Pääsiäinen Mallorcalla – liikenneruuhkat, aukioloajat y.m.?

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Matkakertomukset, reissuvinkit ja -kokemukset Pääsiäinen Mallorcalla – liikenneruuhkat, aukioloajat y.m.?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Amapola
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.03.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Hei!
  Neuvoanne kaipaa vasta sivustolle liittynyt Espanjan ystävä. Seuraavana matkakohteenamme on Mallorca (Santa Ponsa) , jonne saimme äkkilähdön pääsiäisen aikaan.

  Seurueeseen kuuluu 3 aikuista ja 1-vuotias. Espanjasta on kokemusta sen verran, että tiedän pääsiäisen olevan valtava spektaakkeli ja vilkasta espanjalaisten matkustusaikaa. En kuitenkaan muista/löydä tarkempaa tietoa, miten pääsiäinen vaikuttaa kauppojen ja nähtävyyksien aukioloon, ts. onko poikkeusaukioloa selkeästi jonain tiettyinä päivinä, vai ihan paikasta riippuen. Suomessahan pyhiä ovat selkeästi perjantai, sunnuntai ja maanantai, mutta Espanjan kohdalla olen löytänyt sekalaista tietoa. Esim. että vain pitkäperjantai ja pääsiäissunnuntai olisivat pyhiä, mutta ei pääsiäismaanantai. Joidenkin mukaan myös kiirastorstai. Matkamme ajoittuu tiistaista tiistaihin 7.-14.4., joten jos kaupat ovat auki vain päivänä tai parina tuon viikon aikana (ke & la?), pitää suunnitella ostospäivä etukäteen. Haluaisimme Palmaan katselemaan vaate-, kenkä- ym. liikkeisiin, en siis tarkoita rantakatujen turistipuoteja, jotka varmaan ovat auki pyhinäkin. Lisäksi haluaisimme tietää, minä päivinä isommat ruokakaupat ovat auki, sillä tarkoitus on kokkailla jonkin verran huoneistossamme sekä ottaa eväitä retkille jne.

  Retkien suunnittelun helpottamiseksi haluaisin myös tietää, ovatko nähtävyydet yleisesti ottaen pääsiäisen aikaan auki (tarkastamme toki vielä retkikohteiden omilta nettisivuilta sitten, kun alkaa hahmottua, mihin haluamme mennä). Uskaltaudumme luultavasti vuokraamaan auton, sillä länsirannikon maisematien kiertämiseen se vaikuttaa olevan melko ehdoton. Emme ole aiemmin ajaneet Espanjassa, ja liikenne hieman jännittää erityisesti jos pääsiäinen ruuhkauttaa… toiset varoittelevat, toisaalta olen helpoksikin kuullut sanottavan. Mitä pitäisi ensikertalaisena ottaa huomioon? Itseäni ensisijaisesti jännittää PYSÄKÖINTI! Sillä vaikka ajokokemusta löytyy, kukaan meistä ei ole taskuparkkikonkari. Onko rantakohteissa hotellien tienoilla yleisiä pysäköintialueita (kyseessä siis Santa Ponsa, hotellissamme ei käsittääkseni ole parkkipaikkoja). Entä turistien päiväretkillään suosimissa kylissä? Meidän ei luonnollisestikaan tarvitse päästä ”ovelta ovelle” autolla, toisin sanoen retkillä voimme kävellä kylän laitamiltakin, jos siten löytää helpommin parkkipaikan. Pienimmän kokoluokan auto ei ikävä kyllä riitä meille, vaikka sellainen olisi varmasti kätevin pysäköidessä.
  Kiitos etukäteen neuvoista!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos panette hieman espanjalaista otetta peliin ,niin ette liikaa stressaa sillä mikä nähtävyys on auki.Ruokakaupat tietenkin on eri juttu,mutta paikan päällä esim.hotellin respa tietää mikä on homman nimi.Espanjassa ei koskaan jää ilman ruokaa,ravintoloita on aina auki.Ja jos ruokakaupat on kiinni niin sinne sitten.Viikko on senverran lyhyt aika ettei mun mielestä kannata hirveästi suunnitella systeemeitä.Voihan sitä improvisoida paikan päällä mikä tuntuu mukavalta.Taas esim.hotellin respa,opas,matkailuneuvonta tietää.
  Jutut pääsiäisliikenteestä ovat totta,mutta mantereen puolella.Eihän siellä saarilla autot mihinkään lisäänny.Autoilu noin yleisesti ,monen mielestä,niin minunkin, on espanjassa miellyttävämpää ja helpompaa kuin suomessa .
  Ja vielä kerran aukioloajoista,paikallinen turistitoimisto tietää yleensä ne ihan oikeat ja lopulliset ajat ja pyhät.
  Ja onhan täällä stadissa semmoinenkin instanssi kuin Espanjan matkailutoimisto,sieltä saa tietoa,ja ainakin lisää osoitteita mistä tietoa saa.
  Mañana meininkiä kehiin.

  LINKKI

  PapaGrande
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.03.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 115

  Juuri noin, ei ole kovinkaan moni nälkään kuollut Espanjan taivaan alla nykyisen kuninkaan vallassaolon aikana, siis vuodesta 1975.
  Kaikkea saa kun osaa pyytää oikeasta paikasta, hyvää ja antoisaa matkaa kuitenkin.

  LINKKI

  Amapola
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.03.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Tulipa ikävä ensivaikutelma tästä keskustelupalstasta. Ehkä Kaksplussan matkailufoorumilla osattaisiin paremmin vastata tällaiselle tiukkapipoiselle pikkulapsen äidille, jolle matkan suunnittelu ja ruokaostoksilla käyminen ovat tärkeä osa matkan antia. Pitääkö täällä ilmoittaa asuneensa Espanjassa, ennen kuin saa informatiivisia vastauksia?

  Aina vain ihmetyttää tällaiset keskustelut, joissa kyseenalaistetaan kysyjän lähtökohdat ja toiveet sen sijaan, että joko vastaisi kysymyksiin tai jättäisi vastaamatta, jos kysymykset vaikuttavat arvollenne liian typeriltä. Tältä minusta teidän vastauksenne tuntuivat.

  ”äkkilähdön voi nähdä näinkin/…/Viikko on senverran lyhyt aika ettei mun mielestä kannata hirveästi suunnitella systeemeitä.”

  Meidän kohdalla on juuri päinvastoin. Koska meillä on vain viikko, haluamme pitää retkipäivät (max. 3) erikseen ja laiskottelupäivät erikseen. Lepopäivien ohjelmaksi emme kaipaa oppaan etsiskelyä, mikäli sellaista kohteessamme edes on. Vaikka otimme nyt matkan äkkilähtönä, se ei tarkoita, etten olisi haaveillut vuosia seuraavasta Mallorcan matkasta ja sen monista kiehtovista nähtävyyksistä. Epäespanjalainen pointtini oli nimenomaan, että valitaan retkipäivät etukäteen, jos paikat, joihin eniten haluamme, ovat auki vaikka vain yhtenä päivänä. Valinta on vaikeaa, sillä meillä aikuisillakin on osittain eri kiinnostuksen kohteet, lapsi puolestaan vaatii, jos ei muuta spesiaalia, niin paljon taukoja. Olisi kiva, jos taukopaikat olisivat kivoja näköalapaikkoja… seuraavaa tietoa en kuitenkaan, ihan totta, olisi tarvinnut:

  ”ei ole kovinkaan moni nälkään kuollut Espanjan taivaan alla nykyisen kuninkaan vallassaolon aikana/…/
  Kaikkea saa kun osaa pyytää oikeasta paikasta ”

  Aivan! Santa Ponsassa on jopa McDonalds. Silloin kun minä asuin Espanjassa, en kuitenkaan muista nähneeni ravintoloissa lasten vaippoja myytävänä. Mieluummin en myöskään ostaisi niitä hotellien minimarketeista, sillä säästän matkabudjettiani mieluummin esimerkiksi kenkien shoppailuun.

  ”Jutut pääsiäisliikenteestä ovat totta,mutta mantereen puolella.Eihän siellä saarilla autot mihinkään lisäänny.”

  Saarella on kuulemani mukaan 30 000 vuokra-autoa, ja naisen logiikan mukaan niistä voi vilkkaana aikana olla muutama enemmän liikenteessä kuin hiljaisina aikoina. Ja jos viisastelulinjalle lähdetään, käsittääkseni saarelle kuljettaa autoja mantereelta muun muassa Trasmediterranea-niminen yritys.

  ”Mañana meininkiä kehiin.” Riippuu varmaan luonteesta, miten paljon kukin mañana-meininkiä Espanjassa omaksuu. Itse olen pärjännyt ja viihtynyt Espanjassa tähän mennessä hyvin, vaikken tyyppinä olekaan mañana-henkisimmästä päästä. Lapsen saaminen on ollut Espanjaa tehokkaampi mañana-koulu. Se on opettanut rentoa suhtautumista yllättäviin tilanteisiin ja hitaaseen meininkiin. Välillä kuitenkin lapsen mukanaolo hidastaa toimintaa niinkin paljon, että mañana-meiningillä ei ehditä edes kotoa Suvelasta Helsinkiin ilman, että olen ajatellut asiaa edeltävänä päivänä. Siksi rohkenin lähestyä kysymyksilläni Teitä, arvoisat Espanjan tuntijat.

  ”hyvää ja antoisaa matkaa KUITENKIN”
  …Mitä h-ä? Olisit yhtä hyvin voinut jatkaa ”vaikka olet uusavuton ääliö” – siltä toivotuksesi minusta kuulostaa 🙁

  Hyvää pääsiäistä vaan teillekin, kuitenkin!

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Amapola;

  Puhut täällä nyt espanjan karaisemien ihmisten kanssa, heilläkin on mielipiteensä, ja saihan noistakin vastauksista nyt sentään jotain irti! Lapsen mukanaan tuomat kysymykset ovat sinulle luonnollisesti tärkeitä, mutta kuten sanottu, kaikkialta löytyy lastentavaraa ja lapset ovat hyvin pidettyjä espanjassa. Älkää myöskään suunnitelko liikoja, tehkää löyhä matkasuunnitelma josta voi lapsen takia poiketa silloin kun siltä tuntuu, liika suunnittelu vain stressaa ja vie spontaanin, lähestulkoon lapsellisen, uuden ja kauniin löytämisen ilon kokonaan pois!

  Mallorcasta; saari on upea pieni välimeren helmi, hienolla luonnolla varsinkin Tramontanan/Tramuntanan alueella, sekä pohjois ja itä rannikolla. Keski Mallorca on tasaisempaa maaseutua, peltoineen ja pikku kylineen.

  Palma on taas puolestaan hieno keskiaikaisella keskustalla varustettu suuri kaupunki jossa on kaikki mitä ihminen tarvitsee. Mainitsisin ehdottomasti kaupungin ravintoloista ainakin Celler Sa Premsan, viinikellarimaisen hyvää ja ravitsevaa ruokaa tarjoavan ravintolan, sekä kahviloista Café Boschin, kaupungin kiistellysti maineikkaimman peruskahvilan. Kahvilalla on terassi jossa voi katsella kaupungin menoa ja elegantteja kaupunkilaisia samalla nauttien iltapäivä tai miksei jopa aamukahvistaan. Café Boschin takana aukeavat kujien verkosto joilta saatatte löytää mielenkiintoisia ostosmahdollisuuksia.

  Käykää myös Valldemosassa, pienessä kylässä jossa Puolan lahja maailmalle, Frederick Schopin, vietti talvensa sairautensa takia. Valldemosa muistaa lämmöllä taiteilijan. Kylä on myös kauniilla paikalla.

  Mallorcan gastronomia on myös mielenkiintoinen oma pikkumaailmansa, pienet lihakaupat ovat täynnänsä butifarraa, sobrasadaa ynnä muita paikallisia herkkuja. Hierbas-likööriäkin löytyy, ja se on ehdottomasti maistamisen arvoista, mutta muista, jos et ole tottunut alkoholiin niin maistelu tulee aloittaa varovaisesti koska kyseinen likööri on maittavaa mutta myös voimakasta. Tulette tormäämään kyseiseen likööriin jokapuolella saarta.

  Nauttikaa matkastanne välimeren helmeen tutustuen!

  LINKKI

  Jupiter
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.02.2009
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 58
  Ocaso kirjoitti:

  Amapola;

  Mallorcasta; saari on upea pieni välimeren helmi, hienolla luonnolla varsinkin Tramontanan/Tramuntanan alueella, sekä pohjois ja itä rannikolla. Keski Mallorca on tasaisempaa maaseutua, peltoineen ja pikku kylineen.

  Palma on taas puolestaan hieno keskiaikaisella keskustalla varustettu suuri kaupunki jossa on kaikki mitä …

  Asuukos tuolla Palmassa / Mallorcalla ketään suomalaisia/suomalaislähtöisiä? Palmassa tuli taannoin päivä käveltyä ja kovasti tykkäsin:)

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Eihän tää palsta mikään virallinen valtion matkailutoimisto ole.Kuka noista aukioloajoista ja pyhistä tietää,jos olet vanha espanjan kävijä tiedät itsekin että yhdestä paikasta saa yhtä ja toisesta toista tietoa.Mikään ei varmuudella pidä paikkaansa.Ja jos lähdet äkkilähdölle PÄÄSIÄISEN aikaan kun espanjassa on vuoden tärkeimmät uskonnolliset pyhät ja aiot olla paikalla kokonaisen viikon ,et voi odottaa ajankäytöltä samaa kuin kesäsesonkina,jolloin kaikki on varmasti auki.Itsehän olet valinnan tehnyt.
  Pääsiäinen ei nyt kumminkaan ole saarilla vastaava liikennekatastrofi kuin mantereella.Eikä ne autot siellä lisäänny,elokuussa siellä ne 30 000 vuokra-autoa on liikenteessä.
  EIkä ne lauttamatkailijat autoineen oikeasti merkitse mitään,se on marginaalista touhua.
  Kaikki mitä kirjoitin aikaisemmin on oikeata tietoa ja kannattaa käsittää ihan kirjaimellisesti ,sitä en osaa sanoa miten kaks´plus asiat ilmaisisi ,että suostuisit ottamaan tiedon vastaan,mutta tämä nyt on mun tapani kertoa asiat.
  Vaikka en olekaan kirjoittanut ylempänä olevaa lausetta ,hyvää ja antoisaa matkaa kuitenkin,niin käsitän sen niin ,että kirjoittaja toivottaa sinulle HYVÄÄ JA ANTOISAA MATKAA.
  Ja mitä tästä opin ,no ainakin sen että mun ajattelutavassa on jotain vialla koska en tajunnut siihen kätkettyä ivaa.Mutta elämä on helppoa näin yksinkertaiselle miehelle,jää paljon piilotettuja viestejä tajuamatta.

  LINKKI

  reissupirkko
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.12.2006
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 37

  Hola Ampola,

  Tervetuloa tiukkapipoisen seuraan! Edustan itse samanlaista ihmistyyppiä kuin sinä, joten yritän vähän auttaa. Harmillista, että sait ikävän kuvan palstasta, mutta onneksi Ocaso jo ehti hieman hyviä vinkkejä laitella.
  Tästä pääsiäisestä, koska teillä on tulo jo 7.4. ehditte mainiosti ennen pääsiäistä kauppoihin ja ostoksille.
  Pääsiäisenä (näissä saattaa olla nyt paikallisia eroja) aikataulut on aikalailla samat kuin Suomessa,
  torstai-iltana alkaa juhlat, perjantai on pyhä, lauantaina kaupat auki, sunnuntaina ja maanantaina taas kiinni.
  Samoin kuin vierailukohteet. Teinä tekisin niin, että heti 7.4. ruokakauppaan ja majoittautuminen, tiistaina tai keskiviikkona ehditte hienosti Palmaan ostoksille ja kiertelemään Palman nähtävyyksiä, tai vaikka molempina päivinä, jos tahdotte! Tai voitte tosiaan jompanakumpana päivänä ajella lähikyliin niistä nauttimaan, toisaalta kylät ovat ja pysyvät myös pääsiäisen pyhien aikana, joten miettikää mikä teille on tärkeintä. Sitten torstaina muistatte, että pyhät alkavat ja käytte täydentämässä ruoka/juoma/vaippatarpeenne. Lauantaina voinee täydennyksiä tehdä myös.

  Autoilusta sen verran, että varovaisuudella ja kohteliaisuudella pääsee pitkälle. Itse joskus alkuaikoinani viittilöin ikkunasta, kun olin jäänyt liikennevaloissa väärälle kaistalle ja kas, aina sain tilaa! Espanjalainen mielestäni antaa tilaa lähes aina, kun otat häneen katsekontaktin (siis liikennevaloissa, parkkeeramisessa jne), mutta jos umpimielisesti istut autossasi ja vilkutat tai jopa väkisin käännät eteen, niin kyllä torvet soi ja nyrkit heiluu. Espanjalainen jalankulkija muuten olettaa, että autoilija pysähtyy aina suojatien edessä.
  Parkkeeraaminen on taitolaji ja ehkä aluksi hankalaa suomalaiselle, joka on tottunut lentokentän kokoisiin parkkiruutuihin. Ei muuta kuin joku autosta ulos ja katsomaan kuinka paljon on vielä tilaa kääntää ja peruuttaa ja niin edelleen… pientä tuskanhikeä tuppaa, mutta onnistuu kyllä!

  Eipä sitten muuta kuin oikein hyvää lomaa! Muistakaa pakata matkalaukkuun jotkut tossut/villasukat, hotellien lattiat ovat usein laattaa ja todella kylmiä vielä huhtikuussa.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  ….. 17 vuosi taalla lahti kayntiin!

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Paasiaispyhat sattuvat nakojaan tanavuonna to-pe,joten silloin taitaa suurinosa liikeista olla suljettu.
  Lauantai on normaali paiva,ja su-ma taas pyhia.

  Santa Poncasta loytyy paakadun varrelta Eroski supermarket,soitin sinne ,mutta valitettavasti heilla ei ole viela tarkempia paasias aikatauluja. Normaali paivina on auki 9.15-21.15

  Usein myos ”turistialueelta” loytyy pyhanakin auki olevia ruokakauppoja.

  Turisti infosta sanottii ainakin ”tunnetuimpien” nahtavyyskohteiden olevan auki myos juhlapyhina.
  Tosin koska on viela ”talviaika” voivat aikataulut olla ”lyhennettyja”.
  Infopiste Santa Poncassa loytyy osoitteesta :Puig de Galatxo s/n

  Autoja saarella on paljon..ja valilla tosi hankalaa loytaa ”parkkia” ihan vieresta.

  Viikko taalla menee tosiaan nopeasti,ja katseltavaa on paljon.
  Jos vuokraatte auton,suosittelen tutustumista,Puerto de Andratx,Valldemossa,Deia,Sollerin kyla tai satama alue,La Calobra,Formentor……..mahtavia maisemia!

  Jos ostokset kiinnostaa,silloin kannattaa ”tuhlata” 1 paiva tulemalla Palman kaupunkiin,jossa on myos muutakin tutustumisen arvoista kuin liikkeet.

  Porto Pi:n alueelta loytyy samaniminen hyva ostoskeskus.
  Marratx:ista (paasee junalla,Palman Plaza España aukiolta) out-let myymaloita.

  Jos tulee mieleen jotain muuta kysyttaavaa…kirjoita rohkeasti..yritan vastata ”vahaisten tietojeni” mukaan 🙂

  TERVETULOA MALLORCALLE!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tämmöistä on tullut matkoilla eteen.Lento on myöhässä,joskus aika paljonkin.Minä, vaimo tai lapsi on sairastunut matkalla.Oma auto on hajonnut(oltu viikko jumissa pahimmillaan),vuokra-auto on hajonnut.On tapahtunut onnettomuus ja liikenne seisoo tunteja,siihen mennyt sen päivän matkasuunnitelmat.Etukäteistiedoista poiketen vierailukohde on ollut suljettu.
  Ja näitä kun on tarpeeksi nähnyt ja kokenut ,tulee mañanamieheksi.
  Tai selväkielelle käännettynä ,parhaatkin omat etukäteissuunnitelmat voivat muuttua.Ja nimenomaan espanjassa jos missä.

  LINKKI

  mimosande
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.08.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Ottaisin mielelläni kaikki ihanat ja huonot kommentit mallorcasta
  spostiini mimosande@gmail.com.
  Aikoinaan sain kaikki ihanuudet irti teneriffalta kun sain paikallisilta suomalaisilta vinkkejä, turistihömpän kun ei jaksa enään kiinnostaa.

  Saludos 😉

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Laitaisitko vahan tarkemmin minkalaisista asioista haluaisit kommentteja toivoo.nim: Blondi 😉

  LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Olisi kiva jos muutkin näkisivät samat vinkit. 😉

  LINKKI

  mimosande
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.08.2009
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 4

  Rauhalliset poukamat joita turistit eivät löydä 😉 heheh,
  mahdollinen viinitila ja ratsastumahdollisuus.
  Pari viikkoa olisi aikomus viettää syyskuussa saarella ja haluaisi todellakin tutustua
  tähän saaren antimiin.
  Kaikki info otetan vastaan ilolla!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.