pientä iltapalaa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini pientä iltapalaa

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Pieni iltapala ehdotus. Ohje: Yksi suomileipomon iso lihis, pari Lidlin saksalaista übernakkia ja yksi enda.

    Tuli oikein nostalgian kyyneleet silmiin kun tämän pikku iltapalan myötä tulivat muinaiset duuniajat ja autokuskin välipalat mieleen.

    LINKKI

    Belvis
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 27.10.2009
    Kirjoituksia: 2
    Vastauksia: 39

    Kattaus on suorastaan runoutta. Näköjään paatuneimmaltakin kotimaan kieltäjältä sielun sysimmistä syövereistä paljastuu riuduttava kaipaus kotimaahan …. Suomeen.

    LINKKI

    Don Bavarontti
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154

    munnoo suanutta kuumoo koeroo espajaks perro caliente con huevo frito … millee lystillä sinä suat paetetun munan endaks`santiago :O … makkara näättäes tuppilihalta ..

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Tsadissa vaan kananmunaa sanotaan endaksi, tai ainakin sanottiin mun ympyröissä. Siitä tämä ilmaisu.
    Kuuma koira eli hodari eli perro caliente lienee kylläkin yleensä vaalea sämpylä jonka sisällä on nakki.
    Tämä mun viritys on yksi kehittyneimmistä välipaloista ikinä ja missään. Voisiko sanoa kaiken kulinarismin helmi ja kruununjalokivi?
    Lihapiirakka nakilla/nakeilla paistetun munan kera. Vielä autenttisempi versio voisi olla se missä nakit on korvattu puolikkaalla sinistä lenkkiä. Mausteita , eli ketsuppia ja sinappia sitten oman maun mukaan.
    Ja lihapiirakka ei saa olla höyryssä veteläksi pilattu a`la lörtsy . Nyt oli onni löytää suomileipomon versio joka oli rasvaa tihkuva , kohtuullisen rapeakuorinen ja täytteeseen oli eksynyt ihan lihaakin.
    Tämä olikin käsityötä eikä teollista jäteruokaa mitä nykyään niin usein ainakin Suomessa saa.
    Eli tässä näyttäytyy globalisaation parhaat puolet, suomalaista käsityötä espanjalaisista aineista, saksassa tehtyjä makkaroita ja aito espanjalainen kananmuna.
    Ja tietysti kokki joka suurella rakkaudella kokosi maukkaan lopputuotteen.
    Pikanttina lisänä Hackmannin aterimet ja lasissa Santa Cristinan kahvia. Ja lautanen sattui olemaan Arabiaa.

    LINKKI

    blues
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1928

    Kyllahan tuo kuullostaa ihan syotavalta. Mulla oli eka joulu yli 30 vuoteen Suomessa ja taytyy myontaa etta kylla siella oli sapuskat aivan super! Joulupoydassa ensin alkuun erilaisia kalatuotteita…16 eri sorttia.

    Sitten ”normaalit” joululaatikot ja kinkku jonka paistoimme puulammitteisessa uunissa… Leipana kotona leivottua saaristolaisleipaa. Jalkiruokia en edes muista.

    Valkoviini uudesta Seelannista ja punainen Riojaa 😉

    Voi luoja kun oli hyvaa ! Pitkaan pitaa espanjalaiskeittion kehittya ennenkuin saavat samanlaiset herkut aikaiseksi.

    Jopa paivan lyhyyskin tuntui upealta. Joulusaunaan lumista polkua pikku pakkasessa…
    Ei haitannut mua pimeys tai kylmyys. Ollut nahtavasti tarpeeksi kauan tropiikissa malariassa taristen.

    Kayppa Santiago kokeilemassa kevattalvella hiihtoa…ma ainakin menen! 🙂

    Eli ollaan me hienosta maasta kotoisin, lottovoitto!

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Onneksi olkoon Blues. Olet löytänyt Suomen parhaita puolia. Aito itse tehty kunnon ruoka on hyvää joka maassa.
    Ikävä puoli on se , että stadissa kerrostalossa asuva työväenluokan edustaja on mahdollisimman kaukana kunnon raaka-aineista ja kunnon puu-uuneista ja monesta muustakin mikä liittyy ”oikeaan ” perinneruuan tekoon.
    Eikä se luminen saunapolkukaan ihan siitä Rööperin porttarin edestä ala.
    Mutta kuten sanottu hyvä perinneruoka on hyvää. Ja onneksi on mullakin ollut tilaisuus syödä sitä.
    En menisi kyllä väheksymään esim. espanjalaista keittiötäkään. Sehän on hyvin moni-ilmeinen. Tulee nyt äkkiä mieleen muutamat kulinaariset hetket , Baskimaassa, Extremadurassa, Galiciassa ja itse asiassa joka puolella Espanjaa.
    Sitä parasta keittiötä ei taida löytää Fugen Paseolta. Vaikka kyllä täällä Andaluciassakin on loistavaa ruokaa. Ihan tossa lähellä Rondan nurkilla on tullut syötyä todella hyviä riistaruokia ja muutakin.
    Hiihdon mä kyllä jätän väliin suosiolla. Se nyt vaan ei ole mun laji.
    Mä nautin aikoinaan talvesta ehkä kiintiön täyteen, Silloin joskus kun talvella oli oikeita pakkasia ja snögeäkin kunnolla , mä sain ihan palkkaakin siitä että tein duunia 35 asteen pakkasessa munat huurteessa.
    Idylli näyttää vaikkapa ikkunan ulko- ja sisäpuolelta ihan erilaiselta.
    Eikä unohdu nekään idylliset hetket kun ensin skrabaat oman autosi ikkunoita ja sudit isommat lumet pois , että pääset duuniin ajamaan dösää joka on seissyt yön pakkasessa ja siellä interiöörissä on 20 astetta pakkasta.
    Jotenkin mulla nappaa toistaiseksi tämä Costan ilmasto paremmin.
    Mutta tuleehan se dementia sieltä joku päivä ja kaikki Suomeen liittyvä negatiivinen pyyhkiytyy pois muistista ja on suoritettava paluumuutto Suomeen kuolemaan.

    LINKKI

    MiMadrid
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.04.2008
    Kirjoituksia: 4
    Vastauksia: 649
    santiago kirjoitti:

    Mausteita , eli ketsuppia ja sinappia sitten oman maun mukaan.

    Muuten kuulostaa oikein hyvältä valomerkin-jälkeen-snagarilla-venttailemassa-skurua/dosää -tyyppiseltä ratkaisulta, mutta missäs on kurkkusalaatti? Sitä ainakin mun Stadin vuosien aikoihin tungettiin joka väliin.

    santiago kirjoitti:

    …lasissa Santa Cristinan kahvia.

    Vielä kun ton kaffen kun vaihdat Juhla Mokkaan ja paat sen pahvimukiin muovilusikan kera niin se olis vienninedistämispalkinnon paikka tuolle aterialle.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.