Perhe löydettiin ammuttuna loma-asunnosta Espanjan Aurinkorannikolta

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Perhe löydettiin ammuttuna loma-asunnosta Espanjan Aurinkorannikolta

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  kimmo72
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.02.2013
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 0
  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ykkösen uutiset kertoo seuraavaa. Pariskunnan vaimo oli discapasitado eli vammainen , tyttärellä oli Downin syndrooma. Isä lienee ampunut naiset ja sitten itsensä.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Kun Espanjassa puhutaan ”Violencia de Género” niin mista oikein puhutaan?

  Fuengirola.fi kertoo sivullaan parisuhdevakivallasta ja aiheesta tehdysta sosiaalisesta tyosta Fuengirolan Kaupungintalon toimesta.

  http://fuengirola.fi/?q=uutiset/132-parisuhdev%C3%A4kivaltatapausta-fuengirolassa

  ”Violencia de Génerolla” ei tarkoiteta parisuhdevakivaltaa vaan sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa.

  Tarkeaa kertoa asioista oikeilla nimilla varsinkin kun suuri osa vakivaltaa kokevista naisista ovat ulkomaalaisia joiden lahtomaissa asiat ovat lainsaadannollisesti, kulttuurellisesti ym. ”sallittua”.

  Myos tarkeaa on kertoa ulkomaalaisryhmille, tassa tapauksessa suomalaisille/suomenkielisille maan lainsaadannosta asian suhteen ja miten toimia naissa tilanteissa.

  Yhta tarkeaa on liittaa asiasta kertoviin uutisiin puhelinnumero 016 johon apua tai informaatiota kaipaavat voivat soittaa ilman etta siita jaa ”jalkea” esim. puhelinlaskuun. Apua loytyy useilla eri kielilla.

  Vuoden 2011 raportti;

  http://www.ine.es/prensa/np780.pdf

  Violencia doméstica

  Se entiende por Violencia Doméstica todo acto de violencia física o psicológica ejercido tanto
  por un hombre como por una mujer, sobre cualquiera de las personas enumeradas en el
  artículo 173.2 del Código Penal (descendientes, ascendientes, cónyuges, hermanos, etc.)

  Kotivakivalta taas tarkoittaa kotipiirissa tapahtuvaa vakivaltaa joissa tekija voi olla jonpikumpi puolisoista ja jonka kohteena voi olla puolisot, vanhemmat , lapset, veljet, sisaret ym.

  Myos Suomalaiset naiset ovat tai voivat olla ”Violencia de Géneron” eli naiseen kohdistuvan vakivallan uhreja Espanjassa.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Tässä tapauksessa väkivallan tyypin määrittämisellä ei ole minun mielestäni merkitystä. Espanjassa kuten kaikissa muissakin maissa on perheväkivaltaa, parisuhdeväkivaltaa ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Lapsiakin pahoinpidellään ja tapetaan milloin mistäkin syystä ja jopa kostoksi toista vanhempaa kohtaan, kuten Bretónin tapauksen motiiviksi arvellaan.

  Mijaksen ampumistapaus on pohjattoman surullinen juttu ja samanlaisia tapauksia on ollut muitakin tämänkin vuoden aikana. Ihmiset ovat ajatuneet niin kurjaan taloudelliseen tilanteeseen, että mitään ulospääsyä ei ole ollut näköpiirissä ja ainoa keino on ollut kuolla pois. Ja surmata myös ne, joiden hyvinvoinnista on ollut vastuussa, kuten tässäkin tapauksessa. Nämä naiset olivat miehen huollettavia ja täysin miehen varassa ja jos mies olisi ampunut vain itsensä, olisivat vammainen vaimo ja tytär joutuneet kadulle. Ja sitä mies ei heille halunnut. Tämä on kauhena surullista, talouden edut ajavat aina ihmisten elámán edelle.

  Tämäkin Diario Surin uutinen kertoo siitá, mikä on tilanne tänään Malagassa ja koko Espanjassa. Pahoin pelkään, että lama saa lisáá uhreja, rahan alttarilla:

  MÁLAGA
  Los Ángeles de la Noche lanzan un SOS para construir el mayor comedor social de Málaga http://www.diariosur.es/20130629/local/malaga/angeles-noche-lanzan-para-201306290051.html

  LINKKI

  diablita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Olen spp:n kanssa samaa mieltä siitä, että tarkkuuteen on syytä, mutta joskus turhantarkkuuskin vie harhaan…

  Ymmártáákseni Suomessa puhutaan ”parisuhdevákivallasta” ja ”perhevákivallasta”, ja karkeasti ottaen ne vastaavat Espanjan ”Violencia de género”- ja ”Violencia doméstico”- kásitteitá riittáván hyvin. Vaikka ”violencia de género” kattaa Espanjassa ainoastaan naiseen kohdistuvan vákivallan, niin tekijá on tai on ollut jonkin asteisessa parisuhteessa naiseen. Suomessa taas ”parisuhdevákivalta” voi olla myós naisen teko miestá kohtaan, vaikka valtaosa uhreista onkin naisia (90%).

  Miten lie Espanjassa luokitellaan esim. lesboparien (tai homoparien) válinen vákivalta…. Siiná saa sitten miettiá tarkkuutta.

  Tárkeintá, kuten spp sanoikin, on levittáá tietoa siitá, mistá apua voi tarvittaessa etsiá ja saada.

  Ja vanhantytón kanssa olen tásmálleen samaa mieltá: tássá tapauksessa ei tragedia ole lakitermeissá, vaan itse tapahtumassa. Lakimies en ole, mutta kenties támá epátoivoinen – ja omalla surullisella logiikallaan ”hyvá” teko – ei válttámáttá kuulunut sen enempáá parisuhde- kuin perhevákivallankaan piiriin siten kuin se yleensá ymmárretáán. Ainakaan náin inhimillisesti ajatellen….

  LINKKI

  BeeKeeper
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.01.2011
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 169
  diablita kirjoitti:

  Miten lie Espanjassa luokitellaan esim. lesboparien (tai homoparien) válinen vákivalta…. Siiná saa sitten miettiá tarkkuutta.

  …mutta tata nykypaivan sallivuutta ja suvaitsemispakkoa hieman huvittuneena pohdin maanantaina. Kulkiessani CDG:n lentokentalla metallinpaljastimen lapi alkoi punainen valo vilkkua ja halyytysaani kuulua. Paikalla oli miespuolinen virkailija, joka kutsui paikalle naisen tunnustelemaan vartaloni. Mita merkitysta enaa on maarayksella, etta naisen tarkastaa nainen ja miehen mies? :O

  LINKKI

  Eikka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 43
  diablita kirjoitti:

  Suomessa taas ”parisuhdevákivalta” voi olla myós naisen teko miestá kohtaan, vaikka valtaosa uhreista onkin naisia (90%).

  Tämä on hyvin vanhahtava näkemys, joka perustuu tabuun siitä ettei nainen voi olla väkivaltainen. Nykyään tutkijat ovat hyvin pitkälti sitä mieltä, että parisuhdeväkivallassa naisten ja miesten osuus on hyvin lähellä toisiansa. Törkeässä parisuhdeväkivallassa naiset ovat tilastojen mukaan useammin tekijöinä kuin uhreina.

  LINKKI

  diablita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Totta puhut, Eikka; Väestöliiton tilasto vuodelta 2005, eli sen verran vanhahtava. Uudempia tilastoja en tullut kaivaneeksi, joten en tiedä miten paljon luvut ovat muuttuneet.
  http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/tietoa_parisuhteesta/parisuhdevakivalta/vakivallan-yleisyys/

  Luku ei siis ollut oma mielipiteeni, ei edes ajatukseni asiasta. Siksi onkin váhán kummallista, ettá Espanjassa ”violencia de género” on nimenomaan NAISIIN parisuhteessa kohdistuva väkivalta…

  Kommenttini pääpointti oli kuitenkin se, ettá termejá ”parisuhdevákivalta” ja ”perhevákivalta” voinee yleisessá keskustelussa káyttáá termien ”violencia de género” ja ”violencia dómestica” vastineina, vaikka Suomessa parisuhdevákivallan uhrina voi olla seká mies ettá nainen. Tietysti jos asian kannalta on tarpeen ja tila riittää, voi aina selittää tarkemmin mitá mikákin termi sisálláán pitáá – ihan jo vaikka eri maiden tilastojen vertailemisen avuksi.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tässä on taas yksi aihe lisää mikä on muodissa tällä hetkellä. Ainakin Suomessa tälläkin teemalla moni tyhjäntoimittaja ja poiittinen luuseri järjestää itselleen yhteiskunnan kannalta tarpeettoman suojatyöpaikan.
  Ja kun tämä aihe on kaluttu loppuun ”autettavia” ryhmiä riittää. Riittävätkö yhteiskunnan , tahtoo sanoa veronmaksajien rahat?
  Väkivalta on väkivaltaa, sitä on aina ollut ja on aina oleva. Turha nostaa yhtä ryhmää muiden ohi.

  LINKKI

  BeeKeeper
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.01.2011
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 169

  se tiene razón.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tässä on kouluesimerkki siitä miten nostamalla joku itseasiassa pieni ongelma ajattelukyvyttömän rahvaan tietoisuuteen voidaan unohtaa oikeat ongelmat. Tulee nyt heti mieleen , jos vaikka pysyttäisiin Espanjan päässä, muutama totaalisesti eri luokkaa edustava ongelma . Ja nimenomaan naisiin kohdentuva. Prostituutio , siihen liittyvä äärimmäinen väkivalta, ihmiskauppa , kiristys ja orjuuttaminen koskee satoja tuhansia naisia Espanjassa. Musta silmä kotona ei ole mitään tähän kuvioon verrattuna. Eläviä esimerkkejä , jos sattuu kulkemaan silmät auki , näkee jokaisella poligonolla , pitkin tienvarsia , rajanylityspaikoilla , missä vaan.
  Siis jos nyt yleensä liikkuu ja on kykenevä tekemään huomioita elävästä elämästä.
  Toinen , vielä useampia , itse asiassa tämän päivän Espanjassa miljoonia naisia koskeva väkivallan muoto on yhteiskunnan , siis vallanpitäjien harjoittama rakenteellinen väkivalta. Miljoonat ihmiset lapsineen ovat ilman toimeentuloa ja perusturvaa.
  Tästä aiheesta joutuisi kirjoittamaan enemmänkin jos siihen ryhtyisi. Ne ketkä tietävät , tietävät ja ne jotka eivät , eivät ikinä tule siitä ilmeisesti mitään ymmärtämäänkään.

  LINKKI

  Abso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.07.2012
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 542

  Naapurin vuokralaiset, miespari, riitelivät varsin verisesti.

  Tapahtumaa ei sen kummemmin määritelty. Tuomion mukaan kyse oli murhasta ja törkeästä ryöstöstöstä koska nuorempi herroista lähti pakoon vanhemman autolla. Virkavalta sai kiinni toisella puolella maata ja elinkautinenhan siitä tuli.

  HMM, parisuhdeväkivaltaa. Olen valaistunut!

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  ja mihin ne perustuvat ja mita esim. talla ”Violencia de Género” lailla ajetaan takaa?

  Violencia de Género laki valmisteltiin johtuen naisten ja miesten valisesta ei-tasa-arvosta Espanjasta.

  Siksi on tarkeaa etta vaikka nyt tassa tapauksessa kun asiaa verrataan Suomen vastaaviin lakeihin, termeihin ja vastaaviin ymmarretaan mista asiassa on todella kysymyksessa Espanjassa.

  Tasa-arvoisuus saavutetaan naisten ja miesten valilla kun kumpikaan ei lyo toista, ei lyomalla ja tappamalla yhta paljon.

  Kun ei-tasa-arvoisuus on niinkin huomattava kulttuurellisesti, poliittisesti ja yhteiskunnallisesti on lainsaataja mennyt heikomman puolella.

  Tasta johtuu tama ”Violencia De Género” nimi jossa suojellaan sukupuoleen johtuvasta (nainen) pahoinpitelysta.

  Violencia Domesticalla taas tarkoitetaan perhevakivaltaa jossa kuka tahansa voi olla perheenjasenen pahoinpideltava. Se ei siis tarkoita pariskunnan ”tappelua” ja tama olisi ihan mielenkiintoinen asia kaikkien ymmartaa.

  27 naista tapettu vuoden eka kuukausien aikana 1.1.-18.6.2013 ei ole mikaan leikkiasia ja kun tama asia koskee meita kaikkia tassa maassa asuvia (tapetuista 20 espanjalaista (74,1%) ja 7 ulkolaista naista (25,9%)huomattava neljasosa.Ja vuoden loppuun on pitkáaika.

  Myos Suomalainen nainen voi myos joutua pahoinpidellyksi Espanjassa.

  SIKSI ON TARKEAA (NAET TAMAN USEASTI TVSSA) ETTA KUN PUHUTAAN NAISEEN KOHDISTUVASTA VAKIVALLASTA TULEE UUTISEEN LIITTAA PALVELUPUHELIMEN NUMERO 016.

  Kyseessa on hyvin vakava asia jota ulkopuolelta voi olla vaikea ymmartaa ja antaa apua.

  Tutustukaa asia psykologiseen puoleen.

  http://www.palomagascon.com/articulo.php?idarticulo=17

  http://www.nodo50.org/mujeresred/violencia-am.html

  Naisen Tukholma Syndrooma;

  http://counsellingresource.com/lib/therapy/self-help/stockholm/

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.