthread.php?1284-Non-Lucrative-Residence-Permit

  http://www.lawbird.com/staff/Patricia.Martin

  Jos olisin nyt epakohtelias niin sanoisin sinulle etta ”vete a por el c……cacho embustero……..

  LINKKI

  Jungmanni
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.06.2012
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 28

  Joko sinä minua nyt alat rotaksi haukkumaan vaikka samaan aikaan valistat, että piika sanan käyttö ei ole kunnioittavaa ja arvostavaa puhetapaa. 😕
  Lainauksessa ei ollut kysymys mistään väärennöksestä vaan siitä,että minä pystyin noin kuudella rivillä tiivistämään ja kertomaan sen mihin sinä käytit puoli sivua joutuessasi lainaamaan koko sivun. Se on sitä, että mennään asian ytimeen eikä käytetä turhaa aikaa kaikkeen muuhun asian vierestä.
  Tämä mainitsemasi nätti isorintainen (asianviereltä , mutta kuvasta päätellen totta 😉 ) Patricia neiti, jonka kykyjä sinä aliarvostelet (peyoratiivaat) työskentelee espanjalaisessa ”Lawbird Legal Services” nimisessä lakifirmassa, joka on erikoistunut näihin siirtolaisuus asioihin. Tietysti voi olla, että sinä meinaat, että tällä espanjalaisella lakifirmalla ei ole niin korkeata pätevyytä, kuin sinun Suomenkieliselläpalvelutoimistolla.
  En sinun alkuperääsi tunne, mutta todennököisesti olet aikuisena ulkomaille muuttanut suomalainen. Ihmetten kuinka aikuisena ulkomaille muuttanut on unohtanut Suomenkielen niin pahoin, että pitää alkaa vääntämään ulkomaalaisia sanoja suomen kielelle kuten käyttämäsi sana peyoratiivinen vaikka Suomen kielestä löytyy sana aliarvostava. Tuskin sitä nyt Espanjan turistipaikoilla Suomen kieltä unohtaa.
  Vaikka itse olen asunut paikkakunnilla missä en suomalaisia ole nähnyt vuosiin ja jo vuosikymmeniä sitten lapsena lähdin matkalle Suomesta, niin ei ole ollut tarvetta levennellä ”huonolla suomella” muille suomalaisille. Saattaa olla, että Suomen kielen taitoni on 60-luvun ja 70 luvun alun Suomea, mutta todennäköisesti ihan ymmärrettävää. Vaikka kansalaisuuskin on vaihtunut, ja Suomessa en ole käynyt vuosiin, niin olen aina pitänyt sitä melkein kunnia-asiana, että Suomen kieltä en unohda. (Eikös ollu komeesti sanottu 😀 )Ulkomaan kieliäkin on tullut opittua pakosta ja vapaaehtoisesti ilman, että niiden käytön osaamisella suomalaisten kanssa keskusteltaessa pitää levennellä.
  Varo myös noita sivistys-sanoja joiden käyttöä harrastat. Esimerkiksi tuo sana sympatio.
  Ystävällisin terveisin Rottasi. 😉

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 36)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.