Patikoimaan.

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Harrastukset Patikoimaan.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Leena G
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.11.2007
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 65

  Tietääkö kukaan Torremolinos-Monte Palomas-Alhaudin de la Torre patikka reitin aloitus paikan kohtaloa moottoritie A7 alituksen jälkeen?
  Helmikuussa 2009 kaupungista tullessa mäntyjen lähteiden ja oliivi puiden vierestä,alikulkutunnelin jälkeen oli tietöitä sekä maansiirtoa ja näytti siltä kuin olisi tehty littymää tai jotain vastaavaa.Harmi jos siitä ei pääse enää sille reitille kävelten keskustasta.
  Toinen kysymys littyy yhteisiin patikkaretkiin.Mikä aika ja minä päivinä niitä on sekä mistä alkavat jotta voisimme tulla mukaan.Olemme lomalla aurinkorannikolla maaliskuussa.Kiitos etukäteen ja terveiset tosi lumisesta ja pakkasen värjöttämästä Turusta.

  LINKKI

  Marica
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.01.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Huomasin saman viime toukokuussa, silloin kyllä moottoritien alta vielä pääsi mutta aika hankalaa oli, ja tietyömaata pitkin piti kulkea. Polun loppu/alku oli louhittu pois. Olen itsekin menossa maaliskuussa Torremolinoksen laitamille ja saatan käydä katsomassa mikä tilanne reitin alun suhteen on. Patikoimaan vuorille lähden varmasti, jos en tuolle nimenomaiselle reitille niin sitten Mijaksen suuntaan. Patikointiseura kelpaisi minullekin, yksin on joskus vähän orpo olo (nimim. kerran Monte Mijaksella sateessa ja sumussa eksynyt).

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Hankala kysymys vastattavaksi kirjoittamalla.

  Olen kyllä kävellyt kokolailla saman reitin. Niitä polkuja on usein sikinsokin metsästäjien tekemänä, joten valinta on vähän summittaista. Meri näkyy ja kanjonien suunnat ovat selvät, niin kyllä reitti löytyy.

  Ehkäpä paras neuvo on Googlen kartat ja siitä valinta sateliittikuvat. Jokìkinen polku saadaan näkymään, koska tarkennus tällä alueella on huipputarkka. Piirtotyökalun avulla voit pikku näpertelyllä tehdä itsellesi mainion reittikartan. Esim näin:

  http://maps.google.fi/maps/ms?hl=fi&ie=UTF8&msa=0&msid=109287903671554886205.000444d82d1e820a35e28&ll=36.618077,-4.542074&spn=0.034307,0.07699&z=14

  Hyvää matkaa!

  LINKKI

  Marica
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.01.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Koskahan lie Googlen satelliittikuva otettu? Siinä näytti tuo ko. kohta olevan vielä ennallaan ennen maanmyllerystä. Mutta kyllähän siitä toisaalta näkee, mistä voi tuon kohdan ohittaa. Polut näkyvät aivan tarkasti. Hauska nimi muuten tuo Muovijoen reitti 🙂

  LINKKI

  Leena G
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.11.2007
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 65

  Kiitos paljon vastauksista ja toivotuksista.Käymme katsomassa löydämmekö polun lähtöpisteen Torremolinoksen pääsä.Kerron palattuamme orkissa miten kävi.

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Leena G, onhan sulla Pentti Korpelan kirja Aurinkorannikon patikkareiteistä? Kysymyksesi viittaa varmaan kirjan kirjoittamisen jälkeen olleisiin tietöihin, mutta jos et tunne kirjaa niin se kannattaa hankkia.

  Olen käynyt muutamaa reittiä katsomassa ja ne on kirjassa kivasti ja selkeästi kuvattu ja ainakin omalle tahdilleni ajat ja kommentit siitä onko reitti helppo, kohtuullinen tai vaativa tuntuvat pitävän hyvin paikkansa.

  Lähes kaikki 37 reittiä on mahdollista kävellä lähtien paikoista, joille pääsee julkisilla kulkuneuvoilla, vaikka tietysti kauemmaksi láhtiessä (Gibraltar, Casares, Pizarra…) autosta on apua. Torren, Arroyon ja Mijasin seudulta on useita hienoja reittejä.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746
  Marica kirjoitti:

  Koskahan lie Googlen satelliittikuva otettu? Siinä näytti tuo ko. kohta olevan vielä ennallaan ennen maanmyllerystä. Mutta kyllähän siitä toisaalta näkee, mistä voi tuon kohdan ohittaa. Polut näkyvät aivan tarkasti. Hauska nimi muuten tuo Muovijoen reitti 🙂

  Me Benalmadenan sauvakävelijät olemme antaneet joen uomalle ko nimen. Se johtuu siitä, että joki saa alkunsa louhokselta, jossa toimii betoniasema. Täkäläiseen tapaan kaikki heitetään luontoon, niin myös vanhat muoviset sementtisäkit, jotka autojen ja myllyjen pesuvesien myötä ovat joen uoman ”muovanneet”. Pikku puutkin ovat juuriltaan muovitettu vanhoilla säkinriekaleilla.

  Siis muovijoki.

  No se pohja on mukava kävellä, kun betoniliejua väistelee. Reittiä myöten pääsees näköalapaikalle 600 m:n korkeuteen, jossa komea susipatsas majailee. Kanjonin takaa lähtee jatkopolku kohti LLanos de pajaritos ylätasankoa (lentokentälle päin), josta koukaten 3 km:n jäkeen pääsee Alhaurin Torreen, tai Torremolinokseen oikealle koukaten.

  LINKKI

  Leena G
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.11.2007
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 65

  Epähuomiossa jäi kirjoittamatta että minulla on se Pentti Korpelan kirja ja kävin yksin Mijaksen reitin ohjeiden mukaa ja kysymäni Alhaudin torren reittiä osan matkaa,mutta halusin jättää sen mieheni kanssa kävelemiseen kaupunkiin saakka.Mielestäni kirjassa tosi selkeät ja tarkat ojeet.Kiva retti myös ”Muovijoki” näköjään.Kiitos tiedoista.Olen lukenut myös aiemmat orkin patikka kirjoitukset ja Google Earth on ahkerassa käytössä ja reitit sekä kaikki muutkin näkyvät tosi hyvin siinä.Terveisin patikoimaan odottava.

  LINKKI

  reissu-lassi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.12.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 120

  Netistä löytyy myös suomenkielellä hyvä opas Espanjan kävelyreiteille. Topwalks-sivusto esittelee 240 reittiä eri puolilta Espanjaa. Reittiselostukset ovat hyvin yksityiskohtaiset ja jokaiseen reittikuvaukseen kuuluu kartta, korkeusprofiili, diaesitys, ajo-ohjeet, GPS-välipisteet ja runsaasti kuvia. Kustakin alueesta on esillä myös tiekartta.
  Reitit on myös luokiteltu kuljettavuuden ja kuormituksen mukaan.
  Oman kokemukseni pohjalta rohkenen suositella Topwalksin reittejä. Niistä on mitä ilmeisimmin karsittu vaarallisimmat reitit, ja runsaasta valikoimasta löytyy mukavia polkuja kaiken tasoisille patikoijille.
  Lisäksi Topwalks esittelee kuvasarjoin 1500 kukka- ja kasvilajia. Kukat on luokiteltu värin ja heimon mukaan. Tukena on myös aakkosellinen listä kasvilajeista tieteellisin nimin.
  Sivustosta löytyy kuvat myös Espanjan yleisimmistä perhoslajeista, eli Topwalks on melkoinen opas Espanjan upeaan luontoon.

  Andalusian reitit ja vuodenajat

  Itse pidän eniten Pohjois-Espanjan maisemista (Aragon, Kantabria, Asturias), mutta suomalaisia taitaa liikkua edelleen eniten Andalusiassa.
  Tähän aikaan vuodesta Andalusian puistoista Cabo de Gata-Nijar (Almeria) on parhaimmillaan. Siellä paras sesonki on marras-helmikuussa. Grazaleman puisto (Cadiz) on hienoimmillaan maalis-toukokuussa. Sierra Nevadassa (Granada) hyvä sesonki on selvästi pidempi: huhti-toukokuussa voi alkaa patikoida alarinteillä, ja ylimmät huiput kuten Mulhacen paljastuvat lumesta kesäkuusa. Sierra Nevadan runsaasta reittivalikoimasta löytyy kivoja reittejä lokakuun ruska-aikaan asti.
  Granadan pohjoisosan puistot Castril, Baza ja Huetor sekä Sierras de Cazorla, Segura y las Villasin luonnonpuisto (Jaen) ovat vehreimmillään touko-kesäkuussa.

  Reitit pohjoisessa

  Aragonissa ilmasto on ankarampi, koska Pyreneiden hiemoimmat reitit ovat niin kaukana merestä. Toisaalta sesonki on syksyllä yllättävän pitkä. Pyreneillä viihtyy toukokuulta marraskuun alkuun.
  Kantabria ja Asturias tarjoavat valtavasti vaihtelevia reittejä aivan upeissa maisemissa. Kun rantareitit lasketaan mukaan, sesonki on käytännössä ympärivuotinen. Esimerkiksi tänä vuonna astelimme luonnossa shortseissa ja t-paidoissa vielä joulukuussa – ja oli kuuma! Viime talvena hienoja kelejä oli tammikuussakin.
  Viime viikot pohjoisessa on ollut kylmää ja luntakin on tuprahdellut, mutta emmeköhän pääse taas lähipäivinä luontoon!
  Laitan pohjoisen reiteistä esimerkiksi Saliencian järvireitin. Jossain kehuttiin sitä hiljattain Espanjan upeimmaksi järvireitiksi: Saliencian järvet ja Lago del Valle löytyvät Somiedon luonnonpuistosta Asturiasta.

  LINKKI

  Kauko Kulkija
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 21.11.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 5

  Torren patikkareitin aloituskohta Manantiales-Pinares mäntypuiston yläpuolella on edelleen hyvin kuljettavissa. Tietöiden jälkeen alikulku-kävelytunnelia on pidennetty molemmista päistä ja tunnelin suulta nousevaa rosoista soratietä syvennetty. (Tilanne joulukuussa 2010).

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.