Paljon parjattu NIE-hankinta…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Paljon parjattu NIE-hankinta…

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Gorky
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.09.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 3

  Soittelin palveluntarjoajille, asiointitoimistoille, jos kelle… Hirmuhintoja lueteltiin, taas mietein. Sitten vain soitin poliisiasemalle, ja aloin selvittään. Kun kello 13:10 olin lopettanut puhelun, oli minulla NIE-numero seuraavan päivän aamuna kello 10:10 kädessä… Ja maksoikin huikean leimaveron verran (reilut 6 euroa). Lieneekö ennätys ?

  LINKKI

  Laura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209

  Sitä NIE-nron hankintaa parjataan ja sillä pelotellaan juuri maahan saapuneita ihan turhaan.

  Onneksi otit langat omiin käsiisi ja hoidit numeron itse. Ei se niin kummoinen homma ole, kuten huomasitkin.

  Tämä kuuluisi varmaan enemmän tuonne ottaa päähän-osastolle, mutta kirjoitanpahan tähän, että mua ottaa päähän se asioiden suurentelu ja negatiivinen pelottelu, jota niin usein kuulee, kun kuuntelemassa on joku, joka ei Espanjassa asu. Sitä enemmän puhkutaan, mitä enemmän kuulija on halukas maahan tulemaan.

  Noh, meitä on moneen junaan. On niitäkin, jotka osaavat ottaa asiat asioina ja jättää suurentelun muualle kuin ”tiedon”jakoon. Onneksi.

  LINKKI

  Anna-Katariina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.03.2008
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 153
  Laura kirjoitti:

  Tämä kuuluisi varmaan enemmän tuonne ottaa päähän-osastolle, mutta kirjoitanpahan tähän, että mua ottaa päähän se asioiden suurentelu ja negatiivinen pelottelu, jota niin usein kuulee, kun kuuntelemassa on joku, joka ei Espanjassa asu. Sitä enemmän puhkutaan, mitä enemmän kuulija on halukas maahan tulemaan.

  Mutta eikös se ole sitten kivempi yllätys kun asiat sujuvatkin ihan ongelmitta, kun on varautunut hankaluuksiin. Mieluummin kai niin päin kuin, että odotat asioiden hoituvan kuin vettä vaan ja saatkin sitten ravata toimistosta toimistoon, eikä mitään tapahdu. Eikä savua ilman tulta. Ei kai sitä kukaan pelottelisi, jos kaikilla tuo hakuprosessi olisi sujunut ihan ongelmitta. Minä sain numeroni milestäni ihan kohtalaisen helposti, mutta kolmessa paikassa piti jonotella kahtena eri päivänä, eikä sitä laskua meinannut saada maksettua missään pankissa. Ihmisillä on niin erilaiset käsitykset siitä mikä on helppoa ja mikä ei. Mua ei esimerkiksi olis saanut mikään voima soittamaan sinne toimistoon. Sen verran heikko oli vielä kielitaito siinä vaiheessa. Enkä muutenkaan mielelläni soittele mihinkään, vaikka kyseessä olis suomalainenkin toimisto.

  LINKKI

  Laura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209

  Niin, kyllähän Espanjassa asuminen vaatii tiettyä asennetta. Eli sitä, että on varautunut ihan mihin tahansa. Turhan aikainen pelottelu ja kauhujuttujen kertominen on kuitenkin aika typerää touhua. Jos joku erityisesti kysyy, mitä ongelmia voi tulla vastaan, niin voihan kokemuksiaan ja kuulemaansa jakaa. Ne hankaluudet johtuvat usein tuosta mainitsemastasi kielimuurista sekä väärästä asenteesta. Kielitaito ei vielä joko riitä asioiden hoitamiseen tai sitten se on sen verran heikko, että kun lähtee asioita hoitamaan, niin tulee väärinkäsityksiä. Väärä asenne taas on sitä, että yrittää esim. Espanjassa toimia esim. Suomen säännöillä. Ei semmoisesta luupäisestä asenteesta saa kuin pahan mielen, josta saa kiittää ihan itseään.

  Osa näistä hankaluus-jutuista on ihan totta. Itsellänikin oli NIE:n hankkimisen kanssa viivästyksiä, mutta silloin reilut kaksi vuotta sitten Fugen poliisiasemalla oli vielä vanha johto päättämässä asioista. Nykyään siellä on kaikki paljon joustavampaa. Loppupeleissä kuitenkin sain numeron, joten mitäs mutkaisesta matkasta.

  Suurin osa hurjista ”pelottelu”-kertomuksista (liittyen ihan mihin tahansa Espanjassa elettyyn ja koettuun) paljastuu pitkällisemmän haastattelun jälkeen väärinkäsitysten sumaksi, missä uhri-parka itse on jossain vaiheessa ns. mokannut (kieli- ja/tai kulttuurierojen takia tullut huijatuksi tms.), ja siitä se ikävyyksien suma on lähtenyt urakalla kasvamaan.

  Jos ei halua soitella virastoihin tai toimistoihin, asioita voi palkata hoitamaan jonkun konsultti- tai asianajotoimiston. Ihan yhtä hyvin Espanjassa kuin Suomessakin. Ei kenenkään tarvitse pystyä kaikkeen, sen vuoksi näitä palveluja on.

  LINKKI

  Perrito
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.01.2008
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 113

  Mulla ei ainakaa NIE:n hankinta vieny muutamaa tuntia pitempään. Klo 9 jonottamaan ja saatiin viimenen numero (tuuria pelissä) mikä jaettiin ja käskettiin tulla uudestaa klo 13. Sitte ku mentiin ennen yhtä niin päästiin mieltei heti virastotätin eteen, joka kirjotteli tiedot, anto laskun käteen ja käytiin naapuripankissa se maksamassa. Takasi mentyä meidät ohjattiin suoraan tätin pöydän ääreen annettiin kuitti hänelle ja saatiin NIE. Yksinkertaista. Olin ihan yllättyny että miten se niin helppoa on ja että eikö tarttekkaa oottaa sitä numeroa postissa!

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.