perusruokareseptejä suomalaiseen makuun, espanjan aineksilla

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini perusruokareseptejä suomalaiseen makuun, espanjan aineksilla

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    karo.t
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.07.2009
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 29

    pistin nyt ihan oman topicin aiheesta!

    siis kaikki kokemuksen omaavat kokkailijat, jakakaa reseptipankkinne 🙂 hakusessa nimenomaan reseptit valmistettuna espanjalaisilla aineksilla, jotta voi täällä toteuttaa.. kaikkein mahtavin jos vielä perään saisi liitettyä mistä kyseistä ainesta saa ostettua!

    kiitoksia jo etukäteen ja saludos desde sevilla

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    meilla taalla asuvilla suomalaisillakin taitaa olla aika erilaisia ”makuja”.
    Kannattaisiko sun laittaa myos vahan vinkkia minkalaisista ruoista pidat (keitto,vihannes,padat,kala,liha??) 🙂

    LINKKI

    kojo
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    Espanjalaisista aineksista pystyt ainakin tekemään makaronilaatikkoa. lihapullia, jauhelihakastiketta perunamuusilla, sulatejuustotäytteisiä jauhelihapihvejä, nakkikastiketta, paistettua lohta sekä kinkku- että lohikiusausta. Varsinkin kylmäsavulohesta tulee maukas kiusaus. Miten olisi gratinoitu kukkakaali keittokinkkulisäyksellä ja juustorastetta päälle.Tai kananrintaa currykastikkeessa. Juhlaan viipaleina paistettu porsaan sisäfile viherpippurikastikkeen tai herkkusienikastikkeen kanssa. Tarvikkeet ovat saatavissa jokaisessa elintarvikemyymälässä. Googlaa tarkemmat ohjeet.

    LINKKI

    Pintor
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 23.11.2006
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 484

    Kaikki reseptit ovat aivan niin tuoreita niinkuin sinun avatteresi !

    Tietenkin jos haluaa rakentaa ruoan tuhatvuotta sitten eläneiden Las abuelas con reseptas.
    Eikös silloin voi soveltaa yhdistelemällä ainekset vuodenajan mukaan, silloinhan ne ovat halvimmallaan, joo ja joo, tätä tämä on, niinkuin ennenkin.

    Mielikuvitusta jos on ja vielä on ja hieman kokemusta köökkihommista, silloin esta bueno.

    Kysyjälle, jos osaan espankieltä ja on netti, niin eihän silloin ole hätiä mitiä !, niin ja laita hakuseen espanja.orc;in jutut ruoan osalta. Löytyy muchos. Vale ?

    Pintor = ei seinämaalari mutta senkin voin tehdä kun päätän, koska lopetan sairauslomani !!!

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697
    Pintor kirjoitti:

    Kaikki reseptit ovat aivan niin tuoreita niinkuin sinun avatteresi !

    Taitaa koko Akassa olla jo paivamaara vanhentunut 😉

    LINKKI

    Timothy
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 13.03.2007
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 31

    http://www.carloskokki.com/ Aika kattava arkisto

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    Onhan tuota sapuskaa tullut tehtyä vuosien varella milloin missäkin ja tärkeimmät ainekset (mausteet) kulkee mukana eri reissuilla.
    Uuniruuista pidän erityisesti, mutta niitä on ollut vähemmän tarjolla mun matkoillani, joten sinne paistamisen ja keittämisen puolelle on joutunut tyytymään. Mitään sapuskoita en koskaan mieti etukäteen vaan menen paikalliseen kauppaan ja päätän siellä sitten esim. lihan perusteella että miten sen valmistan syötäväksi ja samalla ostan sitten tarvittavat rehut mitä käytän.

    Mielikuvituksen puute on pahin este ruuanlaitolle vieraassa ympäristössä! 🙂
    Kun aikanaan noilla kala ja mettäreissuilla on tullut paljonkin pyörittyä, niin sen eväänsäkin tottui vääntämään alkeellisissakin olosuhteissa ja osakiitos pitää antaa tuolle äiteelleen joka poikansa aikanaan opetti ruuanlaiton saloille. 🙂

    Joten; mars kauppaan siitä ja katso mitä olet ostoskoriisi kerännyt ja tee sapuska niistä! 🙂

    Liikkuvan keittiön perusvarusteet ovat seuraavia; terävä veitsi, suola, maustepurkki (johon on koonnut mielimausteitaan siinä suhteessa kuin on oman suun mukaista), tulitikut (stendarikin käy), mahdollisesti paistinpannu ja kattila.

    Jos sulla on uuni käytössäsi, niin hyvälaatyinen ”pyrexvuoka” kannella varustettuna helpottaa uuniruokien tekoa; raaka-aineet hiukan kypsymisjärjestyksessä vuokaan ja sopivassa vaiheessa mausteet ja suola sekaan ja ei tartte seistä sen hellan vieressä kokoaikaa.

    LINKKI

    karo.t
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.07.2009
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 29

    kiitokset timothylle mahtavasta linkistä! tuli tarpeeseen… itse kun en sitä mielikuvitusta omaa näin ruoanlaitossa, niin tarkat reseptit on aina kaipuun, etenkin täällä jossa noita aineiden nimiä ei nyt ihan heti mercadonassa osaa yhdistellä suomalaisiin vastineisiin..

    joku kyseli millaisia reseptejä kaipailen, mutta lähinnä ajattelin tämän keskustelun sellaiseksi yleiseksi, mihin kokki kolmoset voi lempiherkkujaan jakaa..

    saludos desde sevilla

    LINKKI

    vanhatyttö
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    karo.t kirjoitti:

    pistin nyt ihan oman topicin aiheesta!

    siis kaikki kokemuksen omaavat kokkailijat, jakakaa reseptipankkinne 🙂 hakusessa nimenomaan reseptit valmistettuna espanjalaisilla aineksilla, jotta voi täällä toteuttaa.. kaikkein mahtavin jos vielä perään saisi liitettyä mistä kyseistä ainesta saa ostettua!

    kiitoksia jo etukäteen ja saludos desde sevilla

    Mitä nuo ”espanjalaiset” aineet on?? Minusta Mercadonan valikoima on ihan kotoinen, ihan samaa ruokaa syodáán joka maassa; lihaa, kalaa, kasviksia, maitotuoteita. Tásmálleen samaa suomi-ruokaa voi mercadonankin valikoimasta valmistaa kuin Suomessa, ainoa, joka puuttuu on jossakin liemessá lilluva liha. Ja on tuoreen lihan lisáksi paljon sellaista, mitá ei suomesta saa, esimerkiksi tuore kala ja áyriáiset. Kohtuulliseen hintaan. Siitá vain kokeilemaan. Ja liha muuten kypsyy paljon nopeammin kuin suomalainen, on mureampaa.

    Ja pakastealtaasta löytyy kalapuikkoja ja kananuggetteja, ranskalaisia perunoita, erilaisia vihannessekoituksia. On lihaliemiá, kalaliemiá ja kanaliemiä nin kuutioina kuin nestemáisenákin. Ihan kaikkea löytyy. Ja jos ei Mercadonan valikoima miellytá niin on muitakin isoja marketteja ja lisáksi pieniá erikoiskauppoja; vihannes, liha, kala, leipomo…ihan joka láhtöön. Ja tavara on hyválaatuista ja tuoretta.

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    Joskus on tullut noita sapuskoita väännettyä kamera kourassa ja niitä on esitetty tuolla:
    http://espanja.org/node/7364
    Joten käytä mielikuvitustasi ja sovella omat reseptisi.

    LINKKI

    karo.t
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.07.2009
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 29

    espanjalaisilla aineilla tarkoitan kaikkea täkäläistä, esimerkiksi leivinjauheen vastinetta (tiedetään baking bowder), perunajauhoa jota vieläkin metsästän, sen sellaisia… aivan vastaavia täällä ei mikään ole, ei edes vehnäjauho.. sen huomaa jo sen maussa (en sitten puhu niist erikoisjauhoista vaan perus harina de trigosta).

    espanjalaisilla on kuitenkin monia asioita mitä meillä ei ole Suomessa, kuten kaikki lentejakset sekä juuri äyriäiset yms. merenelävät.. niitä olisi kiva tehdä, mutta esim reseptikirjat joita kirjastosta olen kotiin tuonut, sisältävät sellaisia tuotteita ja valmistusmenetelmiä, että ittelläni menee yli… toisaalta taas kaipailen suomalaisia reseptejä käännettynä espanjan tuotteisiin, itse kun en ainakaan aineksia kaupasta hevin löydä, jos jotain suomalaista alan tekemään…

    LINKKI

    vanhatyttö
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748
    karo.t kirjoitti:

    espanjalaisilla aineilla tarkoitan kaikkea täkäläistä, esimerkiksi leivinjauheen vastinetta (tiedetään baking bowder), perunajauhoa jota vieläkin metsästän, sen sellaisia… aivan vastaavia täällä ei mikään ole, ei edes vehnäjauho.. sen huomaa jo sen maussa (en sitten puhu niist erikoisjauhoista vaan perus harina de trigosta).

    espanjalaisilla on kuitenkin monia asioita mitä meillä ei ole Suomessa, kuten kaikki lentejakset sekä juuri äyriäiset yms. merenelävät.. niitä olisi kiva tehdä, mutta esim reseptikirjat joita kirjastosta olen kotiin tuonut, sisältävät sellaisia tuotteita ja valmistusmenetelmiä, että ittelläni menee yli… toisaalta taas kaipailen suomalaisia reseptejä käännettynä espanjan tuotteisiin, itse kun en ainakaan aineksia kaupasta hevin löydä, jos jotain suomalaista alan tekemään…

    Perunajauhon sijasta voit káyttäá maissijauhoa, maizenaa. Se saostaa ihan yhtá hyvin. Ja sinulla on varmaan tarkka makuaisti, ja minulla ei, minusta nimittáin ihan tavallinen harina de trigo on kelvollista vehnájauhoa ja maistuu vehnájauholta pullassa. Sitá pitäá laittaa hieman enemmän kuin suomalaista, mutta tosi hyvá pulla siitá tulee.
    lentejaksista tulee linssikeitto. Se vastaa aika lailla hernekeittoa ja voi keittáá ihan samalla tavalla. Suomalaisista keittokirjoista, netissá, se löytyy linssikeiton nimellá.

    Simpukoita, pieniá ja isoja on tosi helppo valmistaa. Ensin tutkitaan onko ne eláviä ja heitetáán kuolleet pois. sitten ne pestáán hyvin ja sitten ne voi heittäá öljyyn paistinpannulle, káánnellá ja odottaa, ettá kuoret aukee. Ja voi laittaa vaikkapa valkosipulin kynsiá mausteeksi ja lorauksen valkoviiniá. Kypsyvát parissa minuutissa.
    pikkumustekalat putsataan eli vedetäán röseet pois mahasta, ja semmonen ”lasiputki”. Sitten vaan pannulle öljyyn muutamaksi minuutiksi. Ne voi myös leivittáá vehnájauhoilla.
    Katkaravut on valmiiksi kypsiä jos ne on punaisia, harmaat kypsyvát pannulla muutamassa hetkessá tai vaikka grillissá.

    ötökoita on helppo laittaa ja aina onnistuu, jos ei kypsenná liian kauan.

    Kokeile ja nauti!

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia: 232
    Vastauksia: 2467

    Taitaa karo.t:ä todellakin vaivata tuo mielikuvituksen puute joten hyvää kokkia ei hänestä saa tekemälläkään. Ja tainnu se äiteekin aikanaan pitäny poikansa pois keittiöstä kun noin uusavuton on tullut. 🙂
    Niinkuin aiemmin jo sanoin, niin menee sinne paikalliseen markettiin ja aloittaa kierroksensa sieltä liha/kala osastolta ja sen jälkeen menee rehupuolelle ja pistää koriinsa ne mieleisensä rehut ja poistuu kassalle ja kotona vääntää ne eväänsä sitten näistä aineksista. Erittäin yksinkertaista ja helppoa ja keittokirjaa ei tarvita.

    LINKKI

    johanmarc
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 24.04.2007
    Kirjoituksia: 88
    Vastauksia: 335

    Perunajauhoja löysin aasialaisesta marketista ja marjakeitot ja kiisselit syntyy helpommin kuin maissijauhosta;).

    LINKKI

    karo.t
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.07.2009
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 29

    otan tämän henkilökohtaisena loukkauksena… että kiitoksia vaan. a) et tiedä mitään omista kokkausasioistani… minulla sattuu olemaan suuri rakkaus keittiötä kohtaan ja suomessa Tampereen Ammattikorkeassa hotelli- ja ravintola-alalla paikka, kokiksi kun haaveilin ennen välivuottani täällä Espanjassa.. että KIITOKSIA vaan jos sinne palaankin opiskelemaan, nytpä ainakin tiedän että se on turhaa, eihän minusta voi tulla kokkia kun näin tuomitset.. b) olen naispuolinen ja oih kyllä, arvostelemasi äitini on minua opettanut kaikki lapsuusvuodet, mutta tiedätkös että äitini on suomalainen ja tekee suomalaisia ruokia suomalaisista, suomen kielisistä aineksista…

    kiitoksia katkarapuvinkistä, juuri eilen pohdin kummat niistä ovat kypsiä ja kummat eivät (kun kahta väriä pakastealtaasta löytyi)… vehnäjauhossa eron maistoin vain kun oli jauhomuodossa, olisko ollut pilaantunutta jo kaupasta tullessa?

    kiitos ja kumarrus, henk. koht. solvauksien vuoksi jätän tämän keskustelun, jossa vain yritin aloittaa mielenkiintoisen topicin, missä kauemmin täällä asuneet voisi reseptejään jakaa…

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.