Palveluiden hinnat?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot Palveluiden hinnat?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Bolichera
  Bolichera Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2007
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 77

  Ajattelin pistää alulle uuden, toivottavasti paljon vastauksia keräävän kyselyn siitä mitä eri palvelut maksavat täällä Espanjassa!

  Oma (tai miksei jonkun toisenkin rahapussi) on varmaan kaikkien sydäntä lähellä ja mikäs se parempaa kuin jakaa kokemuksia ja samalla kenties saada vinkkejä siitä kenellä eri töitä kannattaisi teettää? Omat kokemukseni rajoittuvat ”valitettavasti” vain Fuengirolan alueelle ja siksi olisikin mielenkiintoista kuulla miten suuria alueellisia eroavaisuuksia eri palveluiden hinnoissa on samaten kuin se onko palvelulla eri hinta jos sen suorittaa paikallinen vaiko suomalainen tai jotakin muuta kansalaisuutta edustava ammattilainen?

  Aloitetaan vaikkapa putkimiehistä: espanjalainen putkimies laskutti tällä viikolla sähköisestä vedenlämmittimestä ja sen asentamisesta hulppeat 360 euroa, jota pidin aivan ylihintaisena. Kyseessä oli 75 litran termo, joten laitekaan ei mitenkään voinut maksaa kovin suuria summia. Eikä työhönkään voi ammattilaiselta kulua tuntia kauempaa? Etukäteen arvelin kustannusten olevan maksimillaan siinä n. 250 euron luokkaa, mutta pieleen meni! Ja tämä kaikki ilman virallista kuittia, tietty… Selvyyden vuoksi kerron, että ko. putkimies on tuttu vuosien takaa eikä ikinä ole ollut tapana kysellä hintoja, sillä ne ovat aina ennen olleet kohtuulliset eikä ylilaskutusta ole tarvinnut pelätä.

  Sitten taivaskanaviin: argentiinalainen tv-expertti teki hommia kokonaista 4 tuntia asentaessaan lautasantennin kattoterassille ja koko paketti isolla 130 cm lautasella + vastaanottimella maksoi 299 euroa, jota pidin aivan kohtuuhintaisena. Mies istui kiltisti telkkarin ääressä ja haki kaikki kanavat valmiiksi, joten palvelu oli laadukasta loppuun asti. Itse työ tilattiin brittifirmasta, mutta sen tekijänä oli siis latino.

  Ja tietysti hintavertailuun pitää sisällyttää myös kampaajat;-) Perusväri + kahta eri väriraitaa, leikkaus, föönaus sekä kulmien värjäys ja nyppiminen maksoi 64 euroa, jota itse pidin kohtuuhintaisena. Saman kenties olisi saanut halvemmalla espanjalaisesta kampaamosta, mutta valitsin suomalaisen, sillä pidän hänen työtavastaan ja kun kampaajalla käynti muutenkin vastaa melkein psykologin tuolia, niin tuossa kohtaa rahalla ei niin ole väliä (sanoo nainen – mies varmaan olisi toista mieltä…)

  Toivottavasti nämä esimerkit innostaisivat vertailemaan palveluita ja hintoja kaikkien eduksi. Mikä tahansa ammattiryhmä kiinnostaa, joten kerro kokemuksesi vaikka maalarista, sähkömiehestä, eläinlääkäristä, kosmetologista, lääkäristä…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Vaikea noista on sanoa mitään ilman tarkempia tietoja.. tuonkokoinen termo maksaa halvimmillaan reilun satasen, kalleimmillaan yli kaksisataa (merkistä ja laadusta riippuen). Pikkuisen muutakin tarviketta siihen asentamiseen menee, työtunnit voivat vaihdella rajustikin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Bolichera
  Bolichera Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2007
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 77

  Termo oli halvin mahdollinen ja putkimiehellä työkokemusta ainakin 10 vuoden ajalta, joten kaiketi olisi pitänyt olla aika helppo homma ottaa vanha, rikkimennyt pois ja laittaa uusi samanlainen tilalle. Nämä seikat tietäen pidin hintaa kovana.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Ok, no siinä tapauksessa kyllä kuulostaa aika hyvältä hinnalta..

  Vaihdoin omani joskus tuossa keväällä, termo Akin tarjouksesta (taisi olla ~110 €, 80 l), muuta tarviketta ehkä parillakympillä. No siihen sähläykseen meni vähän enemmän kuin tunti, mutta työ ei maksanut mitään (muuta kuin pari kaljaa auttamassa olleelle kaverille ;)).

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281

  Valitettavan yleistä näyttää olevan se, että nimenomaan Espanjalaisilla ovat hinnat nousseet kohtuuttomiksi ja heillä on melko usein ”turistilta rahat pois”-asenne.

  Itse muistan hyvin kun kilpailutin ilmastointilaitetta ja -asentajaa ja 5 paikasta hintaa kysyttyäni tilaus tuli suomalaiselle yrittäjälle. Lista on seuraava:

  Kallein: Espanjalainen yritys
  Toiseksi kallein: Espanjalainen yritys
  Keskihinta: Suomalainen yritys
  Toiseksi alhaisin: Englantilainen yritys
  Alhaisin hinta: Suomalainen yritys

  Työ teetettiin siis suomalaisella ja kaikki toimi moitteettomasti, asennuksen laatu on erinomainen ja kaveri vieläpä siivosi jälkensä erikseen pölynimurin pyytämällä jne!

  En tässä väitä, että aina kannattaisi ottaa halvin vaihtoehto, mutta yleinen trendi selkeästi on se, että natiivilta Espanjalaiselta saa monissa tapauksissa huonoimman ja kalleimman palvelun. Olen huomannut tämän melko monessa asiassa. Suosittelen kaikille kilpailuttamista ja mikäli hinta on korkeampi kuin alhaisin tarjous, niin kannatta kysyä tarjoajalta mihin se perustuu. joskushan halvin ratkaisu on myös huonoin. Em. tapauksessa oli toki melko helppoa kun tarjoukseen pyydetty laite oli sama.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Asiallista toimintaa.. sekä sinunpuoleltasi, että reiskojen puolelta.

  En nyt halua kritisoida ketjun aloittajaa, mutta suomalaiset on ehkä usein liian joja kysymään mitä maksaa, tai jos lasku vaikuttaa ylimittaiselta, vaatimaan edes jotain erittelyä (olkoon sitten kuitilla tai ilman) mistä hinta koostuu.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Kampaajan hinta kuulosti minusta erittäin kohtuulliselta. Jostain ”ketjukampaamoista” voi saada halvat hinnat, mutta jos palvelua hakee ja laadukasta työtä hakee niin kyllä siitä kannattaa maksaakin.

  Joissain asioissa suomalaiset saattavat olla kalliimpia kuin esim. englantilaiset palveluntarjoajat. Kuitenkin täytyy muistaa, että suomalaisilla yrittäjillä on englantilaisiin verrattuna paljon pienemmät markkinat täällä ja että lähes kaikilla heistä on suuri onglema työn kausiluontoisuuden kanssa: jollain pitää elää kesálläkin ja pelkästään suomalaisen asikaskunnan varassa se on vaikeaa. Kiitos kuitenkin sille, että he jaksavat kesán sinnitellä ja ovat täällä taas syksyllä mahdollistamassa sen, että täältä saa suomalaisia palveluita. Kaikille ne eivät ole tärkeitä, mutta on paljon ihmisiä, joille mahdollisuus asua kotoisasti ”eteläisimmässä Suomessa” täällä on oleellinen viihtyvyyskysymys ja laskee kynnystä tulla Espanjaan. Itse voisin eláá täysin onnellisena ”Suomi-kuplan” ulkopuolellakin, mutta olen siïtä huolimatta loputtoman onnellinen siitä, että jotkut jaksaa sinnitellä yrittäjinä niin, että minäkin saan läpi vuoden ruisleipää. 🙂

  Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että hyvin tehdystä työstä kannattaa maksaa ja että palveluntarjoajia ei kannattaisi leimata kansallisuuden mukaan vaan kilpailuttaa asiallisesti ja koittaa ottaa selvä, mistä hinta koostuu ja mitä siihen sisältyy ja mikä on itselle tärkeää. Vuosia sitten kuulin tanskalaispojista, jotka velottivat sähkötóistään láhes kaksinkertaisen hinnan markkinoihin verrattuna, mutta mañana-tarinoita kuuntelemaan kyllástyneet asiakkaat maksoivat kuulemma mielellään siitä, että homma hoitui minuutilleen silloin kun oli sovittu ja asiallisesti ja pojilla oli töitä enemmän kuin ehtivät tehdä ja ainoa todellinen kilpailuvaltti ja mainoskikka oli tulla paikalle silloin kun oli sovittu. Hinta on aina suhteutettava siihen, mitä arvostaa ja mitä palvelulta hakee.

  Toisaalta, kyllä espanjalaisetkin tyónsä tekevát ja osaavat, vaikka surullista kyllä taitaa olla totta, että hinnoittelu voi olla jonkin verran ”rasistista” ja ulkomaalaiselle tehdyssä työssä joustetaan laadustakin helpommin. En osaa sanoa, onko se oikein, mutta jotenkin sitä kyllä ymmärränkin. Meidän on vaikea edes kuvitella, kuinka köyhää elämä täällä saattoi olla vain kolmisenkymmentä vuotta sitten ja miten ulkomaalaiset silloin nähtiin kaikki rikkaina ja miten on ehká koettu, että onhan se kohtuullista, että se, jolla on enemmän varaa, maksaa vähän enemmän. Ja nyt kun espanjalaisetkin ovat vaurastuneet niin edelleen alitajuisesti ajatellaan näin, vaikka tilanne onkin nykyään toinen.

  Espanjalaisten kanssa neuvottelemisesta sanoisin, että ei niitä suotta ylpeiksi sanota. Liialla hinnan tivaamisella ja vaatimisella voi olla päinvastainenkin vaikutus, mutta jos ottaa vähän huumoria mukaan, niin homma hoituu sujuvammin. Ja yleisesti ottaen kannattaa muistaa, että se, mitä ensimmäiseksi sanotaan Espanjassa on harvoin lopullinen totuus. Oli sitten kyse siitä, mikä on hinta tai onko joku asia yleensä mahdollista tehdä. Kaikki täállä on kaikin puolin joustavampaa Suomessa. Joskus se rasittaa ja Suomi tuntuu selkeämmältä, joskus suomalainen suoraviivaisuus ahdistaa. Sitä tämä ulkosuomalaisuus kai teettää. 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
  LakuPekka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Kaikki aina maksaa, mutta usein halvinta on se, kun ei osta. Loppujen lopuksi kannattaisi aina miettiä, että tarvitsenko todella ja ihan varmasti tätä tuotetta tai palvelua.

  Minulle iskee tasaisin välein ”Harrikka-kuume” ja olen toistaiseksi selvinnyt taudista melko halvalla, kun olen aina lykännyt pyörän hankintaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1925

  Anna joskus kuumeen nousta oikein kunnolla ja sitten sopivan hikisena osta Harrikka! Tanaankin ajeltiin kivassa porukassa mahtavissa maisemissa yli 300 km. Osa ryhmasta jatkoi viikonvaihteeksi Castelloniin jossa on iso HD tapaaminen tassa viikonvahteessa. Kokemuksen syvalla rinta aanella voin vakuuttaa etta raha Harrikassa tuottaa taatusti hienompia elamyksia kuin investoituna kukkahattuun ja sauvoihin….
  Tervetuloa mukaan reiluun Costariders porukkaan!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Elämästä utelias
  Elämästä utelias Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 44
  Vastauksia: 1076

  Olen ruvennut miettimään että ajaisko sen motskarikortin. 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä L4553
  L4553 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 95

  Espanjassa suomalaisessa firmassa miesten leikkaus maksaa 13 euroa mikä on paikallisesti kallis. Kuulemma Fuengirolan ehkä hienoimmassa hotellissa, Yaramarissa maksaisi 8 euroa.

  Suomessa halvin mitä olen käyttänyt on 20 euroa ja se on ilman mitään ajanvarauksia toimiva ankea ”liukuhihnaparturi”. 30 euroa lienee aika normaali hinta (Hesassa ja lähistöllä).

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia:
  Vastauksia:

  Kampaamohintoja:

  naisten hiukset pesu + leikkaus 39.00 €
  tyviväri pitkiin hiuksiin 85.00 €
  monisävy pitkiin hiuksiin 94.00 €
  jos tulee latvojen tasaus 20.00 € hintaa edellisiin.

  Kylpyläpaketti:
  pesu + hoitoaine + yksi väri , pitkät hiukset 120.00 €
  pitkiin hiuksiin raidat kahdella värillä 150.00 €

  niin , että antaa kasvaa vaan, ja lettien päitä tasailen kun siltä tuntuu……

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Schooner101
  Schooner101 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.10.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 229

  Takavuosina markka-aikaan maksoin Las Palmasissa hiusten leikkuusta ~130mk, silloin suomessa hiusten leikkuu ~60mk.

  Homma meni niin että minut kaapattiin kadulta parturin tuoliin, leikattiin hiukset, kyseltiin espanjaksi haluanko tätä, tätä, tätä ja tätä, vastasin aina si, kun en muutakaan osannut. Hetki hierottiin koneella, laitettiin jotain tökymenttiä, hierottiin sormenpäillä, taas jotain mömmöä, toinen aparaatti täristämään päätä, sitten vielä jotain iljettävän hajuista rasvaa, joka ei meinannut lähteä päästä millään.

  Lasku kirjoitettiin ruutupaperille kaikki eriteltyinä, hinta em. suuruinen, muuta kuin fyffet kehiin.

  Homojen hommaa ainakin tuolla 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä J
  J Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.08.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 196
  L4553 kirjoitti:

  Espanjassa suomalaisessa firmassa miesten leikkaus maksaa 13 euroa mikä on paikallisesti kallis. Kuulemma Fuengirolan ehkä hienoimmassa hotellissa, Yaramarissa maksaisi 8 euroa.

  kuulemma? huhua?

  onks miesten hiuksien leikkuu aina samanhintaista riippumatta
  leikkuu mallista?

  ei mua ainakaan kiinnosta parin euron hinta heitto jos ma oon vaan tyytyvainen lopputulokseen, on tuote sit aurinkopaneeli tai pizza.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä L4553
  L4553 Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.08.2006
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 95

  Itse olen ollut tyytyväinen siihen suomalaiseen firmaan missä ensimmäistä kertaa kävin, joten en ole itse käynyt kuulemaani 8 eur hintaa katsomassa. Suomalainen parturikin muuten sanoi, että asiakkaat joskus valittavat kalliista hinnoista, juuri siksi kun vertaavat paikallisiin.

  Minulla on ainakin ollut sama hinta mallista riippumatta. Tietysti jos ottaisi värjäystä tai muuta niin asia erikseen, puhuinkin normaalista leikkaushinnasta.

  Jep, olen samaa mieltä siinä, ettei pelkkää hintaa kannata tuijottaa, pikemminkin vastinetta rahoille.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 25)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.