paskaduuneja suomessa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma paskaduuneja suomessa

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162
  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Mielestäni tuossa artikkelissa kerrottiin syyksi ettei ura urennut sillä vauhdilla kuin oli odotettu! Joten viittaus paskaduneihin on sensaatiohakuista otsikointia, tuttua esim Seiska, Hymy jne lehdistä, toki iltapäivälehdetkin ovat hyvin peesanneet tuota tapaa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Täytyy ilmoittaa että sen verran on vielä älyainetta omassakin käytössä , että kun alunperinkin jo oli tiedossa mihin hommiin nämät hoitsut tarkoitettiin, oli mulle ainakin ihan selvää miten tämä kaunis riisto-operaatio päättyy.
  Keskellä ei mitään, siis jossain Satakunnan käpykylän vanhainkodissa , hoitamassa (laiminlyömässä) suomalaiseen tapaan vanhuksia, apuhoitajan hommia saikkarin taustalla, hyvällä ennusteella työssäviihtymisen suhteen?
  Lemonin mielestä kyllä, mun mielestä ei.
  No kaikesta päätellen mun mielipide on oikea . Vaikka työtilanne on , etenkin nuorille , Espanjassa lähes toivoton, oli valinta tämä.
  Mitä tästä opimme? No jotkut ei mitään. Joku taas voi tehdä sensuuntaisia johtopäätöksiä , että vaikka Suomi on kirkkaasti maailman paras maa , on sen terveydenhoitosysteemissä jotain pahasti vialla.

  Muuten lisättäköön tähän vielä tämä.
  Mun mielipiteen ja suomikokemuksen mukaan näiden saikkareiden /suomessa apuhoitajien , ei ollut koskaan tarkoituskaan edetä oikeisiin saikkarin hommiin.
  Suomessa kukaan ei halua tehdä näitä paskahommia, etenkään jossain kuolevalla kehitysalueella. Joten kauniilla lupauksilla haalitaan paskapalkalla ulkomaan eläviä tekemään näitä työolosuhteiltaan ja-ehdoiltaan paskaduuneja sen sijaan että epäkohdat korjattaisiin ja saataisiin työpaikat houkutteleviksi myös suomalaisille alan työntekijöille.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  En ole onnekseni vielä joutunut sairaalahoitoon Espanjassa asumieni vuosien aikana, mutta tutuilta kuullut ettei espanjalaissairaalassa ole sen kummemmin apuhoitajia. Sairaalahuoneessa on ylimääräinen peti, että oman perheen jäsen voi yöpyä siellä auttamassa potilasta käytännön puuhissa.
  Näinkö on?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mun silmiin ei ole sattunut kuin kiitoksia hyvästä hoidosta täällä Espanjassa asuvilta ulkomaalaisilta.
  Siis yleisellä eli kulien puolella. Yksityiklinikat , vakuutuksen maksamina jätettäköön nyt sivuun.
  Ja näitä kiitoksia saa lukea etenkin engelsmannien lehdistä. Mikä onkin loogista koska kanaalijengiä on täällä niin paljon, varmaan enemmän kuin muita kansallisuuksia yhteensä.
  Ja toisaalta vajavaisen kielitaidon takia en lue esim. sakujen lehtiä, jos niitä nyt onkaan.
  Ja kyllä täällä saa ruokaa , sorsa tyhjennetään ja perse pyyhitään ihan niinkuin Suomessakin.
  Täällä ei ole vierailutunteja ja jos on, niistä ei ole mitään väliä eli haittaa. Suomessahan vierailutuntien varjolla potilaan voi kätevästi unohtaa petiinsä viihtymään keskenään.
  Muuten , ainakin Carlos Hayassa, on alakerrassa kuppila minne liikkumaan kykenevä potilas voi mennä vetelemään vaikka päivän pakolliset, eli kaljat , brandyt, miksei kahvitkin. Ehkä tämäkin on sairaalaviihtyvyyttä lisäävä tekijä?
  Täällä on usein koko joutilas suvun osasto sairaalassa potilaan tukena ja seurana. Yhdelle on yleensä järjestetty yöpymismahdollisuuskin. Tyhmempi voisi olettaa , että etenkin lapsipotilaan , miksei vanhuksenkin, sairaalakeikka on näin mukavampi.
  Ja kohta mulla on mahdollisuus päästä todistamaan henk.koht. miten systeemi toimii. Olen leikkausjonossa. Luvassa on luultavasti jos kaikki menee ok. vain aamulla puukotettavksi , illalla pois performanssi.

  Tässä erona Suomeen , kaikki on mennyt vauhdilla. kukaan ei ole kyseenalaistanut leikkaustarvetta ja odotettavissa oleva jonotus, tässä kiireettömässä tapauksessa , on ilmeisesti aika lyhyt.
  Ja miksi tämä ylläoleva kommentti. Siksi että mulla on kaksi hyvin läheistä henkilöä suomalaisen systeemin käsissä, toinen samanlaisen vian vuoksi kuin minä, tosin paljon pahemmanlaatuisena ja toinen pahan polvivaivan takia. Ja näistä syntyisi karua kerrottavaa. Mutta lyhyesti, kumpaakaan ei aleta hoitamaan.

  LINKKI

  artsi.
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2014
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 11

  Ei tosiaankaan tullut yllätyksenä. Olen saanut seurata tätä projektia melko läheltä.
  Kielen lisäksi muitakin eroja tosiaan löytyy.
  Virolaisia täällä on ”paljon”. Yleensä todella yli koulutettuja niihin tehtäviin joita tekevät.
  Kielitaito ja motivaatio työhön todella hyvällä tasolla.
  Hyvä tilanne Suomelle, nythän tosin Virosta on kuulunut että Suomen pitäisi osallistua koulutus kuluihin.
  Jostain syystä pikku paikkakuntien terveyskeskukset kun tuntuu virolaisille kelpaavan.

  LINKKI

  matias31
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2010
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 193

  Suomessa lääkärin ammatti on jokaisen nuoren toiveammatti ja siksi sinne hakeudutaan usein statuksen vuoksi. Espanjassa kaikkien poikien toiveammatti on jalkapalloilija ja joukkueiden nuorisoakatemioihin pyrkii jokainen kyvyistä piittaamatta. Siksi lääkärit ovat Espanjassa vain tavallisia pulliaisia ja usein paljon motivoituneempia työnsä hoitamiseen kuin kolleegat Suomessa. Samoin taitaa olla nykyään sairaanhoitajien laita. Suomessa 90-luvun laman aikana lopetettiin sairaanhoitajiksi pyrkiviltä soveltuvuustestit niiden kalleuden takia. Seurauksia: Kaverini isä kuoli ambulanssiin koska kuskina oli narkkari joka oli varastanut auton morfiinin ja laittanut vettä tilalle. Hiljattain oli uutinen jossa Meilahden sairaalan yöhoitajat olivat vieneet osastolta rauhoittavia lääkkeitä. Kertaakaan en ole kuullut vastaavista tapauksista sairaaloissa Espanjassa. Poliisit ovat täällä kyllä sekaantuneet huumausainekauppaan. 😉

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  yliopisto koulutuksen saanut sairaanhoitaja (Diplomado Universitario de Enfermería)paattaa 4 vuotta kestavan koulutuksen on 1 paamaara paasta alan kokemusta kerryttavaan tyohon.

  Jos olet lahihoitajan tyossa pitkankin ajan se ei ansioluettelon kannalta ole hyva asia eika siita saa ”pisteita” omaan koulusta varten myohemmin virkaa hakiessa Espanjassa.

  4 vuoden kova koulutus ei tietysti mene hukkaan lahihoitajan tyotakaan tehdessa mutta se aarettoman tarkea tyokokemus jaa saamatta.

  Kun vasta valmistunut laakari ottaa vastaan sairaanhoitajan toita , tulee turhaantuminen vastaan ihan samalla tavalla.

  Espanjassa sairaalassa tyoskentelee sairaanhoitajan lisaksi ”apuhoitajat” auxiliar de enfemería, fysioterapeutit, rontgenteknikot, laborantit ym.

  Carlos Hayassa on 2 apuhoitajaa per osasto muun henkilokunnan lisaksi. (Ennen kriisia 3 )

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Espanjassa ei ole soveltuvuustesteja Terveystieteelliseen (Ciencias de Salud); laakarit , sairaanhoitajat, fysioterapeutit esim.

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Olemme olleet ja mieheni on tälläkin hetkellä hoidoissa Suomessa. Mielestäni suomalaista sairaanhoitoa haukutaan aiheetta.

  Kuten aikaisemminkin olen sanonut meitä olempia on hoidettu hyvin, kohtelu on ollut asiallista ja ammattitaitoista. Mieheni käy parasta aikaa syöpähoitoja läpi ja ainakin Hyksin eri klinikat tietävät mitä tekevät. Soittelevat perään ja kyselevät ja varmistavat, että kaikki on tehty mitä tarvitsee ja että varmasti kaikki paperit menevät Kelaan.

  Viime viikolla mieheni oli Jorvissa ja siellä vierailuajat ovat vapaat. Siinäkin asiassa on puolensa ja puolensa. Jos huonokuntoisen potilaan kolmella huonekaverilla on koko ajan vieraita ja siihen joka väliin hoitohenkilökunta tekee töitään, ei levosta ja rauhasta ole tietoakaan. Eikä suomalaiset ei pidä sellaista meteliä kuin espanjalaiset. Vai onko Espanjassa kaikilla oma huone?

  Espanjan edullista sairaan hoitoa kehutaan. Ei se Suomessakaan hirveästi maksa. Hoitokatto on 670 € ja lääkekatto 610 €, jonka jälkeen lääkkeet maksaa muutaman euron ja samoin hoito per kerta. Jos itse olisin todella vakavasti sairas, en haluaisi sairastaa tulkin välityksellä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Suomessa juttu menee niin, noin hieman mutkia oikaisten, että kun henki on menossa niin yleensä hoitoon pääsee.
  Ja jos pääsee kuvioihin sisään on hoito yleensä hyvää.
  Ongelma on se , että hoitoon ei pääse , jonotusajat ihan ensimmäiselle arvauskeskuksen vastaanotolle kestää viikkoja. Jos ei siis ole kiireellisestä tapuksesta kyse. Jne. jne.
  Ja näissä mun sukulaisten tapauksissa ei tipu lähetettä jatkohoitoon ennenkuin on täysin toisten avun varassa.

  Tässä juuri pari päivää sitten luin jonkun suomiaviisin nettisivuilta jutun siitä kuinka työterveyshoidon piirissä olleet järkyttyvät eläkkeelle jäätyään. Hyvä ja nopea hoito loppuu kuin seinään kun täytyy siirtyä perseaukisten arvauskeskuksiin. Etenkin niissä tapauksissa kun potilaalla on yksityinen vakuutus mikä ei katakaan ns. kroonisia sairauksia. Ainoastaan tapaturmat ja äkilliset slaagit.
  Ja normaalilla , hieman hyvätuloisemmallakaan ei oikeasti rahat Suomessa riitä itse maksettuun yksityiseen hoitoon.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Olen santiagon kanssa samoilla linjoilla Suomesta kuulemieni entisten kollegojen kertomusten perusteella. Työuran aikana tilattiin mennen tullen aika työterveyshuoltoon Mehiläiseen, vaikka vaiva ei olisikaan ollut kummoinen. Kokeita otettiin kerkeästi ja mielellään ohjattiin erikoislääkärille, kun maksajana oli iso yritys, jossa ei kuluja kyseenalaistettu.

  Nykyisin entiset kollegat tekevät kuulemma listoja mukaansa, kun sattuvat saamaan ajan terveyskeskukseen, että muistaisivat mainita joka vaivan. Eihän sitä koskaan tiedä, milloin saa seuraavan ajan. Pohtivat siellä, mitä sote-uudistukset mahtavat tuoda mukanaan.

  Täällä Espanjassa olen saanut terveyskeskuslääkärille ajan aina joko samaksi tai seuraavaksi päiväksi. Kokeita hänkin määrää mielellään. Jonottamista riittää, mutta toisaalta on sitä aikaakin. Ja sille annan arvoa, että on sama perhelääkäri ollut nyt toistakymmentä vuotta, joten kaikkea ei aina tarvitse selittää alusta alkaen.

  Tietenkin Selma on siinä oikeassa, että jos jotakin fataalia sattuu ja joutuu asioimaan erikoislääkärien kanssa, termistö muuttuu niin monimutkaiseksi ja tarkaksi, että siinä vaiheessa on jo otettava mukaan lääketieteen sanastoon erikoistunut tulkki.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.