Perusteet vuokrankorotukselle?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Perusteet vuokrankorotukselle?

Merkitty: 

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Puolitoista vuotta sitten tekemässäni vuokrasopimuksessa vuokranantajalle on jätetty mahdollisuus korottaa vuokraa tietyin perustein, joita en puutteellisella kielitaidollani ymmärrä. Nyt vuokranantaja ilmoitti haluavansa korottaa 650 euron vuokraa 25 eurolla kuukaudessa viitaten siihen, että vuokrat ovat yleisesti nousseet ja että lomavuokrauksella saisi paljon enemmän. Ei oikein tykännyt hyvää, kun sanoin, että vuokraa ei voi verrata lomavuokraukseen eikä myöskään lomavuokraukseen siirtyminen olisi mahdollista vuokrasopimuksen ollessa voimassa. Nyt kiinnostaisi tietää, onko 25 euron korotus tosiaankin paljon vähemmän kuin mihin hänellä olisi oikeus? Kysyin, miten hän on sen laskenut ja sanoi, ettei ole laskenut, koska tarkasti laskien korotus olisi ollut paljon suurempi ja se olisi tullut voimaan jo syyskuussa. Tarkoitus ei ole olla hankala vuokralainen, mutta ei myöskään helppo höynäytettävä…

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Tekstia ei pysty lukemaan.

  1. vuokra-sopimus tyyppi?

  2. Erityisia pykalia ?

  3. Sopimuspaivamaara?

  • Tätä vastausta muokkasi 5 vuotta, 8 kuukautta sitten Ritacasanueva.
  LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Sopimustyyppi: Contrato de arrendamiento de vivienda

  Allekirjoituspäivä: 15.9.2015, vuokrasopimus päivätty 14.10.2015, jolloin vuokrasuhde alkanut

  Teksti mahdollisine näppäilyvirheineen ja ilman tildejä:

  Revision de la renta

  La renta sera revisada anualmente de acuerdo con  la variacion  porcentual experimentada por el Indice General Nacional del Sistema de indices de precios de consumo (IPC), en un periodo de doce meses inmediatamente anteriores de la fecha de cada actualizacion, tomando como mes de referencia para la primera actualizacion  el que corresponda al ultimo indice que estuviera publicado en la fecha de celebracion del contrato, y en las sucesivas, el que corresponda al ultimo aplicado.

  Publicado el indice correspondiente al mes de actualizacion, el arrendedor comunicara al arrendario su voluntad de actualizar la renta conforme a lo establecido legalmente, expresando la cantidad en que se fija la renta revisada, y adjutando certificacion del Instituto Nacional de Estadistica.

  La base sobre la que se efectuara la citada revision sera la renta que se pague el mes inmediatamente anterior a la fecha de revision.

   

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  OK. NOrmaali 3 vuoden vakituinen sopimus .

  Indeksiki korotus voidaan tehda aina kun sopimus tayttaa vuosia, eli ekan olisi voinut tehda 09/16, jota ei ole tehnyt.

  Seuraava 09/17 ja niin edelleen. Se tehdaan (ilmoitetaan vuokralaiselle kirjallisesti) ja se pitaa olla virallisen Indeksi taulukon mukainen. Ei mika tuntuu hyvalta tai jos katuu valinneensa taman sopimustyypin.

  Ja korotus astuu voimaan seuraavassa kuussa.

  09/15-09/16 korotus olisi ollut 1.30€ (tasa 0.2%)

  MUTTA myos siina tapauksessa etta Indeksi on negatiivinen pitaa se alennus tehda samalla tavalla kuin korotus.

  Ala maksa mitaan ilman virallista dokumenttia. Muuten sen korotuksen voi lukea ”keskinaiseksi” sopimukseksi.

  Tama on ainut syy milla sen saa tehda, ei se onko lomamarkkinat hyvat tai huonot tai mikaan muu syy.

  Jos uusit sopimuksen 3 vuoden jalkeen kannattaa katsoa mita allekirjoittaa. Sopimusta ei myoskaan voi vaihtaa muuksi ilman sinun suostumusta.

  LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  Kiitos taas kerran hyvästä vastauksesta! Saapa nähdä, minkälaisen vastauksen saan, kun lupauduin hyväksymään vuokrankorotuksen tästä eteenpäin 1,30 e/kk edellyttäen, että vuokraa tarkistetaan tarvittaessa myös alaspäin… Kyllä on harmi, ettei ihmisillä ole halua pysyä sovitussa. Saa itse tuntea itsensä risariksi, kun ei suostu mihin sattuu… Kirjoitin ”vastatarjoukseni” whatsappiin ja taidanpa tulostaa sen varmuuden vuoksi. Ehkä tämän saa maksaa takaisin 1,5 vuoden kuluttua, kun jää ilman asuntoa ja saa jännätätä saako vuokravakuutensa takaisin vai tuleeko siitä sitten kiistaa. Harmi juttu, jos tämä homma menee hankalaksi, sillä toivoisin voivani pitää tämän asunnon iät ajat…

  LINKKI

  mampu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.05.2007
  Kirjoituksia: 81
  Vastauksia: 263

  No sieltähän tulikin heti lyhyt, hieman tympeä vastaus: palaamme asiaan ensi syyskuussa, jolloin toimimme TARKALLEEN sopimuksen mukaan ja lisäämme vuokraan korotuksen molemmilta vuosilta. No ehkä tämä oli eräänlainen erävoitto. Luulisi ettei yritä heti perään uutta huijausta, vaikka sitten muuten heittäytyisikin hankalaksi. On se vaikeaa olla rikas, kun ei nykyisin meinaa saada mieleistään tuottoa oikein mistään!

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Neuvo; Indeksi korotusta ei voi tehda milta ajalta tahansa vaan silta viimeiselta vuodelta. Han tietaa sen. Ei siis sinulla ole mitaan ”rastia” hanelle.

  Kun sopimuksesi sitten tulee sinne 3 vuoteen 09/18 niin neuvottele asiaa hyvissa ajoin ennen koska hanella on silloin avoin tilaisuus pyytaa siita asunnosta mita haluaa tai saa myos sinut laillisesti pois siita vain ilmoittamalla 1 kk ennen.

   

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 119

  Hyvää päivää Kaikki,
  Me olemme kristittyjä järjestöjä, jotka on muodostettu auttamaan ihmisiä avun tarpeisiin, kuten taloudelliseen apuun. Joten jos olet menossa läpi taloudellisia vaikeuksia tai olet minkäänlaisessa taloussanomassa ja tarvitset varoja oman yrityksen perustamiseen tai tarvitset lainaa aseta velkasi tai maksa laskuja, aloittaa mukava liike tai olet hankala saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen alfredpeterson6977@gmail.com
  sillä Raamattu sanoo: ”Luukkaan 11:10 Jokainen, joka pyytää, saa; joka etsii löytöjä; ja hänelle, joka kolisee, avataan oven. ”Älä siis anna tämän mahdollisuuden ohittaa sinut, koska Jeesus on sama eilen, tänään ja ikuisesti vakavassa mielessä ja Jumala pelkää ihmisiä ottamaan meihin yhteyttä, sähköpostitse.alfredpeterson6977@gmail.com
  Palvelumme sisältävät seuraavat:
  Velkojen konsolidointi
  Toinen kiinnitys
  Yritysluotot
  Henkilökohtaiset lainat
  Kansainväliset lainat
  Laina kaikenlaisille
  Perhelaina
  JNE
  Lainahakemuslomake:
  * Hakijan nimi:
  * Osoite:
  * Kaupunki:
  * Valtio:
  * Maa:
  * Sukupuoli:
  * Siviilisääty:
  * Ikä:
  * Ammatti:
  * Tulonopeus:
  * Puh:
  * Matkapuhelin:
  * Pyydetty määrä:
  * Lainan kesto:
  * Lainan tarkoitus:
  * Oletko hakenut lainaa ennen?
  * Jos kyllä; Yrityksen nimi & sijainti:
  TYÖLLISYYS:
  * Työpaikka:
  * Osoite:
  * Puhelinnumero:

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.