Orkkisoppa 22.8.2007 (kuvia ja kaatosadetta)

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Bilenurkka Orkkisoppa 22.8.2007 (kuvia ja kaatosadetta)

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Olipas erikoinen soppapäivä!

  Pitkään Espanjassa asuneena katselin tämänpäiväisille soppapäiville lähtöä tehdessäni uhkaavasti tummenevaa taivasta. Eikä pelkästään tummenevaa taivasta, vaan aivan oikeasti alkavaa kaatosadetta. Luit aivan oikein, Fuengirolassa satoi tänään muutaman tunnin kaatamalla, ja vedenpinta monilla katuosuuksilla nousi kymmeniä senttejä.

  Sade alkaa
  Elokuista sadetta Fuengirolassa

  Orkkilaiset eivät kuitenkaan ole mistään sulavasta sokerista kasattuja, joten reippaasti mopo tallista ja soppapäiville Reflaan. Meitä olikin kymmenen urhoollista, jotka kokoonnuimme ihmettelemään myös Fuengirolan satamassa vaikuttavia tulvia; ravintoloiden terassit parkkipaikkoineen olivat tulvan vallassa, vesi ylitti monin paikoin kynnykset ja lainehti myös sisätiloissa.

  Reflassa tulvii
  Reflassa tulvii

  JJ poistuu
  JJ poistuu

  Pienen tuumaustauon jälkeen päätimme siirtää tämänpäiväiset soppien hämmentämiset Fuengirolan sataman puolelle ravintola Anitaan, jonne tulvat eivät ulottuneet.

  Lupauksensa mukaisesti Kris piti kivan alustuksen pankkiasioista ja voin vakuuttaa, että hänen näpäkkä ja kivan rento otteensa asioihin ei jätä ketään kylmäksi. Kalvosarjallekin nauroimme kippurassa! Krisille esitettyjen kysymysten myötä tuli esille erittäin hyödyllisiä käytännön vinkkejä, joiden olemassaolosta en edes pitkään Espanjassa asuneena ollut tietoinen – nyt olen. Kris kirjoittaa koneen äärelle päästyään joitain asioita tänne muistiin.

  Krisin kalvosarja!
  Krisin kalvosarja!

  Varsinaista soppaa ei kurmeelistalta tällä kertaa erityisesti haettukaan, mutta suupaloina tuntuivat maistuvan monenlaiset herkut…

  Tomaattisoppa
  Tomaattisoppa

  Tortillasoppa
  Tortillasoppa

  TIEDOKSI:

  Sattuneesta syystä Reflaan jäi soppakattilat koskemattomiksi, joten huomenna torstaina 23.8. klo 14 alkaen yhdessä hämmentämään ja nautiskelemaan!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
  Johan Toki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Mentiinpäs melkein taas päällekkäin tuon Karin kanssa, raporteissamme eri laatikoissa, mutta tällä kertaa on pakko todeta – nämä kuvat eivät kerro vielä puoliakaan siitä kaikesta hauskasta mitä saimme kokea tänään! 🙂

  Ei voi sanoa kuin mahtavaa porukkaa ja älytön huumorintaju kaikilla! 🙂

  Kiitos Kari kuvista ja kai minunkin on pakko alkaa pikkuhiljaa kantamaan aina tuota omaa MTV3 kokoa olevaa kameraani mukana, saatan sattua saamaan osuvia otoksia siten ehkä joskus itsekin… 🙂

  Iso kiitos Krisille ( todella mukava nainen ) ja muillekin urhoollisille! Kris lupasi tulla mukaan toistekin ihan vain sopallekin mukaan aina kun aikataulut antavat myöten ja alustamaankin suostuu kuulemma vielä syksymmällä uudelleen – kaikesta tänään kokemastaan huolimatta! 🙂

  Huom! Suoratukka ja Helsinki, katsopas mikä minulla on päällä kuvassa! Ehkä saat joskus vielä paremmankin kuvan takista, lupasinhan poseerata siinä joskus ja tuo lippis onkin sitten jo aivan oma tarinansa – siitä toiste lisää – kun on parempi kuva… 😉

  Huomenna soppaa siis poikkeuksellisesti torstaina klo. 14 – 16! Reflassa tavataan ja saas nähdä mitä kaikkea silloin taas sattuu ja tapahtuu! 😉 Tervetuloa mukaan! 8)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Willi
  Willi Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Pitäisköhän miukin potkia itteni liikkeelle täältä 135 kilometrin päästä sopalle ihan sen kunniaksi kun on vapaapäivä taas vaihteeksi harjoituksista. Jos vaikka tulis toinen hellempi sadekuuro joka pesis tuon auton 😉

  Mutta hauskan vetiseltä meno vaikutti 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä arrugados
  arrugados Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.09.2006
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 91

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Raya
  Raya Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Meillä täällä Tampesterissa on ollut kaunis ja lämmin sää koko päivän.
  Kiitos Kari ja Arrugados kuvista vaikka se mistä ne kertovat on vähemmän mukavaa olette laittaneet esille hienoja kuvia.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Täälläkin oli eilen ukkonen.. Suomessa (ainakin pk-seudulla) ilmeisesti vielä hurjempi..
  Onneksi lähipäiviksi on luvatti siedettävää ilmaa.


  The only difference between men and boys
  is the price of their toys.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä blues
  blues Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  …and the winner is who will die with most expensive toys!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Huh, mites tuo sigu tuli siihen tuplasti? Ei ollut tarkoitus…

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kris
  kris Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Onhan nämä pankkijutut vähän kuivan puoleista asiaa, mutta kyllä eilen olis vähän vähemmälläkin ”kosteuttamisella” pärjätty… 🙂 Vieläkin taitaa olla jaloissa jäljet sandaalinremmeistä lähteneestä väristä kun kahlasin Reflaan ja takaisin, tosin olin jo ehtinyt harjotella sitä uimista junakadulla pari tuntia aiemmin, siellä oli vettä varmaan 40cm ja tänään olen kuullut, että Mijasin vesipuisto oikein evakuoitiin eilen, kun siellä alkoi olla vettä kainaloihin asti. Eli oikeastaan meillä oli ihan kuiva tapaaminen, käsipohjan uimisella selvisi hyvin. Ja hauskaa oli!

  Kiitokset orkkilaisille, että kutsuitte mut mukaan oli jotenkin tosi jännä kokemus ensi seurailla tätä kirjoittelua täällä, sitten alkaa vähitellen osallistua siihen verkossa ja lopulta lähteä tapaamaan ihmisiä. Hassulta tuntui myös kuunnella kun muut mainitsee mulle periaatteessa täysin tuntemattomia orkkilaisia ja kuitenkin niin kuin muka jotenkin tunnen heidät kun olen lueskellut juttuja täällä. En ole koskaan ennen kirjoittanut tai seuraillut mitään nettifoorumia tällä tavalla ja kokemus on ollut hauska, nyt kun olen ollut soppapäivillä niin tunnen itseni jo aika ”täysiveriseksi” orkkilaiseksi ja kovasti haluan yllyttää kaikkia muitakin mukaan heti jos ja kun tulette täällä Aurinkorannikolla käymään. (Ja samalla muistuttaa, että Orkki on enemmän kuin Aurinkorannikko eikä sopan syöminen kuitenkaan mikään edellytys ole sille että Orkissa voi olla ”täysillä” mukana!)

  Mutta asiaan… (taisin jo sanoa, etten hetkessä hiljene kun vauhtiin pääsen… :-))

  Viime viikolla kyseltiin:

  Onko pankkitalletuksilla Espanjassa mitään vakuuksia?

  … ja onhan niitä: Espanjan keskuspankki takaa 20.000€ per asiakas, jos pankki joutuisi kriisiin, jopa konkurssiin. Vakuus on per henkilö eikä per tili, eli on ihan sama ovatko rahat yhdellä tai useammalla tilillä kyseisessä pankissa ja toisaalta, jos samalla tilillä on kaksi tilinomistajaa, niin vakuuskin on 2 x 20.000€.

  Espanjankielen taitoiset voivat lukea lisää Espanjan Keskuspankin sivuilta kohdasta, jossa kerrotaan henkilöasiakkaita kiinnostavista jutuista, teksti on selkeää ja kansantajuisesti kirjoitettua:

  http://www.bde.es/clientebanca/garantia/garantia.htm

  Espanjan pankit ovat Keskuspankin tiukassa valvonnassa ja hyvässä kunnossa, jos aikoinaan pikkupankkeja onkin ollut kriisin partaalla niin ne on usein ”ajettu” fuusioitumaan isompien kanssa, ennen kuin asiasta on tullut ongelma. Cajasolin fuusiolla ei ole tällaisten juttujen kanssa mitään tekemistä, fuusion osapuolet El Monte ja Caja San Fernando olivat molemmat hyvässä kunnossa, suunnilleen saman kokoisia ja uusi talo on nyt Andalusian suurin rahoituslaitos, kansallisella tasolla säästöpankeista kahdeksas.

  Suurin pankkiskandaali viime vuosikymmeninä on ollut Baneston taseesta 90-luvulla löytynyt valtava aukko, silloin käsittääkseni keskuspankki tuli vastaan niin, että kaikki asiakkaat saivat kaikki rahansa turvaan. Viime vuonna päiviteltiin Afinsa nimisen putiikin ongelmia, rahaa tuntui olevan ”hukassa” noin 700 miljoonaa, mutta Afinsa ei ollut pankki eikä siksi toimi Keskuspankin valvonnan alaisena, ihmiset olivat tallettaneet rahansa siihen, että ne sijoitettiin postimerkkikokoelmiin, joiden arvon piti lupausten mukaan nousta vähintään 5% vuodessa. Mutta tällä ei todellakaan ole pankkitoiminnan kanssa mitään tekemistä, vaikka valitettavan moni menetti säästönsä siiná kuviossa.

  Uusiakin kysymyksiä eilen tuli esiin, esimerkiksi:

  Mitä maksaa pankkikortilla nostaminen?

  Se riippuu siitä, mitä kortin myöntänyt pankki sopimuksessaan sanoo. Joko se on ilmaista, siitä menee pieni (50-60c) komissio tai sitten prosentuaalinen komissio (2-2,5%), oman pankin automaateissa, oman pankin yheiskäyttöverkossa tai toisissa verkoissa. Täytyy ottaa selvää omasta pankista. Espanjan yhteiskäyttöverkoista laitan lisää tietoa Orkin tietopankkiin lähiaikoina.

  Voiko pankkikortilla saada tilin miinukselle?

  Joskus voi, jos pankki on antanut siihen ns. off-line limiitin, jotta asiakas ei jäisi ihan ilman rahaa silloinkaan, jos automaatissa ei jostain syystä ole linjaa. Monet asiakkaat nimen omaan haluavat, että kortilla EI pääse ylittämään tiliä ja toisaalta pienten tilinylitysten karhuaminen on pankille työlästä ja kallista, eikä asiakas usein ymmärrä miksi muka on tilinylitysmaksuja kun kerran tilinylitykseen ei pitänyt olla mahdollisuutta. Siksi itse poistan nuo off-line limiitit kaikista meidän korteista, jos halutaan luottoa niin jutellaan sitten luottokortista ja kaikille on selvää, missä mennään ja mitká on ehdot. Mutta muissa pankeissa voi olla toinen käytäntö.

  Mikä ihmeen Maestro kortti?

  Maestro kortti on pankkikortti, jolla voi nostaa káteistä ja maksaa kaupoissa sekä Espanjassa että ulkomailla. Kustannukset riippuu myöntävästä pankista.

  Mitä eroa on Maestrolla ja VisaElectronilla?

  Sama ero kuin Coca Colassa ja Pepsissä. 🙂 Tarkkaan ottaen sama ero kuin MasterCardilla ja Visalla, eli käytännössä ei mitään. Maestro kortteja ei jostain syystä ole Suomessa, mutta esim. Baltiassa ei ole VisaElectroneja tietääkseni ollenkaan, vaan kaikki on Maestroja. Espanjassa se, kumman kortin pankkikortiksi saat riippuu siitä, minkä pankin asiakas olet. Kaikki Espanjan pankkikortit ovat jompaa kumpaa tyyppiä ja toimivat myös ulkomailla.

  Vähän muitakin juttuja mietittiin…

  …lisäksi juteltiin vähän siitä, minkälaisia korkoja Espanjassa maksetaan ja siitä, että pimeä raha ei enää ole ollenkaan niin helppo juttu Espanjassa: valvonta on tiukentunut valtavasti ja asuntokaupassa on syytä tietää, mitä tekee jos vie rahaa notariaattiin kirjekuoressa. Pitää muistaa että pimeä osuus kauppasummasta on ennen kaikkea myyjän, ei ostajan etu.

  Ja alustajakin kävi kyseleväiseksi

  Pankkineuvojakin heittäytyi kyselemään alustamisen lisäksi: ostin perjantaina tietokoneen kotiinkin ja pitäisi saada siihen ADSL, mistäpä sitä parempaa tietoa saisi kuin orkkilaisilta! Hirvitti kuulla, että ADSL:n saamiseen voi mennä puolikin vuotta ja ongelmat on yleisiä. Onneksi Kari osasi sanoa, että ei ole ihan pakko olla Telefonican asiakas vaan voi ottaa myös Tele2 linjan. Varmaan kuitenkin Telefonicalle soitan ja kerron sitten, miten linjan vetäminen Mijasin vuorten taakse oikein onnistuu.

  Jatkuu pian…

  Vielä kerran kiitokset kaikille hauskasta lounaasta ja siitä, että minut on toivotettu niin tervetulleeksi mukaan! Tulen toistekin sopalle ja tuon saman kalvosarjan 😉 tullessani niin että nekin, jotka ei eilen osanneet uida paikalle pääsee kyselemään ja juttelemaan. Tänään en valitettavasti pääse ja ensi viikkokin voi olla hankala, mutta Kari varmasti tiedottelee täällä milloin on taas seuraava pankki-isku tulossa. 🙂

  Aika rennosti se meni, meinaan tiedoksi niille, jotka tykkää, että alustukset olisi tylsiä. 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386
  kris kirjoitti:

  Aika rennosti se meni, meinaan tiedoksi niille, jotka tykkää, että alustukset olisi tylsiä. 😉

  No varmaan meni rennosti, kun jälkeisetkin ovat noin mukavaa rupattelua ja silti täyttä asiaa!
  En siis ollut tietenkään paikalla, joten kiitän ehdottomasti tästä referoinnista. Hyvä saada noita asioita tietonsa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
  Johan Toki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Meillä kun ei ole perinteisesti totuttu ihan helpolla antamaan periksi, niin huolimatta eilisistä sääolosuhteista tarina jatkui tänään! Nyt hankittiin vain asianmukaiset vehkeet ja homma sujuu taas… 🙂 Soppana siis tänään nakkikeitto! 🙂

  Kyllä tällä välineellä passaa jo isommissakin vesissä liikkua, mutta hei kundit – auts – väärä suunta! 🙂

  No mitäpä sitä kahta seiloria suremaan, onhan meillä aina tilaa uusillekin asianmukaisesti varustautuneille herroille! 😉

  Sopassa sattumia ihan mukavasti tänäänkin… 🙂

  Sinnikästä ja lannistumatonta Orkki porukkaamme… 😉

  Kukas se siinä… 😉 Meidän pieni ooppera asiantuntijamme joka ajoi n. 140km / suunta ilostuttaakseen meitä seurallaan… 🙂 Voi Kari parkaa joka seilaa merellä eksyneenä, hän ei tiedä vielä mitään tulevista aarioista, sillä Carmen on saanut lisäjaksoja! 🙂

  Costa Ridersienkin pikkujouluohjelma alkaa olla jo mallillaan, kunhan ensin selviämme kaikista muista suunnittelemistamme bileistä ja hedelmistä saa arvokkaita vitamiineja kaiken jaksamiseen… 🙂

  Oli meillä sitä perinteistä lasten Whiskyjäätelöäkin, ettei aivan hulinaksi mennyt… 🙂

  Oli muuten ihan älyttömän hyvä tämä hedelmäjälkkäri uutuutena!

  Näin siis selvisimme tämänkin viikon sopasta, muutamaa vielä hukassa olevaa seiloria lukuunottamatta, mutta ei meitä ainakaan sinnikkyydestä ja yrityksen puutteesta voi syytellä! 🙂

  Iso kiitos ja halaus taas koko rytmiryhmällemme! Ensi keskiviikkona jatketaan harjoituksia, jolloin lienee jo selvillä mm. se – mitä tehdään autiolla saarella sikarikaupalla kun vain yksi kundi polttaa ja kolme gimmaa keskittyy sen kundin jahtaamiseen… Ei kuulostanut kovin hyvältä businesidealta, mutta tarina saanee jatkoa… 😉

  Että tällalailla tällä viikolla! 8)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
  Old Chap Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386
  johan kirjoitti:

  … kun vain yksi kundi polttaa ja kolme gimmaa keskittyy sen kundin jahtaamiseen…

  Siis on meillä savuttajilla flaksia!

  Kiva tarina ja hemmetin kivat kuvat. Jälkkäri oli todella upea juttu – sisältyikö hintaan?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
  Johan Toki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Ei sisältynyt hintaan, mutta sitä ei pitänyt tehdä kokonaan ihan itse – kuten monet muut asiat nykyisin… 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Johan Toki
  Johan Toki Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Peruutan äskeisen ” heittoni ” siitä, että kaiken joutuu muka tekemään itse – auts! Juuri saamani tiedon mukaan olen saamassa vielä iltaruokinnan suoraan omaan kotiini – jeah! Tämähän taitaa alkaa taas edes hieman sujumaan… 😉

  Ja kiitos OC mukavista sanoistasi, on kivaa saada kiitosta! 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Willi
  Willi Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792
  johan kirjoitti:

  Ensi keskiviikkona jatketaan harjoituksia, jolloin lienee jo selvillä mm. se – mitä tehdään autiolla saarella sikarikaupalla kun vain yksi kundi polttaa ja kolme gimmaa keskittyy sen kundin jahtaamiseen… Ei kuulostanut kovin hyvältä businesidealta, mutta tarina saanee jatkoa… 😉

  Eikö se edelleenkään mene läpi että me jumalattaret pidämme sen baarin pystyssä siellä autiolla saarella… ja eihän me tiedetä kuinka baariin menevä se äiti on 😉 ja mitä siihen sikarikauppiaaseen tulee, niin kyllähän yksi mies voi ihan oikeasti pitää sen pystyssä, eiks jeh? ajattele nyt jos se on ketjupolttaja… eikä pidä hetkeäkään rauhaa polttamisesta 😉

  Katsotaan mitä tuleman pitää 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.