Orkin pikkujoulut Fuengirolassa 14.12.2007

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Bilenurkka Orkin pikkujoulut Fuengirolassa 14.12.2007

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851  Näin
  on aika kutsua meidät kaikki Orkkilaiset kokoon sekä mukaan ja matkaan viettämään ilta yhdessä vauhdikkaiden pikkujoulujen merkeissä!

  Ravintola Refla sijaitsee Fuengirolan parkkialueen laitamalla, kansainvälisten ravintoloiden rivissä.huvivenesataman äärellä, siellä alhaalla parkkialueen laitamalla, kansainvälisten ravintoloiden rivissä.

  Tällä kertaa haluamme varmistaa kaikkien osallistumisen siten, että myymme illalliskortteja ravintola Reflassa keskiviikkoon 12.12.2007 saakka ja sopalla siis viimeistään kannattaa varmistaa paikkansa mukana mukavassa juhlassa.

  Juhla vaatii nyt vähintään 20 osallistujaa toteutuakseen, joten laita merkki tännekin siitä, jotta mukaan olet tulossa!

  Tervetuloa sellaisena kuin olet yksinäsi tai tuo tullessasi mukaan myös uusia ystäviä. Tilaisuus on todellakin täysin vapaa ja hengeltään helppo, kuten aina Orkkilaisten mukavat yhteiset ajanvietot.

  Ja ei kun bilettämään!

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Innokkaimmat ilmoittautuu aina hyvissä ajoissa, joten täällä käsi pystyssä – köhöm… 😉

  Siis osallistun… 🙂

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  LINKKI

  Willi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2007
  Kirjoituksia: 28
  Vastauksia: 792

  Taaskaan en pääse rientoihin mukaan. On samaan aikaan Händelin Messiaksen konsertti, jossa pitää olla laulamassa. 🙁

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  … pari päivää odottaa, niin oisin kerenny mukaan. Aina minä jään kaikesta kivasta patsi. Y-hyy

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Arvoisat Orkkilaiset, nyt on käynyt niin, että minä olen tapani mukaan ollut taas innokas tahi ajattelematon. Kärryt taisivat mennä hieman ennen hevosta, sillä olin unohtanut neuvotella asiasta ennakkoon Karin kanssa. Molempien kiireet lienevät myös vieneet ajatukset muualle, sillä olemme kuitenkin kirjoittaneet monessa muussa otteessa täällä Orkissa mahdollisista pikkujouluista.

  Sopalla Reflassa olemme myös asiasta huomattavasti enemmän keskustelleet, kuin täällä Orkin sivuilla ja nyt sitten huomasin sen, ettei asiasta ole kuitenkaan riittävästi sovittu sisäisesti. Orkkilaisten yhteisestä päätöksestä idea pitää pikkujoulut on kuitenkin syntynyt. Mahdollisten väärinkäsitysten välttämiseksi kysynkin nyt vielä kerran, onko joku muu kenties ollut suunnittelemassa, tahi olisi jopa halunnut järjestää Orkin pikkujoulut? Pahimmassa tapauksessa jo kenties suunnitellutkin ne samalle päivälle, kuin tämä tapahtuma on nyt suunniteltuna?

  Ei huolta kuitenkaan, sillä jos näin on käynyt, ei suurta vahinkoa ole kuitenkaan vielä tapahtunut. Tämä ja mahdolliset muut suunnitelmat voidaan joko yhdistää tai jopa tämäkin tapahtuma pahimmassa tapauksessa vielä kaatua osallistujien puutteeseen.

  Pahoittelen intoani laittaa tapahtuman valmistelut käyntiin ilman riittävää tausta informointia. Tulen ottamaan asian tulevaisuudessa tarkemmin huomioon.

  Lopuksi sananen vielä tuosta ateriakokonaisuuden hinnasta, se on Reflan hinnoittelema tarjous meille kaikille leppoisille Orkkilaisille ja ainakin minä menen mielelläni heidän asiakkaakseen mukavan palvelun ja miljöön nauttijaksi.

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Kun paljon tekee, niin kyllähän sitä kaikenlaista tuppaa sattumaan ja tapahtumaan, varsinkin tällä täti Tokelalla 😉 …tärkeää on tosiaankin, että jatkossa ”Orkkijuttuja” järkätessä, pidetään myös ”Orkki” tietoisena asioista ja sovitaan jutut etukäteen. Muussa tapauksessa syntyy melkoinen ”sekametelisoppa”

  Mutta eihän tässä onneksi kuinkaan ole käynyt, päinvastoin, upeaa että pikkujoulut on polkaistu räväkästi liikkeelle – toivotaan niistä tulevan runsaslukuisten Orkkilaisten upeat pippalot! Yritän kaikin keinon ehtiä itsekin mukaan, mutta tämä loppuvuosi on minulle vuoden kiireisintä aikaa, katsotaan nyt.

  Mahtavan mukavaa hauskanpitoa ja runsasta osallistumista pikkujouluihin!

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Täti Tokelalta toimeksisaaneena tein pikajulisteen eilisestä illasta aamuun mennessä kysymättä mitään keneltäkään ja huomaan toimineeni väärin. Tosin myös oikein, sillä otsikossa lukee ”orkkilaisten” joiksi me kukin Orkin (espanja.org) sivuilla kävijöistä voimme itseämme nimitellä yhtä hyvin kuin olisimme voineet sanoa ”suomalaisten”. Eli nyt kummeksun …

  Olen ihan mielelläni ”orkkilainen” ja jeesin kutakin muutakin mikäli tarvetta on, jos pystyn ja ehdin – saattaen jopa polkaista mielivaltaisesti pippalot pystyyn vaikkapa jälleen ensi kesäksi prinsessan kera Espanjaan asettuessani, mutta …

  Jos Orkissa ei voi julkistaa tietoja sen lukijakunnalle osoitetuista pippaloista (joihin pääsisivät ymmärtääkseni osallistumaan ketkä tahansa) niin missä mättää?

  Sorry, mutta mielestäni peräpukamista pitää voida keskustella myös julkisesti varsinkin, kun ne oletettavasti saattavat vaivata koko lukijakuntaa. Siksi vuodatan tätä tänne.

  Koska Tokela mainitsi tilaisuuden hinnan niin oletan keskustellun myös siitä, kuka tienaa. Refla, Orkki, Tokela..?

  Tai kenellä on oikeus järjestää juhlia tai tapaamisia ”Orkin” siitä ennalta tietämättä?

  Suositin jo tuolla toisessa osiossa aikaisemmin tänään, että Aurinkorannikolla työharjoittelussa olevat ja muutkin suomalaiset nuoret sopisivat itse keskenään viikottaisista tapaamisista, jotta voisivat tutustua toisiinsa ja saada uusia kavereita – heistä monen ollessa orpoina piruina yksin ulkomailla ehkä ensimmäistä kertaa mistään tietämättöminä.

  Toiminko vastoin Orkin periaatteita ja pelisääntöjä?

  Vastustan yleensä turhia lässytyksiä ja kannatan yhteisöjen yksinkertaista diktatuuria – meillä parisuhteessa määräysvalta on esimerkiksi jaettu, joskin mä määrään mistä tykkään – mutta, mutta …

  Nyt olisi hyvä tietää, mitä ”me orkkilaiset” voimme yleensä tai emme ainakaan saa tehdä ”Orkin” tietämättä.

  Kuka tai mikä on Orkki?

  LINKKI

  Kari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Vai että oikein pukamia rupesi pukkaamaan 😉

  Mitäs tässä nyt on mukamas käynyt? …mielestäni ei yhtään mitään – ellei sitten ruveta ajan kuluksi monimutkaistamaan selvää asiaa. Mielestäni on loogista, että jokaisella firmalla, yhdistyksellä, yhteisöllä, jopa nettisivulla jne. pitää olla sen omassa kontrollissa, mitä sen nimissä tehdään tai mitä sen nimissä sovitaan – ja kuka sen nimissä mitäkin sopii. Lienee aivan loogista. Miten asiat voisivat muuten pysyä edes hallinnassa – ei mitenkään.

  Otetaanpas esimerkki vaikkapa ravintolamaailmasta… on vallan loistavaa, että ravintolassa on paljon mukavia asiakkaita ja henkilökunta tarjoilee ruokaa ja juomaa. Asiakkaat viihtyvät pöydissään toinen toistensa ja välillä henkilöstönkin kanssa rupatellen. Ravintolasta muodostuu monelle kiva kantapaikka, siellä on mukava viettää aikaansa. Asiakkaat oppivat tuntemaan toinen toisensa ja järjestelevät keskenään monenmoista kivaa aktiviteettia, ravintolassa ja joskus jopa muuallakin. Ravintolan asiakaskunnasta on muodostunut kiva ja yhteen hiileen puhaltava yhteisö.

  Samanaikaisesti kun ravintolan asiakkaiden oma leppoisa meno jatkuu, huolehtivat ravintolan pyörittäjät taustalla monenmoisista asioista; makselevat vuokria ja sähköjä, tekevät sopimuksia tavarantoimittajien kanssa, teettävät remonttia ravintolassa, tekevät monenlaisia ilmoituksia ja hakemuksia sinne sun tänne – aika ajoin saattavat järjestellä kaikenlaista muutakin.

  Toinen toistensa auttaminen on tärkeä ja kunnioitettava asia, ja ravintolan asiakkaat ovatkin olleet aivan upeita auttaessaan ravintolaa ja ravintoloitsijoita monenmoisessa pienessä ja suuremmassakin asiassa – auttaen samalla myös itseään. Kaikkien kannalta upea ja toimiva juttu.

  Missä siis kulkee raja?

  Selkeä raja on nimenomaan siinä, kuka toimii ravintolan nimissä ja millä perusteella tekee esimerkiksi ravintolan nimissä sopimuksia, käyttää sen tuotemerkkejä, logoja jne. Sama pätee monessa muussakin asiassa ja tilanteessa; jopa jokainen ihminen haluaa olla vaikuttamassa hänen nimissään tehtäviin päätöksiin.

  Jos ravintola tekee esimerkiksi vuokrasopimuksen nimissään, niin lienee loogista että se itse haluaa vähintäänkin tietää, mihin on sitoutumassa. Toki ravintoloitsija saattaa olla hyvinkin kiitollinen, jos vaikkapa joku ravintolan asiakas voi auttaa vuokrasopimuksen koukeroissa – mutta siitäkin huolimatta, ravintoloitsijan itsensä tulee olla tietoinen, mitä hänen nimissään ollaan tekemässä ja sopimassa.

  Vai käyvätkö ravintolan asiakkaat oma-aloitteisesti ravintolan tietämättä tekemässä ravintolan nimissä sopimuksia, yksi sinne, toinen tänne ja seitsemän tuonne? Eihän toki. Käyvätkö ravintoloitsijat asiakkaidensa tietämässä tekemässä asiakkaiden nimissä sopimuksia sinne sun tänne? Eihän toki.

  Jopa ravintolan nimissä järjestettävät pikkujoulut ja muut pippalot ovat sellaisia asioita, että vaikka asiakkaiden tarjoama järjestelyapu otettaisiin kiitollisuudella vastaan, niin siitä huolimatta ravintolan tulee tietää, mitä sen nimissä ollaan tekemässä ja kenen toimesta jne. Muuten todellakin tulee melkoinen sekametelisoppa.

  Tässä kyseisessä tapauksessa on kaiken lisäksi mukana kaupalliset palvelut, joten liikumme jo pelkästään senkin takia Orkin arvomaailmojen kannalta karikkoisilla vesillä. Asiaa tarkemmin tuntematon voisi hyvinkin saada alkuperäisestä kutsusta käsityksen, että ”Tokela on Orkin edustajana kutsumassa osallistujia kaupallisen Orkin kaupallisiin pikkujouluihin”. Ja kertauksena heti samantien mainittakoon, että Orkki ei saa sentimon sentimoa mistään sopista, pikkujouluista tai mistään muustakaan.

  Kaikki kunnossa

  Tämä asia on käyty Tokelan kanssa hyvässä hengessä läpi ja on kaikin puolin täysin selkeä juttu, ja toivon myös omasta puolestani Orkin pikkujoulujen ja tulevien muidenkin tapahtumien olevan runsaslukuisten Orkkilaisten huikean hauskoja ja hulvattomia tapahtumia!

  PS. Sikamakee toi pikkujoulukutsu, by the way! 😉

  LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.07.2006
  Kirjoituksia: 57
  Vastauksia: 627

  Hetken jo toivoin, että tämä pikkujoulupaketti on purettu ja neuvotellaan uudelleen. No ei sitten.

  Nämä kimppasyömiset eivät yleensä ole mitenkään erityisen edullisia. Tuolla kotosuomessa oli aikoinaan kaava se, että kun isompi porukka meni johonkin syömään, niin ravintola vaati ruuatkin valittavaksi kaikki etukäteen. No, tavallaan ymmärrettävää: osataan hankkia tavaraa riittävästi ja ajastaa se kokkaaminen etc. Ja kun tiedetään, että 15 ihmistä haluaa ensi torstaina wieninleikettä, nin osataan tehdä edullinen iso hankinta ja valmistella sitä kokkaamistakin etukäteen.

  Nyt toiveikkaat juhlijat ajattelevat, että tuleepa edullisesti hyvää ruokaa. Mutta ei niin. Tyypillisesti sellainen kimppa-annos oli simppelimpi, pienempi ja huonommin tehty kuin listalta tilattuna. Entä halvempi? No ei tietenkään, sehän on juhla-annos, joten juhlahintakin!

  Erityisen katkeraa on ajatella, millaisen erityiskohtelun ja hienon annoksen sai toissapäivänä kun söi sen saman wieninleikkeen samassa paikassa ihan yksin/kaksin.

  No, menneitä aikoja ja eri maa.

  Mutta nyt itsenäisyyspäivänä näkyi taas, miten juhlijoita kupataan. Reflan kunniaksi sanottakoon, että se oli suomalaisravintoloista vähiten ahne: vain kolme euroa päälle tavallisen buffet-hinnan. Siitä runsaasta kympistä on pitkä matka Kaleva-yhdistyksen illalliskorttiin: 50e ! (no joo, siellä oli kaikenlaista ohjelmaa yms)

  Ihan hyvä tapa viettää iloista iltaa periaatteella ’syö kellä nälkä, juo kellä jano, kaikilla kivaa’ oli juuri se yksi iltamme Filemonissa. (S***nan hyviä boqueroneja…) Ravintola näkee pöytävarauksesta, että suosituimpia ruoka-aineksia kantsii ehkä varata runsaasti.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Kylla tuo mainoksessa oleva sika on sen kokoinen etta halvalta tuo hinta minusta tuntuu. Ei kai se Reflakaan ihan huvikseen viitsi koko jouluateriaa valmistaa. Eli reippaasti ilmoittautumiset sisaan ja sitten syomaan ja nauttimaan hyvasta ruuasta ja mukavasta seurasta. Harmittaa tama jumissa olo taalla toisella puolen. Muuten passaisin itseni hyvissa ajoin ihan siihen kinkun viereen… Pitakaa hauskaa ja nauttikaa herkuista!

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Niin ja tuohon hintaan on myös luvattu ”Ylltyksiä”kin!!

  LINKKI

  kirppuli79
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.11.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 112
  bhajee kirjoitti:

  Niin ja tuohon hintaan on myös luvattu ”Ylltyksiä”kin!!

  saman huomasin minäkin. herää vaan kysymys, onko se YLLÄTYKSIÄ vai YLLYTYKSIÄ?!!

  oli niin tai näin, harmittaa vietävästi kun ei ole mitään mahkuja niihin pikkujouluihin päästä sekoilemaan ja mokailemaan 🙂

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386
  kirppuli79 kirjoitti:

  … herää vaan kysymys, onko se YLLÄTYKSIÄ vai YLLYTYKSIÄ?!!

  Tämän ketjunkin perusteella voi ehkä jotakin päätellä. Muutoin se oli tahaton lipsahdus, jonka kymmenen oikolukukerran jälkeen havaitsin itse vasta kun muokkaaminen oli myöhäistä, totesin vaihtoehdot ja sen, että virhe sopii sitten pikkujoulun tunnelmiin mitä parhaiten.

  LINKKI

  kirppuli79
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.11.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 112
  Old kirjoitti:

  kirppuli79 kirjoitti:

  … herää vaan kysymys, onko se YLLÄTYKSIÄ vai YLLYTYKSIÄ?!!

  Tämän ketjunkin perusteella voi ehkä jotakin päätellä. Muutoin se oli tahaton lipsahdus, jonka kymmenen oikolukukerran jälkeen havaitsin itse vasta kun muokkaaminen oli myöhäistä, totesin vaihtoehdot ja sen, että virhe sopii sitten pikkujoulun tunnelmiin mitä parhaiten.[/quote]

  mielestäni juhlat jossa on etukäteinen tarkka ohjelma jota pitäisi orjallisesti noudattaa, ovat tylsiä!

  ja tosiaan, tuo lipsahdus kyllä sopii varsinkin orkin pikkujouluihin kun siellä häärää vauhtimimmi TOKELA! 🙂

  HEHHEE.. mieleeni juolahti et mitä jos sinne olis lipsahtanu ”PYLLYTYKSIÄ” tai ”PYLLÄYTYKSIÄ” 😉

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.