paras paikka espanjassa

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  antonlaine
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.09.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 5

  elikkä mikä olis paras paikka asua? Ei mikään kamala turisti rysä rauhallinen perinteinen espanjalainen kaupunki? Pistäkää vähä vinkkiä ja perustelkaa pikkasen:) oon muutamassa espanjaan ensi talvena:)

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Kaikki riippuu sitä mitä etsit. Mitkä ovat odotuksesi.

  Etelä espanjassa saat paljon aurinkoa, vähän sateita, lämpimiä ilmoja, kansainvälistä elämää, joka tosin keskittyy pääasiassa kansainvälisiin lomailijoihin ennenkaikkea. Etelässä on jonkin verran suurempia kansainvälisiä yrityksiäkin, varsinkin nyt kun Málagan teknologiapuisto (PTA) avattiin. Málaga on eteläisen Andalucian keskus. Tässä siis hiukan yleiskuvaa.

  Valencian seudulla samoin, erolla että siellä on kaksi suurempaa keskusta, Valencia ja Alicante, kumpikin rannikolla. Valencia on suurehko talouselämän keskus espanjan mittakaavassa. Alueella on voimakas paikalliskulttuurielämä.

  Barcelonan seutu on dynaamista ja kansainvälistä elämää tarjoava eurooppalainen metropoli hyveineen ja paheineen. Espanjan toiseksi suurin kaupunki.

  Pohjoisespanjasta löydät hiukan sateisempaa seutua. Bilbao on suuri paikalliskeskus kuuluisalla gastronomiallaan kuten San Sebastiankin. Paljon paikalliskulttuuria.

  Madrid on maan pääkaupunki hyveineen ja paheineen. Paljon, hyvin paljon liikennettä, euroopan kalleimpia kaupunkeja asua. Madrid ja Barcelona kiistelevät siitä kumpi on maan oikea kulttuurin keskus. Madridissa ja kaupungin ympäristössä on paljon nähtävää. Kaupunki sijaitsee keskusylängöllä, joten kesät on kuumia ja talvet kylmiä.

  Tässä siis muutama paikka, alue. Espanjassa on paljon muutakin, paljon alueita jotka voivat tarjota sinulle paljon.

  LINKKI

  Pintor
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 484

  Ei se ole niin herkkua elää missään osassa Espanjaa vaikka haaveet olisi mitä vain. Riippuu kylläkin kuinkas taitava olet tai mitäs osaat tai mitä haluat tai mitä osaat. Ei aivan suomenkaan huippuosaamisellakaan pärjää kun ei ole töitä huipuillekkaan.

  Unelmat ovat on kylläkin sitä varten, että ne toteutetaan !!!

  Oma unelmani ON toteutunut kylläkin täydellisesti, niin että rohkeutta ja pientäpääomaa sitä ennen ja pillereitä sen jälkeen.

  LINKKI

  amaryllis
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 168

  Kanaria on osa Espanjaa, ja täälläkin voi elää tavallista arkielämää.
  Jos Kanarialle tulee seuramatkalle turisteja varten rakennettuille paikkakunnille, kuten Playa de la Américasiin tai Playa del Inglésiin, voi tulla harhaluulo, että ne ovat tyypillistä Kanariaa.
  Mutta kaikki eivät täällä elä turismista, eikä turisteja ole kaikkialla.
  Kanarian saaret on ollut oleellinen osa Espanjaa 1400-luvulta lähtien. Täällä asui siis espanjalaisia melkein 500 vuotta ennenkuin turismista tuli yksi saarten elinkeino 1960-luvulta alkaen.
  Kanarian saaria on 7, ja niillä asuu 2 miljoonaa ihmistä. Esim. Las Palmas on kansainvälinen satama- ja kulttuurikaupunki, jossa on 400 000 asukasta. Siellä samoin kuin 300 000 asukkaan Santa Cruzissa Teneriffalla ulkomaalaisiakin on, mutta vain osana kantaväestön joukossa, kuten kaikissa suurkaupungeissa. Saarten maaseudulla ja pikkukaupungeissa massaturismia ei ole. 1500-luvulla perustettu Puerto de la Cruz Teneriffalla on selvästi espanjalainen kaupunki, vaikka turistejakin on paljon. Sillä on oma, mielenkiintoinen, satoja vuosia pitkä historiansa ajalta, jolloin turistimatkailua ei ollut keksittykään. Eri saarilla on lukemattomia paikkoja, joilla on paljon esim. luonnon- tai kulttuuriarvoja, vaikka ne eivät ole millään lailla turistikohteita.
  Aurinkoa ja lämmintä tietysti riittää näillä subtrooppisilla saarilla, mutta täällä on hyvin paljon muutakin kuin hotelleja ja hiekkarantoja.

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Kanarian saarilla on hyvin mielenkiintoinen ja elossa oleva paikalliskulttuuri, tämä on totta. Kanarian saarten historia on myös hyvin mielenkiintoinen ja tällä tarkoitan aikaa ennen espanjalaisten paikalle saapumista. Näitä saaria voisi hyvinkin kutsua espanjan mysteerien saariksi, varsinkin jos kallistaa korviaan paikalliselle folklorelle ja paikalliselle kerrotulle historialle, joka on osa tätä rikasta folklorea.

  Hyvin enigmaattiset, siispä mielenkiintoiset, saaret traditioiltaan ja kulttuuriltaan. Saariin kannattaa tutustua ensin vaikka kirjaston kautta, ennen paikalle saapumista jotta tämänkin puolen saisi koettua saarista.

  LINKKI

  turboman1
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.01.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 179

  Parasta tietysti olisi, että pääsisit kokeilemaan eri vaihtoehtoja ennen mahdollista pidempää muuttoa. Viikko-kaksi lomaa eri kohteissa pitkällä aikavälillä antaa hieman perspektiiviä eri paikkoihin ja tuntumaa siitä, mitä elämä voisi olla kussakin paikassa.

  Tosin jos olet jo menossa talvella, niin tuskin kokemuksia ehtii kartuttaa ilman aikaisempaa matkustushistoriaa…

  Jos et halua palella talvella, niin suuntaa Kanarian saarille. Mantereella on taas helpot ja halvat yhteydet kaikkialle Eurooppaan ja kotisuomeen. Ja jos kämpässä on ilmalämpöpumppu, niin silloin ei tarvitse kärsiä kuin miedosti kylmistä lattioista…mitä nyt joskus on tietysti ulkonakin viileämpää talvikaudella, mutta aina lämpimämpää kuin Suomessa…

  Mallorcakin on ihan mukava saari kokonsa puolesta, mutta millainen mahtaa olla ilmasto siellä sydäntalvella? Onko kylmempää kuin aurinkorannikolla? Meikäläisen kokemukset ovat vain elo-syyskuulta kauan sitten, joten kertokoon se, kuka paremmin tietää (blondi…) 🙂

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Palmassa-Mallorcalla talla hetkella +11*,huomiseksi ”luvattu” muutama aste lisaa.Viimepaivat ovat olleet tuulisia,joka lisaa kylmyyden tunnetta. Eilen ropsahti myos hetken rakeita.

  Tama aamu alkoi ”uhkaavaan”harmaana,mutta paivasta tulikin aurinkoinen. Auringonvalossa ”kylmyydenkin” kestaa paremmin 🙂

  LINKKI

  matosha
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.03.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6

  Mielestäni Barcelona ja Catalunyan seutu ovat ehdottomasti parhaita alueita Espanjassa. Barcelona on aivan loistava kaupunki, koska täältä jokainen matkailija löytää jotain tekemistä mm. Kulttuuri, museot, ruoka, taide, musiikki, ranta, yöelämä, shoppailu, puistot ja paljon muuta. Ja mikä parasta tällä ei ole niin paljon suomalaisia turisteja =))

  LINKKI

  reissu-lassi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.12.2008
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 120

  On tosiaan aika monta kaupunkia ja kulttuuria, joista valita…
  Kannattanee ensin pohtia, haluaako todella suureen kaupunkiin vai mieluummin pienempään paikkaan. Itse arvostan isommissakin kaupungeissa sitä, että paikkan saa haltuun kävelemällä. Eli missään miljoonakaupungeissa en oikein viihdy.

  Esimerkiksi Barcelona, Madrid ja Valencia ovat todella hienoja kaupunkeja, mutta kyllä ne aika suurilta ja vilkkailta suomalaisesta tuntuvat. Mutta omasta työstä, persoonasta ja harrastuksista kaikki riippuu.

  Olemme asuneet Espanjassa viitisentoista vuotta ja vartavasten maan eri osissa: Valenciassa Costa Blancalla, Granadassa ja Cadizissa Andalusiassa, Huescassa Aragoniassa, Kantabriassa ja Asturiassa. Eli ”slow travel” äärimmäisyyteen vietynä. Näiden kokemusten perusteella rohkenen sanoa, että Pohjois-Espanjaan on useimman suomalaisen helpointa sopeutua.
  En laita tässä mitään mihinkään paremmuusjärjestykseen, ettei kenenkään tarvitse nykäistä andalusialaista hernettä nenäänsä. Mainitsen vain tämän näkökohdan omista kokemuksistani.
  Etelästä löytää tietenkin helpommin suomalaista seuraa, jos sillä on merkitystä.

  Edellä oli jo viisas neuvo: jos on mahdollisuus valita, missäpäin Espanjaa asustaa, kannattaa tutkailla asiaa hyvä tovi. Ja on hyvä muistaa, että on eri asia olla jossain turistina ja varsinaisesti asua samassa paikassa. Eli ympäristöä pitää tarkkaila ns. ”sillä silmällä” 🙂

  Keskustelun muista osista saa vähän esimakua, mitä uutta Espanjassa tulee eteen. Kannattaa tutustua muiden kokemuksiin, vaikkei pankki-, vesimaksu-, sähkö-, kaasu-, internet-, vuokranmaksu-, talokauppa-, vesivahinko-, home-, Vodafone-, Telefonica-, verotus- tai perintö-asiat vielä kiinnostaisikaan.

  Suomesta katsottuna Espanja näyttää yhdeltä kokonaisuudelta, mutta täältäpäin katsottuna valittavana on monta eri Espanjaa. Itärannikko, Andalusia, maan keskiosat ja pohjoisrannikko ovat monella tapaa erilaisia. Ja monta makua ja kokemusta on meillä, jotka täällä asumme.
  Espanjassa on totisesti puolensa 😉

  LINKKI

  Marjako
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.05.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 9

  Kannattaa tutustua muiden kokemuksiin, vaikkei pankki-, vesimaksu-, sähkö-, kaasu-, internet-, vuokranmaksu-, talokauppa-, vesivahinko-, home-, Vodafone-, Telefonica-, verotus- tai perintö-asiat vielä kiinnostaisikaan.

  ^ Nämä kiinnostavat kovastikin, oisko kellä kertoa vertailuhintoja Suomeen??

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.