Outoja tapoja tai tavaroita

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Outoja tapoja tai tavaroita

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 69)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Concerta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.02.2007
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 80

  Mitä erikoisia/outoja/kerrassaan kummallisia tapoja on espanjalaisilla? Tuossa oli puhe jo noista pussilakanoista, ettei niitä juuri harrasteta, toisin kuin meillä täällä suomessa.

  Entä muita outouksia…?

  Meidän suomalaisten kummallisuuksiin kai kuuluu, että kengät riisutaan ulko-ovella pois. Jotkut riisuvat kenkänsä jopa juhlissa.

  LINKKI

  ronkeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  Kummallista suomalaisille on leivän ja maidon puuttuminen aterioilla.

  LINKKI

  estudiante
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.09.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 73

  Pussilakanoita kylla loytyy tavarataloista joka lahtoon. Taalla muistaakseni nimella funda nordica. Ja kylla ihan espanjalaisissakin kodeissa olen nahnyt niita kaytettavan 🙂

  LINKKI

  Concerta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.02.2007
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 80

  Ja maidon juominen varmasti muutenkin jää siellä vähemmälle, kun ovat niin erimakuisia ja vaihtoéhtoja oli niin hirveesti, ettei tiedä minkä purkin nappaa.

  Taidanpa myös ottaa MyllynParhaan ruisleipäaineksia pussillisen matkaan, saadaan tuoreen ruisleivän tuoksu kotiin…:)

  Erilainen tapa siellä on ilmeisesti myös se, että lapset (eikä kai aikuisetkaan?) vieraile toistensa kodeissa vaan tapaamiset on puistossa, kahvilassa jne. Täällä jo eka koulupäivänä syksyllä lapset tulee kavereitten kanssa kotiin, mikä on mielestäni mukavaa ja turvallista. Tietää ainakin missä liikkuvat.

  Kuinka kauan siellä ”pitää” asua, että espanjalaistuu näissä asioissa?

  LINKKI

  ronkeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  Tuon kotonatapaamistavan ottaisin käytäntöön Espanjassakin. Niin mekin täällä. Useat vanhemmat eivät tykkää lapsiensa vieraista, koska nämä tietenkin sotkevat kotia. Mutta minun mielestäni koti on just asumista varten. lapsillekin.
  Meillä on open house kaikille lastemmekin kavereille. Ja täällä sitä aina on kokoonnuttukin. Opetin vain jo alussa, että kengät jäävät eteiseen.
  Ja tässä on tosiaan sekin hyvä puoli, että tietää, millaisessa seurassa lapset ovat. Myös ulkona huikennellessaan. Se on tärkeä tieto.

  LINKKI

  estudiante
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.09.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 73

  Lisataan nyt viela, kun noita pussilakanoita tuolla toisaalla vaitettiin harvinaisiksi, etta ainakin meidan lahimmat tavaratalot kaikki myy niita eli El Corte Ingles, Eroski ja Carrefour. Kerran ostin yhden parempilaatuisen meidan nurkkapuodistakin, jossa valikoima on muuten pienempi kuin isommissa kaupoissa.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  Leche fresca… kylmähyllystä tuore maito harvemmalla seulalla homogenoitu sopii usealle ”pierutautisellekin”

  sekä kestomaidot samanmakuisia tuotteita kuin Suomessakin.

  leche entera … on täysmaito Suomen punainen

  Leche semidesnatada on Suomen sininen maito l. kevyt maito

  Leche desnatada on rasvaton maito l. kurri

  leche de cabras vuohen maito

  kaikki maitotuotteet ihan juotavan makuisia.

  ja piiiiiima leche fermendada huurrrjan hyvee kylmätiskeistä ainakin mercadonista suap.

  CUAJADAS vastaa kokkelipiimää

  LINKKI

  odysseus
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.01.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 139
  ronkeli kirjoitti:

  Kummallista suomalaisille on leivän ja maidon puuttuminen aterioilla.

  Leivän puuttuminen? Missä syöt? Espanjaisethan ovat tunnettuja siitä, että mitään ei voi syödä ilman leipää!

  Ruisleipä on sitten eri asia ja maito kuuluu vain imeväisille!

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Eräällä lennolla penkkinaapurina oli keski-ikäinen nainen, säännöllinen lomailija, joka kertoi tuovansa taas mukanaan uuden tiskiharjan Suomesta, kun hän ei sellaisia Espanjasta löydä. Vaikka onhan niitä, mutta jos eivät silmät näe, niin mielestä saattaa puuttua.

  Pussilakanat: Thaimaalainen puoliso opetti mulle täkäläisen käytännön, josta tykkään. Ihan kätevää ja mukavaa. Meillä nimittäin käytetään vain aluslakanoita ja sitten peittoa sellaisenaan – joka viedään riittävän usein pesulaan ja taas on puhdasta päälle. Tosiasiahan on, että itse peittoonkin kertyy likaa ja pölyä (ja ehkä punkkeja tai jotakin, ehkä) eikä niitä ”täkkejä” ole pohjoismaissa tapana pestä kovinkaan usein jos koskaan.

  Suomalaisille kaupunkien kerrostaloasujille yksi outo tapa on naapureiden tervehtiminen. Ja juttelu. Omassa talossani toki aluksi vierastettiin outoa ulkomaalaista hetken aikaa, kun olin ensimmäinen ja ainoa semmoinen koko kolossissa, mutta ihan alusta alkaen kaikki tervehtivät ja nuoriso jopa availee ovia vanhemmille.

  Äläkä sitten hämmästy, jos autoilijat pysähtyvät varsinkin Fuengirolassa ihan erikseen päästääkseen sinut ylittämään katua. Sellainen on täällä tapana.

  Sen suhteen on Thaimaassa ihan toisenlaista. Jos olet astumassa suojatielle ja lähestyvä auto hidastaa, se vain houkuttelee sinua astumaan eteen kiihdyttääkseen sitten osuakseen. Etuajon kulkujärjestys muotoutuu koon ja painon mukaan ja kaikista liikkujista jalankulkija on hitain ja köykäisin – mutta ketterä väistelijä.

  Että tuommoisia tuli mulle mieleen.

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073
  Concerta kirjoitti:

  ………..

  Meidän suomalaisten kummallisuuksiin kai kuuluu, että kengät riisutaan ulko-ovella pois. Jotkut riisuvat kenkänsä jopa juhlissa.

  Tuo suomalainen ”kummallisuus” on kyllä käytännön sanelema kohteliaisuus !! talon isäntä/emäntä väkeä kohtaa – olisihan ikävää taloväki joutuisi siivoamaan vieraiden kenkien jäljiltä rapaa ja hiekkaa }:)

  Suomessa tuo rospuuto -kausi tahtoo olla pitkä 🙁

  Kesällä kuivilla keleillä tuota ”kummallisuutta” sentään ei Suomessakaan harrasteta 🙂

  Espanjalaisissa / Etelä-Euroopan olosuhteissa kenkien sisälle tuotu on paremmin ymmärrettävissä .

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386
  Jahu kirjoitti:

  Tuo suomalainen ”kummallisuus” on kyllä käytännön sanelema kohteliaisuus !! talon isäntä/emäntä väkeä kohtaa – olisihan ikävää taloväki joutuisi siivoamaan vieraiden kenkien jäljiltä rapaa ja hiekkaa

  Tuolle tavalle väkisin vieraisille mennessä opetettuna (minä en ole ikinä komentanut ihmisiä riisumaan kenkiään, paremminkin pitämään jalassaan jos tahtovat) kerran kesällä marssin sitten maalla paljain jaloin maalaistalon kammariin, missä vanhaisäntä katsoi kengät jaloissaan vieraan varpaita ja sanoi, että ”on se niin että jokainen sen itse päättää kummasta päästä itseään kuluttaa!”

  Hommassa on menty mun mielestäni muutoinkin liian pitkälle, kun jopa puku päällä -tilaisuuksissa pitäisi esiintyä sukkasillaan – ja niin jopa tehdään. Olisi lisäksi kiva, jos talo tarjoilisi edes tohveleita tai jotakin …

  LINKKI

  Concerta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.02.2007
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 80

  Täytyypä kirjoittaa tuo DonBavarontin maitolista ylös, jottei tarvi kymmentä purnukkaa ostaa ennenkö oikea sattuu kohdalle. Kai me sitten jotaki vuohenmaitoa satuttiin ostamaan ,kun oli niin erimakuista…

  OC, huomasin kyllä tuon että Fuengirolassa oli kohteiaita autoilijoita ja päästivät aina tien yli, vaikkei niin siinä `tyrkyllä`edes kärkkynytkään.

  Mitenkäs espanjalaisten palvelualttius ja ystävällisyys muuten? Siellä panin merkille, että ei siellä normi elintarvikekaupan kassa edes vilkaissut asiakkaaseen, saati sitten tervehtinyt. Rahat paiskattiin pöytään ja se siitä. Vaateputiikeissa asia oli kyllä ihan eri luokkaa, yleensä tervehtivät ja palvelivat ihan ystävällisesti. Tottakai joskus `niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan`, mutta ei se aina päde.

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Supermercadoissa eivät kassat tosiaankaan aina edes vilkaise ennenkuin … itselläni on tapana katsoa nimilappu ja sanoa esim. ”Hola María – que pasa?” Kyllä ne sieltä hymyäkin irti saavat – ja varsinkin tuttujen kanssa lähi-Mercadonassa puhuvat välillä liiankin pitkään.

  LINKKI

  Jahu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1073
  Old kirjoitti:

  Jahu kirjoitti:

  ….
  Hommassa on menty mun mielestäni muutoinkin liian pitkälle, kun jopa puku päällä -tilaisuuksissa pitäisi esiintyä sukkasillaan – ja niin jopa tehdään….

  Tuohan ei sovi ollenkaan 🙁 !!

  Täytyy myöntää ettei nyt liiallisuuksiin 😀 . En tiedä miten muualla Suomessa on käytäntö , mutta ainakin täällä ollut käytäntö , sisällä käytetään aina juhlakengät , jos on ”pukupakko” .
  ( Syntymäpäivät , ristiäiset , häätilaisuus..)

  Talvella saattaa olla sään vaatiessa pakkaskengät käytössä , mutta mukana aina juhlakengät 🙂

  Siviilivetimissä ollaan sitten ilman kenkiä — mutta puhtain sukin }:)

  LINKKI

  N35u
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 388
  Old kirjoitti:

  Eräällä lennolla penkkinaapurina oli keski-ikäinen nainen, säännöllinen lomailija, joka kertoi tuovansa taas mukanaan uuden tiskiharjan Suomesta, kun hän ei sellaisia Espanjasta löydä.

  Kyllä niitä löytyy, aiemmin ainakin silloin kun niitä sieltä ostimme niin olivat aivan eri muotoisia kun yleensä suomessa, se harjapää oli pyöreä eikä siis sellainen kun Suomessa yleisemmiin totuttu pitkän mallinen, ja toinen miksi useat tutut myös tuovat niitä mukanaan Suomesta on kestävyys, ei tarvi joka toinenpäivä ostaa uutta tiskiharjaa, se Espanjalainen harja ei ainakaan aiemmin kestänyt käytössä kun pari päivää. Tämänhetken harjankestävyydestä ei ole omakohtaista kokemusta, kun käytössä on joko suomiharja tai sit sellanen sienimallinen hässäkkä 🙂 Eipä se siellä matkalaukussa paljon paina, varsinkin jos on sellainen malli missä on vaihtopää, näin voi omalta osin vähentää kuormittamasta kaatopaikkoja muovijätteestä,( juu tiedän, pisara meressä, mutta pennissä on miljoonan alku) josta tulikin mieleeni että Espanjassa ei taida olla, muovipulloille ainakaan mitään Suomessa jo kaikille tuttua pantti järjestelmää tai muutakaan hyötykäytöä?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 69)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.