Uusimmat › Keskustelu › Opiskelu, työnteko ja yrittäminen › Yrittäjänurkka › Palveluiden myynti Suomeen
- Tämä aihe sisältää 25 vastaukset, 5 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 vuotta, 1 kuukausi sitten
sailA omeN toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Jos myyn laskutuspalveluita yms suomalaiselle yhtiölleni talven Kanarialla asuessani kanarialaisen yhtiöni lukuun niin mitä mieltä tästä on kummankin maan verottajat? Eli Kanarialla maksettaneen i.g.i.c ja Suomessa kulu lienee vähennyskelpoinen? Vai kieltääkö verottaja tällaisen kokonaan?
Oikeimman vastauksen saat lähettämällä yleisluontoisen kysymyksen vero.fi -sivulla olevan palautelomakkeen kautta Suomen verottajalle.
selkeet on säädökset.
Wanabee on kova juttu mutta jos tarvii kysellä eikä jaksa ottaa selvää tai ole siihen kykyä..
Mites sen pankkitilin kanssa, saitko etänä auki yksityiselle?
Pankkitili olisi muuten onnistunut mutta olisi tarvinnut espanjalaisen osoitteen jota meillä ei ole ennen elokuuta. Tai sitten minulla loppui kielitaito kesken.
Vaikka säädökset ovat selkeät niin kokemukseni mukaan Suomen verottaja voi toimia silti mielivaltaisesti. Eli käytännön kokemus tai ennakkopäätös tms olisi kiva.
Verottaja on syvältä joskus.
Mulla ei ole ollut ongelmia suomessa verottajan kanssa, varmaan läpinäkyvyyden ansiosta mutta onhain noita ihmetyksiä kuultu muilta.
Toisalta jos muilla mailla olen jotain pyörittänyt niin en ole siihen mitään suomalaista sotkennut, helpottaa kummasti.Miksi et vain hoida suomi firmaa etänä kun olet poissa suomesta, varsinkin jos se sähköisiä palveluita myy ja pidä espanjan firma omana itsenäisenä ilman kontaktia suomi firmaan, kirjanpitäjälläkin on helpompaa. Tietysti siihen voi viellä laittaa väliin viron firman jos haluaa oikein kunnolla vekslata mutta itse kyllä pyrin pitämään asiat niin yksinkertaisina kun mahdollista, jää enemmän aikaa siihen tärkeimpään eli kaupan tekoon. Tietysti jos liikevaihto on päälle miljoonan niin kannatta jo ehkä vähän funtsia miten siitä saa muutaman lisä prossan omaan taskun pohjaan mutta se on lakimiesten hommia ja kun niiten kulut on maksettu niin se on aika plus miinus nolla säätämistä puhumattakaan ajasta joka on kaupanteosta pois.
Onko aloittajalla joku erityinen syy, miksi pitää olla firma kummassakin maassa? Kyllä sitä suomalaista firmaa varmaan voi pyörittää muutaman kuukauden ulkomailta käsin. Näin on itsellä ainakin tarkoitus.
Itse olen pienen ikäni tehnyt palvelukauppaa Euroopan maiden välillä sekä myyjänä että ostajana, ja kyllä ne ulkomaisten firmojen laskut on ihan yhtä vähennyskelpoisia kuin kotimaistenkin. Ei sillä ole väliä, kuka ne firmat omistaa.
En ole perehtynyt asiaan koska en ole paikan päällä mutta kyllä sen joku täällä tietää, alla tullin sivuilta otettu pätkä.
Eli ilmeisesti menee niin että veroasioissa sovelletaan normaalia EU:n ulkopuolelta tulevaa vero käytäntöä ja EU:n sisäistä tulli käytäntöä.Kanarialle tuodessasi laskutus tiedot maksat niistä ”maahantuonti” igic’in mutta viedessäsi ne valmiina laskuina ulos alueelta niihin ei laiteta päälle igic’ä. (enemmänkin kulutus vero kun arvonlisä vero)
Elit maksat siellä mutta et saa ympätätä niitä pälle lähettäessäsi valmiin tuotteen ulos.
Suomessa maksat täyden alvin niitä maahantuodessasi ja kun pätäytät päälle vielä 30% katetta suomi firmalle niin maksat sitten sen katteen tuoman alvi erotuksen verottajalle, normi kamaa.
Maksa maksa ja jaksa.
Tullin sivuilta
EU:n arvonlisäveroalue on eri asia kuin EU:n maantieteellinen tai tullialue. Arvonlisäveroalueeseen eivät kuulu mm. Büsingenin alue Saksassa eivätkä Ceuta, Melilla ja Kanarian saaret Espanjassa. Ahvenanmaan maakunta kuuluu EU:n tullialueeseen mutta ei veroalueeseen.
Tavaran tuonnista veroalueen ulkopuoliselta alueelta kannetaan maahantuonnin arvonlisävero samalla lailla kuin tavaran tuonnista EU:n ulkopuolelta.
http://www.tulli.fi/fi/yrityksille/verotus/tulli_ja_alv/arvonlisavero/index.jsp
Jaa, onko tässä sittenkin kysymys tavaran kaupasta eikä palveluista, vai miten tuo tullihomma tähän liittyy?
Aloittaja voisi antaa vähän tarkempaa tietoa tilanteesta, jos haluaa nimenomaan omaan tapaukseensa liittyviä vinkkejä.
Elikkäs olen kahdessa yhtiössä mukana jotka myyvät palveluita Suomessa. Laskutuksen molemmista yhtiöistä ja siihen liittyvän sähköposti – ja puhelinliikenteen tulisin hoitamaan siis espanjalaisen yhtiöni kautta. Espanjalaiselle yhtiölle tulee muutakin liiketoimintaa mutta tuossa on kivaa kassavirtaa aloitukseen. Suomalaisten yhtiöiden liiketoiminnat ovat myynnissä ja osasta sopimuksia on jo kauppaneuvottelut pitkällä. Pitää myöhemmin selittää tarkemmin kun tämä kännykän nettti on vähän kankea…
No ei vaikuta kovin hyväksyttävältä toiminnalta, jos Suomessa oleva suomalainen yritys on palvelun/tuotteen tuottaja ja lasku tulisikin ulkomaalaiselta yritykseltä. Suomen verottajan silmissä selvää veronkiertoa.
Mikä siinä on vitsinä, että pitää käyttää siihen ulkomaista yritystä, siis muu kuin veronkierto? Aijoo, kassavita näyttää hyvältä (mutta on täysin keinotekoista). Ihan yhtälailla voi toimia sen suomalaisen yrityksen nimissä maailman toiselta puolelta käsin, jos pelkkiä paperihommia teet.
Kun laskutat alv-velvollista yritystä Euroopan talousalueen sisällä, laskuun ei tule ALV:tä ollenkaan. Jos laskutat Espanjalaisen alv-velvollisen yrityksen nimissä kuluttaja-asiakasta tai ei-alv-rekisterissä olevaa yritystä, niin siihen tulee Espanjan ALV.
Ei lasku tule ulkomaiselta yritykseltä vaan hoidan entisellä laskutusohjelmalla Espanjasta käsin laskutusta.
Tuot dataa canarialle, jossa on sännöt sähköisten palveluiden tuonnille, ja maksat kulutusveron tätä dataa sinne tuodessasi!
Muokkaat ja nostat arvoa jä lähetät EU vero alueen ulkopuolelta suomalaiselle firmalle joka tässä tapauksessa ei voi vähentää alveja koska siinä ei ole hyväksyttäviä alveja, (koskee myös sähköisiä palveluja) eli suomi firmasi maksaa täydet EU veroalueen ulkopuolelta tuonti alvit tuodessasi tämän datan takaisin suomeen ja sillä ei ole mitään takaisin saanti oikeuksia alvin ushteen koska sitä ei kanarialla ole.
http://ec.europa.eu/geninfo/query/resultaction.jsp?ResultCount=25&SMODE=1&Collection=EuropaFull&ResultMaxDocs=200&SourceQueryText={taxation_customs01}&DefaultLG=en&lang=en&ResultTemplate=%2Fresult_en.jsp&QueryText=canary+islands#queryText=canary+islands+turnover+tax+refund&queryType=containing_any_of_words&tab=verity&verity_source={taxation_customs01}&summary=summary
”Ei lasku tule ulkomaiselta yritykseltä vaan hoidan entisellä laskutusohjelmalla Espanjasta käsin laskutusta.”
Siis ainoa ero entiseen verrattuan on se, että näpyttelet konetta Espanjassa etkä Suomessa. Mikään ei siis ole käytännössä muuttunut eikä aiheuta mitään toimenpiteitä.
Siis jos nyt ymmärsin oikeun, että laskuttajana on edelleen se suomalainen yritys. Sillä nyt ei ole mitään väliä, mitä ohjelmaa käytät. Aiemmin kutenkin sekoitit mukaan espanjalaisen yrityksen ja sen kassavirran, joten koita nyt päättää, kumpaa tarkoitat.
Kauhean monimutkaisesti ihmiset ajattelee näitä asioita. Tuossa ylläkin jotain sähköisen palveluiden verotusjuttuja, jotka ei millään lailla liity koko asiaan. Eikä tullit.
Tulli nyt ei liity sähköisten palveluiden tuonnissa, se oli vain näyttämässä eroa vero alueista kun oli selkeämmin sanottu kun verottajan siviulla.
Siis jos tämä perustaa firman kanarian talous alueelle joka hoitaa laskujen koonnin esimerkiksi suomalaiselle firmalle / firmoille vaikka modatulla passelilla tai itse tehdyllä exelillä, niin se on sitten sähköisiä palveluita tuottava firma kanarialla.
Kun se tekee työtä ja kasaa laskut suomesta tulleiden tietojen perusteella ja lähettää nämä valmiit laskut suomalaiselle firmalle / firmoille sähköisessä muodossa joka taas lähettää ne edelleen asiakkaileen paperi tai sähköisessä muodossa niin se toimittaa sähköisessä muodossa palveluita suomeen ja laskuttaa tästä sähköisestä palvelusta sitten suomalaista firmaa.
Kanarialla vienti tuotteissa ei ole tuota igic’iä lyödä päälle niin ei sitä vois suomessa väheentääkkään oli se siinä pällä tai ei.
Hauskana lisänä, suomesta tulleet tiedot joiden pohjalta laskut kootaan katsotaan säiköisen immateriaalin tuonniksi ja siitä tietysti maksetaan igic tuonnin yhteydessä.Miksi joku haluaa ulkoistaa laskujen koonin en tiedä, sehän on mukavin vaihe työstä kun pääsee laskuja lähettelemään.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.